Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj

Grintovci extrem

Natisni
korl7. 10. 2014 10:01:28
tistih bogih 9 km ????


zakaj pa potlej nisi zmagal in si bil šele 34.? Sicer bi si tudi za 34. mesto zaslužil veliko pohvalo - a le če bi bil skromno tiho, kot tisti ki so bili boljši od tebe.
(+10)všeč
JusAvgustin7. 10. 2014 10:14:19
Eni hodijo, tečejo, plezajo, šodrajo zase, drugi pa da se vn mečejo pred ostalimi "zgubami". Komentar klm-ja, zedbija in še koga na prejšnji strani je več kot zgolj komentar. Pa ni v mojih besedah drobtinice obsojanja, zgolj moje videnje. Rekorder si dokler ti kdo rekorda ne zruši. Potem si samo še "bivši rekorder".
To so popolnoma drugačne vode od navadnega planinstva, katerega namen je forum.
(+12)všeč
dprapr7. 10. 2014 10:20:22
Ne motijo me rekordi, niti kdo jih postavlja in predstavlja. Zanje veljajo pravila, ki pa so v hribih moteča. Seveda, razen tistih, ki zagotavljajo varnost obiskovalcev.
Moti me pa, če želimo (želijo) na forumu takoj odstraniti stvari, ki izstopajo iz povprečja. Pestrost foruma namreč zagotavljajo dogodki, ki niso običajni in dostopni vsakomur.
In razmere so razvidne tudi iz vseh prispevkov redbulla!
(+3)všeč
redbull7. 10. 2014 10:40:47
Korl pamet si kupi, eni trenirajo tekme dolge.cez 5h in v primerjavi z grinto tam ne rabis dcl tekocine. Tezko kaj povedat, ce niste v teh vodah. Jst se vseeno nimam kaj primerjt s tem casom, ker sem prepocasen, mogoce cez nekaj let. Je pa nekdo, ki je veliko boljsi in bo odlaufo z uro tko da bo dokazano ce je sploh merodajno, je pa za vec ur boljsi.

zdaj pa lahko koncamo s to temo
všeč
alpin7. 10. 2014 11:12:54
Redbull,kar zaboli me pri srcu ko vidim zapisano ime "grinta". Če že do ljudi in športnikov nimaš spoštovanja ,imej spoštovanje vsaj do gora ki ti toliko dobrega vračajo.Grintovec je gora ki si tega nadvse zasluži.
(+12)všeč
KUKI777. 10. 2014 11:21:09
Moje mišljenje je sledeče:
očitno ima kar nekaj forumcev zelo veliko za povedati proti Redbullu. Meni osebno so njegovi komentarji čisto v redu, in tudi včasih povejo kaj o razmerah, ne glede na GPS podatke in podobno. To, da je fant hiter in veliko v gorah sta dejstvi, in to da je na pošten in napovedan in načrtovan podvig premagal pot v 17. urah tudi.
In to da nekateri hodijo(mo) bolj po samotnih poteh in na drugačen način je tudi v redu, in tudi če zmorejo pot bistveno hitreje. Vendar tisti trenutek, ko o tem javno in številčno pišejo, se pričakuje tudi podprtost z dokazili, nasprotno pa naj uživajo po svoje, kar tudi ni napačno.

Priznati moram, da mi je pot zelo všečna in da bi mogoče lahko postala celo klasična, recimo kdor jo opravi pravilno v 36 urah dobi značko, v 24 urah pa medaljo, rekorder pa prostor na pokalu, ki bi se nahajal recimo v gostilni Pri orlu.
všeč
Sujcic7. 10. 2014 11:52:04
Ne pozabmo kako je začelo; "Ninđa:Padel je novi rekord.Klemen Triler je v 13 urah in 45 minutah opravil z Grintovci extrem."
Termin "rekord" išče elaboracijo - ali ga ne ni napisat. Ne stojte tolko šeškat redbulla.
(+2)všeč
ostrorogi7. 10. 2014 12:16:03
Vsaka čast redbullu. V 17 urah opravil s progo, dokumentiral in to je edino mirodajno, vse ostalo je rekla-kazala.Vsak zaradi svojih lastnih razlogov hodi v hribe, če vam gredo redbulovi dosežki tako v nos jih pač ne spremljajte. Meni se zdijo njegove objave zelo koristne in iz njih potegnem stvari ki jih potrebujem. Mislim da je namen foruma, da vsakdo lahko objavi svoj podvig z besedo in sliko, če neko traso prehodi v 10 urah ali pa v 1 uri, če le ni žaljiv do drugih. Še enkrat, čestitke redbullu za njegove dosežke!nasmeh
všeč
Zebdi7. 10. 2014 12:34:56
Ja, saj dosežki niso bili nikoli vprašljivi. Odnos do ostalih pa velikokrat mežikanje
(+15)všeč
Marky7. 10. 2014 13:18:16
In spet smo v peskovniku kjer se gre kdo ima lepšo in boljšo lopatko in kateri je skopal globljo luknjo... Kaj res nimate kaj bolj pametnega za delat, kot pa kritizirat, popravljat, obrekovat,..
Razlika je med gorskim tekačem in normalnim gornikom in vsak ima svoj cilj ter seveda svojo ciljno skupino. Tako eden, kakor drugi pa objavljata svoje dosežke. Eden to stori na način da je "prilezel" na vrh, drugi pa, da je pritekel na vrh.. Eden se z sliko pohvali, da je na njem stal, drugi pa z traso/GSP-om/časom koliko je potreboval.
Ne razumem, zakaj je tako narobe, da je nekdo ponosen na svoj čas in vrjetno bi marsikateri od vas/nas tudi bil. Seveda pa, če si "lastnik" trenutno najboljšega časa in dobiš namig, da ga je nekdo prekosal, te le to zanima oz. te zanima kaj več, ne pa zgolj: "on je bil boljše in je pretekel v tolkem in tolkem času"... Halooo???
(+2)všeč
klm7. 10. 2014 13:22:34
Tema ni odprta za poseganje v osebno integriteto posameznika, pač pa da razvijamo konstruktivno debato.
Če se navežem na pravilnik trase, ki ga je je na hitro spisal njen "oče" Jure Grmsek - Cveto, v njem lahko preberemo sledeče:
"........Za Grintovce, pa so pravila taka:
-Pot se opravlja izključno samo po
markiranih poteh(izjemoma zaradi
morebitnih snežišč).
-Start in cilj je na parkirišču pri Kalcitu.
-Pot se opravlja v smeri proti Veliki
planini.
-Fotografirati se je potrebno na startu,
cilju in na vseh vrhovih.
-Na vseh teh točkah je potrebno
fotografirati tudi uro,na kateri se vidi
čas.
-na vseh vrhovih se je potrebno vpisati v
vpisno knjigo, ter zapisati čas.
-Spremljevalci so seveda dovoljeni vendar
njim ni treba biti na vseh vrhovih.
(sam jih nisem imel, razen od Kalške gore
naprej).
-Palice so dovoljene........."
Predvidevam, da je potemtakem fotografije potrebno pokazati javnosti (v medijih) kot dokazilo? Če jih pač ne, potemtakem nisi opravil s turo - ali bolje ob "rekordnem času" nisi "rekorder"? Ker nisem videl Klemenovih fotografij, GPS-jev poti itd., si
potemtakem Dejan ti se vedno uradni "rekorder" trase!?!
Nikjer nisem prebral, da bi se Klemen hvalil z rekordnim časom, stevilke so zapisali drugi. Med njegovim poročilom, objavljenim na TF pa bi izpostavil zgolj nekaj stavkov: "........Zadnja dva iziva, sem opravil dobro. Rad bi pa povedal naslednje. Ljudje vse preveč govorijo o rekordih, ki sploh niso pomembni, bolj pomembne so zgodbe, ki se dogajajo v ozadju. Predvsem druženje športnih prijateljev, ki se mi pridružijo tudi če jih povabim zadnji dan pred odhodom. To mi pomeni več kot rekordi in vem da bo tako tudi ostalo. Vsem, ki vam pomeni več da izboljšate čas drugih povem, da to ni moj način. Moje veselje je tekmovati sam s sabo in podirati rekorde svojih planov za katere mislim, da sem jih sposoben preteči. Če hkrati poderem rekord vseh mi je brezpredmetno dejanje. Jaz sem vesel vsakega svojega podviga več, ki ga opravim kljub mojim poškodbam. Vesel sem za vsakega, ki se loti podobnih podvigov, ker vem kako je doseči cilje katere si zadaš, sploh če hkrati sam sebe presenetiš v pozitivnem....."
to je bistvo vsega početja.
všeč
GregorC7. 10. 2014 13:26:07
Kapo dol obema, Klemnu in Dejanu. Ampak Dejan je svoj rekord lepo dokumentiral, medtem ko od Klemna vemo le to, da ga je podrl. Zdaj, če je to res delal zase, naj potem tega ne objavljajo ne on ne njegovi spremljevalci. Glede na to, da je uporabnik Ninđa to objavil, bi pričakoval, da objavi tudi bolj podrobne podatke iz katerih bi bilo razvidno kako in kaj. Če bi bil jaz lastnik prejšnjega rekorda bi me tudi zanimali podatki tistega, ki me je nesel.
všeč
Marky7. 10. 2014 13:58:04
"........Zadnja dva iziva, sem opravil dobro. Rad bi pa povedal naslednje. Ljudje vse preveč govorijo o rekordih, ki sploh niso pomembni, bolj pomembne so zgodbe, ki se dogajajo v ozadju. Predvsem druženje športnih prijateljev, ki se mi pridružijo tudi če jih povabim zadnji dan pred odhodom. To mi pomeni več kot rekordi in vem da bo tako tudi ostalo. Vsem, ki vam pomeni več da izboljšate čas drugih povem, da to ni moj način. Moje veselje je tekmovati sam s sabo in podirati rekorde svojih planov za katere mislim, da sem jih sposoben preteči. Če hkrati poderem rekord vseh mi je brezpredmetno dejanje. Jaz sem vesel vsakega svojega podviga več, ki ga opravim kljub mojim poškodbam. Vesel sem za vsakega, ki se loti podobnih podvigov, ker vem kako je doseči cilje katere si zadaš, sploh če hkrati sam sebe presenetiš v pozitivnem....."

Da so lahko drugi poročali o tem, jim je že mogel povedati, hkrati pa "pohvaliti" da je podrl rekord oz. v kolikem času je on pretekel.. Torej, le ne teče zase! Je pa mogoče res, da svojih dosežkov ne objavlja na hribi.net ali podobnem foromu, temveč si zbira drugo ciljno skupino in drug krog "oboževalcev".

Sedaj pa vprašanje.. bi se on lotil tega podviga, ne da bi vedel, v kolikem času ga je pretekel nekdo pred njim? Vrjento ga je zanimalo v kolikem času ga je pretekel sedanje "rekorder" in vrjetno mu je bil cilj le ta čas preseči in, kar mu je (čeprav brez dokazov) tudi uspelo. Seveda pa za dosego boljšega časa ni potreben le čas, temveč so tudi nekakšna pravila igre, katere je #klm tudi objavil. Torej, čas je presežen oz. nov rekord trase je postavljen le ob teh pogojih...
všeč
KUKI777. 10. 2014 14:40:58
Samo v premislek: v slabem vremenu (megli)
odtečem eno vmesno varianto z GPS, potem pa
se v naslednjih dneh vpišem v knjige za nazaj; poslikam z nastavljeno uro, in če nikjer ni v obdobju med GPS in
tekočim datumom vpisa v knjigah, potem moja prevara deluje, še posebno v dežju, vetru in megli. Najbolj korekten način je Redbullov, vse ostalo se lahko priredi.
Govoriti o frustracijah, egu, karakterju je v tem primeru lahko le pri človeku, kateremu je pomembno samo tisto kar razglaša naokoli kot nepomembno, nevsebinsko ...
všeč
Ninđa7. 10. 2014 15:16:40
Moj namen objave je imel poštene in dobre namene. Če vam bo lažje lahko objavo tudi izbrišem.

Zavedam se, da sta Dejan in Klemen za to trdo garala in si zaslužita pohvale ter objave na različnih medijih.

Lp
(+2)všeč
uros f7. 10. 2014 20:26:03
Kolikor vem, Klemen nima namena nikomur ničesar dokazovati in kot je že eden od mojih predhodnikov (KJ) citiral njegovo izjavo iz TF - je opravil z Grintovci extremom za svojo dušo in je že vse dokazal sebi. In opravil je trail po markiranih poteh, ima GPS sled, kar nekaj pa so ga spremljevalci snemali tudi s kamero.

Sploh pa tale debata oziroma tema res ne paše v to rubriko ampak v rubriko Gorski tek, saj vidite, da se nekateri pravoverni tako zgražajo. Sicer pa se itak vedno - ker smo norci in ne planinci.
(+5)všeč
Ruzowski7. 10. 2014 21:19:24

"Zavedam se, da sta Dejan in Klemen za to trdo garala in si zaslužita pohvale ter objave na različnih medijih."


Nekako tako, kot bi pohvalil Mravljeta za pretečenih 100 km v enem dnevu.. Ja,porkamadona, saj to je njegov poklic, hobi, njegovo življenje. Kdo drugi bo pa to naredil, če ne on?



Zame si zaslužita pohvalo tisti planinec in planinka nad 140 kg, ki prilezeta na kak vrh....

Sicer ne vem zakaj kreganje okol rezultata, saj tisti eritrejec, ki zmaguje na gm40 bi sigurno pretekel pod 10 urami.... torej?!
velik nasmeh
(+4)všeč
RotoKobi7. 10. 2014 22:09:45
Ruzowski o eritrejcu pač nimaš blage veze
Use tvoje ostale opazke pa nimajo pomena

lp
všeč
redbull8. 10. 2014 03:04:20
vprašanje če je ze zajlo videl eritrejec
všeč
KUKI778. 10. 2014 08:02:47
Ne poznam niti Dejana niti Klemena, vendar me pot zanima, poznam tudi prejšnega rekorderja in pošteno do vseh, ki trenirajo in se ukvarjajo z ektremizmom je, da se pride zadevi do dna. GPS sled je res čudna. Spremljevalec je na polno štartal iz Stahovice, na Kamniškem sedlu pa ravno ujel Klemena in ga potem spremljal do Grintavca, potem pa še na polno nazaj do Stahovice. Res čudno za spremljevalca, logično je da ga le ta počaka na neki točki in potem spremlja oziroma vodi do naslednje. In zadeva je popolnoma jasna, če je to naredil za svojo dušo in je Ninđa naredil 'štalo', potem je potreben jasen komentar, odgovor: rekord je še vedno 17 ur in ne 'saj lahko umaknem komentar'.
UrosF, Primoza: GPS, dokazi??!!

Zadevi je potrebno priti do konca!
všeč
Stran:123456789
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki