Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali je Košutica višja od 2000 m?
Glasuj

Maya Maya

Natisni
MatjazV11. 10. 2010 08:50:31
Pozdravljeni.

Na tem forumu pišem prvič. In mi je kar malo žal, da s tako "težko" temo. A predvsem z namenom, da malo povprašam še ostale in z vami delim mojo izkušnjo, da se ne bi še kdo opekel.

V razprodaji (znižana iz 197 na 99 EUR) sem nabavil bež softshell jakno Maya Maya. V trgovini, ki jo pohodniki velikokrat priporočajo. In po točno treh nošenjih (krajši "nedeljski" sprehodi po mestu z otrokom) je ob boku, kjer nosim fotoaparat, popolnoma zmuckana. Kot da bi bila stara nekaj let. Maya Maya z materialom slabšim od ca. tri leta stare softshellke iz avstrije, ki sem jo takrat kupil za 30 EUR (več kot 3x ceneje) in nima nobene take obrabe, pa čeprav sem jo nosil v hribe, z nahrbtnikom (in v njem naša "tamala"), s to isto torbico pa itak vsaj 3x na teden. Tri leta. Material obeh pa je na pogled enak, seveda je Maya veliko lepše zašita, boljše zadrge itd.

Na kratko - sem reklamiral (po ca. treh urah uporabe pa se to res ne sme zgoditi) in dobil zavrnjeno reklamacijo z izvedeniškim mnenjem, da je tekstilni material ustrezen in da gre za normalno mehansko obrabo. Sem še malo raziskoval po forumih in ugotovil, da nisem edini, ki so ga pri Maya Maya odpravili na ta način - z izvedencem. In ko daš prijavo na inšpektorat, menda ti vprašajo za drugo menenje - ne boste verjeli koga (napisala uporabnica na med.over.net forumu, ki je zadevo prijavila tja). Zato so mi iz Maye po dodatnem "tečnarjenju" cinično odgovorili, da naj pač uporabim vsa pravna sredstva.

Zdaj imam doma jakno, ki je ne morem imeti za sprehode po mestu (res grdo zmuckana izgleda bolj kot oblačilo za kako delo kot za nedeljski sprehod), pod nahrbtnik pa je itak ne upam dat, če je že majhna torbica naredila toliko škode.

Ker sem se s kolegi, planinci, velikokrat pogovarjal okrog planinskih oblačil in so bili s temi oblačili zadovoljni (večina mi je govorila, da je razmerje cena/kvaliteta pri njih zelo, zelo dobro), me zanima, če je kdo od vas že imel tako izkušnjo (vem, da veliko planincev kupuje njihove izdelke) in če mi je pripravljen poskenirati in poslati njihov reklamacijski zapisnik in mnenje izvedenca, ki ga pošljejo v obrazložitev. Da poskusim ukrepati naprej preko ZPS, katerih člana sva. Ker sem na internetu našel sorazmerno veliko podobnih izkušenj z njihovimi izdelki (softshell, trenirke, smuč. kombinezoni, rokavice...) verjamem, da nisem edini s tako izkušnjo.

Vem, da sem malo zatežil, a sem res jezen - takim firmam se to ne bi smelo dogajat.

lp
Matjaž Vidmar
všeč
canislupus11. 10. 2010 09:18:51
Pozdravljen,

Pri nas je vse preveč snobov, se vam ne zdi? Pri Iglu športu sem kupila majčko, ki se je tako obrabila po enodnevnem vzponu v hribe. Če je bil denar včasih merilo kvalitete, je danes merilo nategovanja. Jaz že leta kupujem gorniško opremo v Kibubi in o kakšni obrabi ni sledu, čeprav sem v hribih vsak teden. Sem pa ena izmed tistih, ki ne prisegamo na lupino, ampak cenimo vsebino.
V Iglu šport se odpravljam samo po tehnično robo, pa še to samo takrat, ko željenega artikla ne dobim drugje. Ljudje so hodili v hribe že zdavnaj, pa so preživeli brez težav. problem je res v naših glavah, ki jih vsaj večina ne zna več uporabljati. ljudje so čedalje bolj podobni robotom, ne pa samostojnim, mislečim bitjem.

Prav zanima me v katero trgovino boste zavili prihodnijič?

lp, velik nasmeh
všeč
klavdipo11. 10. 2010 09:49:31
Tole se mi zdi, da je od uporabnika Matjaža čisto osebna težava in ne vem zakaj je to potrebno objavljati na forumu. Takoj, ko nekomu nekaj ne paše, hiter javno pošpukat...čisto po slovensko.
Sama tudi že nekaj let uporabljam oblačila Maya Maya in ni bilo kakšnih problemov, itak pa je logično, da se pri uporabi oblačilo obrabi, zato ima vsako oblačilo svoj namen. Če bi hotel vrhunsko kvaliteto, bi kupil hardshell jakno ne pa softshell, ker je hardshell dosti bolj primeren za v hribe, seveda govorim o obrabi (nahrbtnik, plezalni pas, naramnice), pa čeprav se tudi softshell počasi razvija v trših materialih. Ne bom dolgovezila, itak je res, da so cene visoke, ampak po drugi strani se moramo tudi kupci zavedati, da je od te cene odvisna nabava blaga, šivanje, prevozni stroški, carina, plače itd....začaran krog. Tako pač je v kapitalizmu.
LP
všeč
heinz11. 10. 2010 10:23:55
MatjazV priporočam, da se obrneš na zvezo potrošnikov,- v reviji VIP lahko najdeš potrebne podatke, naslove itd. Upam, da boš uspel dodati kak delež v borbi proti vsesplošnemu nategovanju potrošnikov. Veliko sreče, pa vedi, da bi bil tvojega komentarja pravi inšpektor kar "vesel".
LP!
všeč
robter11. 10. 2010 11:19:11
Meni se kitajski ponaredek softshell Peak Performance za 40 EUR po 4 letih še nikjer ni obrabil, pa je bil nahrbtnik ničkolikokrat preko njega.
MatjažV očitno imaš smolo z izdelkom. Prodajalec oz. trgovina MayaMaya pa se očitno ne zaveda da je najbolšja reklama zadovoljen kupec.
Čeprav imajo lepe stvari, me v njej ne vidijo, saj se npr. v Kibubi, ProMontani, Igluju dobijo izdelki enake kvalitete za pol cene v primerjavi z Mayo.
LP
všeč
JusAvgustin11. 10. 2010 11:26:10
tako je se popolnoma strinjam, maya maya mene ne bo vidla(očitni razlogi), je pa dejstvo da se vse dela dandanes na kitajskem in je dejanska cena(tovarniška) izdelka več 100% nižja, kot v resnici. trgovci pa nabijajo astronomske marže in nas j***** z različnimi izgovori
všeč
ava_sa11. 10. 2010 11:28:45
Tudi meni se zdi, da za Maya Maya ne velja, da za več - kupiš bolje. Moje nestrokovno mnenje je, da imajo izdelke povprečne kakovosti, ki jih prodajajo po cenah, ki jih imajo izdelki višje kakovosti. Žal smo pa kupci tisti, ki nasedamo.
Mislim, da si ti imel res smolo in naletel na slabo serijo. Je pa res, da njihova služba za reklamiranje ne deluje, tako kot pri ostalih slovenskih proizvajalcih športne opreme! Tudi meni niso najprej hoteli priznati reklamacije, ampak sem jim mal zagrozila z inšpekcijo, pa sem dosegla svoje.
Lp
všeč
MatjazV11. 10. 2010 19:51:07
Hvala za vsa mnenja in priporočila. Saj vem - veliko krivde je tudi na meni. Ko kupujem tehnično robo "premečem" vse forume, uporabniška mnenja, ocene testov, skratka vsaj nekaj večerov na internetu. In v tem konkretnem primeru bi na forumih gotovo našel kakih 5 razlogov, zakaj je zadnje leto nakup Maya opreme kupovanje mačka v žaklju. Pri oblačilih pa... Grem malo okrog in če mi je všeč model - se v tem dobro počutim - pač kupim, sploh, če je "priznana" znamka ker pač (zdaj vem, da naivno) pričakujem nek nivo kvalitete, pa naj je sofshell ali kaj drugega. Tudi moji znanci (pa se na stvar res spoznajo) so zelo priporočali Mayo (tudi Iglu).

Ne vem pa, zakaj bi bilo tipično slovensko, če ljudi opozoriš, da ne naredijo podobne napake kot sam. Bolj tipično slovensko bi bilo biti tiho, pa naj še sosedu krava crkne, če je že moja. Ja, v tem konkretnem primeru je problem res samo moj. Naslednjič pa bo mogoče kdo drug v enaki situaciji. In če bomo vsi tiho...

Ja, na ZPS sem tudi jaz najprej pomislil. Samo bom še počakal, ker sem navezal kontakte z nekaj ljudmi, ki so na raznih forumih opisovali praktično identične izkušnje s tem njihovim tekstilnim "izvedencem" in reklamacijo. Če bi namenili toliko denarja kot za njega še za svoje materiale, potem se zdaj o tem ne bi pogovarjali. Bom poskusil prijavo na ZPS podkrepiti še z nekaj drugimi primeri, ravno tako na inšpekciji.

Še odgovor na vprašanje iz prvega odgovora - v Mayo Mayo gotovo nikoli več. jezen




všeč
ljubitelj gora11. 10. 2010 19:56:01
Čisto pravilno si naredil, da si objavil problem, komentar na forumu.

V tej trgovini sem bil že nekajkrat pa vedno grem ven skoraj praznih rok. Oblačila so predraga in to zelo predraga.
400 evrov jaknazmedenmrk pogledjezen

všeč
šerpa11. 10. 2010 21:04:12
Podpišem se pod tvoj komentar "ljubitelj gora". In dodam, da ko si ogledujem njihove izdelke in jih primerjam z izdelki v drugih trgovinah, mi nekako ne uspe kaj pri njih kupit. Res so stvari zelo všečne za oko, vendar kot vidimo kvaliteta temu žal ne sledi.
všeč
flapho11. 10. 2010 21:23:46
Tudi jaz imam slabe izkušnje z trgovino maya maya.Pri njih sem 2X kupil kratke hlače in so bile že po nekaj pranjih obledele. Še sedaj imam doma kratke hlače priznane Nemške blagovne znamke, ki so stare 15 let pa izgledajo mnogo bolje kot izdelki od M M.
Ko sem jih vprašal kakšne materiale uporabljajo so mi odgovorili, da najboljše. Očitno tudi oni svoj logotip vezejo na cenene Kitajske izdelke,
potem ga pa drago prodajajo pod ZNIŽANJE???????????mrk pogledjezeneek
všeč
krist212. 10. 2010 10:17:56
Edino pravilno, da si to objavil. Takšen odnos trgovine je nedopusten. Če se o tem začne govorit, bodo izgubljali stranke. To je pa udarec tja, kjer boli. Skratka, vsi bi morali objavit svoje negativne izkušnje, saj lahko le tako trgovine naučimo, da ima kupec vedno prav. Tudi če nima, si pa zasluži drugačen odnos. ;-)

Zaenkrat Maya Maya tudi mene ni prepričala. JAz kupujem običajno na razprodajah Igluja oz. K2.
všeč
Planjava12. 10. 2010 10:29:08
Jaz si to jesen kupujem softschell pohodniško jakno, nimam nobenih izkušenj s tem. Ste tako prijazni in mi namignete
kam naj se podam in kakšno izberem?
Hvala, LP vsem
všeč
Gamsuljčica12. 10. 2010 11:13:25
Naj dodam, da imam tudi jaz slabe izkušnje z Mayo Mayo, zgodilo se mi je podobno, kot Matjažu, po nekaj (dveh ali treh) nošnjah pohodniških hlač, so bile popolnoma "zmuckane" in sedaj prav tako niso več primerne za nikamor.Hlače so bile znižane, prvotna cena je bila okoli 120,00 EUR, glede na tako ceno hlač bi res pričakovala boljšo kvaliteto. Ko sem se s pritožbo vrnila v trgovino, so mi odgovorili, da so bile hlače prav zato znižane, ker se "muckajo", menim pa, da bi morala biti na to ob nakupu opozorjena.
Prav tako nisem bila nikoli zadovoljna z odnosom prodajalcev, le ti ne znajo podati koristnih navetov, prav tako nikoli nisem bila deležna prijaznosti in potrpežljivosti.
Najraje nakupujem v Kibubi, tam se zares lahko zanesem na nasvete prodajalcev, redni kupci imamo veliko ugodnosti, trgovine so zares napolnjene s "pohodniškim vzdušjem". V Mayi Mayi le tega nikoli nisem občutila, tudi njihove akcije temeljijo na tem, da močno zvišane cene nato znižajo na še vedno previsoke cene, ki ne ustrezajo kvaliteti izdelkov.
Lep pozdrav.
všeč
veseljak7612. 10. 2010 12:29:40
Pozdravljeni

tudi sam sem kupil kar nekaj izdelkov iz omenjene trgovine pa kakšnih večjih napak nisem odkril do nedavnega, ko sem kupil eno majico, katero naj bi po nasvetu prodajalke lahko nosil v hribe in tudi kam drugam. A se je to izkazalo za napačno že po prvi vrnitvi s hriba. Po seli dolžini hrbta sta se mi naredili dve zmuckani črti od naramnic nahrbtnika. Ko pa sem majico reklamiral sem dobil isti odgovor od izvedenca takstilne stroke.

Glede na to, da sva z Matjažem reklamirala dva različna izdelka in dobila identično poročilo izvedenca, se mi zdi to malo čudno. Ali sploh imajo tega izvedenca ali pa pošiljajo kar neki dopis ne glede na izdelek.

Po prebiranju teh komentarjev pa tudi sam razmišljam če bom še kdaj kupil v omenjeni trgovini.

Lep pozdrav.
všeč
MatjazV12. 10. 2010 13:10:48
veseljak76: Mi lahko poskenirate to izvedeniško mnenje in mi ga pošljete? Tudi meni se zdi, da gre za vnaprej pripravljen dopis, s katerim se rešiš nezadovoljnih strank. Jaz bom to posredoval ZPS.

Sicer sem tega gospoda (izvedenca) tudi klical (na dopisu je njegova telefonska) a se mi ni oglasil (bil je na službeni poti na Kitajskem, in sem po telefonu slišal le odzivnik v kitajščini). Potem mi je poslal e-pošto, v kateri je še enkrat potrdil, da je stvar pregledal, da je seznanjen z mojo reklamacijo (tudi s tem, da je bila zadeva komaj 3x nošena in še to krajši čas), a da je po njegovem z materialom vse OK oz. je po standardih.

To jakno seveda še vedno prodajajo, sem šel včeraj mimo trgovine, pa si nisem mogel pomagati, da ne bi pogledal...

Iz dopisa je odstranjeno ime in priimek, tako v žigu kot v glavi - gospod je vseeno pravnik. Ostalo po mojem ne bi smelo biti sporno... Jakna pa dejansko zgleda, kot da je stara 5 let. Pa nahrbtnika še ni niti videla...
1
2
všeč
JusAvgustin12. 10. 2010 14:23:24
sramota!jezen
všeč
sjevnika12. 10. 2010 15:00:57
Zanimivo,

torej nisem edina z slabimi izkušnjami in, da ne bo pomote, imam tudi nekaj njihovih stvari, s katerimi sem zelo zadovoljna, npr. pohodne majice, nahrbtnik.

Približno 5 let nazaj sem pri njih kupila šotor za 5 oseb. Odlična zadeva z izjemo zadrge. Doma smo šotor sicer probno postavili, šele na morju pa ugotovili, da obe zadrgi od spalnic ne funkcionirata. Takoj, ko smo prišli domov smo šotor reklamirali in dobili novo spalnico. Ponovno v akcijo postavljanja in ugotovitev, da je bila ta spalnica že rabljena, ker je bila umazana od rdeče primorske zemlje, pa še s cigarteom je bila preluknjana na več kocih, zadrga pa je bila OK. Ponovno v akcijo zamenjave in dobili smo spet novo spalnico, ki je bila identična prvi, zadrga ni funkcionirala. Pa spet v BTC po novo. Malo so nas gledali po strani, mi njih in končno so povedali, da so te šotori iz Izraela in da je neka napaka na zadrgah. Ponovno smo dobili novo spalnico, ki pa je imela zadrgo še kar zadovoljivo. Povdarek je na še kar, če si bil zelo previden pri zapiranju in odpiranju je še šlo, ponoči, ko se ti je kam mudilo, pa se je sigurno zataknilo in spet si spal pri odprtem prostoru in gostil avtohtone žužke.
Pa bi še vztrajali, če ne bi pošle vse zaloge šotorov in spalnic. Šotor imava še danes, ker je postal odličen, ko sva dala zamenjat zadrge pri nekem servisu v Domžalah.

Mogoče 2 leti nazaj pa je kolegica pri njih kupila pohodne hlače, ki so se ji že po prvem nošenju zmuckale. Zadeve ni reklamirala, misleč, da je to že OK, ker jih je kupila na razprodaji. Ko jih je ob drugem nakupu opozorila, kaj se ji je zgodilo, pa je dobila odgovor zakaj pa jih niste prišli zamenjat. Pa bi bila uspešna?

Zaključek: proti takim mlinom se je težko boriti, ste mogoeč probali kdaj proti Telekomu ali Mobitelu. Zanimiva izkušnja.
Edini lek je, da preprosto ne kupujemo več v takih trgovinah. Sama še včasih zavijem k njim, malo pogledam, potem še ceno in rečem: "Ne, hvala!"

Je pa že prav, da se o takih zadevah piše po forumih, seveda, če ne gre za blatenje kunkurence.

Predlagam vsem tistim, ki imate probleme z zmuckanim tekstilom, da se združite in nastopite proti njim. Sama po slabih izkušnjah in nepotrebnih stroških zagotavljam tezo, da če plačaš 100 % ti tudi pripada 100 %. Je pa naporno in vsi kalkulirajo s tvojo vstrajnostjo.

Lep pozdrav in čim vel uspešnih nakupov in uporabljanj vam želim,

Saša





Očitno gre za nabavo slabih materialov, ker pa so imeli ogromno reklamacij
všeč
micamaca12. 10. 2010 15:11:20
Mam softshell od McKinnleya, nošen že 2 leti kr v polno, tudi pod nevem kolk kilskimi ruzaki, znakov obrabe še ni, cena cca. 60 EUR, tko da sem več kot zadovoljna.

Tekaška oz. športna majica od Maya Maya, cena cca. 50 EUR - dvakrat mela pod ruzakom pa je čist zmuckana, medtem ko so majice iste sorte, kupljene pri Lidlu (!), cena cca. 15 EUR, že po mnogo več podvigih praktično nedotaknjene.

Presodite sami.
všeč
frfi12. 10. 2010 17:25:14
Pa kdo sploh še kupuje maya maya izdelkezmeden ???
všeč
ctrlalt12. 10. 2010 17:26:02
jz sm pred enim letom tudi na razprodaji kupil komplet jakna+hlače.
zadeva je zgledala lepo, in po samem imidžu tudi kvalitetna zadeva.

izkazalo se je, da je sm kupil največje sranje od smučarskega kompleta možno. tako kot jakno in hlače, sem že oboje imel po 3x na popravilu pri njihovi šivilji. Raztargali so se mi:
rokavi ki si jih potegneš čez dlan za zaščito pred snegom,
vezni lepljeni šivi ki skupaj držijo budno (po pranju v pralnem stroju s predpisanim načinom pranja),
potrgali so se mi neti na hlačah,
pokvarile so se zadrge na hlačah (na obeh straneh),
raztrgala se je zaščitna podloga na hlačah (pri sm. čevlju),
na notranji strani bunde se po vrsti parajo šivi
raztrgali so se mi žepi na bundi
itd....
lahko še omenim, da že ob rahlem dežju premoči po 30 min.

lahko bi še našteval. nazadnje sem imel hlače na servisu pre 3 tedni. po dveh smučarijah se mi je zopet raztrgal šiv na hlačah, ki drži skupaj hlačnico in zaščitno oblogo. ker popravilo pri mayi mayi traja več kot 3 tedne (14 trgovin po sloveniji in samo 1 šivilija), mi ni preostalo drugega kot da počakam na konec sezone s popravilom, zadevo pa sem zasilno rešil z navadnimi klamfami (totalno butast način, zašiti nisem moglel zaradi lepila čez katerega ni šla šivanka)
edina svetla stvar je v tem, da so mi do sedaj vse stavri popravili zastonj.

nad vsem skupaj sem ekstremno raočaran. ker dosti smučam si želim kompleta, ki bi zdržal brez problema celo sezono, ne pa da ga nosim na popravilo po vaskih 3 smučarijah.

od znamke maya maya definitivno nočem ničesar več.
všeč
Stran:123456
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki