Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Krimu (1107 m)?
Glasuj
Gorovja / Dolomiti / Baita Cianci / Alba di Canazei - Baita Cianci

Alba di Canazei - Baita Cianci

Natisni
Izhodišče: Alba di Canazei (1486 m)
Širina/Dolžina: 46,45751°N 11,78814°E
Čas hoje: 1 h 30 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 342 m
Višinska razlika po poti: 360 m
Zemljevid: Tabacco 06 1:25.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 3.125
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 39
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
a) Iz Kranjske Gore preko Korenskega sedla do Avstrije, kjer v prvem večjem križišču nadaljujemo levo proti Podkloštru / Arnoldstein in Trbižu / Tarvisio. Ob koncu kraja Podklošter nas oznake za Šmohor / Hermagor usmerijo desno na regionalno cesto, po kateri se mimo omenjenega kraja peljemo do konca Ziljske doline, oz. točneje do kraja Kötschach-Mauthen, kjer zavijemo desno proti kraju Oberdrauburg. Pot naprej nas vodi čez alpski prelaz Gailbergsattel (982 m), za katerim se spustimo v omenjeni kraj. Za tem, ko prečimo most preko reke Drave, nadaljujemo levo proti kraju Lienz. V glavnem krožišču v Lienzu nadaljujemo "levo" v smeri kraja Sillian in Italije. Naprej prečimo državno mejo med Avstrijo in Italijo, mi pa glavni cesti sledimo do kraja Dobbiaco / Toblach, kjer zavijemo levo proti Cortini d'Ampezzo. Ko prispemo v Cortino d'Ampezzo, pa se držimo oznak za alpski prelaz Passo Falzarego. Na prelazu Falzarego (2105 m) je križišče, kjer nadaljujemo naravnost navzdol v smeri Marmolade in prelaza Passo Fedaia. V naslednjih križiščih sledimo cesti v smeri Marmolade in omenjenega prelaza. Za prelazom Fedaia (2057 m), le ta se nahaja ob umetnem jezeru Lagho di Fedaia, se cesta ponovno prične spuščati, mi pa ji sledimo do začetka kraja Alba, kjer bomo na levi strani opazili žičnico (nihalka) Ciampac. Parkiramo na velikem parkirišču ob spodnji postaji omenjene žičnice. Iz Kranjske Gore do izhodišča je približno 280 km.
b) Iz Kranjske gore čez MP Rateče do Trbiža / Tarvisio in naprej po avtocesti proti Vidmu / Udine. Avtocesto zapustimo pri kraju Tolmezzo, od koder z vožnjo nadaljujemo proti kraju Ampezzo in naprej proti alpskemu prelazu Passo della Mauria (1298 m). Cesta se nato začne spuščati in nas pripelje v dolino Cadore, kjer nadaljujemo desno proti kraju Auronzo di Cadore. V naslednjih križiščih sledimo oznakam za Cortino d'Ampezzo. Ko prispemo v Cortino d'Ampezzo, pa se držimo oznak za alpski prelaz Passo Falzarego. Na prelazu Falzarego (2105 m) je križišče, kjer nadaljujemo naravnost navzdol v smeri Marmolade in prelaza Passo Fedaia. V naslednjih križiščih sledimo cesti v smeri Marmolade in omenjenega prelaza. Za prelazom Fedaia (2057 m), le ta se nahaja ob umetnem jezeru Lagho di Fedaia, se cesta ponovno prične spuščati, mi pa ji sledimo do začetka kraja Alba, kjer bomo na levi strani opazili žičnico (nihalka) Ciampac. Parkiramo na velikem parkirišču ob spodnji postaji omenjene žičnice. Iz Kranjske Gore do izhodišča je približno 270 km.
c) Iz Nove Gorice se zapeljemo v Italijo ter se naprej po avtocesti peljemo do kraja Portogruaro, kjer na avtocestnem razcepu zavijemo v smeri Kraja Belluno. Avtocesti sledimo do izvoza za Belluno, mi pa za krajem Belluno sledimo cesti v smeri kraja Agordo ter nato Marmoladi in alpskemu prelazu Passo Fedaia. Za prelazom Fedaia (2057 m), le ta se nahaja ob umetnem jezeru Lagho di Fedaia, se cesta prične spuščati, mi pa ji sledimo do začetka kraja Alba, kjer bomo na levi strani opazili žičnico (nihalka) Ciampac. Parkiramo na velikem parkirišču ob spodnji postaji omenjene žičnice. Od meje s Slovenijo, pa do izhodišča je približno 245 km.
Opis poti:
Na koncu parkirišča nadaljujemo rahlo levo za oznakami »Locia de Contrin« na gozdno cesto, ki je zaprta za javni promet. Cesta večinoma poteka skozi gozd in le občasno se nam odpre pogled na bližnje vrhove. Cesta nato kmalu preči most in nas pripelje do označenega razpotja kjer se nam z leve priključi peš pot iz kraja Penia. V nadaljevanju se cesta vzpenja večinoma v ključih in višje se s ceste odcepi tudi nekaj kolovozov. Mi ves čas nadaljujemo naravnost po lepo urejeni cesti. Kasneje cesta zavije v levo in kmalu se desno odcepi peš pot proti smučišču Ciampac. Mi še naprej nadaljujemo po cesti in po kratkem vzponu pridemo do koče Locia de Contrin.
Od koče nadaljujemo po položni makadamski cesti, ki nato kmalu preči leso. Cesta nas še naprej vodi po dolini ob potoku Ruf de Contrin in nas ob pašnikih pripelje do razpotja.
Desno navzgor se odcepi pot proti sedlu Forcia Neigra in vrhu Colac, mi pa še naprej nadaljujemo po cesti, ki se v nadaljevanju prične rahlo spuščati. Kmalu pridemo ponovno do razpotja, kjer se desno odcepi pot proti koči Rifugio Passo San Nicolò.
Mi nadaljujemo po cesti, ki tu zavije v levo in preči most. Razgledna cesta se prične ponovno vzpenjati in nas pripelje do koče Baita Cianci.
zemljevid poti - Baita Cianci
Ob poti: Locia de Contrin (1736m)
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Rifugio Contrin ( 30 min), Bivak Dal Bianco (2 h 30 min), Cima Ombretta di Mezzo, Cima Ombretta, Punta Penia (Marmolada) (4 h 45 min)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti
Slike:
Alba di Canazei - Baita Cianci1
Alba di Canazei - Baita Cianci2
Alba di Canazei - Baita Cianci3
Alba di Canazei - Baita Cianci4
Alba di Canazei - Baita Cianci5
Alba di Canazei - Baita Cianci6
Alba di Canazei - Baita Cianci7
Alba di Canazei - Baita Cianci8
Alba di Canazei - Baita Cianci9
Alba di Canazei - Baita Cianci10
Alba di Canazei - Baita Cianci11
Alba di Canazei - Baita Cianci12
Alba di Canazei - Baita Cianci13
Alba di Canazei - Baita Cianci14
Alba di Canazei - Baita Cianci15
Alba di Canazei - Baita Cianci16
Alba di Canazei - Baita Cianci17
Alba di Canazei - Baita Cianci18
Alba di Canazei - Baita Cianci19
Alba di Canazei - Baita Cianci20
Alba di Canazei - Baita Cianci21
Alba di Canazei - Baita Cianci22
Alba di Canazei - Baita Cianci23
Alba di Canazei - Baita Cianci24
Alba di Canazei - Baita Cianci25
Alba di Canazei - Baita Cianci26
Alba di Canazei - Baita Cianci27
Alba di Canazei - Baita Cianci28
Alba di Canazei - Baita Cianci29
Alba di Canazei - Baita Cianci30
Alba di Canazei - Baita Cianci31
Alba di Canazei - Baita Cianci32
Alba di Canazei - Baita Cianci33
Alba di Canazei - Baita Cianci34
Alba di Canazei - Baita Cianci35
Alba di Canazei - Baita Cianci36
Alba di Canazei - Baita Cianci37
Alba di Canazei - Baita Cianci38
Alba di Canazei - Baita Cianci39
Diskusija o izletu Alba di Canazei - Baita Cianci
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2023 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki