Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj

Druženje

Natisni
shelly12. 07. 2014 13:33:48
Pozdrav vsem!
Iščem nekoga, ki bi z mano želel preživljati prosti čas- gore,smučanje, rolanje, plavanje, hribi. Bi me učil športnega plezanja itd. V glavnem športno osebo (zaželjeno iz difa)in ne kadilec. Sem iz Štajerskega konca CE-MB (lahko mi piše kdo tudi iz gorenjske oz. notranjske)Sem mlada punca in iščem mlado družbo. Če koga zanima, naj me kontaktira.nasmeh
(+2)všeč
lynx12. 07. 2014 18:54:41
Predlagam, da pogledaš, kakšne so klape na mladinskih odsekih na MB planinskih društvih.
(+2)všeč
Žiga2212. 07. 2014 19:04:25
@shelly

Svetujem ti da poiščeš tebi najbližji Alpinistični odsek (AO Celje matica, AO Kozjak,..), kjer boš našla tono folka ki se ukvarjajo s tem kar te zanima.
všeč
shelly12. 07. 2014 19:45:00
AO sem že bila. A je premalo takšnih izletov, kot bi jaz šla in rada bi šla takrat, ko meni ustreza. Tam pa je določen termin in če imaš čas greš, če ga nimaš ne moreš. In potem vržeš stran tisti denar za članarino.
všeč
shelly12. 07. 2014 21:10:25
Hvala za informacije.
všeč
aljoša112. 07. 2014 21:38:33
Shelly, poglej zasebno sporočilo.
(+1)všeč
Zebdi12. 07. 2014 22:03:52
shelly, priporočam ti FB skupino Hribolazec (nekdo ti je že prilepil povezavo). Kolikor jih spremljam, imajo organiziranih ogromno pohodov raznoraznih težavnosti. Tam ni skrivanja za vzdevki na forumu, tam so imena in priimki ter objavljene fotke s skupnih tur. Ne rečem, da ne moreš preko foruma najti dobre družbe; pravim le, da lahko naletiš tudi na...recimo, da ne najboljšo velik nasmeh

Kar se pa športnega plezanja tiče, ti pa toplo priporočam udeležbo na kakšnem tečaju ali pa vodeno vadbo pod nadzorom izkušenih inštruktorjev. Po plezališčih namreč vidim, da začetnike "učijo" tudi takšni kalibri, da me prav čudi, da ni še več nesreč. Tudi po končanem tečaju še ne boš popolnoma suverena; to prinesejo leta izkušenj... Če potrebuješ kak kontakt za štajerski konec, povej mežikanje
(+4)všeč
shelly12. 07. 2014 22:58:10
Hvala za vse info..Aljoša: sem ti odpisala...Poglej na ZS.
všeč
aljoša113. 07. 2014 00:27:12
Shelly, imaš moj odgovor nasmeh.
všeč
geppo13. 07. 2014 23:34:11
Sem mogoče med prvimi, na Hribih in smo se takrat čekirali kot "gost". Potem smo si nadeli "nicke", nekateri jih menjajo, nekateri imajo še pa prve.
Jaz, cck. 7 let enakega pa tudi do konca!
Na tem forumu sem spoznal precej "ljubiteljev gora", s katerim se uspešno družimo in skupaj delimo to strast.
Smo si različni različni po spolu, kilometrini gorništva,izkušnjami,fizičnimi zmožnostmi, starosti itd.
Se razumemo, pomagamo en drugem, pokličemno po telefonu, obveščamo kam gremo, povabimo in do sedaj še nisem kančka nesoglasja med nami.
Vse to je nastalo na podlagi "Hribi.net" in potrjuje, da se da tudi na ta način najti pravega zaupanja vredno/ga sopohodnika tudi tukaj...( tistega, ki malo govori, pa veliko naredi...)
lp
(+14)všeč
Janez Seliškar14. 07. 2014 21:57:39
Že večkrat je bilo napisano, na FB je glede gora in druženja najbolj aktivna skupina Hribolazec in njen "motor", Sašo Benetek.
Zadetek v polno, zagrabiti priložnost z obema rokama!
(+7)všeč
ljubitelj gora17. 07. 2014 12:18:26
Janez na facebook se zelo malo organizira skupnih vzponov, kot sem zasledil je ta vikend v planu pod okriljem Sašota na vrsti Jerebica. Še vedno zasledim stavke, vsak hodi na lastno odgovornost, ni vodeno iz strani planinskega vodnika niti ne iz strani pobudnika. Kdo potem prevzame vsaj delček odgovornosti, če kdo pade in se poškoduje (ne mislim na kazensko odgovrnost iz malomarnosti, ker to je res vsak sam odgovren), nudenje prve pomoči, klic GRS (po točkah, kot jih opisuje GRS), pomirjanje ponesrečenca, da bo vse vredu....Najbolje je bit član planinskega društva in pobrskat po njihovih spletnih straneh, kjer imajo plane za to leto. Zakaj it z njim, ker je do vodeno iz strani planiskega vodnika in ga lahko še kaj vprašaš, če pride do nezgode planinski vodnik mora/znat nudit pravo pomoč, moje mnenje veliko boljša izbira so planinska društva, tele facebook skupine so bolj tako tako, ˝šlamparija˝, primerni bolj za gledanje slik, ZS dogovori, ideje, ampak saj konec koncev pa to vsaj 95% članov to že ve. cool


všeč
Zebdi17. 07. 2014 12:31:16
LG, ne bluzi. V skupini Hribolazec so kar pogosto objavljeni skupni vzponi in za nekoga, ki išče družbo za potepanja, je to vsekakor odlična izbira. Pa da ne bo pomote, s PD-ji ni nič narobe. Pa še to; če so te opozorili zaradi obnašanja v skupini (upravičeno), potem ne joči po ostalih forumih.
(+9)všeč
ljubitelj gora17. 07. 2014 12:44:34
Organizira skupne vzpone samo Sašo o katerem ne želim pisat, ker je čist vredu pobudnik, saj ima vedno take vzpone, ki so primerni za večino. Nikakor pa ne hodi pozimi na kakšen Triglav, Špik, Mojstrovke, ampak izbira nižje hribe. To je pa tudi vse.

Off: Prosim da se vzdržiš takih objav proti meni zavijanje z očmi
všeč
GregorC17. 07. 2014 13:28:04
Kar se tiče odgovornosti je vsak odgovoren vsak zase. Sam najboljše ve koliko je sposoben in ali se lahko udeleži določene ture. Ne vem zakaj bi moral kdo odgovarjat. Osnovno nudenje prve pomoči pa bi moral znat dajat vsak, tako kot je osnoven komplet prve pomoči obvezen del opreme v nahrbtniku. V skupini pa si pač razdeliš naloge, nekdo nudi pomoč, eden pokliče GRS, v glavnem si naloge razdelite.
Kar se pa tiče vodene ture z strani PZS, tudi na teh hodiš na lastno odgovornost. Vodnik ima pač glavno besedo in je odgovoren za vodenje in izvedbo ture, medtem ko so udeleženci odgovorni za lastno varnost. Drugo pa so poklicni gorski vodniki, ki pa jih ne gre mešati z vodniki PZS.
Je pa zanimivo, kako nekdo v eni izmed tem hvali festbukove skupine, v tej so pa šlamparijazavijanje z očmi
(+5)všeč
ljubitelj gora17. 07. 2014 13:44:43
Je beseda v narekovaju, me pa tule zbada samo prva pomoč, če pride do zvina, zloma, poškodbe glave, hrbtenice. Ponesrečen pa potrebuje v kratkem času pomoč, heli lahko zarad slabega vremena celo ne poleti, gorski reševalci pa lahko tud nekaj ur potrebujejo do ponesrečenega, .....zebdi, če bi bil kdaj žrtev in bi se nahajal v kakšni skupini in bi te nekdo pomotoma s poškodovano hrbtenico vlačil tja in sem, češ da prvo pomoč obvlada še iz časov delanja vozniškega izpita.
všeč
GregorC17. 07. 2014 14:02:18
Če sumiš na poškodbo hrbtenice oziroma katerekoli druge hujše poškodbe poškodovanega pustiš čim bol pri miru, oziroma ga ne premikaš sem in tja. Poskusiš ga čim bolj zaščititi in mu ohraniti toploto. Zato je v kompletu prve pomoči astrofolija. Če nimaš te si pomagaš z dodatnimi oblačili ostalih udeležencev. To, da ponesrečenca z poškodbo hrbta ne premikaš, če nisi izučen pa dejansko moraš poznati še iz časov OŠ, saj smo (vsaj mi) imeli nekaj časa prvo pomoč.
Bo pa admin moral prestaviti nekaj postov, ker smo zašli iz teme. Spet.
(+5)všeč
ljubitelj gora17. 07. 2014 14:13:20
GregorC: Če nič ne na pišeš se nič ne bi dogajal na tem portalumežikanje, no tkole reči in napisat vsak sam odgovoren se meni zdi zelo nesramno in neodgovorno, ker nekdo mora bit tisti glavni pri odločanju, bit odgovoren in odločen, znat nudit prvo pomoč, ocenit razmere, bit pozoren na udeležence, komu pomagat pri napredovanju čez plezalni del. Če se zgodi nezgoda, kazensko si lahko odgovoren ali pa tudi ne. Mu boš tudi rekel sam si si kriv in ga pustil tam eek vrjetno mu boš pomagal al pa ga boš po kapitalistično odslovil kot to delajo po bolnišnicah. Tole men ni všeč pa kakorkoli se obrne.

Je to način !
˝ tura ni vodena s strani gorskega/planinskega vodnika, ni vodena z moje strani, udeležba na lastno odgovornost!˝ jezik

in kdo sploh vodi turo zmeden to je ˝šlamparija˝
všeč
GregorC17. 07. 2014 14:24:36
En mal pa že kompliciraš.
Mešaš organizirane ture z neorganiziranimi. Normalno je, da boš ponesrečenemu pomagal in mu nudil pomoč do prihoda reševalcev (to boš storil tudi takemu, ki ga srečaš naključno na turi). Ne razumem pa zakaj bi moral nekdo odgovarjat za tvoja dejanja. Če ti sistem ni všeč, kar ti očitno ni, hodiš še naprej sam. kar pa večinoma že počneš, prav tako tudi jaz.
Lp
(+12)všeč
ljubitelj gora17. 07. 2014 20:22:01
Za mene ne bo noben odgovarjaljezik, tko da brezskrbi.
všeč
Stran:12
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki