Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj

Grmada ( 718m ) - Strma pot - Hudičev graben- Pečovnik

Natisni
geppo17. 05. 2008 13:04:32
Vreme, zjutraj ni obe tavalo daljše pohode in ker nekateri še niso obiskali tega konca, smo se odločili za vožnjo v Celje. Pot nas je vodila mimo celjskega parka, ki je bil v posledičnem stanju včerajšnjega plesa četvork in poplesne zabave v parku v stanju smetišča Teharje. Parkirali smo pri gasilskemu domu Zagrad. Pot smo začeli tukaj in se pozneje preusmerili na strmo pot - Grmada. Pot je sicer res strma - a ne toliko kot zadnje opisane ( Golava, Kamnik ). Ustavili smo se pri zelo lepi koči ( Pečovniška koča in na Celjski koči ). Potem smo se spustili v Hudičev graben, ki je pa lepo varovan in kljub slikam ni tako zahteven ( v dežju je!! ). Sedaj je bilo suho in smo lepo napredovali in celotno pot opravili: Zagrad ( začetek 7:50uri - povratek na izhodiščni položaj 10:00uri ).
Preživeli so lep dopoldanski dan ( tudi vreme ni bilo navsezadnje tako slabo )in to pot tudi priporočamo še drugim pohodnikom!

Lp
Grmada ( 718m ) - Strma pot - Hudičev graben- Pečovnik Parkiraj desno zraven doma1
Grmada ( 718m ) - Strma pot - Hudičev graben- Pečovnik Levo  - strma pot2
Grmada ( 718m ) - Strma pot - Hudičev graben- Pečovnik Del strme poti3
Grmada ( 718m ) - Strma pot - Hudičev graben- Pečovnik Zadnji del poti med skalami - malo pred vrhom4
Grmada ( 718m ) - Strma pot - Hudičev graben- Pečovnik Križ na vrhu5
Grmada ( 718m ) - Strma pot - Hudičev graben- Pečovnik Široka in lagodna pot do koče6
Grmada ( 718m ) - Strma pot - Hudičev graben- Pečovnik Pečovniška koča - lepo urejena okolica!7
Grmada ( 718m ) - Strma pot - Hudičev graben- Pečovnik Kažipot za Hudičev graben8
Grmada ( 718m ) - Strma pot - Hudičev graben- Pečovnik Spust proti grabnu in ogromnoooo čemaža ( preberi si o tej rastlini ! )9
Grmada ( 718m ) - Strma pot - Hudičev graben- Pečovnik Spuščamo se po dobro varovani poti!10
Grmada ( 718m ) - Strma pot - Hudičev graben- Pečovnik Pot po grabnu11
Grmada ( 718m ) - Strma pot - Hudičev graben- Pečovnik Lepa soteska12
Grmada ( 718m ) - Strma pot - Hudičev graben- Pečovnik Lepo varovano in varno13
Grmada ( 718m ) - Strma pot - Hudičev graben- Pečovnik Pogled nazaj v graben - na žalost konec lepega spusta14
Grmada ( 718m ) - Strma pot - Hudičev graben- Pečovnik Zanimiv del poti spusta15
všeč
geppo17. 05. 2008 14:43:38
Popravek časa začetka pohoda - 6:50uri.
Lp
všeč
GITA1. 10. 2009 12:07:17
Tole pa zgleda res lepo. Geppo, koliko je na tej krožni poti (brez obiska Celjske koče, ki je izven poti, če prav razumem?) efektivne hoje? Sprašujem namreč zato, ker imava z možem v nedeljo en opravek v bližini Celja, vmes pa cca. 2,5 uri "lufta" in namesto, da se presedava s kave na kavo, bi naredila tale krog. Je to dovolj časa?
Če prav razumem in kombiniram z opisom na seznamu gora (kjer je opisana lahka pot 1,5h) začneš tako kot za to lahko pot do smerokaza, ki ga imaš na 2. sliki? Ko se vračaš z Grmade, prideš najprej do Pečovniške koče in potem nadaljuješ po Hudičevem grabnu? In prideš nazaj direktno na izhodišče ali?
všeč
geppo1. 10. 2009 12:43:16
Gita
Da obiščeš C. kočo je izven poti cck.10 - 15min. Na Pečovniški koči smo malicali sigurno 30min.
Pričneta pri - gasilskemu domu ( markacije)
Potem pojdita strmo pot - kažipot za strmo pot je na fotografiji!!
Malo je treba biti potem pazljiv od kažipota za Hudičev graben, da se se spustiš v njega ( zdi se mi ,da sem tam bil malo v dilemi, če je pravilno )ampak nisem zgrešil!
Ko prideš iz H. grabna imaš potem do gasilskega doma ( izhodišče )cck. 2km po cesti. Po tvojih opisih, ki sem jih zasledil veliko hodiš in bo šlo.
uživajta v spustu po grabnu, ki je prava osvežitev po strmem vzponu na Grmado ( ki tudi ni tako hud!! )
Lp
všeč
GITA1. 10. 2009 12:50:10
Super Geppo, najlepša ti hvala.
všeč
skokec1. 10. 2009 20:18:56
Na Grmado je okoli 1 uro hoje-do Celjske koče pa cca 20 minut. Če imata samo 2,5 ure lufta priporočam iz koče direkten sestop,pa se bo ravno izšlo.Iz koče do gasilskega doma cca 45 minut. Poleg tega je iz hudičevega grabna potem treba pol ure po asvaltu. Srečno potnasmeh
všeč
GITA1. 10. 2009 20:42:13
Skokec, tudi tebi hvala za info. Bova videla, kako se bo izšlo...
všeč
geppo1. 10. 2009 20:56:23
Mislim, da se bo!!!
ali pa mi res tako hitro hodimo??
1 star 61let
1 star 57 let
1 star 51 let
1 star 20let
Ti starostniki smo to pot prehodili v času, ki je opisan!
Lp
všeč
marchy1. 10. 2009 23:35:42
Ej Gita, jaz sem iz teh krajev, pa ti priporočam, tole, pelji mimo gasilskega doma naprej mimo strelišča in parkiraj pri kmetiji desno od ap. postaje (imajo ovce samo vprašaj jih)potem pojdi na C. kočo čez Suhi potok (je lepo označena pot samo strma, ni pa gužve)Potem uživaj na C.koči, Pečovniški koči ali na Grmadi (vse je blizu skupaj) za povratek pa ti priporočam Hudičev graben, ne bo ti potem treba pašačit do gas. doma. Pa lep pohod želim, m.
všeč
GITA2. 10. 2009 07:33:09
O marchy hvalaaaa velik nasmeh...to je pa zakon!!! da se izogneš na povratku asfaltu!nasmeh
všeč
marchy2. 10. 2009 21:14:35
Ops Gita, da se razumeva, pazi, če pustiš avto pri gasilskem d. v Zagradu in se vrneš čez Hudičev graben boš nazaj šla cca 2,8 km eek!! Če pa pustiš avto za streliščem pri kmetiji kjer imajo ovce in se podaš na celjsko čez Suhi potok (res lepa pot priporočam)in se potem vrneš čez Hudičev g. boš šla peš samo pol te poti cca 1,4 km jezik verjemi to pot poznam kot svoj žep. Pa še nasvet, ko se spustiš iz Hud. grabna je desno 50m ribogojnica imajo krasne postrvi nasmeh pa lep pozdrav m.
Tabla v dolini Suhi potok1
všeč
GITA4. 10. 2009 21:40:14
Geppo, Skokec in Marchy - hvala za vse nasvete, tole je bil čudovit četrtdnevni izlet. Marchy - upoštevala sva tvoj namig glede izhodiša, samo nisva čisto prepričana, da sva res šla po poti čez Suhi potok zmeden, namreč, prišla sva direktno navzgor do Pečovniške koče, kjer sva zagledala smerokaz, ki kaže čez Suhi potok - levo??? Na priližno polovici poti je namreč bilo razpotje (nisem slikala mrk pogled) in sicer levo v hrib precej sveže markacije in na drevesu napis Tovsti vrh, naravnost pa malo bolj zbledela markacija in napis Grmada, Pečovniška koča. No, tej poti sva sledila. Na celi poti res ni gužve, srečala sva samo dve družini, ki sta se vračali. Od Pečovniške koče sva se povzpela še na Grmado. Ob pogledu na kup pločevine na Celjski koči naju je minilo, da bi skočila še do tja, zato sva sestopila direktno čez Hudičev graben. Ta je res lep in zanimiv - prava popestritev krožne poti. Je pa pot ob jeklenicah vsaj zdaj zelo mokra in spolzka, tako da je potrebna previdnost! Postrvi pa ob naslednjem obisku, ko bo več časa nasmeh. Neverjetno kakšne bisere skriva ta mala Slovenija,...tokrat odkriti komaj uro vožnje od domačega praga nasmeh.
Celje s Celjskim gradom na dlani1
Pločevina na Celjski koči2
Razgled z Grmade3
Zvonček želja na Grmadi4
Pečovniška koča v cvetju5
Sestop po Hudičevem grabnu6
Pot je odlično zavarovana7
všeč
marchy4. 10. 2009 22:52:11
Ne sekiraj se Gita, važno je da sta uživala, če si sledila mojim nasvetom, si od kmetije krenila naravnost in prišla do razpotja, kjer so veliki kamni, oznake so, vendar so mogoče zbledele, če si pri kamnih krenila desno, si prišla prečno na pot za C. kočo iz Zagrada. Morala se bi pri tistih kamnih usmeriti levo, to je pot cez Suhi potok, postrvi si pa le privošči ob priliki, pa lp m.
Tabla ob poti v dolini Suhi potok1
všeč
marchy4. 10. 2009 23:00:24
Če bosta naletela ob poti na to tablo potem veš da greš čez suhi potok ! še en lp m.
všeč
GITA4. 10. 2009 23:07:35
Ja, ja, tule...nasmeh...nasmeh
všeč
grinhorn19. 10. 2009 09:27:19
Hojla
Hvala vsem za zgoraj opisano pot, sva jo tudi z mojo opravila. Najprej Zagrad pa po strmi poti na Grmado, pa na oglede proti Hudičevem grabnu. Tam nama na razpotju nekaj ni bilo jasno, pa sva se raje še malo poinformirala in čez par dni vrnila. Tokrat pa je šlo dol po Hudičevem grabnu v prvem nasmeh Zelo lepo in se še vrneva v kontra smeri gor po Hudičevem grabnunasmeh
Pečovniška koča1
Začetek jeklenic in klinov2
3
4
5
Proti Celjski koči6
všeč
geppo4. 04. 2010 10:51:39
Danes dopoldan sem šel po poti čez Suh graben.
Gita je imela srečo, da je našla to pot do Pečovniške koče. Od table, ki je zgoraj na "fotki marchy" je skoraj neoznačeno do koče. Torej, ko prideš od omenjene table naprej in prečkaš potoček in na gozdno cesto, moraš desno proti brunarici ( ki jo vidiš malo višje )na ovinku se pa vidi na drevesu slabo vidna bela puščica iz ceste levo v gozd in v hrib. Pot je na začetku slabo vidna, potem pa je že bolj ohojena. Pozneje pa so zopet vidne markacije.
Ko prideš iz gozda cck.10min pa že opaziš ostrešje Pečovniške koče.
Pa tudi ko nadaljuješ od P. koče proti Celjski koči pri hiši ( kjer imajo zagrajeno za pašo drobnice ) nisem opazil table za Hudičev graben levo.
V grabnu nisem srečal nobenga. Varovala so OK. Le malo previdnosti je potrebno na mokri in spolski skali!
Lp
Mimo opuščenega kamnoloma1
Lep pogled proti C. gradu2
V grabnu3
V grabnu4
V grabnu5
6
všeč
čemšeničan5. 04. 2010 10:07:41
Geppo prosiv bi te,če mi poveš do kje naj grem z avtomobilom,da bi šev potem peš krožno tako kot je na 5 sliki od g.grinhorm-a,nisem še bil v tem grabnu je pa tako blizu,da bi to turo lahko opravil neko nedeljo pred kosilom.Lep pozdrav in srečno.
všeč
geppo5. 04. 2010 10:40:56
v Celju se zapelji skozi park ob Savinji in potem desno za Laško. Prva bencinska ( križišče )pelji levo in čez most čez Savinjo. Potem ob progi ( glej gostilna Franceln )navzdol in imaš parkirišče ( desno ) pred podvozom pod železnico ali na drugi strani podvoza - Gasilni dom takoj čez podvoz desno.
to je prva varianta, ki sem jo že opisal na začetku - od gasilnega doma v Zagradu
potem je še druga - Suhi potok ( grinhornova fotka za Suhi potok )
to sem opravil to nedeljo in je izhodišče kot na njegovi fotografiji. Avto lahko parkiraš kar pri mosti ki je zraven te označbe na betonu ali pa plinski postaji.
Samo ta ne vodi preko Grmade in moraš potem še od Pečovniške koče proti Grmadi in potem zopet nazaj ( če hočeš tudi na Grmado ). Prednost je samo v temu, da v drugi varianti imaš avto bljižje. Za pot sem porabil ( na Grmado nisem šel )
parkirišče ( 7:20ura )
povratek ( 10:00 ura )
bolj na izi
čemšeničan - po opisu je grinhorn šel po prvi opisani in ne čez Suh graben - kar ti tudi jaz svetujem( boš šel pač 15 min še dlje do avta )
všeč
geppo5. 04. 2010 10:53:33
Pozabil sem ti pa napisati, da za drugo varianto se pa pelji od gostilne Franceln naprej in malo od vojaškega strelišča boš zagledal tik ob cesti to oznako za Suhi potok. na moreš spregledati!!
všeč
garmont2. 01. 2011 13:24:38
Včeraj očiščevalen vzpon po Hudičevem grabnu na Celjsko kočo. Ponekod je ledeno,vendar je zaradi jeklenic popolnima varno.Od poletja so nekatere markacije nevidne,oziroma na drugem mestu ( zaradi sile vode )tako, da je vzpon po grabnu deloma na svojo pest.LP
1
2
3
4
5
6
(+1)všeč
Stran:12
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki