Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Boču (978 m)?
Glasuj

Viharnikova mansarda

Natisni
SamoK1. 11. 2015 17:27:40
Ja, seveda - ni bilo mišljeno kot kritika izvajalca.
(+1)všeč
zippo1. 11. 2015 17:30:55
Itak ne dvomim da bomo od viharnika zvedli, da tudi izvajalec ni imel pojma velik nasmeh
(+2)všeč
viharnik1. 11. 2015 17:47:20
Kot v grobem vidim, nobenih gradbenih presežkov, zasnova klasične kvadratne betonske gradnje, stvar naročnika Breze.
Da bi vi videli elpisoidno, pročelno palačo Shri Mataji v Puni, vam bi dalo misliti o izredno težkem, preciznem in dolgotrajnem delu različnih mojstrov celotnega vzhoda, od rokodelcev kiparjev, kamnosekov, rezbarjev, antičnih keramikov, ker vsak kos čistega pravega lesno rjavega kamenja palače (nič opek, betona) je izklesan v globino tam 2-3cm, z raznim oboki, balkoni, priključnimi enotami, na vrhu po celi elipsi pa ogromna terasa.V pročelju izgleda kot elipsoidna galeja, podobno zadku starih jadrnic polno štukov oken, ampak tu je tega dela za kakšnih 80m s sedmimi nadstropji.Mati je na začeku gradnje zbrala najboljše mojstre bližnjega in daljnjega vzhoda, nato celih 5 let potrpežljivo razlagala ter poučevala Njen naravni talent vizije arhitekturne zasnove zgradbe.Koliko ur so potem tisti kamen detajlno ročno sekali z dleti oblikovali in obdelovali čez vso palačo, mi ni znano.Palača izgleda na prvi pogled osupljiva razsežnost detajlne umetnosti, veličine Bogžjega uma, ki dodatno izžareva energijo mojstrov, ki so vtisnili veliko ur dela v to mojstrovino.Samo gledaš z odprtimi usti, prav tako se pogled nikdar ne ustavi, ampak kroži in tava po zgradbi v neskončnost detajlov, ni koncaeeknasmeh (povsem nekaj drugega, kot naše škatle hiš) - moj občutek.Mož Shrivastava je bil visok predstavnik OZN več desetletij.
všeč
gorolazka1. 11. 2015 17:50:32
Viharnik, ko boš skončal mansardo, si zgradi še palačo. Obvladaš.
(+7)všeč
viharnik1. 11. 2015 17:53:33
Za kakšno palačo je življenje prekratko in prelepovelik nasmeh
všeč
lizika1. 11. 2015 18:53:11
Jogiji živijo skromno oblečeni v votlinah in se skromno prehranjujejo in so brez imetja ...

Če maš mansardo in avto in bicikel in si brez šihta in brez babe in brez votline in nisi skromno oblečen in fino žreš potem nisi jogi ampak si viharnik.

Simpl zmeden
(+18)všeč
SamoK1. 11. 2015 19:14:05
>Jogiji živijo skromno oblečeni v votlinah in se skromno prehranjujejo in so brez imetja ...

Ja, dedek mraz se pa pelje na saneh, ki jih vlečejo severni jeleni.
(+1)všeč
lizika1. 11. 2015 19:29:54
@SamoK
pojma nimaš !!!

Dedek Mraz je naš, živi pod Triglavom in ga vozijo naši jelenčki velik nasmeh

Severni jeleni pa vozijo tistega rdečega, Coca Cola pa to . . . zavijanje z očmi

(+15)všeč
lino1. 11. 2015 19:38:12
Brane, o kvaliteti izvajalca ne bom komentiral, ker se ne spoznam po slikah. Glede všečnosti zunanjosti se pa pridružujem mnenju forumaša SamoK.
všeč
Branee1. 11. 2015 21:00:55
Kvaliteta je na vrhunskem nivoju. Vse kar je v tej hisi ni mogoce kupit v trgovini. Stvari so po narocilu in najmodernejse. Recimo zgolj rolete za okna so bile 60.000e brez montaze. Najnizji strop v hisi je 4,3m visine pa vse tja do 7,5m v kinodvorani. Vse je v kamnu. Gretje sten in tal. Vrata in okna po narocilu iz macesna velika 7m z drsnim sistemom,le taka okna kostajo vec kot marsikatera hisa. Fasada je delana v pol milimetra tolerance na hisi dolgi 27m ter siroki 14m. Da ne grem v detajle kot so tusi,savne,bazen itd. Dimnik je steklen npr.. hisa je v farmacell ploscah in ne v knaufu kar je razred visje. Mislim top od top kar se da kupt in narest
(+2)všeč
SamoK1. 11. 2015 21:45:01
Ah, če je pa tako drago, pam že mora biti dobro. Ali mogoče veš, koliko jih je stala skodela za psa, pa ali je iz macesna, kamna ali zlata?
(+5)všeč
Branee1. 11. 2015 21:51:51
Kr primoza pocuki za rokav pa vpras nasmeh
(+1)všeč
Fulcrum2. 11. 2015 08:32:00
Nepremičnine so pri nas smisel življenja in glavni simptom njegove patologije.

Miha Mazzini
(+6)všeč
SamoK2. 11. 2015 12:49:54
Se strinjam z Mazzinijem, bi pa zadevo razširil: vrhunsko pomembno je VSE, kar se vidi - od hiš in avtomobilov pa še vse mogoče druge šare. Žal - če se vsaj malo približam osnovni temi tega spletišča - to zadnje desetletje velja tudi za opremo za v hribe.
(+8)všeč
lino2. 11. 2015 15:49:06
Fulcrum, zelo učeno si tole napisal. Bom probal napisati po domače. Smisel življenja je lakomnost, požrešnost, zavist, napuh itd. Ali sem približno zadel?
(+3)všeč
viharnik2. 11. 2015 16:58:15
Lizika in Gorolazka sta tako eno poglavje zase, kjer si sami svet in življenje površinsko razlagata in se ne poglabljata kaj dosti v stvari, ki jih tolmačimo.
Prvo - pravi - jogiji ni nujno, da so materialno revni, ker božanstvo Sri Lakshmi poskrbi za njihovo blagostanje.Svet se modernizira in ne živimo več v votlinah, kot so naši jamski predniki.Nekdo lahko nosi zlato verižico, pa to ne pomeni, da je duhovno reven.Večinoma pa, ko se tvoja zavest pomakne v duhovni svet, dejansko šele takrat začneš razlikovati materialne stvari od duhovnih vrednot.Bistvo pri tem je, da prosvetljen človek tedaj nikoli ni več del materialnih stvari ali je na njih celo navezan, posesiven, pač pa jih le kdaj uporabi na svoji poti, recimo avto, da se kam hitreje in lažje pripelje.Končno bo vsak odšel s tega sveta gol in bos, tako kot je prišel.Torej pravi jogiji so lahko zaradi pozitivnih duhovnh in uravnovešenih moči zelo sposobni tudi v poslovnih vodah, če se tja podajo.Večinoma pa so dokaj naravno skromni in v sebi gradijo palačo, ki je večna in ima vrednost tudi po smrti.
Brane, kaj naj rečem na Brezo.Jaz sam takšnega razkošja ne bi potreboval. Namesto tistega zneska bi si naredil kar devet ličnih hiš in povabil svoje jogije, da srečno živijo v njihnasmeh.
všeč
viharnik2. 11. 2015 17:05:41
nasmeh
všeč
gorolazka2. 11. 2015 20:38:00
viharnik: človeka sodiš po tipkanju na hribi.net? Čestitam, dobro si me zadel.
sploh ker v mojem tipkanju nisi prepoznal sarkazmamežikanje O sebi ne tipkam tule.Hibi.net naj bi bil namenjen tipkanju o hribih in s tem povezanimi stvarmi. Moj edini namen odgovarjanja na tvoje poste je bil, da se o filozofiji, mansardi, čevapčičih,..., tukaj ne bi tipkalo. Ampak kaj sodi sem presojata administratorja. Vsaj to sem dosegla, da imaš tule svoj forum, in ne tipkaš o mansardi med Na Triglav, ...Vse kar si zvedel o meni tule, je kakšno izobrazbo imam, a tudi to si popljuval. Spoštuj vsakega, spoštuj vse kar drugi dosežejo, a če sklepam po tvojem tipkanju, je tvoja obramba žaljenje. Nihče ne zna zgraditi mansarde, položiti ploščic, meditirati...pa dej no. Vsak ima neke sposobnosti, čisto vsak. In vsak nekaj zna. Ceni in spoštuj druge. Ne glede na izobrazbo, veroizpoved, znanje...To je moja filozofija. In rad imej ljudi. Delaj za ljudi, ne proti njim. Če že tipkaš tule, dej začni spoštovati kar drugi znajo, kar drugi dosežejo...ker nas s tipkanja tule resnično ne poznaš.
(+14)všeč
grega_z_brega2. 11. 2015 21:28:54
/me zaploska
(+2)všeč
viharnik3. 11. 2015 06:52:07
Eh, gorolazka in lizika.
Tisti, ki se tako obnašajo kot vidve, sta za mene povsem nedostojni osebi, ki ne spoštujeta prav ničesar, še svojega karakterja ne, kje šele tistega, ki kaj ustvarja pa vama ne zamerim, ker o gradnjah kot ženski nimata prave predstave.
Glede služb, si moram delo iskati sam, v primerjavi s tvojo državno službo, kjer Bogu čas pa revežu denar kradete..Mimogrede poznam živilsko tehnologinjo, ki nas potrošnike tako ščitijo, da kontrolirajo vrsto adetivov v hrani in določajo, do kdaj je živilo še uporabno, da se ne zagiftamo v Mercatorju.Da pa bi spremenili sam koncept splošnega omejevanja adetivov, pa nimate ne pristojnosti, ne moči, da bi pridelovalcem že v štartu stopili na prste, samo kimate, ljudje pa zbolujejo za raznimi boleznimi.Se vprašam, ali je to delo vredno kakšnega državnega plačila?.
Glede moje mansarde pa so me pohvalili tisti, ki so v gradbeništvu doma, še posebej, ker sam nisem nobeden gradbenik, le samouk in kar vidim po gradbiščih.Vse gre po regeljcih ali kot so hiše v Trstu.Je en stranski projekt, ki je za dušo in se mi nikamor ne mudi, uživam v delu.Glede Branetovih izjav, ki niso realne, sem kot samoizvajalec in to brez ing. arhitektov, gradbenikov ter zidarjev, ki se strogo lotijo le faz dela, specializirane za njihove posameznike, sem sam več kot ponosen na svoje delo in ga bom kmalu tudi uspešno dokončal.Za 2,7 milj., kolikor je vredna tista "modernejša visokonapetostna vozliščna postaja", bi sam zgradil kar devet ličnih hiš in jih namenil svojim jogijem, da srečno živijo v njih.Seveda to nima nič skupnega z izvedbenimi deli na hiši Breze.


všeč
Stran:123456...101112
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki