Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Krimu (1107 m)?
Glasuj
Gorovja / Dolomiti / Rifugio Contrin / Alba di Canazei - Rifugio Contrin

Alba di Canazei - Rifugio Contrin

Natisni
Izhodišče: Alba di Canazei (1486 m)
Širina/Dolžina: 46,45751°N 11,78814°E
Čas hoje: 2 h
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 530 m
Višinska razlika po poti: 550 m
Zemljevid: Tabacco 06 1:25.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 2.891
 2 osebam je objava všeč
Število slik: 51
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
a) Iz Kranjske Gore preko Korenskega sedla do Avstrije, kjer v prvem večjem križišču nadaljujemo levo proti Podkloštru / Arnoldstein in Trbižu / Tarvisio. Ob koncu kraja Podklošter nas oznake za Šmohor / Hermagor usmerijo desno na regionalno cesto, po kateri se mimo omenjenega kraja peljemo do konca Ziljske doline, oz. točneje do kraja Kötschach-Mauthen, kjer zavijemo desno proti kraju Oberdrauburg. Pot naprej nas vodi čez alpski prelaz Gailbergsattel (982 m), za katerim se spustimo v omenjeni kraj. Za tem, ko prečimo most preko reke Drave, nadaljujemo levo proti kraju Lienz. V glavnem krožišču v Lienzu nadaljujemo "levo" v smeri kraja Sillian in Italije. Naprej prečimo državno mejo med Avstrijo in Italijo, mi pa glavni cesti sledimo do kraja Dobbiaco / Toblach, kjer zavijemo levo proti Cortini d'Ampezzo. Ko prispemo v Cortino d'Ampezzo, pa se držimo oznak za alpski prelaz Passo Falzarego. Na prelazu Falzarego (2105 m) je križišče, kjer nadaljujemo naravnost navzdol v smeri Marmolade in prelaza Passo Fedaia. V naslednjih križiščih sledimo cesti v smeri Marmolade in omenjenega prelaza. Za prelazom Fedaia (2057 m), le ta se nahaja ob umetnem jezeru Lagho di Fedaia, se cesta ponovno prične spuščati, mi pa ji sledimo do začetka kraja Alba, kjer bomo na levi strani opazili žičnico (nihalka) Ciampac. Parkiramo na velikem parkirišču ob spodnji postaji omenjene žičnice. Iz Kranjske Gore do izhodišča je približno 280 km.
b) Iz Kranjske gore čez MP Rateče do Trbiža / Tarvisio in naprej po avtocesti proti Vidmu / Udine. Avtocesto zapustimo pri kraju Tolmezzo, od koder z vožnjo nadaljujemo proti kraju Ampezzo in naprej proti alpskemu prelazu Passo della Mauria (1298 m). Cesta se nato začne spuščati in nas pripelje v dolino Cadore, kjer nadaljujemo desno proti kraju Auronzo di Cadore. V naslednjih križiščih sledimo oznakam za Cortino d'Ampezzo. Ko prispemo v Cortino d'Ampezzo, pa se držimo oznak za alpski prelaz Passo Falzarego. Na prelazu Falzarego (2105 m) je križišče, kjer nadaljujemo naravnost navzdol v smeri Marmolade in prelaza Passo Fedaia. V naslednjih križiščih sledimo cesti v smeri Marmolade in omenjenega prelaza. Za prelazom Fedaia (2057 m), le ta se nahaja ob umetnem jezeru Lagho di Fedaia, se cesta ponovno prične spuščati, mi pa ji sledimo do začetka kraja Alba, kjer bomo na levi strani opazili žičnico (nihalka) Ciampac. Parkiramo na velikem parkirišču ob spodnji postaji omenjene žičnice. Iz Kranjske Gore do izhodišča je približno 270 km.
c) Iz Nove Gorice se zapeljemo v Italijo ter se naprej po avtocesti peljemo do kraja Portogruaro, kjer na avtocestnem razcepu zavijemo v smeri Kraja Belluno. Avtocesti sledimo do izvoza za Belluno, mi pa za krajem Belluno sledimo cesti v smeri kraja Agordo ter nato Marmoladi in alpskemu prelazu Passo Fedaia. Za prelazom Fedaia (2057 m), le ta se nahaja ob umetnem jezeru Lagho di Fedaia, se cesta prične spuščati, mi pa ji sledimo do začetka kraja Alba, kjer bomo na levi strani opazili žičnico (nihalka) Ciampac. Parkiramo na velikem parkirišču ob spodnji postaji omenjene žičnice. Od meje s Slovenijo, pa do izhodišča je približno 245 km.
Opis poti:
Na koncu parkirišča nadaljujemo rahlo levo za oznakami »Locia de Contrin« na gozdno cesto, ki je zaprta za javni promet. Cesta večinoma poteka skozi gozd in le občasno se nam odpre pogled na bližnje vrhove. Cesta nato kmalu preči most in nas pripelje do označenega razpotja kjer se nam z leve priključi peš pot iz kraja Penia. V nadaljevanju se cesta vzpenja večinoma v ključih in višje se s ceste odcepi tudi nekaj kolovozov. Mi ves čas nadaljujemo naravnost po lepo urejeni cesti. Kasneje cesta zavije v levo in kmalu se desno odcepi peš pot proti smučišču Ciampac. Mi še naprej nadaljujemo po cesti in po kratkem vzponu pridemo do koče Locia de Contrin.
Od koče nadaljujemo po položni makadamski cesti, ki nato kmalu preči leso. Cesta nas še naprej vodi po dolini ob potoku Ruf de Contrin in nas ob pašnikih pripelje do razpotja.
Desno navzgor se odcepi pot proti sedlu Forcia Neigra in vrhu Colac, mi pa še naprej nadaljujemo po cesti, ki se v nadaljevanju prične rahlo spuščati. Kmalu pridemo ponovno do razpotja, kjer se desno odcepi pot proti koči Rifugio Passo San Nicolò.
Mi nadaljujemo po cesti, ki tu zavije v levo in preči most. Razgledna cesta se prične ponovno vzpenjati in nas pripelje do koče Baita Cianci.
Od koče Baita Cianci nadaljujemo po cesti, ki nas kmalu pripelje v gozd in se prične nekoliko strmeje vzpenjati. Na poti se nato izmenjujejo pasovi gozda ter travniki s katerih se nam odpirajo vse lepši razgledi na okoliške vrhove. Takšna pot nas nato pripelje do koče Rifugio Contrin.
zemljevid poti - Rifugio Contrin
Ob poti: Locia de Contrin (1736m), Baita Cianci (1828m)
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Bivak Dal Bianco (2 h), Cima Ombretta di Mezzo, Cima Ombretta, Punta Penia (Marmolada) (4 h 15 min)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama
Slike:
Alba di Canazei - Rifugio Contrin1
Alba di Canazei - Rifugio Contrin2
Alba di Canazei - Rifugio Contrin3
Alba di Canazei - Rifugio Contrin4
Alba di Canazei - Rifugio Contrin5
Alba di Canazei - Rifugio Contrin6
Alba di Canazei - Rifugio Contrin7
Alba di Canazei - Rifugio Contrin8
Alba di Canazei - Rifugio Contrin9
Alba di Canazei - Rifugio Contrin10
Alba di Canazei - Rifugio Contrin11
Alba di Canazei - Rifugio Contrin12
Alba di Canazei - Rifugio Contrin13
Alba di Canazei - Rifugio Contrin14
Alba di Canazei - Rifugio Contrin15
Alba di Canazei - Rifugio Contrin16
Alba di Canazei - Rifugio Contrin17
Alba di Canazei - Rifugio Contrin18
Alba di Canazei - Rifugio Contrin19
Alba di Canazei - Rifugio Contrin20
Alba di Canazei - Rifugio Contrin21
Alba di Canazei - Rifugio Contrin22
Alba di Canazei - Rifugio Contrin23
Alba di Canazei - Rifugio Contrin24
Alba di Canazei - Rifugio Contrin25
Alba di Canazei - Rifugio Contrin26
Alba di Canazei - Rifugio Contrin27
Alba di Canazei - Rifugio Contrin28
Alba di Canazei - Rifugio Contrin29
Alba di Canazei - Rifugio Contrin30
Alba di Canazei - Rifugio Contrin31
Alba di Canazei - Rifugio Contrin32
Alba di Canazei - Rifugio Contrin33
Alba di Canazei - Rifugio Contrin34
Alba di Canazei - Rifugio Contrin35
Alba di Canazei - Rifugio Contrin36
Alba di Canazei - Rifugio Contrin37
Alba di Canazei - Rifugio Contrin38
Alba di Canazei - Rifugio Contrin39
Alba di Canazei - Rifugio Contrin40
Alba di Canazei - Rifugio Contrin41
Alba di Canazei - Rifugio Contrin42
Alba di Canazei - Rifugio Contrin43
Alba di Canazei - Rifugio Contrin44
Alba di Canazei - Rifugio Contrin45
Alba di Canazei - Rifugio Contrin46
Alba di Canazei - Rifugio Contrin47
Alba di Canazei - Rifugio Contrin48
Alba di Canazei - Rifugio Contrin49
Alba di Canazei - Rifugio Contrin50
Alba di Canazei - Rifugio Contrin51
Diskusija o izletu Alba di Canazei - Rifugio Contrin
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2023 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki