Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali se z Ojstre peči (516 m), vidi reka Sava?
Glasuj
Gorovja / Julijske Alpe / Triglav / Aljažev dom v Vratih - Triglav (čez Prag)

Aljažev dom v Vratih - Triglav (čez Prag)

Natisni
Izhodišče: Aljažev dom v Vratih (1015 m)
Širina/Dolžina: 46,4128°N 13,8466°E
Ime poti: čez Prag
Čas hoje: 6 h 10 min
Zahtevnost: zelo zahtevna označena pot
Višinska razlika: 1849 m
Višinska razlika po poti: 1860 m
Zemljevid: Triglav 1:25.000
Priporočena oprema (poletje): čelada, komplet za samovarovanje
Priporočena oprema (zima): čelada, komplet za samovarovanje, cepin, dereze
Ogledov: 187.820
 13 osebam je objava všeč
Število slik: 49
Število komentarjev: 174
Dostop do izhodišča:
Gorenjsko avtocesto zapustimo na izvozu Hrušica in cesti naprej sledimo v smeri Kranjske Gore. Le malo pred vasjo Dovje pa se z glavne ceste v levo odcepi cesta, ki pelje v Mojstrano (Vrata, Kot in Krmo). Cesti naprej sledimo v smeri doline Vrata in se po njej peljemo do velikega parkirišča v bližini Aljaževega doma.
Opis poti:
S parkirišča nadaljujemo po makadamski cesti, ki nas po 3 minutah hoje pripelje do razpotja pri Aljaževem domu. Nadaljujemo naravnost v smeri Triglava, Luknje in Pogačnikovega doma (desno Škrlatica) po široki poti, ki gre za kapelico (na desni strani) in Aljaževim dom (na levi strani) v pas gozda. Široka turistično - sprehajalna pot pa nas mimo zimskega bivaka pripelje iz gozda, kjer pred seboj zagledamo znamenit klin (spomenik posvečen padlim partizanom gornikom). Nadaljujemo naravnost (levo Tominškova pot) po poti, ki se vrne v gozd in nas pripelje na naslednje razpotje, kjer nadaljujemo naravnost (desno Stenar, Pogačnikov dom). Pot naprej se vzpenja ob hudourniku do razpotja, kjer se usmerimo levo na pot čez Prag (naravnost Luknja in Plemenice) in po nekaj korakih spusta prečimo hudournik. Na drugi strani nas pot hitro pripelje do strmega dela poti, kjer so nam v pomoč klini. S pomočjo varoval nas pot hitro pripelje stopnjo višje v manj zahteven del poti. Naprej se vzpenjamo ob vse lepših razgledih po poti, ki je občasno obdana z rušjem. Lahkoten del poti kmalu ponovno postane zahtevnejši in v pomoč so nam jeklenice, ki nam nudijo varnejšo hojo. Sledi najtežji del poti na poti čez Prag. S pomočjo skob in jeklenice se povzpnemo po 15m visokem skoraj navpičnem kaminu. Težave nato počasi izginejo in z leve se nam priključi Tominškova pot. Le nekaj korakov naprej pa ob poti zagledamo prijeten studenček pri katerem si lahko odpočijemo. Pot naprej pa nas kmalu pripelje na naslednje razpotje, kjer nadaljujemo desno v smeri Kredarice (levo Staničev dom). Pot naprej poteka po Triglavskih podih, kjer imamo lahko nekaj težav z orientacijo (predvsem v megli). Strmina poti pa se postopoma spet stopnjuje in mestoma nam je v pomoč jeklenica. Strmina nato ponovno popusti, pot pa nas pripelje do Triglavskega doma na Kredarici do katerega se moramo rahlo povzpeti.
Pri domu nas oznake za Triglav usmerijo desno rahlo navzdol do manjšega sedelca med Kredarico in Triglavom. Tu lahko na desni strani opazimo ostanke Triglavskega ledenika (Zeleni sneg). Naprej se povzpnemo ob ledeniku navzgor do vstopa v plezalni del poti. Pot se takoj strmo vzpne, v pomoč pa so nam varovala predvsem klini. Po pol urnem vzponu se nam z leve priključi nekoliko lažja pot s Planike. Le nekaj korakov naprej pa stopimo na neizrazit vrh Malega Triglava s katerega se rahlo spustimo. Sledi izpostavljena a odlično zavarovana pot po grebenu. V zadnjem delu se pot strmeje vzpne in nas pripelje do Staničevega zavetišča, ki je s poti oddaljeno 30 m. Do vrha pa strmina popusti in razgledna pot nas pripelje na vrh Triglava, kjer stoji Aljažev stolp.
Vrata - Begunjski studenec 3.30, Begunjski studenec - Kredarica 1:30, Kredarica - Triglav 1:10.
zemljevid poti - Triglav
Ob poti: Triglavski dom na Kredarici (2515m), Mali Triglav (2725m)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama, vpisna knjiga
Slike:
Aljažev dom v Vratih - Triglav1
Aljažev dom v Vratih - Triglav2
Aljažev dom v Vratih - Triglav3
Aljažev dom v Vratih - Triglav4
Aljažev dom v Vratih - Triglav5
Aljažev dom v Vratih - Triglav6
Aljažev dom v Vratih - Triglav7
Aljažev dom v Vratih - Triglav8
Aljažev dom v Vratih - Triglav9
Aljažev dom v Vratih - Triglav10
Aljažev dom v Vratih - Triglav11
Aljažev dom v Vratih - Triglav12
Aljažev dom v Vratih - Triglav13
Aljažev dom v Vratih - Triglav14
Aljažev dom v Vratih - Triglav15
Aljažev dom v Vratih - Triglav16
Aljažev dom v Vratih - Triglav17
Aljažev dom v Vratih - Triglav18
Aljažev dom v Vratih - Triglav19
Aljažev dom v Vratih - Triglav20
Aljažev dom v Vratih - Triglav21
Aljažev dom v Vratih - Triglav22
Aljažev dom v Vratih - Triglav23
Aljažev dom v Vratih - Triglav24
Aljažev dom v Vratih - Triglav25
Aljažev dom v Vratih - Triglav26
Aljažev dom v Vratih - Triglav27
Aljažev dom v Vratih - Triglav28
Aljažev dom v Vratih - Triglav29
Aljažev dom v Vratih - Triglav30
Aljažev dom v Vratih - Triglav31
Aljažev dom v Vratih - Triglav32
Aljažev dom v Vratih - Triglav33
Aljažev dom v Vratih - Triglav34
Aljažev dom v Vratih - Triglav35
Aljažev dom v Vratih - Triglav36
Aljažev dom v Vratih - Triglav37
Aljažev dom v Vratih - Triglav38
Aljažev dom v Vratih - Triglav39
Aljažev dom v Vratih - Triglav40
Aljažev dom v Vratih - Triglav41
Aljažev dom v Vratih - Triglav42
Aljažev dom v Vratih - Triglav43
Aljažev dom v Vratih - Triglav44
Aljažev dom v Vratih - Triglav45
Aljažev dom v Vratih - Triglav46
Aljažev dom v Vratih - Triglav47
Aljažev dom v Vratih - Triglav48
Aljažev dom v Vratih - Triglav49
Diskusija o izletu Aljažev dom v Vratih - Triglav (čez Prag)
Prikaži starejša sporočila
VincentGallo13. 04. 2016
kaksna je pot čez prag trenutno? so klini, zajle, lojtrce na uni skalci zunaj ali je vse pod snegom? lp
redbull13. 04. 2016
Medvedova skalca je verjetno kopna, je pa zato sigurno vse druga pod snegom. Tam sonce ne posije tko da snega na poti še dolgo ne bo zmanjkalo. Prehodno je, vendat z dobro poznanostjo poti in glavo

srečno
jedriličar17. 04. 2016
Cesta v Vrata je kopna in prevozna do parkirišča pri Aljažu, vendar še uredno zaprta z znaki. Zimska sonba odprta sam spodnji del. Vzpon na Kredarico čez prag odsvetujem zaradi močno odjuženega in nevarnega snega (v petak smo srečali dva ki sta obrnila na cca 1.800 m in sestopila nazaj v dolino).
to68ne17. 07. 2016
Zdravo !
Prvi teden v septembru imava namen s hčerjo podati se na Triglav. Sicer sva na Triglavu bila tudi lani (od slapa Savice, Triglavskih jezer,Doliča, Planike na Triglav. Nazaj pa mimo Vodnikovega doma na Pokljuko).Hči bi rada šla še enkrat gor, vendar ne po isti poti, zato prosim za pomoč. Šla bi iz Vrat, čez Prag (ta pot se mi zdi nekako najboljša in najlažja kar se tiče poti iz Vrat, vendar hčer skrbijo jeklenice. S katero potjo lahko primerjam jeklenice-Mangart??? predvsem sprašujem zato, ker berem članke in so deljena mnenja. Nekateri pravijo, da pot spet ni tako nevarna, nekateri, da potrebuješ vodnika.... Hribi nam niso novost, to smer pa bi preplezali prvič. Prosim kakšen nasvet. Hvala
valerija11217. 07. 2016
Če sta prišla gor s Planike,bosta zagotovo tudi čez prag! Srečno.
to68ne17. 07. 2016
Super. Najlepša hvala za odgovor in spodbudo
to68ne19. 07. 2016
Še za eno pomoč prosim in sicer, pohod na Triglav iz Vrat čez Prag ali potrebujem opremo za samovarovanje. Čelado ja, komplet? sprašujem ker gledam slike, pa redko vidim, da ima kdo ta komplet. Je pa res, da ga tudi na Triglavu bolj redko vidiš oziroma bolj ne kot ja. Vem sicer, da je zaradi same varnosti sigurno priporočljiv, me pa zanima ali te ne ovira preveč. Mi lahko ponagate z nasveti prosim
Branee19. 07. 2016
To je tko nehvalezno vprasanje, odvisno kako domac si v hribih, naceloma ce ga iz kredarice na mali triglav ne uporabljas ga tudi tu ne rabis. Celado pa sigurno ker nekateri racajo tako da vsak korak prozijo kamenje
mirank19. 07. 2016
Se popolnoma strinjam z Branee, sicer pa ne vem zakaj stalno omenjate tisto pot čez Prag; ta sploh ne pomeni problema, oziroma če je to težava se je bolje obrniti. Po mojem, če že, težave nastopijo nad Kredarico
Rehi19. 07. 2016
Mogoče bi bilo boljše, če bi šla probat po slovenski poti iz Ravenske kočne na Kranjsko kočo na Ledinah. Če ne bo problema mislim , da tudi na poti čez Prag ne bi smelo bit.
valerija11219. 07. 2016
To68ne,še enkrat ponavljam. Če sta prišla gor s Plannike,bosta tud čez Prag in Kredarico! Uživajta,pa sporočita doživetja.
ljubitelj gora19. 07. 2016
@to68ne: Priporočena oprema (poletje): čelada, komplet za samovarovanje
Gost20. 07. 2016
to68ne - pot čez prag je precej lepo speljana, a vseeno je potrebne previdnost(možnost padajočega kamenja). Na sami poti je kar nekaj"pragov", ki jih premostimo s pomočjo jeklenic in skob. Ako hčer skrbijo jeklenice, ni s tem nič narobe, saj s tem kaže gori spoštovanje. Morda bi se vseeno opremila s plezalnim pasom, saj je bolje ga imeti na sebi, kot pa ga tovoriti v nahrbtniku. Če se vam zdi, da je samovarovalni komplet neke vrste ovira, zaradi katere počasneje napreduješ, lahko hčeri navežeš prusik ali gurtno na pas, na koncu narediš bičev vozel, pa se bo sama vpenjala kjer se ji bo zdelo. Ob počivanju, fotografiranju ali zgolj samo ob občudovanju okolice, morda le ni slabo, da se takrat pripnemo na jeklenico ali skobo.Srečno.
simon7920. 07. 2016
Tako je en-goldy, varno in previdno.
In nikakor se ne strinjam z valerija112.
Pot s Planike do Malega Triglava ni pretirano zahtevna, v glavnem gre na težjih delih za poplezavanje na poševnem terenu s pomočjo jeklenic IN ni zelo prepadna/izpostavljena, kar pa za pot od Kredarice na Mali Triglav ne bi moral reči. Mestoma si skoraj navpično v steni,namesto jeklenic so večinoma klini, pod tabo pa par sto metrov...nočem strašit, odvisno je od izkušenj hčere. Čez Prag je lepo speljana, je pa lažja za navzgor kot za navzdol. Lep pozdrav in srečno!
to68ne20. 07. 2016
Mislim, da sme dobil odgovor. Najlepša hvala vsem za pomoč, pa vam sporočim, ko se vrneva s poti. do takrat pa lep pozdrav in srčno vsem ljubiteljem gora.
tojo9. 08. 2016
Včeraj sem šel po Tominškovi gor (pot je kopna, sploh ni tako težka, kot pravijo, brez problema se pride brez SVK), potem na Triglav, nato pa čez Prag dol. Izbiro poti navzdol globoko obžalujem.

1. Popoldne je sonce uprto direktno na pot, na kateri ni enega drevesa pod katerim bi se skril v senco.

2. Pot je sicer manj plezalna kot Tominškova, a v glavnem poteka po nekakšnem grušču in zelo drsi , zaradi rahlega naklona navzdol je vsak korak negotov.

3. Pot je zaradi manjšega naklona kot pri Tominškovi daljša, in še ko človek po strašanskih mukah (to se ne da opisati z besedami) pride v dolino, ga čaka še dolga pot (spet nagnjena navzdol da čevelj nabija v prste) ob reki do Aljaževega doma (Tega pri Tominškovi ni, saj pot pride v dolino skoraj pred domom).

Če si izberete enodnevni pohod na Triglav iz Vrat in nazaj, vam definitivno priporočam po Tominškovi gor in dol . Za dol pa sploh, saj je na tominškovi v zgornjem delu več plezanja, ki je neprimerno bolj prijazno za noge kot pa nabijanje gojzerja v prste , v spodnjem delu pa je gozd, ki dela senco ki takrat zelo fajn pride, in v gozdu so stopnice ki olajšajo spust, in tudi gozdnata podlaga je zelo bolj primerna od drsečega kamenja na poti čez Prag.

Nikomer ne privoščim takih muk ki sva jih s prijateljem doživljala včeraj . Če planirate čez Prag dol, to izvedite v dvodnevni turi, da bodo noge bolj spočite.

Glede samovarovalnega kompleta čez Prag, jaz mislim da ni potreben, saj je samo ena zajla, večinoma so klini.

Lep pozdrav vsem skupaj! nasmeh
matzaj9. 08. 2016
Ha ha. Se strinjam s točko 2. Totalno smotana pot za navzdol.

Vendar ne mislit, da je po Tominškovi kaj lažje, se prav tako vleče. Precej bolj kot pa navzgor.

Če že - potem čez Plemenice gor in po Tominškovi dol.

čez Prag in podobne poti (npr. iz Grintovca čez streho) so res zelo zelo neprijazne.
IgorZlodej9. 08. 2016
@tojo, se mi zdi, da ni bila problem pot, ampak obutev zavijanje z očmi
ZeK9. 08. 2016
tojo

pot čez Prag je za moj okus prav prijetna za sestop.
seveda pa v teh koncih zmaga za sestop dolina za cmirom.
popoln mir in narava.
redbull9. 08. 2016
Bi ti svetoval za Cmirom. Tam bi ti lahko pogledali prsti skozi čevelj,ce je bil že čez Prag problemnasmeh
to68ne17. 08. 2016
Namen je dvodnevni izlet in sicer čez Prag gor na Triglav, pa nato do Doliča, tam prespimo. Naslednji dan pa na Prehodavce, 7J nato na Planino pri Jezeru in Vogar. V dolini nas pobere prevoz.

oger8. 09. 2016
Včeraj sem šel na Triglav čez prag. Kljub temu, da ni bilo sonca in da je od Kredarice do Triglava močno pihalo je bilo čudovito. Sama pot je super, nekaj klinov in zajl vendar večjih problemov ni. Priporočam.

lp
to68ne11. 09. 2016
V petek smo se podali na našo krožno turo in bilo je čudovito. Vreme idealno, po pripovedovanju srečajočih dopoldan ni bilo ravno lepo, popoldan pa krasno, brez vsakega oblačka, razgled fantastičen. srečali smo tudi "100 žensk na Triglav", ki je bila edina manjša ovira, saj je bilo potrebno kar nekaj čakanja, pa nič zato, res je bilo lepo, kot tudi naslednji dan od Doliča do Vogarja. edina stvar, ki so nam kjo svetovali je, izbira Tominškove poti nameso čez Prag, vsaj komu so jeklenice ljubše.

Hvala za vso pomoč in lpnasmeh
primozg25. 08. 2017
Triglav 21.-22.8.2017 po Tominškovi gor in čez Prag nazaj

Slike in opis na https://gorskimoz.wordpress.com/2017/08/25/triglav-s-planinci/
Chaos12315. 06. 2018
Je kdo hodil čez prag? Kako je s snegom.. dereze imam v vsakem primeru seboj, edino cepina nimam... Nebi se rad obracal na pol poti ce je se precej zimsko. Lp
tropine16. 06. 2018
Je še par snežišč v grapah od Praga dalje pa zasneženo, videno iz Gamsovca .Včeraj sem govoril z parimi ki so prišli čez Prag in so imeli oboje. Pa srečno.
Chaos12316. 06. 2018
Hvala za odgovor, sem se odločil da grem raje iz Krme... ziher je ziher nasmeh tam se da normalno brez zimske opreme nasmeh
Chaos12316. 06. 2018
Pa še malo hitreje sem lahko stopil nasmeh
marsus19788. 08. 2018
Pozdravljeni,
S kolegom se odpravljava na Triglav po tej poti. Glede na vaše izkušnje me zanima, če bo konec meseca augusta gneča na tej poti in ali priporočate vzpon med tednom ali med vikendom. Bolj se nagibama za vzpon med tednom. Bova prespala v Aljaževem domu in se zgodaj zjutraj odpravila na pot - okrog 3 ali 4. Kakšno je vaše mnenje.

lp.
Marjan
Lord Pes8. 08. 2018
Včeraj smo se spustili iz Staniča do Aljaževega doma v Vratih (čez Prag). Jaz izkušen planinec ter moja žena in 10 letni sin, ki dejansko nimata nobenih plezalnih izkušenj, pa sta se odlično odrezala, pot res ni prezahtevna, vsi izpostavljeni deli so dobro zavarovani. In včeraj smo bili tudi na Triglavu, izbrali torek, ker kao ne bo gužve, slovencev res ni bilo veliko, zato pa tujcev (vmes tudi precej neizkušenih) kot listja in trave, gužva za popizdit, več kot 2 ure smo rabili za sestop do Kredarice, od tega smo ziher čakali 45 min v steni na tujce, da se zmigajo gor in dol., Od sobote smo hribolazili in povsod imeli "težave" z nočitvijo, saj je nenormalno veliko št. tujcev po našik kočah.
Vitaja20. 08. 2018
V sredo, 15. 8., smo šli po tej poti. Zame prvič, vendar sem jo premagala kljub strahu pred višino. Pot je dobro varovana, tako da varovalnega pasu tu nisem uporabila, za razliko od poti na Triglav nasmehPrespali smo na Kredarici, drugi dan pa ob 7h na Triglav (smo čakali, da se je megla malce dvignila). Neke strašne gužve na srečo ni bilo. Nazaj smo šli na Planiko in nato na Dolič, kjer smo prespali. Potem pa zjutraj na Luknjo in Vrata. Krasna pot za nazaj, dosti encijanov, od Luknje dol je melišče, ampak počasi gre. Zelo ponosna, da mi je uspelo nasmeh
Engis20. 07. 2021 14:33:44
Zdravo, kdo ve kakšne so razmere po poti? Led, sneg? Jutri planiram pohod na Triglav. Hvala!
jbs20. 07. 2021 18:17:31
Na Podih je sneg, ampak ni problematičen, drugje kopno, oprema ni potrebna.
Engis20. 07. 2021 20:25:13
Najlepša hvala za odgovor!
Engis1. 09. 2021 12:20:06
Pozdravljeni, ali kdo ve kakšne so razmere po poti? Led, sneg? Planiran je pohod v petek. Hvala!
pustolovka3. 09. 2021 07:16:01
Kopno.itak
Andrey Ts14. 06. 2022 18:06:45
Zdravo, kdo ve kakšne so razmere po poti? Led, sneg? V petek planiramo pohod na Triglav. Hvala!
bongo15. 06. 2022 19:11:45
Čez Prag so tri snežišča. Dva sta kratka in povsem neproblematična, en je malo daljši, ampak pomoje je zdaj že toliko pobralo snega od spodaj, da tudi ni panike oz se ga najbrž da obhodit. Dober teden nazaj je bila tam potrebna dodatna previdnost in eventuelno ZO oz. vsaj cepin, v soboto pa je bilo že povsem OK. Kopni so praktično vsi markirani dostopi/sestopi na Triglav iz Vrat.
Engis21. 09. 2022 08:48:03
Zdravo, morda kdo ve, kakšne so trenutne razmere po poti? Predvsem me zanima, ali je možen dostop do vrha brez zimske opreme (kako je s snegom od Kredarice do vrha)? Hvala vnaprej!
Engis26. 10. 2022 14:33:08
Pozdravljeni, se da z derezicami do vrha, če kdo ve?
Hvala!!
papi4329. 11. 2022 13:53:34
Živjo. Ker je tu precej dobrih mojstrov, vas vprašam za mnenje. Ali je možno in predvsem ali je pametno poskusiti s traso Aljažev dom - Prag - Triglav - Planika - Dolič - Luknja - Aljažev dom ... v enem dnevu? Ciljam na SPP po etapah in študiram potencialne etape. Seveda ne zdaj, pač pa jasno poleti oziroma jeseni. V kakih 14 urah bi se dalo priti okoli? Malo bo dolga? Hvala v naprej, za vaše mnenje. Lp
jax29. 11. 2022 14:03:42
Na vzponu od Doliča oz. priključka na mulatjero nazaj proti Luknji boš gotovo preklel ves svet in okolico, sicer pa je ob dobri kondiciji to izvedljivo.
mirank29. 11. 2022 17:11:09
Jax ima kar prav, sicer daljnega? leta 92 a spomin na tisti del poti še ni obledelzavijanje z očmi. Popoldne, sredi poletja...
pohodnik5529. 11. 2022 17:35:41
To kar sprašuje papi43 je popolnoma izvedljivo ob malo boljši kondiciji. Jaz sem to traso opravil začetkom avgusta, s tem da sem pričel s hojo v Vratih ob 5.oo _Vrata-Staničeva koča-Kredarica-Triglav-Morbegnia-Šmarjetna glava- Dolič- Luknja- Vrata. V Vratih na pivu sem bil ob 16h , torej se to vsekakor da, ob predpostavki, da je to bilo poleti, in tudi vmes so bili kar lepi postanki ( Staničeva, Kredarica, Triglav, Šmarjetna glava, Dolič-pivo, Luknja, Vrata-pivo. Sedaj pa so tam zgoraj zimske razmere in zgodba je povsem "drugačna" . Razmišljaj o tem ko bodo razmere za to ugodne. Pa le gorniški pozdrav. LP Tone.
jbs29. 11. 2022 20:56:21
Če Triglav enem dnevu ni problem, potem tudi ta tura ne bi smela biti. Na koncu je pač treba stisnit tistih 250 višincev nazaj do Luknje.nasmeh
rensul29. 11. 2022 21:58:44
Julija sem prehodil tole v obratni smeri.Nabralo se je 25km in 2000 višincev,malo čez 10 ur,z dvema daljšima postankoma na Doliču in Kredarici.Vsekakor se danasmehhttps://www.strava.com/activities/7516879241
papi4330. 11. 2022 10:14:26
Hvala predhodnikom za mnenja! Bomo septembra videli, kako bo s formo... Pozdrav
Sifra12. 08. 2023 10:37:05
Zivjo, kako zahtevna je pot iz Vrat cez Prag? Katera od teh treh (Tominskova, Plemenice in Prag) je najlazja? Vem da ni nobena cisto lahka pa vendar najbrz je kaksna razlika. Veliko sem po hribih. Hvala za vase mnenje!
jprim12. 08. 2023 11:34:52
@sifra
Najtežje so Plemenice, nato Tominškova, najlažja čez Prag, no to je moje mnenje, čeprav tudi čez Prag ni enostavna, na poti je ena navpična stena, pa ne bo težav.
LP!
Sifra12. 08. 2023 19:54:59
Najlepsa hvala!
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2023 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki