Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Boču (978 m)?
Glasuj

Vožnja z motornimi sanmi

Natisni
joža x9. 02. 2011 17:13:24
Lomastenje po brezpotjih in nemarkiranih poteh na naravo vplivajo bolj kvarno,kot pa motorne sani,ki mi gredo tudi na živce.Da ne govorim o natačnih opisih brezpotij in neoznačenih poteh na netu in potem bi taki kritizirali sankače.
všeč
turbo9. 02. 2011 17:23:06
Ne razumem in ne razumem. Joža x, tamle je en travnik in jaz grem preko njega v gozd. Vzporedno z menoj se do roba gozda peljejo motorne sani. Kako zaboga jaz bolj kvarno vplivam na naravo ? Ne grem na bencin, ne ropotam, tistega malo ogljičnega odtisa, ki ga izdiham se še izmeriti ne da. Res, take primerjave ne razumem in ne razumem.
Glede brezpotij pa takole, ubogi tisti, ki že leta pišejo knjige o brezpotjih in lažjih plezarijah. Da jih ni sram, da z opisi kvarijo planinsko populacijo in istočasno kvarno vplivajo na naravo. Pfej.
všeč
joža x9. 02. 2011 17:37:51
Vedno manj je v hribih oaz kamor "planinci" ne bi redno hodili,tam narava še funkcionira po svoje,tam so morda še kje res divje živali,po teh nemogočih brezpotjih se sankači ne bodo prebijali,po območjih kjer se oni vozijo je prvobitnost že izginila,tudi zaradi planincev.Zato če kdo odkrije kakšno "čudo narave"naj bo to njegovo čudo,zakaj bi to razkril(se hvalil)celem svetu,ker potem to nebo več njegov tih kotiček in bo moral iskati še nove in nove in...
všeč
jprim9. 02. 2011 17:51:38
joža x
... moram se oglasiti in ti povedati, da v svojih komentarjih mešaš hruške in jabolke ... pa vsaj to razumi, kar sem sedaj napisala. ...
LP!
všeč
joža x9. 02. 2011 18:05:06
jprim"se umikam z debate,ki sem jo začela" a je to tvoje?Jaz mislim da je vprašanje kaj bolj uničuje naravo,kaj moti pohodnike me briga en ... in nič nisem mešal.Meni gre samo za naravo in to prav vsak dan.
všeč
IgorZlodej9. 02. 2011 18:11:23
Vsi smo na tankem ledu, kot je nekdo zapisal, zato pa lahko tudi kdaj kaj naredimo in nekateri tudi smo: http://www.gore-ljudje.net/novosti/7487/ zato mi neko filozofiranje gre rahlo na..., pa še nekaj sem našel: http://www.gore-ljudje.net/novosti/3995/ Radi bi neokrnjeno naravo, pijete pa mleko krav, ki jedo plesnivo svinjarijo ki se hrani v plastični foliji, in leži vsepovprek po naši lepi deželi, vi pa nič. Planine so izumrle, poglejte si malo Karnijo, ogromno planin, do njih ceste, nobenih motornih sankačev pa vse lepo teče. Podalpska morala pa taka.
všeč
biso10. 02. 2011 07:36:50
Bravo, joža x in Igor Zlodej!

Za angelčke, ki v naravi ne delajo škode (vsaj mislijo, da je ne delajo, čeprav se zelo veliko vozijo po njej), pa bo že prišel čas, ko se bodo zbudili iz sanj.
všeč
GregorC10. 02. 2011 09:18:20
Če so probem motorne sanke, ne vem zakaj ni problem avtomobilski promet v raznih alpskih dolinah, po planinah in podobnem. Ni problem z avtom na Planinio Blato, Veliko panino, Prevalo in še bi lahko našteval. Problem so sankači, ki se vozijo po snegu in sploh niso v stiku s tlemi. Kar se pa tiče hrupa, je pa ravno toliko moteč, kot hrup trume planincev v poletnem času v naših gorah. In mislim da za temi planinci ostane večja svinjarija kot za sankači.
In še enkrat ponavljam, da nisem navdušen nad takim početjem.
všeč
biso10. 02. 2011 10:05:54
Matta, to je zagotovo gorniški forum, razlika med nami je le v tem, da se nekateri zavedamo, da tudi z vožnjo do izhodišč, s hojo po poteh (in še bolj po brezpotjih) škodimo naravi in jo uničujemo (=preganjamo živali) in ne kažemo (več) s prstom na druge, ki v isti naravi uživajo kako drugače kot mi.

Po bencinu smrdi za vsemi, le da za "pridnimi in ozaveščenimi gorniki" malo nižje (dostikrat celo višje!) kot za "vsega obsojanja vrednimi" motorni sankači.
všeč
Zebdi10. 02. 2011 10:22:32
matta, ne dramatiziraj. V najbolj obremenjenih/obiskanih področjih v naših gorah že dolgo ni več nobene nepopisne lepote, temveč je nepopisen živžav in posledice, ki ga le-ta prinese s sabo. Na žalost mežikanjeNarava bi se razbremenila, če bi postojanke nudile le najnujnejše zatočišče, ne pa (skorajda) hotelske postrežbe, hkrati pa bi se ukinilo motorizirano oskrbovanje. Gamsu je namreč vseeno, ali se mimo njega pelje motorni sankač ali pa mu mimo glave leti helikopter, ki na Kredarico pelje platoje piva. Prav tako ne bi škodilo, če bi se ture dejansko začenjalo v dolini in če bi se določena alpska področja zaprla za promet. Pa smo pripravljeni na to ali pa nam morebiti le preveč ustreza udobje, ki nam ga nudijo (pre)pogoste planinske koče? velik nasmeh
všeč
turbo10. 02. 2011 10:29:24
Prav ponosen sem nase. Kolikokrat sem že in kolikokrat še bom tiho pohajkoval po meni ljubih brezpotjih, vse živo (flora in favna) pa je bilo in še bo vse posrano od strahu, ko se bom za kratek čas znašel v njihovi bližini. Zanimivo, da mi med temi mojimi pohajkovanji uspe prepričati kako kavko, da mi je iz roke. Ali kakega gamsa, da mi pozira na nekaj metrov bližine. Ali celo kačo, da se še naprej sonči na skali, medtem ko jo fotografiram. Vidim in berem, da če si pozimi omislim motorne sani, bodo ta moja "kopna" doživetja v snegu še globlja. Živali bodo kar drle k meni, ko bom nažigal gas po planinah in dolinah kje višje v gorah. In vse vesele globoko dihale, kajti tankal bom "blajfraj" 98 oktanov, da bo ja lepo dišalo. In ko bom odropotal v dolino in se bodo živalice odpravile "domov", jih bo za vogalom na smrt prestrašil "zimski samohodec", ki si je zaželel malce samote. Jej, jej, bi rekel Kosobrin.
Sicer pa, pardon izrazu, dol mi visi za vse skupaj.
BISO, upam da si vseskozi lepo doma na kavču. Nepremično. Kajti če nisi, če se samo malo premakneš, tako svinjaš naokoli, da bo potrebno Greenpeace obvestiti !!!
všeč
lynx10. 02. 2011 14:58:55
Pa če se še tako trudimo, se ne moremo premikati kot ninje. Živali imajo dosti boljšo zaznavo od nas ter prednost terena, zato večinokrat, ko jih zmotimo, mi tega niti ne vemo. Ne reagira vse tako pozno in očitno kot kak mirujoč ptič, ki ga zagrabi panika, ko (ne)zavedoma prideš preblizu.
všeč
joža x10. 02. 2011 16:56:05
2.9.2010 je J.Trogar v trenutnih razmerah objavil ,da niti domačini ne vedo kje so Račka vrata in da gre za iglo v kopici,sedaj po njegovi objavi poti, pa zgleda,da bo tam kmalu nastala gneča.Tam so v miru žvrgoleli ptički se sprehajali gamsi...kmalu pa verjetno:papirčki,psi,gužva,ogenj,vse zaradi ene same trofeje....pa tam ni bilo nobenega sankača.
všeč
turbo10. 02. 2011 17:13:41
PP, Planica Pokljuka, divjina. Opisov na netu kolikor hočeš. Splošnih, podrobnih, slike v detajle. Pa je tam še vedno čisto in divje in samotno. In hvala bogu, toliko zaj..., da še peš težko kam prideš, kaj šele s sanmi.
všeč
JusAvgustin10. 02. 2011 19:29:45
PP je biser, ki ga ne more vsakdo dobiti in prav je tako! Ja, s sanmi se tam res ne danasmeh
Sicer je pa tako, ali ti je všeč ali jo zasovražiš... Jaz sem jo vzljubil do konca in jo tudi dober del prehodil, letos me čaka še ostali del. Upam, da PP nikoli ne bo imela množičnega obiska. PP moraš začutit, jo poiskat... šele nato jo lahko prehodiš. Če si sposoben seveda poiskati prave prehode nasmeh
Nisem pristaš dirkanja z motornimi sanmi, vendar pa me tudi to tako strašansko NE moti.
Turbo: prizadevamo si, da ne bi razkrili detajlov na PP s slikami, to me je prosil tudi moj mentor! Njegovo željo upoštevam. Sicer pa tam kjer je detajl nimaš časa slikat nasmeh
všeč
turbo10. 02. 2011 20:46:28
JusAvgustin, brez panike zavijanje z očmi
Ne samo PP, kar sem jo prehodil, tudi druge skrite kotičke imam "na varnem" poslikane. Jih ne delim. Če me že kdo glede brezpotja kaj povpraša, dobi odgovor, če ga poznam seveda, po zasebnem sporočilu. Hvala bogu, da se da na PP, pa marsikje nad Trento in še kje še hoditi za "bobki" in ne za papirčki zadrega
všeč
lingo10. 02. 2011 21:05:00
Forum je namenjen deljenju informacij, ne prikrivanju. In mimogrede, ste že totalno offtopic
všeč
Santi11. 02. 2011 01:19:42
No, drugače PP ni tako neobljudena kot mislite, le objav ni, marsikdo jo je že prehodil, preverjeno... mežikanje
všeč
turbo11. 02. 2011 09:11:31
Informacije se delijo, seveda. Po zasebnih sporočilih še posebej glede PP. Off topic, tudi res. Kot moto-sanke, naslov foruma.
všeč
ejca21. 02. 2011 10:30:20
Zanima me, če mogoče kdo ve, kje je bilo to posneto http://www.youtube.com/watch?v=V7xtjsirL9E&feature=uploademail
Mnenje o takih aktivnostih v naših hribih si ustvarite sami, meni pa se zdijo ti junci čisto brez občutka!!!
všeč
Stran:1234
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki