Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali se s Krima (1107 m), vidi morje?
Glasuj

Pobiranje parkirnine

Natisni
dore25. 07. 2010 18:18:38
Lubi planinci, da se ne boste preveč sekiral glede parkirnine, pojdite v hribe z vlakom ali avtobusom.
všeč
turbo25. 07. 2010 18:45:19
Se oproščam, mislil sem na pravi znak, opisal pa sem ga napačno. Seveda je tak kot so ga opisali drugi. Ampak znak za prepovedano parkiranje dejansko stoji tam, kjer sem napisal. Ob cesti, na desni, moraš biti pozoren, da ga opaziš. Malce naprej pa je tik ob cesti Kopiščarjeva domačija.
Žal bodo položnice delili še naprej in ne samo tam. Žal.
Je pa res, da bi lahko oziroma morali poleg table TNP vsaj napisati, da je spremenjen prometni režim v primerjavi z lanskim letom in kako se ravnati, da ne kršiš postave zakona.
Dore, fajn ideja, samo v Trenti ni železnice, bus pa samo poleti. Enkrat naj se sprejme krovni zakon za vse doline v TNP kako, kje in po čem parkirati, ne pa da je od občine do občine različno in iz leta v leto drugače.
P.S.
nikar sam v gore. Vsaj 4 v avto, raje 5, če se le da. Potem kazen deljena s štiri ali pet niti ne bo tako visoka zmeden
všeč
heinz25. 07. 2010 19:58:06
Ker znaka za prepovedano parkiranje nisem videl tako jaz, kot (niti) še eden moderator tega foruma, ki je na isti dan -predvčerajšnjim prejel "Obvestilo redarstva" (beri prejšnjo str), naprošam kogarkoli, da tukaj prilepi kakšno fotografijo prometnega znaka, ki naj bi po mnenju nekaterih obstojal.
Pri vstopu v dolino ga ni bilo videti, pa tudi nadalje nikjer ob cesti vse do parkirišča pred zapornicami.
Sprašujem tudi, zakaj neki bi bil potemtakem potreben znak pred desno zapornico, če naj bi bila ista prepoved že predhodno izražena?
Hvala za dokaz! LP h!
všeč
donidoni25. 07. 2010 20:18:38
Ja Dore to je šlo pred leti ko so prvi avtobusi štartali ob 400 sedaj iz manjših krajev gredo šele ob 600 pol si pa zraćunajmo če hočemo štartat ob 0530 , potem la+hko greš že en dan prej in prideš domov tretji dan. lp
všeč
mukica26. 07. 2010 09:22:55
Točno tako,tudi zeleni vlak gre šele ob 7 ali par minut prej,tako da za vsako zaresno turo izgubiš dopoldan, ko je vreme
običajno lepo,popoldan lahko vedno pričakuješ kakšno ploho,nevihtozmeden
všeč
turbo26. 07. 2010 10:01:26
Od prvomajskih praznikov dalje, ko sem prvič slišal za kaznovanje zaradi nedovoljenega parkiranja pred zapornico v Zadnjici, sem bil tam še mnogokrat. In sem šel enkrat na 0.5m pogledat ta znak. Res je tam in res ga lahko spregledaš. Kajti cesta je ozka, od znaka že vidiš tudi prve hiše na desni in ker si skoncentriran na vožnjo in paziš, da kdo nasproti ne pripelje, zlahka spregledaš ta znak.
Kdor ne verjame, naj stori sledeče. Ko zapelje z glavne ceste, bo po nekaj 10 metrih na desni videl velik makadamski prostor - namenjen parkiranju. Nato naj gre peš po cesti naprej, ko bo prekoračil betonski kanal za odvod vode (tam se vsak avto ustavi, da ne nasede) naj gre še malce naprej. Kmalu se desno malce navzdol odcepi cestica, kjer je tabla Privat. Ta cestica vodi do Kopiščarjeve domačije. In ravno tu, pri tem odcepu, nisem povsem siguren ali kak meter naprej ali kak meter nazaj, je tik ob cesti na desni (v smeri vožnje v zatrep Zadnjice) znak za prepovedano parkiranje. Drži kot pribito. Ko bom spet tam (kaj kmalu) ga bom poslikal od spredaj, od zadaj in od strani.
všeč
VanSims26. 07. 2010 13:51:08
Tudi jaz se strinjam, da je javni prevoz v Sloveniji na tako slabi ravni organizacije, da enostavno ne gre, da bi šli z njim v hribe. Tudi za manjše ture je prevelika izguba časa.

Ko sem šel na Bogatina iz Savice, sem tudi sam proučeval možnost vlaka, zaradi parkirnine, ki se tam pobira, poleg tega bi zaradi vikend popusta morda celo prišparal stroške vožnje glede na avto.

No ko sem videl vozni red mi je postalo jasno, da ne bo šlo. Potem nisem niti naprej iskal informacije ali bi mi na vlak sprejeli kolo s katerim bi se iz Bohinjske Bistrice zapeljal do Savice(v tujini to verjetno ne bi bil problem).
všeč
felix3. 08. 2010 12:16:12
Nisem načel nove teme, saj ta zadeva delno spada tudi sem. Mislim, da si bomo v bodoče želeli, da na kakšnem perkirišču tudi plačamo parkirnino, seveda, če bodo avtomobili tam tudi varni. Mislim, da je vedno več nepridipravov, ki vlamlajo v avtomobile. Tako sva pred cca 14 dnevi s kolegom parkirala pri Žagani peči v Kamniški Bistrici. Šele pred tednom dni sem opazil, kakor tudi kolega, da je nekdo poskušal vlomiti v avto (zvita pločevina podboja nad vrati in notranji del vrat - uporabil je verjetno večji izvijač). Kakšen je bil motiv, ali samo kraja stvari iz notranjosti ali morda celo kraja avtomobila, ne vem. Mislim pa da bo v bodoče vedno več lopovov, ki bodo vlamljali v avtomobile na tako odročnih parkiriščih in si bomo kar želeli, če bodo kje urejena parkirišča za plačilo.
Lp
všeč
ben3. 08. 2010 17:50:29
No naj razveselim vse tiste, ki ste dobili obvestilo o prekršku v Zadnjici, da sankcij ne bo. Moja sestra je tam parkirala in dobila obvestilo redarstva istega dne kot heinz, in se seveda pritožila. Odgovorili so ji, da znak za prepovedano parkiranje sicer res stoji tam kot pravi Turbo, ampak ta velja samo za parkiranje na vozišču ne pa tudi izven njega. In glede na to da jih je bilo večina parkiranih na parkingu ne bo nihče dobil kazni, tudi tisti ne ki so bili parkirani na ali ob vozišču (ti so bili v prekršku). Je pa res da se bodo verjetno potrudili in namestili ustrezen znak, ki bo prepovedoval vožnjo po dolini ali pa bodo namestili zapornico precej nižje, kot je sedaj.

lp B
všeč
Gorazd G3. 08. 2010 18:19:17
Felix, dvomim, da bo plačjivo parkirišče pomenilo tudi to, da bodo avtomobili varni pred nepridipravi. Plačali bomo (urejeno?) parkirišče, ne pa tudi varovanje avta. Žal. Če bo drugače, bomo lahko veseli, a močno dvomim v to.
všeč
zippo3. 08. 2010 19:43:08
Hvala za tolažbo ben. Če pa bo kdo zaradi neplačila dobil obvestilo(kot sem ga jaz), da mu bodo trgali od plače polno kazen + izterjavo, na dnu pa bo pisalo, da pritožba ne zadrži izvršbe, si lahko le še zažvižga tisto: "always look on the bright side of life"mrk pogled
všeč
ben3. 08. 2010 20:06:00
Spoštovana!

Najprej se vam zahvaljujem za sporočilo in vaše predloge. Vaše in še nekaj podobnih sporočil (pritožb, pripomb) sem, skupaj z redarjem, podrobno proučil.

Namen občinske uprave (od koder je prišla tudi pobuda za kontrolo parkiranja) je bil, vozila ustaviti že takoj pri odcepu ceste za Zadnjico, kjer je urejeno in označeno parkirišče. V ta namen je na koncu tega parkirišča postavljen prometni znak za prepoved parkiranja in ustavljanja, ki velja za cesto od znaka naprej. Se pa moram strinjati z večino sporočil, kjer potencialni kršitelji ugotavljajo, da niso kršili CPP. Občinska uprava s postavitvijo take prometne signalizacije očitno ni dosegla svojega namena, saj prometni znak za prepoved parkiranja in ustavljanja velja za cestišče. Vsako ustavljanje in parkiranje izven cestišča (kar je primer nekoč narejenega parkirišča, ki naj bi bilo na vodovarstvenem območju), pa s takim prometnim znakom ni prepovedano.

Glede na tako dejansko stanje lahko le ugotovim, da večina vozil ni kršila CPP. Da pa ne bi vodili posameznih postopkov (vozila, ki so bila parkirana na vozišču so bila v prekršku), smo se odločili postopke zaključiti s pisnim opozorilom vsem. Zavedam se, da bi v primeru morebitnega upravičenega ugovora moral postopek dejansko ustaviti, vendar so posledice za obiskovalce enake (nične).

Občinsko upravo, ki ji posredujem ta dopis v vednost, pa pozivamo, da prometno signalizacijo uredi tako, da bo dosegla svoj namen. V nasprotnem primeru je potrebno prijavitelje »napačnega« parkiranja seznaniti, da je parkiranje do zapornice dovoljeno. V kolikor je potreba in resen namen preprečiti dostop vozil naprej od označenega parkirišča, je potrebno postaviti prometni znak za prepoved prometa vseh vozil ali pa z zapornico cesto fizično zapreti. Nadzor nad kršitelji bo izvajala tako redarska služba kot tudi nadzorniki TNP.

Upam da ste z odgovorom zadovoljni, čeprav se zavedam da vam prejeto »obvestilo redarstva« ni ravno polepšalo dan.

Medobčinska uprava občin Bovec, Kobarid, Tolmin in Kanal ob Soči


No originalen dopis je takle, in ne vem na kakšen način si ti zippo razlagaš tole, ampak meni je vse jasno. nasmeh

lp B

všeč
meninski3. 08. 2010 20:24:47
vsi bi samo kasirali ,da bi pa kdo kaj naredil da bi bilo bolje ,to pa bolj redko vidišcool
všeč
ivona6. 08. 2012 18:08:36
Pozdravljeni planinci!Vprašanje,ki me muči bom zastavila kar tu,saj se tema delno ujema z naslovom.
Rada bi izvedela,če je do planine Blato dovoljena vožnja z manjšim avtobusom(oz.do razcepa Blato-Vogar).Sama sem prišla do zelo različnih informacij-lansko leto mi je inkasantka cestnine na Vogar odgovorila,da je dovoljeno ,v turistični pisarni Bohinj so mi letos po elektronski pošti odgovorili,da ni dovoljeno.
Ali je kdo od vas ki bo ta teden plačal omenjeno cestnino pripravljen vprašati kako in kaj, ter mi sporočiti tu ali na zasebno sporočilo??
L.p.in res hvala za morebiten odgovor.nasmehnasmeh
všeč
ljubitelj gora16. 08. 2012 13:31:12
Včeraj planina Pecol, avtov ogromno, parkiral so vse povprek, po planinski travi, na robovih, kjer je bilo kaj prostora, tudi veliko ljudi je s seboj prineslo stole, mizco in se ustalil, vrjetno jih ni noben kazensko preganjal, kot to počnejo pri nas, do planine Pecol začuda, asfaltna zelo dobra cesta in brez cestnine, pri nas planina Blato, cestnina kar 10 evrov, nobenih razgledov iz planine Blato, jezera (Mangartska in Rabeljsko jezero), tudi tam noben ne pobira parkirnine in niti noben ne teži, če se greš mal namočt. Sprašujem se katere Slovenske konje in kobile imamo na stolih, da nam niti tisti dan za brezplačni užitek ne dovolijo, da se potem večina drugi dan vrne z energijo na delovno mesto. Res pa je Italjani imajo bistveno več gora, jezer, kot mi, ampak saj smo v EU, meje ni več, vsi smo eno, samo pri nas imamo še vedno nedovoljene meje, pa sorry za tale komentar !
(+4)všeč
danicak16. 08. 2012 14:18:23
odgovor za Ivono....mal z zamikom sicer. Bila pred cca 14 dnevi na planini Blato,gor so vozili tudi kombiji,mali,večji,že skor mali avtobusi. Tako,da mislim,da ne bi smelo biti problema.Sem pa to vprašanje zastavila tudi pobiralki parkirnine spodaj, pa je rekla,da letos še lahko vozijo tudi večja vozila. Info,če kaj pomaga-nasmeh

D.
všeč
urbancek16. 08. 2012 17:58:17
@LG: Tale komentar si pa kar zadel...mežikanje Sramotimo se, kjer se le da... Škoda, pa tak potencial ima ta naša državica...zavijanje z očmi
(+1)všeč
pikec116. 08. 2012 18:19:39
Slovenija je poden. Parkišče pri slapu Savica 5 eur, pri bohinjskem jezeru ponovno 5 eur, planina Blato 10 eur , kar je 20 eur za en k. Bohinj, pol pa pel otroke na izlet gledat lepote S(s)lovenije. V Dolomitih na prelazih še nisem doživel parkirninine. Kam grem potem rajši?
(+4)všeč
urbancek16. 08. 2012 18:32:31
Vse gledamo kratkoročno... Če je recimo draga parkirnina, bo to mogoče v prihodnosti pomenilo manj ali če pretiravam nič obiska, kar bo na dolgi rok sigurno slabše kot poceni in veliko obiska. Enako je z bencinom, slabim stanjem cest in še bi lahko našteval področja. Lani so turisti izgubljali živce v 15 km kolonah na naših cestah, stali tako po več ur... Se kdo vpraša kakšno škodo to povzroča za turizem? Se bo kdo od njih še kdaj peljal skozi našo državo, ali se ji bo zaradi takšnih in drugačnih neprijetnih izkušenj raje izognil?
Potem se pa sprašujemo zakaj smo tam kjer smo... jezen
(+1)všeč
rjudnic16. 08. 2012 18:43:35
Kar misli si, da bo zaradi parkirnine prazen Bohinj, potem bi že bil, ker ta parkirnina ni od včeraj. Tudi na planino blato pobirajo cestnino že nekaj časa, pa ljudje še zmeraj gor se vozjo.
všeč
Stran:123456
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki