Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj

Pisanje kazni na izhodiščih

Natisni
ljubitelj gora3. 03. 2021 09:15:48
Samo dobronamerno opozorilo, da komu prišparam evre. Na FB se pojavljajo komentarji, da po izhodiščih kjer ni P table pišejo kazni. Komna kdor parkira pod zadnjim parkiriščem, ob cesti, tvega kazen polna je 200 (polovička 100). V dolini Vrata je znak za prepoved, pri Peričniku pišejo kazni kljub P tabli. Na Vršič je znak za prepoved prometa, pri koči na Gozdu pišejo kazni. V Krmi, Radovni je placa za 4 avte, ostali dobijo kazen. Na Ljubelju je treba plačat parkirnino, in na Prtovču je plačljivo samo s pametnim telefonom, ne pa z gotovino. Naj še kdo kaj dobiše, kje tako veselo popajo listke....
(+8)všeč
ppegan3. 03. 2021 09:53:54
Tudi jaz sem videla Koflerjevo objavo na FB. Mi smo bili prejšnji teden v torek na Vršiču, parkirali pri Koči na Gozdu, pa kazni nismo dobili, na srečo. Mogoče je to v praksi za vikende, ko imajo bolj poostrene nadzore. Se mi pa zdi to svinjarija - ne rečem, da dobiš kazen, ker parkiraš na cesti ali tako, da oviraš promet. To, kar sedaj delajo, je pa zgolj filanje občinskega/državnega proračuna. Očitno s parkirninami premalo zaslužijo, tako da so morali pogruntat dodaten vir zaslužka jezen
(+7)všeč
ljubitelj gora3. 03. 2021 13:18:54
Njihov prometni režim moramo spoštovat, ampak min. 500 evrov bomo pa pustil tam, kjer smo bili v preteklosti dobrodošli. Kot podpora turizma in ostalega lokalnega prebivalstva, tud prodaja domačih dobrin. Torej na Bledu nas ne marajo, V Bohinju prav tako ne, v Kranjski Gori-Mojstrani tudi ne. Pa zapravljajte kje drugje, Jezersko, Trenta, Tolmin, Kamniška Bistrica tam še nisem naletel na pretekle slabe izkušnje. No ja v Polhograjce ste pa brez problema dobrodošli.
(+6)všeč
Becar3. 03. 2021 15:28:17
Nisem že dolgo bil v Bohinju, ampak včasih je bil standarden štant redarjev Stara Fužina, tik pred hudičevim mostom. Zjutraj so odprli rampo, da se je avtomobilov nafilalo, potem so rampo zaprli in kazni napisali. In to vsak dan ob isti uri, sem jih naštudiral nasmeh
(+8)všeč
mirank3. 03. 2021 18:50:22
Oderuštvo je bolj kot ne domena ene regije, zatorej naj si jo imajo. Hribov in gora je tudi drugot dovolj
(+8)všeč
lino3. 03. 2021 19:03:01
Mogoče se pa zbirajo sredstva za plemenite in humanitarne namene. Mogoče bodo Evrčki za obnovo treh uničenih planinskih postojank? Potem takoj lažje plačaš tiste peneze. nasmeh
(+3)všeč
djimuzl3. 03. 2021 19:55:54
Cesti na Vršič in v dolino Vrat sta uradno še zaprti, zato kasirajo..
(+2)všeč
dprapr3. 03. 2021 20:16:34
Eni ne poznajo znakov za prepovedi.nasmeh
Zanimivo bi bilo videti,kako bi reagirali na njihovem dvorišču, ko bi jih nekdo zaparkiral ali oviral ali se nenehno tam pojavljal s svojim plehom. Teden za tednom.
Mi je enkrat lastnik gorske kmetije, kjer običajno parkiram ob cesti v gozdu, užaljeno omenil, da nekateri pridejo, parkirajo, opravijo turo, pri njem pa se niti ne oglasijo.zadrega
(+9)všeč
ppegan4. 03. 2021 07:41:16
Drago, koga pa oviraš, če parkiraš na spluženem parkirišču pri Koči na Gozdu oz. sedaj so ga splužili tudi že pri Erjavčevi koči? Oz. zakaj potem sploh plužijo? To je malo skregano z logiko. Tisti znak za prepoved je dol postavljen, da so zavarovani, če slučajno prileti plaz in ti zasuje avto, da jih ne moreš tožit. Vsaj tako so mi povedali oskrbniki. Prejšnja leta niso kasirali, smo že velikokrat tam parkirali, letos so pa začeli. Zakaj? Prav tako pri Peričniku - saj parkiraš na označenem parkirišču, koga tam oviraš? Dejansko je znak tam le zato, da sedaj lahko kasirajo, saj nevarnosti za plazove ni več.
Kot sem omenila, če oviraš promet ali zaparkiraš cesto, je pa edino pravilno, da dobiš kazen, s tem se strinjam. S parkiranjem na urejenem parkirišču pa ne oviraš nikogar - ali pač?
(+7)všeč
jax4. 03. 2021 08:08:57
Ah, Polona, ne se trudit, eni tega gotovo ne bojo razumeli. Odgovor na vprašanje, zakaj so letos začeli kasirat, je pa dokaj enostaven. Letos smo pač dobili hojsarsko policijo. Njihovo geslo je Ožeži, kjer gre.
(+7)všeč
dprapr4. 03. 2021 08:19:19
Če je znak za prepoved prometa, je prepoved prometa in ničesar drugega. Kako si ga pa posameznik razlaga, je pa čisto njegova odločitev. Tudi morda odločitev za kazen. In ne jokcat potem. “Vsi” smo ga že verjetno kdaj prevozili v gorskih dolinah in ga verjetno še bomo. Ampak, to še ne pomeni, da nas nimajo pravice kaznovati in da je to kao krivično.
Lepo bodite, kjerkoli že boste.
(+8)všeč
Becar4. 03. 2021 08:36:29
Dprapr, v praksi ni tako. Pred hudičevim mostom ni bilo nobene table o kakršnikoli prepovedi. So jo pa dali potem naslednje leto po obisku Varuha velik nasmeh Ne boš verjel, občinski redarji so celo hodili in pisali kazni na privat zemljišču. Ja pač tam, kjer se v najkrajšem času izpolni norma, da je potem še čas ga žingat okrog.
(+5)všeč
Trobec4. 03. 2021 08:48:25
Ko smo potovali po Maroku sem se čudil nekaterim absurdom tam...kot recimo, na lepi ravni cesti se je ustavila policija, postavila znak 40 in radar. Ko se je zgleda nabralo dovolj so pospravili znak in odšli.
No, zdaj smo prišli do tega pri nas. Ampak riba vedno smrdi pri glavi. Glede na zglede, ki jih daje oblast...a je sploh kdo presenečen?
(+7)všeč
ppegan4. 03. 2021 08:54:31
Jax, ja saj vem, ni vredno truda. Do Koče je Gozdu je sedaj že kopno, nevarnosti za plazove tam ni, torej bi znak za prepoved kamot prestavili vsaj do KNG. Pa ga nočejo. Na to temo je na FBju kar pestro, če koga zanima. Kot si omenil, važno, da nas ožemajo, kjer nas lahko mrk pogled Aja, pa še to, ne jokcam, ker sem dobila kazen, je nisem, ni pa kar vse, kar oblasti določi, prav. In to kasiranje pri kopni cesti in urejenih parkiriščih višje ob cesti, ni prav.
(+7)všeč
ljubitelj gora4. 03. 2021 09:26:00
Sem dobil odgovor, da so drugi prijavljal obiskovalce, da pa so redarji samo tisti, ki morajo upoštevat lokalne pritožbe. Prijavljal so tudi sami obiskovalci, da niso mogli ven z avtom. Javne službe, ki imajo oviran dostop. Razni turistični delavci prav tako. "ljubljančani" smo zgleda tam gor odveč, še prosli bodo da pridemo denar zapravljat, pa upam da ne bomo hodil tja gor zapravljat evre...bomo pa se držal njihovih zahtev o parkiranju in spoštoval znake.
(+4)všeč
piotr4. 03. 2021 10:38:18
Glede na to zaporo (dva znaka prepovedi) na vršiški cesti, gre pač za spoštovanje prometne zakonodaje. Sam sem parkiral ob bližnjem urejenem parkirišču, kot sicer še nekaj drugih in peš pod noge ter smuči na rame (najbrž edini).
Večina je seveda zaporo obvozila, kar je dokazovalo zatrpano parkirišče ob Koči na Gozdu.
Denimo v sosednji Avstriji sem nekoč parkiral kolo ob znaku splošne prepovedi(tudi za kolesa) ob dostavni cesti k plan. koči, pa se nihče ni razburjal, ne jokcal...
(+6)všeč
darinka44. 03. 2021 11:04:25
Pa še ena zanimivost je. Cesta od Solkana do Ročinja je opremljena oziroma so postavili tri stacionarne radarje. Prvi v Plavah, drugi ko se končajo Deskle, no malo naprej, tam je omejitev 60 in tretji v Ročinju. Kar tako blizu so zaenkrat. Ne pomnim da bi jih kdaj tako postavili. Itak dobiš položnico na domači naslov, če delajo seveda. Sem malo zašla se opravičujem, a kazen ravno tako dobiš. Če greš v hribe ali pa ne.
(+3)všeč
MitjaBelak4. 03. 2021 13:34:34
Želje občinarjev po financah so vse večje, zato je udar oblastnika na narod povsod kjer je le mogoče. Seveda se pa strinjam, da si marsikateri parkiran avto zasluži ne samo kazen, ampak celo odvoz. Uvesti EASYPARK povsod kjer se le da, ceno pa zmerno, recimo 30-40 cent na uro. Ja, vem, če nimaš pametnega telefona, si spet diskriminiran.
Če imamo že vinjeto, pa uvedimo še hribovsko " parkinjeto ". Idej je veliko, volje oblastnika da to uredi, pa ni, oziroma si vsak " šerif " to po svoje tolmači. Anarhija se krepi.
(+6)všeč
VanSims4. 03. 2021 17:17:47
Če je znak (na jasno vidnem mestu) in ga ne upoštevaš, je edino pravilno, da dobiš kazen.

Če pa ga ni pa jo dobiš, ker bi kao moral poznati en lokalen paragraf (ali pa še to ne),je pa to znak IQ-ja, ne večjega od številke čevlja, tamkajšnje občinske uprave, redarstva, njihovega šefa ali pa konkretnega redarja. V tako občino pač ne greš več, če pa že pa ne zapraviš pri njih niti eura (recimo naš Bohinj)

Ja, @piotr, tudi jaz opažam, da v tujini marsikaj spregledajo. Medtem ko pri nas curijo predvsem na turističnih točkah, v tujini ravno tam ponavadi ne. Še posebej, če gre za manjšo občino, ki je seveda lahko tudi turističnega ranga našega Bohinja, Bleda ali KG. Medtem ko sem v mestu pa že večkrat ob podobnem prekršku lepo dobil kazen.

Stvar je v tem, da si majhna lokalna skupnost, ki živi od turizma, ne more privoščiti izgubo turistov na ta račun, če se razve oz. če bi v tem pretiravali. Tam jim je turistična ponudba ponekod celo (skoraj) edini vir preživetja, pri nas pa manjko le-te nadomeščajo s kaznimi ker sicer nimajo kaj ponuditi oz. je ponudba skromna in/ali nekonkurenčna. Pač služenje na najlažji način.

Drugo so seveda urbana področja(še posebej manj turistična). A kjerkoli sem v tujini dobil kazen sem jo dobil tako, da sem točno vedel zakaj oz. je bila prepoved vidno označena oz.viden znak. Ponavadi sem ga kršil zavestno. velik nasmeh
(+8)všeč
zavest4. 03. 2021 19:37:10
Konkretni pri Savici je sicer zadeva po mojem mnenju vsaj sporna, da ne rečem celo zahrbtna.

Iz smeri Bohinja vsaj jaz nisem opazil znaka za prepoved parkiranja od parkirišča za Vogel dalje. Možno, da sem spregledal, a sem bil res pozoren. Potemtakem ni jasno določeno, kje se sme parkirati dol s ceste in kje ne. Primer so avti lastnikov nepremičnin, ki so parkirani dol s ceste na območju med parkingom Vogel in parkingom pri Savici.

Znak za prepoved parkiranja in ustavljanja je, zvito, postavljen šele, ko se odpelješ s parkinga Savica.

Ne poznam bohinjske specifike paragrafov, tako da naj me kdo dopolni, kje se sme pustit avto dol s ceste in kje ne.

Glede inkasanstva pa ne razumete njihove tržne logike: minule dni je zavoljo kazni marsikdo pustil v Bohinju več denarja kot kadarkoli prej in šlo je direkt v občinsko blagajno. Marsikdo se več ne bo vrnil in ne bo delal gužve, ko se vrnejo opevani tuji turisti z debelimi denarnicami ... skratka win-win za Bohinj velik nasmeh
(+11)všeč
smodlak14. 03. 2021 20:24:25
Samo v tolažbo,
vsi ,ki v Bohinju veselo kršite predpise ste lahko še srečni da vas kaznuje "samo" redar.Kazni parkovnih TNP rangerjev so namreč precej precej višje.nasmeh
(+3)všeč
Stran:123
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki