Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Seznam gora Iskanje izletov
gorovja / KaravankeKordeževa glava (Peca) / Rudnik v Topli - Kordeževa glava (Peca)
  

Rudnik v Topli - Kordeževa glava (Peca) (čez Knipsovo sedlo)

 
Izhodišče: Rudnik v Topli (1080 m)
Izhodišče Širina/Dolžina: 46,4859°N / 14,7647°E
Cilj: Kordeževa glava (Peca) (2125 m)
Ime poti: čez Knipsovo sedlo
Čas hoje: 2 h 45 min
Zahtevnost: lahka neoznačena steza
Zahtevnost smučanja: bolj zahtevno
Višinska razlika: 1045 m
Višinska razlika po poti: 1045 m
Zemljevid: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): cepin, dereze
Ogledov: 35264
Ocena: 3 glasov
Število slik: 33
Število komentarjev: 59
Dostop do izhodišča:

a) Zapeljemo se v Črno na Koroškem (do sem iz Raven na Koroškem ali iz Šoštanja preko prelaza Spodnje Sleme), nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Koprivni. V nadaljevanju se vzpenjamo ob reki Meži, mi pa se ob njem peljemo do križišča, kjer se v desno odcepi cesta v dolino Tople. Pot naprej nas vodi ob potoku Topla, mi pa se po vzpenjajoči cesti peljemo do parkirišča ob vhodu v rudnik v Topli.
b) Zapeljemo se v Luče (do sem iz Mozirja ali iz Kamnika čez prelaz Volovljek (Kranjski Rak)), nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Logarski dolini. V vasi Solčava zapustimo glavno cesto proti Logarski dolini in z vožnjo nadaljujemo desno v smeri Podolševe, prelaza Spodnje Sleme in Črne na Koroškem. V nadaljevanju cesta izgubi asfaltno prevleko, mi pa po nekaj kilometrih na križišču v Podolševi zavijemo desno proti Črni na Koroškem. Cesta, ki se v nadaljevanju v glavnem prečno vzpenja, pa nas čez čas pripelje do prelaza Spodnje Sleme. S prelaza se cesta prične spuščati, mi pa ji sledimo v smeri Črne na Koroške. Ko se po nekaj kilometrih spustimo v dolino, na križišču zavijemo desno proti Črni na Koroškem (levo Koprivna). Po glavni cesti se spuščamo le kratek čas, nato pa nas oznake za dolino Tople usmerijo levo na vzpenjajočo cesto. Pot naprej nas vodi ob potoku Topla, mi pa se po vzpenjajoči cesti peljemo do parkirišča ob vhodu v rudnik v Topli.

Opis poti:

Na koncu parkirišča prispemo na križišče dveh slabših makadamskih cest, kjer se usmerimo ostro levo v smeri Doma na Peci. V nadaljevanju cesta preči jaso nad parkiriščem ter nas le malo višje pripelje na naslednje križišče, kjer pa nadaljujemo desno (levo vhod v rudnik - 5 minut). Pot naprej nas vodi po cesti, ki se postopoma spremeni v kolovoz, le ta pa nas nekoliko naprej pripelje do naslednjega označenega razpotja.
Na omenjenem razpotju nadaljujemo levo (rahlo desno Dom na Peci) v smeri Knipsovega sedla (na tablah Knepsovo sedlo) ter se v nadaljevanju vzpenjamo po travnatem kolovozu. Višje se priključimo na kamnit kolovoz, kateri preči pobočja proti levi, mi pa se po njem vzpnemo do mesta, kjer nas oznake za Peco in Knipsovo sedlo usmerijo desno strmo v breg.
V nadaljevanju se pot strmo vzpenja pri tem pa preči strma pobočja proti levi (na tem delu je posebej v mokrem nevarnost zdrsa). Po 10 minutah strmega vzpona pot preči travnato grapo, nato pa se na drugi strani le te še strmeje vzpne. Zelo strma pot nas višje pripelje do manjše razgledne točke, s katere se nam odpre lep razgled proti Raduhi. Le malo višje na drevesu opazimo smerokaz, ki nas usmeri levo. Pot naprej nas vodi skozi postopoma vse bolj redek gozd, s katerega se nam občasno odpre nekaj razgleda. V nadaljevanju pot preide med ruševje, kjer strmina prične popuščati. Sledi še približno 15 minut lahkotne hoje in pot nas pripelje na Knipsovo sedlo, kjer stojijo informativne table.
S sedla nadaljujemo desno (levo Končnikov vrh, Bistriška špica in Kumer) in pot nadaljujemo v smeri Kordeževe glave. Pot naprej se najprej nekoliko vzpne, nato pa spusti v nekakšno neizrazito dolinico med Veliko glavo in Kordeževo glavo. Po krajšem spustu prispemo v omenjeno dolinico, nato pa se pričnemo vzpenjati proti najvišjemu vrhu Pece, katerega ob vse lepših razgledih tudi kmalu dosežemo.
Pot do Knipsovega sedla je samo označena in ni markirana, a orientacijsko ne posebej težavna. Ker je pot zelo strma nam bodo prav prišle pohodne palice. V mokrem je na delu poti zaradi precejšnje strmine nevarnost zdrsa, zato je takrat potrebna večja previdnost.

zemljevid poti
Ob poti: Knipsovo sedlo (2012m)
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Končnikov vrh, Bistriška špica/Feistritzer Spitze
Priporočamo: panorama, podobni izleti, izleti z istim izhodiščem, izleti z istim ciljem
Dodaj v:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit
Slike:
Rudnik v Topli - kordezeva_glava_peca1
Rudnik v Topli - kordezeva_glava_peca2
Rudnik v Topli - kordezeva_glava_peca3
Rudnik v Topli - kordezeva_glava_peca4
Rudnik v Topli - kordezeva_glava_peca5
Rudnik v Topli - kordezeva_glava_peca6
Rudnik v Topli - kordezeva_glava_peca7
Rudnik v Topli - kordezeva_glava_peca8
Rudnik v Topli - kordezeva_glava_peca9
Rudnik v Topli - kordezeva_glava_peca10
Rudnik v Topli - kordezeva_glava_peca11
Rudnik v Topli - kordezeva_glava_peca12
Rudnik v Topli - kordezeva_glava_peca13
Rudnik v Topli - kordezeva_glava_peca14
Rudnik v Topli - kordezeva_glava_peca15
Rudnik v Topli - kordezeva_glava_peca16
Rudnik v Topli - kordezeva_glava_peca17
Rudnik v Topli - kordezeva_glava_peca18
Rudnik v Topli - kordezeva_glava_peca19
Rudnik v Topli - kordezeva_glava_peca20
Rudnik v Topli - kordezeva_glava_peca21
Rudnik v Topli - kordezeva_glava_peca22
Rudnik v Topli - kordezeva_glava_peca23
Rudnik v Topli - kordezeva_glava_peca24
Rudnik v Topli - kordezeva_glava_peca25
Rudnik v Topli - kordezeva_glava_peca26
Rudnik v Topli - kordezeva_glava_peca27
Rudnik v Topli - kordezeva_glava_peca28
Rudnik v Topli - kordezeva_glava_peca29
Rudnik v Topli - kordezeva_glava_peca30
Rudnik v Topli - kordezeva_glava_peca31
Rudnik v Topli - kordezeva_glava_peca32
Rudnik v Topli - kordezeva_glava_peca33
Diskusija o izletu Rudnik v Topli - Kordeževa glava (Peca) (čez Knipsovo sedlo)
urosl     
7.6.2009
Včeraj smo šli po tej poti gor,vendar tudi približno ni tako lahka,kot tu piše.Pa še slabo je označena.Hodili smo sicer 2h,a pri tabli na sedlu nismo natančno vedeli kam.Dol smo šli pa po zelo težki poti do doma na Peci,polni prepadov,tako,da tale Peca le ni tak mačji kašelj,pa tudi dol smo zgrešili lažjo pot,ker je res slabo markirano!
Drugače pa vse ok,predvsem vkoči so izredno prijazni,pa še dobre vampe imajo!!!mežikanje
A2009     
7.6.2009
Morda bi bilo fino, če se pred turo pripraviš na izlet, pa ne lutaš na zahtevne poti po nepotrebnem.

Peco brez težav osvojiš s psom (ki rok ne more uporabljati...), orentacija je pa popolnoma nezahtevna. Je pa seveda pametno prej nameniti 5-10min temu, da veš kam greš...
jprim     
8.6.2009
Tudi sama sem bila včeraj na Peci, no z možem, (morda smo se kje srečali), pišeš glede označb, ne bo držalo, mislim da je vse dobro označeno, če česa ne veš, raje vprašaj druge ali se pozanimaj v domu, včeraj po plezalni se mi ni zdelo pametno, lani sva bila na tej poti v lepem vremenu, tudi takrat ti skala deluje prijaznejše, vse skupaj je bolj optimistično.
Pa varen korak!
urosl     
9.6.2009
Gor smo šli po Knipsovi, ki ni markirana,je le tu pa tam označena s kakšno zeleno puščico. Ko pa prideš na sedlo pa, če si prvič gor ne veš ali levo ali desno, ker tiste puščice,ki je na sliki tu gor ni več.
Dol smo pa šli po plezalni, tako, da smo šele nazaj grede šli mimo doma.
Aja pa še to; Vprašati med potjo nismo mogli nikogar,ker v soboto nismo srečali nikogar, le na vrhu v vpisni knjigi so bili vpisani trije pred nami!

Pa lep planinski pozdrav!
jprim     
9.6.2009
Glede vpisov, to ti ni zagotovilo, koliko ljudi je bilo na vrhu, midva se ne vpisujema in tudi žigov ne zbirava, vem, da glede vpisov v knjigo ni najboljše, pa to mi ni v interesu. Kdaj pa ste bili že na vrhu, če ni skrivnost.
LP!
Sam.volk     
9.6.2009
Peca je lepo markirana.Že enkrat pa sem povedal, da je treba gledat pa ne samo naprej rinit. Lpmrk pogled
urosl     
9.6.2009
Na vrhu smo bili okoli 11h.
jprim     
9.6.2009
Nekje v tem času tudi midva, oziroma verjetno že iz vrha navzdol.
LP!
Planinček     
10.6.2009
Saj se nista mogla srečati, če sta bila gor različna dneva.mežikanje
jprim     
10.6.2009
No, pa prav imaš, beri tudi datume. Hvala za opozorilo.
ožbolt     
10.6.2009
Tudi jaz sem bil z družino in psom v nedeljo na Peci - prvič! Pot čez Knipsovo sedlo sicer ni markirana, je pa dobro shojena in te zanesljivo pripelje na vrh sedla. Naprej je pot markirana in nismo imeli težav. Tudi del kjer se pot razdeli( desno zahtevna pot, levo lahka pot) je lepo označen!Sicer pa lep izlet.zadrega
bandy     
27.6.2009
Pri branju tega foruma , me je zamikalo zadnjič da bi kaj napisal , pa sem se raje danes sam prepričal kako in kaj. Opisano pot poznam , tako kot tudi ostale na Peco , samo na Knipsovo sedlo še letos nisem šel , pa sem si danes zaradi vremena izbral to pot. Markacije iz Tople za knipsa so res zelo redke , Ko preidemo iz ceste na pot, ki nas vodi strmo navzgor se nahaja tabla potem pa do puščice vrh ni ničesar več( slika 12). Na dveh skalah sem opazil zelene madeže kot bi nekdo hotel nekaj risati pa mu ni gratalo nasmeh. Res je da si pred odhodom vzameš čas in malo pregledaš kako pot poteka ,kaj potrebuješ in podobno , vseeno pa mislim , da markacije imajo svoj pomen in ne zame ker to pot poznam , ampak za nekoga , ki se na pot podaja prvič. Po moje dajejo le neki opčutek sigurnosti ,da si na pravi poti.Drugače je pa pot lepo shojena . Od Knipsa pa do vrha pa so markacije tako na gosto da bi še slepec našel pot ( malo heca). Od vrha proti koči ne zaideš, če le paziš kam je puščica obrnjena. Vračal sem se na malo Peco in nazaj v Toplo čez Zajčjo peč , pot je tudi zelo lepo markirana, edino par podrtih dreves leži čez pot , ki pa ne predstavljajo nobene ovire ,se lepo pride mimo. Vreme danes res ni bilo naklonjeno, pa vseeno imaš kaj videti na Peci . L.p.
Matjaz_65     
6.9.2009
tudi jaz sem bil danes 1.č na peci in nisem imel nobenih problemov ... je pot lepo uhojena nasmeh
glede na gornji opis sem le sledil tabli kneps na sliki 4 ... in skozi gozd prišel direktno do kolovoza in odcepa na sliki 6 mežikanje
Peca
jackman     
26.5.2010
včeraj sem bil na vrhu, preko Knipsovega sedla. Imel sem srečo, da sem ubral pravo pot. Križanj poti in stezic je mnogo, označenost le-teh pa pod vsako kritiko. Človek lahko zaide s poti kjerkoli. Svetujem drugo pot na vrh (ta lažjo-preko koče, ki je markirana).
Pot preko Knipsovega sedla je strma, vendar ne toliko spet, da bi lahko trdil, da gre za eno izmed najbolj strmih poti v Sloveniji. Snega je še veliko, prečenj preko snega pa tudi. Previdnost ni odveč!
divjipetelin     
27.5.2010
Hvala bogu ,da obstajajo še poti ki niso markirane in niso tako oblegane kot sprehajalne poti ob plaži.Ko sem šel prvič po tej poti,nisem imel nobenih problemov.
Parkeljc     
29.5.2010
Hvala bogu, da so poti, kjer z lahkoto zaideš - MARKIRANE!!! Zakaj bi iskal pravo pot, se morebiti izpostavljal nevarnosti, če to ni potrebno? Tudi na cesti so prometni znaki.. Divjipetelin, prav zanima me, kako bi reagiral, če bi se peljal po cesti, kjer so udarne jame (da ne rečem luknje) in bi v katero zapeljal, ob cesti pa ne bi bilo prometnega znaka, ki bi te na to opozarjal? Res je tudi, da markerjev primanjkuje in posledično so poti vedno slabše označene. Za nepoznavalca, ki se v gorah ne znajde, se kaj hitro lahko zgodi, da zaide s poti,.. Če hočem družbo - grem po uhojeni poti, če je nočem - grem tam, kjer je manj ljudi,...
teja logar     
14.6.2010
Živjo,

mene pa zanimajo predvsem izkušnje s 4-nožci čez Knipspvp sedlo: ali je zadeva za srednjevelikega psa(srednji šnavcer) ok ali je prezahtevna v smislu skokov, prepadnosti... Pišete res o tem, da ste bili na Peci tudi s psi, ampak ali preko Knipsa?
Hvala za info in lep dannasmeh
Petr     
14.6.2010
Teja, za psa na Knepsa ni tezav. je zgolj strmo, ni pa niti izpostavljeno, niti tehnicno zahtevno. če pa potem nadljujes z vrha do koce pa se seveda drzis levo, po nezahtevni in ne desno po zavarovani.
Sam.volk     
14.6.2010
Po zavarovani poti na Peco ne sili psa.Vse druge poti pa so primerne za 4-nožca.Lp
izigov     
14.6.2010
Dober večer
Danes sva z Medotom (Bernskim planšarjem) opravila pot: Topla - Knepsovo sedlo - Vrh - dom na Peci - Topla
vse bilo brez problema in na koncu oba zadovoljna
Lp s Koroške
Izidor
izigov     
14.6.2010
slike s današnje poti
teja logar     
22.6.2010
Najlepša hvala za info! nasmeh jutri greva z Luno na prekrasno turo na Peco, ker ste bili tako prijazni in mi dali iskane info. Pa nasvidenje kje v gorah mežikanje
atlet88     
27.6.2010
Mene pa zanima če se pride z avtom na avstrijski strani Pece do jezera na okoli 1700 metrov?
free     
4.2.2011
ker korošci nič ne povedo o svoji peci in skrivajo opsie in podatke kot kača noge, malo informacij stistega konca.danes po tej poti (tudi od fajmuta se ji reče), krožno na peco. Cesta prevozna do parkiriška bp. torej fajmut-knips-kordeževa glava-dom na peci- fajmut oziroma rudnik. pot uhojena do sedla, na vrh malo manj. derez za vzpon ni bilo treba (mehko, nič ledu), za dol do koče priporočljive, ker je zglajeno- Pot je sledljiva po opisu, a kot enkrat v tem forumu že napisano, treba je kar za oznako na deblu (slika 4) in prideš direkt do smerokaza. Ni pa nobenih drugih oznak, a ker je bilo shojeno, ni bilo treba. ne vem pa kako je, če na novo zapade sneg. gužve danes nobene, na vrhu veter, takoj pod njim pa plaža. če vam bo premalo pa še gradovi kralja matjaža ali smučanje na smučišču v črni. torej: vsi tja (bo drugje manj gužve) velik nasmeh
Domch     
4.4.2012
31.3.2012 prehodil to pot. Lepa pot z prekrasnimi razgledi na KS alpe. Pot je strma in večinoma po senci, zgoraj na Avstrijski strani je še kar nekaj večjih plošč snega a nič nevarnega. Vrh je pa čisto kopen že dalj časa. Zagotovo najlepša pot na Peco.
Janiel74     
9.6.2012
Včeraj izkoristil lepo vremensko napoved in osvojil še Peco. Malo sem skombiniral pot. Gor iz Rudnika Topla mimo votline Kralja Matjaža do Doma na Peci. Opozoril bi, da je na enem mestu potka šla v dolino tako, da se je treba splaziti na ozko ob skalah, da se pride čez. Na vrh pa sem šel po plezalni poti. Dol pa čez Knepsovo sedlo. Tale tabla na sliki 14 je na tleh, tudi smerokaza nisem opazil. Je pa ta pot res tako dobro uhojena, da ne rabiš nobene dodatne pomoči. nasmeh
Domch     
9.6.2012
Ni se treba plaziti pod tisto skalo, ker tam ni več pot. Spregledal si markacijo v kanjonu. Nova markirana pot je speljana po kanjonu gor in nad tisto skalo, ker je spodnjo pot skoraj kompletno odnesel plaz. Se da tam priti, ampak je nova pot bolj zanesljiva in tudi lepša.
Janiel74     
9.6.2012
Aha. Hvala za komentarnasmeh Očitno res. Saj sem prišel čez, sam res ne izgleda dobro.Pol sem lezel gor in me je napadel trop 20-30 lačnih muh....za kazennasmeh
Domch     
27.8.2012
V petek sem ponovil turo preko knipsovega sedla in se na vrhu podal še k sosedom na Končnikov vrh in od tam še na vrh - Kordeževo glavo. Z vrha sem jo mahnil nazaj po plezalni poti, ki je tako kot vedno vzorno urejena in brez težav uporabna tudi za sestop na Malo Peco. Od tam pa nazaj v Toplo. Pohvala PD Mežica za nove markacije, table, oznake in urejeno elektro omarico v votlini KM.mežikanje
Domch     
12.11.2012
V soboto bil spet na strehi Koroške. Od Rudnika sem jo mahnil na Malo Peco od tam po plezalni gor na Kordeževo in potem preko Knipsa dol nazaj v Toplo. Cesta berzhibna, prav tako pot do Male Pece na vrhu le te 15 cm snega. Plezalna pot povsem kopna in suha - prava jesen. Zadnji vzpon in pot do Knipsa pa je zimska-snega nekje 10-15 cm. Lepo shojeno tako, da problemov ni. Nafutral Kavko in počistil za berzskrbnim planincem.nasmeh
Bandzo     
29.7.2013
V soboto sva se po tej poti vračala nazaj do Rudnika, tako da sva naredilo eno lepo krožno turo. Definitivno grem po tej poti raje dol, kot pa gor, čeprav trpijo kolena. Zelo strma velik nasmeh Sem imel Jerebikovec deja vu nasmehvelik nasmeh
Enka     
26.8.2013
Je na tej poti blato problem? Recimo, če bi šla po temle deževju gor v petek...
TejaB     
27.8.2013
Mislim, da ne. Ne spomnim se, da bi bilo na tej poti kdajkoli blatno.
garmont     
27.8.2013
Seveda je blato lahko problem. Gre namreč za zelo,zelo strmo pot, ki vodi deloma po gozdu deloma po travah.
Enka     
27.8.2013
In kako naj se človek zdaj, po dveh diametralno nasprotnih mnenjih, odloči mežikanje?
ben     
27.8.2013
Težko, ampak mislim, da če uporabljaš palice verjetno ne bo kakega problema. Je pa potka en cajt kar strma, ja. nasmeh

LP B
Enka     
27.8.2013
OK, itak bi jo uporabila le za vzpon, dol bi šla mimo Doma. Hvala vsem!
garmont     
27.8.2013
To je takoimenovana "Knapovska pot" in je ena najbolj strmih poti v tem delu gora. In seveda, če je strma pot blatna potem....
TejaB     
27.8.2013
"In kako naj se človek zdaj, po dveh diametralno nasprotnih mnenjih, odloči?"

Nič, boš morala gor, potem pa sporoči, kako je z blatom.velik nasmeh
Pot je res strma, prav zato pa voda odteče in na strmih mestih blata ne moreš ravno pričakovati, bo pa gotovo še malo mokro, zato potrebuješ dobro planinsko obutev in palice in stabilen korak, kot vselej na mokri podlagi. Nič posebnega torej.zavijanje z očmi
Enka     
28.8.2013
Haha, TejaB, očitno res. No, moram priznati, da me zdaj še bolj od blata zanima strmina, s katero me "strašite".velik nasmeh Če se odpravim, vsekakor poročam - o blatu in strmini.
nincokl     
12.12.2013
Hvaležen bi bil za bilo kakšno informacijo,kakšna je pot čez knipsovo sedlo,če je v tem času pot sledljiva in shojena? šel bi ta vikend
hvala!

matej2000     
12.12.2013
Tule je nekaj napisano:
http://www.hribi.net/trenutnerazmere.asp?slo=1&gorovjeid=11&id=1276
nincokl     
14.12.2013
Danes šel iz tople čez knipsovo sedlo naj povem,da pot zelo strma,ampak neglede na veliko snega je gaz in se da brez problema do vrha,samo opozorilo,da malo pod vrhom sedla se je treba držati bolj levo,da se vspenjate po neki grapi,izogibajte se zelenega niskega rastja,jaz sem zašel in bilo je veliko truda,da sem prispel na pravo pot..
od koče nazaj,smo jaz in moja družba šli po markirani poti nazaj do rudnika v topli,naj povem,da smo prvi naredili gaz v nekaterih mestih zelo globokem snegu,zelo moteče je tudi ogromno portih dreves ki zahtevajo previdnost.
kdo bo šel v naslednjih dneh po tej poti do koče mu bo sigurno lažje,ker gaz je prava smer!!
katja87     
13.1.2014
Včeraj, 12.1.2014, smo se po tej poti odpravili na vrh Pece.
Naredili smo krožno turo: Rudnik v Topli - brezpotje mimo Knipsovega sedla - vrh Kordeževa glava - Dom na Peci - Votlina Kralja Matjaža - Mala Peca - Rudnik v Topli.
Za turo smo potrebovali 8 ur.

Dan je bil sončen in imeli smo fantastične razglede nasmeh
Pot na vrh mimo Knipsovega sedla je strma, sneg se začne pri 1500 nadmorske višine. Na srečo se sneg ni vdiral, smo pa ves čas imeli gor male dereze (tudi velike nebi bile odveč), saj brez njih po tej strani nebi mogli priti gor. Gaz je ponekod narejen, vmes pa smo si ga morali delati sami.

Slike iz pohoda si lahko ogledate na spletni strani Planinskega društva Matica Murska Sobota: http://www.mojalbum.com/pdmaticams/20140112-peca-brezpotje-mimo-knipsovega-sedla/jutranji-pogled-na-juzne-stene-pece/21406334
poridušan     
18.2.2014
Pozdravljeni.Zanima me če je prehodna pot iz Tople -Peca-Krožna.
Hvala za odgovore.nasmeh
Domch     
18.2.2014
Prehodna je skoraj vedno, samo vprašanje s kako opremomežikanje
seflja     
9.5.2016
Včeraj iz rudnika do sedla in malo naprej, do vrha se ni izšlo, pot ni nadelana in sneg se udira krepko do kolen nekje do sedla a naprej drži. Na sedlu pa me je še dobila megla,opoldanska nevihta popestrena z grmenjem.
primozg     
10.4.2017
Včeraj od rudnika na Knepsa in na vrh. Poročilo in slike na https://gorskimoz.wordpress.com/2017/04/09/iz-tople-nad-oblake-in-peco/
zanana     
23.4.2017
Dober dan! je bil kdo nedavno na Peci po tej poti čez Knipsovo sedlo? Kakšno je stanje? Je kaj snega? In a je pot zdaj kaj bolje označena? Po zgornjih komentarjih je sklepati, da ni bila ravno najlaže sledljiva... Vnaprej hvala za odgovore in pozdrav!
primozg     
19.5.2017
Malo pozen odgovor. Pot je lepo shojena in na obeh cestah, kjer je treba zaviti, tudi označena s tablami "Peca-Kneps". Opis in slike včerajšnjega vzpona na https://gorskimoz.wordpress.com/2017/05/19/peca-iz-tople/
primozg     
15.7.2017
Tudi danes krasno na tej poti.

Slike in opis na https://gorskimoz.wordpress.com/2017/07/15/peca-iz-tople-v-dobri-druzbi/
S52CI     
5.9.2017
Me je bilo danes kar malo strah ko pišete o neoznačeni poti. Od parkirišča pri rudniku Topla je lepo opazna markacija za Kočo na Peci in takoj kasneje odcep za Knepsa, naprej se ne da zgrešiti, vsaj v poletnih razmerah ne, ker je pot lepo shojena. Na Knipsovem sedlu pa vas oznaka na skali vodi levo v smeri vrha Pece-Kordeževa glava. je pa res, da je oznaka lahka malo premila, saj je vzpon zelo peklenski. Proti vrhu so nas pričakale zaplate snega izpred nekaj dni.
primozg     
14.9.2017
Včeraj po tej prelepi poti od Fajmuta na Kordeževo glavo in po lažji nazaj do sedla ter v Toplo. Krasno sončno, a vetrovno vreme. Za piko na i sva na sedlu pod Malo Peco ujela še sončni zahod. Slike in opis na https://gorskimoz.wordpress.com/2017/09/14/vetrovna-peca-iz-tople/
primozg     
16.10.2017
POt je v teh jesenskih dneh še posebej lepa. Zlati macesni in razgledi navdušijo. Slike in opis na https://gorskimoz.wordpress.com/2017/10/13/zlati-macesni-na-peci/
primozg     
27.9.2018
Prvič letos po tej poti. Macesni še niso ta pravi, kak teden, dva še manjkata... slike in opis na https://gorskimoz.wordpress.com/2018/09/27/jesenska-peca/
primozg     
7.7.2019
Včerajšnji sončni vzhod po tej poti. Je nekaj podrtih dreves tako pri vzponu, kot pri sestopu od koče proti Topli, a se vse da lepo obiti ali preplezati.
Slike in opis pa na https://gorskimoz.wordpress.com/2019/07/07/soncni-vzhod-na-peci/
pohodnik38     
13.10.2019
Včeraj 12.10. na Peco po tej poti ki je brez posebnosti le eno podrto drevo čez pot ki se ga lepo obhodi.Meni najljubša pot na Peco.

SLIKE in osebni vtisi z poti

Lp! Tonenasmeh
ločanka     
9.2.2020
V tem času dosti lepša kot v času tega opisa. Vračala sva se po poti mimo koče in si upam trditi, da najbrž najlepša varianta te krožne potinasmeh.
posavje28     
14.9.2020
v soboto prehodila pot, nazaj po plezalni. Lepa turca, v redu označbe, lep razgled le motili oblaki.
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Avtoprijava:
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati
Copyright © 2006-2021 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki