Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali se s Prednjega Robičja (1941 m), vidi Mala Mojstrovka (2332 m)?
Glasuj
Gorovja / Stubajske Alpe / Innere Sommerwand

Innere Sommerwand

Država: Avstrija
Višina: 3122 m
Širina/Dolžina: 47,05848°N 11,1509°E
Vrsta: vrh
Vremenska napoved:
Sr
Če
Pe
So
Ne
Ogledov: 318
Priljubljenost: 8% (2661. mesto)
Število slik: 7
Število poti: 1
Število GPS sledi: 0
Opis gore:
Sommerwand je razmeroma dolg greben, ki se kot mogočna skalnata pregrada dviga nad zgornjim delom doline Oberbergtal in pred pogledi iz doline skriva amfiteatru podobno krnico, ki gosti manjši Sommerwandski ledenik, nahajajoč se med grebenoma Sommerwandov in Knotenspitz.
Med več grebenskimi vzpetinami sta turistično zanimivi le najvišja in najnižja, Innere in Vordere Sommerwand; slednja je edina, na katero vodi označena pot in na katero se je moč povzpeti brez resnejšega plezanja ali vzpona preko ledenika.

Innere Sommerwand je edina poimenovana vzpetina v grebenu, ki preseže mejo 3000 m, nahaja pa se nad istoimenskim ledenikom na južnem robu grebena Sommerwandov, ki se preko sedla Kräulscharte navezuje na greben Kräulspitz.
Četudi pot na Innere Sommerwand ni markirana in zahteva določeno mero gorniških (orientacijskih in plezalnih) sposobnosti, je vrh spričo dokaj enostavno prehodnega in nerazpokanega pristopnega ledenika, prvinskega ambienta poti ter svojevrstnega razgleda iz osrčja Alpeinskega visokogorja precej priljubljen; večina okoliških vršacev je tehnično in orientacijsko zahtevnejših, zato Innere Sommerwand dobro pripravljenemu gorniku predstavlja eno izmed najustreznejših priložnosti za obisk najvišjih vrhov Alpeinskega pogorja.
Gore v okolici km:
Spletne kamere v okolici km:
Dodaj v: facebook twitter reddit
Slike:
Innere Sommerwand Innere Sommerwand Innere Sommerwand Innere Sommerwand Innere Sommerwand Innere Sommerwand Innere Sommerwand
PotiČasZahtevnost
Oberissalm - Innere Sommerwand (pristop preko Sommerwandskega ledenika)5 hzelo zahtevna neoznačena steza
     
Copyright © 2006-2021 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki