Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali se s Krima (1107 m), vidi morje?
Glasuj

Pobiranje parkirnine

Natisni
VanSims24. 07. 2010 11:35:58
Jaz se sicer izogibam plačilu parkirnin, tako na občinskih kot privatnih parkiriščih.

Ampak dajte mi povedati, tisti, ki plačujete na privat parkplacih in cestah(Savica, Vrata, Blato, Vršič, Mangart,...) ali dobite za to kako potrdilo, račun,...?

Že tako so naivni tisti, ki mislijo da gre ta denar za ne vem kak razvoj,...vraga vse pobere en privatnik. Ampak ali potem vsaj država dobi svoj DDV? In če ne dobimo računa s točno specificiranim DDVjem ali ni potem nekako da nam ni treba plačati? Redarska služba pa tudi nima na privat parkplacih pooblastil, kolikor vem.
všeč
katjuša224. 07. 2010 13:55:09
Če greš na Mangart seveda dobiš potrdilo parkirnine.Denar gre mislim,da gori piše "Razvojni zadrugi Mangart".Lani je bilo 5€.In mi ni bilo težko dati,saj je pot asvaltirana in lepo prevozna.
Ko grem Na Vršič ,oziroma za izhodišče planinarjenja vzamem Vršič,pa se plačilu izognem z parkiranjem malo nižje.
Če grem Iz Planine Blato,seveda tudi plačam,saj imajo tudi oni kar lepo urejeno cesto in jo tudi skozi obnavljajo.Vendar me pri njih pojezijo študentje,ki ta denar pobirajo in dobiš samo listek s številko,pa tudi kar precej nesramani znajo bit,za razliko od mladine,ki denar pobira na Mangartu,ti so prava enciklopedija znanja in nasvetov,...
všeč
GregorC24. 07. 2010 14:17:00
Še povsod sem dobil račun na katerem sta bila jasno označena tako ddv kot tudi naziv pobiralca. In nikjer mi ni bilo težko plačat.
všeč
turbo24. 07. 2010 15:33:14
HEINZ !!!
Glede plačilnega naloga, ki ste ga prejeli pred rampo v Zadnjici, imajo redarji prav. Na žalost jezen . Ko zapelješ iz glavne ceste na makadam, je po nekaj deset metrih na desni relativno veliko makadam parkirišče. Nekaj metrov naprej, ko moraš zapeljati preko kanala za odvod vode, pa je na desni prometni znak "prekrižani P". Ta znak pomeni prepovedano parkiranje. In to vse do rampe. Lahko se zapelješ po cesti do rampe, ni problema, lahko tam na kratko ustaviš, da koga odložiš, parkirati pa zaradi znaka na začetku Zadnjice ne smeš. Redarji so tam stalnica, tudi za prvomajske praznike so delili kazni. In zna se zgoditi, da bodo kaj kmalu postavili zapornico povsem na začetku doline, takoj za tistim makadam parkingom na začetku. Informacije imam iz prve roke, to je od domačinov iz tistih krajev. In potem bom hodil peš, tako kot hodim poleti iz Planice v Tamar velik nasmeh
všeč
VanSims24. 07. 2010 15:47:16
TURBO !!!

V naboru prometnih znakov veljavnih na ozemlju RS se NE nahaja znak "prekrižani P". Ta znak torej pomeni toliko kot nič!

Prepovedano parkiranje pa označuje drug prometni znak: moder z rdečo obrobo in pod pravim kotom prekrižanimi črtami(ta prepoveduje tudi ustavljanje) in pa še enak znak samo z eno rdečo črto. Pa še ta znaka veljata le na tisti strani ceste kjer sta postavljena ali pa morata imeti dopolnilno tablo za prepoved na obeh straneh.

V tujini imajo tudi plačljiva parkiršča ampak jasno z veljavnimi znaki označijo kje se pa ne sme parkirati. Pri nas je pa pač divji zahod!

HEINZ, jaz na tvojem mestu bi naredil vse da kazni ne bi moral plačati vključno s hajko v vseh mogočih medijih.
všeč
GregorC24. 07. 2010 16:04:37
TURBO ima prav. Opisal je samo napačen znak. V Zadnjici stoji znak kot ga je opisal VanSims.
všeč
VanSims24. 07. 2010 16:36:30
Potem pa Heinz verjetno ne bo drugega kot plačati. mrk pogled
všeč
heinz24. 07. 2010 19:45:21
Znaka za prepovedano parkiranje tam zagotovo ni. Včeraj ga ni bilo. Je pa znak "Triglavski narodni park -osrednje območje" in še kateri- prepoved kampiranja ipd.., le prometnega znaka za prepoved parkiranja ni.
Če se motim, naj mi kdo dokaže nasprotno, kajti zanima me kje v resnici sem zgrešil, če že sem..
Hvala!
všeč
Otto24. 07. 2010 19:53:52
Tudi jaz sem kakšno leto nazj dobil enako obvestilo v Možnici. Tudi tam razen majhnega znaka na zapornici, ki je odprta, nisem nikjer opazil znaka za prepoved parkiranja ali vožnje. Pa sem nazaj grede pozorno opazoval. Potem pa s kaznijo ni bilo nič. Mi je pa pokvarilo super turo na Jerebico in vzelo še kakšen dan ko sem študiral zakone in pripravljal pritožbo.
všeč
Gorazd G24. 07. 2010 20:18:59
V zakonu o TNP piše, da je v vsem parku prepovedano "šotoriti, parkirati in puščati motorna vozila ali prikolice za bivanje zunaj za to določenih mest."

Če razumem prav, to z drugimi besedami pomeni, da je parkiranje v TNP prepovedano, razen če ni z znakom posebej določeno, da je dovoljeno. Parkirišče pred rampo v Zadnjici je v TNP ...

Da se kontrola in kaznovanje doslej večinoma ni izvajalo in da smo vozila vsa leta puščali še marsikje drugod, vemo, a očitno so prišli novi časi in se "divji zahod" počasi poslavlja.

Prepoved iz prvega odstavke je še iz starega zakona o TNP, ki sem jo našel na zemljevidu. Pred kratkim je bil sprejet nov zakon. Če se komu ljubi pretolči skozenj ga najde na tem naslovu:

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=201052&stevilka=2821
všeč
heinz24. 07. 2010 20:49:17
O parkiranju (prepovedi) govori le mali znak na pokončnem tramu (ki sem ga pozabil fotografirati) ob zapornici na desni cesti v Zadnjico(i).Pred njim ga preprosto ni. Nikakršnega. V smeri proti levi cesti se na parkirišču nahaja prometni znak za prepoved vožnje z dopolnilno tablo "Gozdna pot uporaba na lastno odgovornost", na sami (levi) zapornici pa se nahaja navidez uradna (čeprav takih ne poznam) modra pravokotna tabla z napisom "ne parkiraj" s puščicami ki nakazujeta v širino 4 m.
Kolikor vem, praviloma prepoved parkiranja velja šele od ob cesti(šču) postavljenega prometnega znaka dalje in ne pred njim.
Turbo in GregorC, edini znak pred parkiriščem je navaden moder štirioglat znak za parkirišče, ki se nahaja tam kjer ga omenja turbo, le da govori o prekrižanem P-ju. Tega, seveda ni, pa čeprav si turbo glede tega menda obveščen "iz prve roke".
1
2
všeč
heinz24. 07. 2010 21:09:25
Gorazd, redarstvo se ne sklicuje na zakon o Tnp (vsaj neposredno ne), pač pa na ZVCP (prilagam foto).
Tudi sam sem najprej pomislil na novi zakon o Tnp.., a mislim, da to ni bilo to.
1
všeč
jurc4424. 07. 2010 21:09:35
Heinz popolnoma prav imaš.Včeraj sem dobil obvestilo redarstva v Zadnjici.Ko z glavne ceste zaviješ proti Zadnjici pa do parkirišča na tvojih slikah ni nobenega znaka o prepovedi parkiranja.
všeč
viharnik24. 07. 2010 21:14:00
To verjetno pomeni,da se od mesta postavitve zapornice naprej po dolini,ob ali na cesti ne sme puščati vozil,zaradi morebitne gozdarske službe,gorske intervencije,gasilske in dostave hrane na tovorno žičnico za Pogačnikov dom.Drugega tu ni nič spornega,če avto pustimo na parkirišču.Ob morebitni ukinitvi vožnje v doline Triglavskega parka(za kar tudi v Vanoise parku-France ni predvideno in tudi parkirnin ni,tako v dolinah kot tudi najvišjih prelazih),bo prepoved veljala za vse doline Triglavskega pogorja.
všeč
serajko24. 07. 2010 21:46:44
lp
poraja se mi eno vprašanje. Na dvignjeni zapornici ,ki ni zaklenjena je obesen znak stop. rdeč šesterokotnik z belim robom in napisom stop. Brez opozorilnih ali dodatnih tabel. Ponavadi ta znak stoji v križiščih in ne prepoveduje vožnje . Kaj storiti v takem primeru
všeč
andymann24. 07. 2010 21:57:36
take zapornice imajo ponekod na mejnih prehodih, recimo na Pakistansko-Indijski meji.
Če je zapornica spuščena, počakaš obmejnega vojaka, mu pokažeš potni list, nakar dvigne zapornico in te spusti mimo. Če pa je zapornica že dvignjena, se po moje ni treba ustavljati.velik nasmeh
všeč
zippo25. 07. 2010 09:51:16
Dvignjene zapornice se je treba bolj bati, kakor spuščene! Bom povedal dve izkušnji.

Po pravilu bi morali vsi lastniki, vikendaši, gozdarji itd ki imajo ključ zapornice, le to za seboj takoj zakleniti. Vsi žal niso dosledni in nič hudega sluteči obiskovalec, gre lahko hitro na limanice. Na ta način so me nekoč zaklenili nad postajo B na Kaninu. Na srečo, se je kljub mraku še našel nek prijazen domačin, ki me je nato zapeljal nekaj kilometrov nazaj in jo odklenil. Vsekakor, po tistem nisem več peljal mimo dvignjene zapornicenasmeh

Lani pa sem na Jezerskem naletel na dva gobarja, ki ju je prav tako nekdo zvečer zaklenil. Gre za cesto, ki vodi mimo partizanske bolnice Krtina proti bivši karavli. Za to lokacijo sem že nekajkrat slišal, da to nekdo iz kamnoloma pred zapornico(gre menda za mlajšega možakarja) namerno počne - zapornico odpre, ko opazi da je šel kdo notri, pa zaklene in verjetno uživa v situaciji, v katero se ljudje ujamejo. Na tej lokaciji so bile po pripovedovanju gostilničarja že večkrat tudi prerezane gume, vendar storilca niso nikoli dobili "in flagranti".
všeč
serajko25. 07. 2010 17:16:29
lp
Prav na Jezerskem je taka varijanta , samo ne v smeri bolnice pač pa v smeri Kanonir-Tekarica (proti storžiču. Moti me znak "stop" ne pa prepoved vožnje.
všeč
GregorC25. 07. 2010 18:01:17
Heinz, pred parkiriščem res ni tega znaka. Le ta se nahaja kmalu ko zaviješ iz vršiške ceste v dolino Zadnjice. Se mi pa zdi čudno tole tvoje obvestilo redarstva. Jaz sem bil tam prejšnjo soboto in sem parkiral malo pod rampo ki si jo slikal. Ravno takrat je bil tam tudi redar TNPja pa nisem videl da bi kaj ukrepal glede parkiranja. Niti po vrnitvi v dolino nisem nikjer opazil, da bi kdo imel kakšno obvestilo. Sem pa danes opazoval v Bohinju enega redarja s kakšno vnemo je fotografiral in pisal kazni ob jezeru.
všeč
Gorazd G25. 07. 2010 18:15:15
Heinz, hvala za pojasnilo. Uh, imaš pa res smolo. Večinoma nam odkrivaš lepote nad Jesenicami, potem se zapelješ na Primorsko in dobiš "pozdrav".

O rampah. Svetujem vam, da mimo zaprtih ramp ne vozite, pa naj naj je poleg njih znak "stop", ali tisti za prepoved vožnje, ali karkoli drugega. Pod Kepo recimo piše takole:

http://www.gore-ljudje.net/objave/sulc/groznja.jpg

Tudi sam sem pred veliko leti zvečer moral teči v vas (v Kal-Koritnico) in poiskati lastnika s ključem. Menda tega ni storil zanalašč, a ti mi je takrat bolj malo pomagalo ...


všeč
Stran:123456
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki