Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj
Seznam forumov / Slovenija / Kamniško Savinjske Alpe / Češka Koča-Grintovec-Dolgi Hrbet-Skuta-Rinke-Kranjska Koča iz Jezerskega

Češka Koča-Grintovec-Dolgi Hrbet-Skuta-Rinke-Kranjska Koča iz Jezerskega

Natisni
m3pisnik29. 08. 2020 14:51:23
Zdravo.
Ima kdo casovnico in okvirno dolzino omenjene poti s štartom in koncem v ravenski kocni?
Do Grintovca, računam nekje 3ure 45min. Kaj pa potem do Kranjske koce?
všeč
opazovalec29. 08. 2020 16:59:03
Predlani sem za omenjeno pot od parkirišča, mimo Češke koče, z obiskom Kočne, Grintovca, Skute in čez Rinke, skupaj s kosilom na Ledinah, rabil 10 ur.... pogoj: lahek nahrbtnik, dovolj tekočine in stabilno vreme... Srečno...
(+2)všeč
coffee29. 08. 2020 17:05:52
10 ur za tak krog morš poleg ostalega bit v super uber fizični kondiciji.
(+1)všeč
Trobec29. 08. 2020 19:20:16
Jaz sem potreboval 10h30 hoje (oz 12h skupaj): Ravenska Kočna - Kočna - Grintovec - Dolgi Hrbet - Skuta - Rinke in mimo Ledin nazaj dol. Sem pa takrat računal, da glede na "normo", bi bilo to ene 15h. Je več kot 3000m višine in nekje 20-25km. Predvsem moraš biti vajen hodit kar nekaj ur skupaj. Pa imel sem srečo, ker je bilo oblačno in ni tako šlo po vodi. nasmeh
(+1)všeč
JTrogar29. 08. 2020 19:40:27
https://www.hribi.net/trenutnerazmere.asp?slo=1&gorovjeid=3&id=2683
Lp in varen korak vsem izpod lepih Golte, Janeznasmeh
(+2)všeč
LOL ok30. 08. 2020 01:17:27
nasmehZdravonasmeh

Ferata Češka koča- Jezerska Kočna,- Kokrska Kočna, Grintovec,- Dolgi Hrbet,- Skuta,-Turški žleb, - Savinjsko Sedlo, Kranjska koča,- Slovenska pot.

pred nekaj tedni naredil tole turco, sem porabil 13 ur, start iz parkirišča okoli 7h ure zjutraj povratek pa ob 20h, 45k korakov in okoli 23km. Sama pot je zelo/Izredno fizično zahtevna in utrujajoča, saj so po poti v 80% napeljane zajle in klini, potrebna dobra fizična pripravljenost, srečno.

(+1)všeč
lijaneja30. 08. 2020 06:53:51
Tule je še ena, s podaljškom do Ojstrice, pri Mojci na Korošici še malica...
https://www.hribi.net/trenutnerazmere.asp?slo=1&gorovjeid=3&id=4627&stran=1
(+1)všeč
m3pisnik30. 08. 2020 17:38:43
Kondicija ni problem, tudi zahtevnost terena ne.
Izpustil bom kočno, ker sem letos ze bil gor.
Vode pa od ceske koce, dalje verjetno ni?
všeč
sla30. 08. 2020 18:44:47
Kočna ti časovno ne vzame dosti. Voda je spet na Ledinah.
(+1)všeč
dprapr30. 08. 2020 19:36:31
Voda je ves čas v nahrbtniku.nasmeh
(+2)všeč
kozorog946. 10. 2020 11:43:11
Živjo, kako je z razmerami na omenjeni poti? Je pot kopna? nasmeh
(+1)všeč
sla6. 10. 2020 14:51:58
Zjutraj sem iz Šmarne gore videla lepo pobeljen Grintovec, Kočno in Skuto.
(+3)všeč
garmont6. 10. 2020 18:55:47
Jutri bo še bolj...
(+1)všeč
Lukito4. 10. 2021 14:03:59
Petek, 1.10.2021 - KSA krog okrog Jezerskega

Ravenska Kočna - Češka koča - Jezerska Kočna - Kokrska Kočna - Jezerska Kočna - Grintovec - Dolgi Hrbet - Štruca - Skuta - M. Rinka - Š. Rinka - Križ - Kranjska Koča na Ledinah - Slovenska - Ravenska Kočna

Ob cca. 6:30 sem parkiral, pred menoj en avto s CE in enim planincem, zraven mene drugi s KR in tremi bolj tekaškimi planinci. CE je startal prvi, za njim KR, jaz sem šel pa najprej preveriti situacijo v grmovje. velik nasmeh  Ko sem se vrnil na parkirišče se je ravno začelo daniti in tako sem se poti lotil tudi jaz.

Proti Češki koči sem ujel CE, potem on mene pri Češki pa sva rekla nekaj besed o planih za danes. Sam je šel proti Dolgemu Hrbtu, tako da se je njegova pot višje odcepila v levo, jaz pa sem neuspešno lovil KR tekače. Višje se pot postavi pokonci, tako da sem pospravil palice in nataknil čelado ter nadaljeval po bolj plezalnem delu proti Kočni. Tam se je ekipa KR toliko upočasnila da sem jih le prehitel in kmalu smo skoraj skupaj pridihali na greben in obrili v desno proti Kočnama. Tukaj se je potrebno spopasti z malo zoprnim delom kjer snames nahrbtnik in se dobesedno splaziš po gladki skali da lahko nadaljuješ proti Kočni. Na Jezerski Kočni smo rekli tudi nekaj besed z ekipo KR, malo so me postrani pogledali ko sem razkril načrte (oziroma v tistem momentu še bolj želje) za ta dan. Potem smo se poslovili, jaz sem jo mahnil proti Kokrski Kočni, oni pa nazaj v dolino.

Pot do Kokrske Kočne potrebuje malo ljubezni, kakšen klin je že zmajan, markacije bodo tudi kmalu potrebne obnove. Kot lasten prispevek k temu sem na Kokrski prvič preizkusil mojo novo pridobitev - odstranjevalec vinjet in tako postrgal stran (skoraj) vse nalepke in jih pospravil v nahrbtnik. Orodje bo potrebovalo malo dodelave, saj je rezilo skorajda premehko. Potem sem obrnil in se odpravil nazaj proti Jezerski Kočni, se ulegel na skalo pri nizkem prehodu ki je tako zlizana da kar sam zdrsneš na drugo stran. Ali pa v prepad, če ne paziš.

Nadaljeval sem po grebenu proti Grintovcu in ga kar hitro dosegel. Tam sem si vzel malo časa, pomalical, prosil soplanince za sliko, vrnil uslugo in pretehtal kako naprej. Časovno je bilo vse OK, pa sem krenil proti Mlinarskemu sedlu. Pot do tja je na nekaj mestih malce zračna, v pomoč so jeklenice. Tukaj sem se moral odločiti: Ali dol ali pa bo treba potegniti še kar nekaj kilometrov. In sem šel. Naprej.

Proti Dolgemu Hrbtu je verjetno najbolj zračen ravno vstop. Problem je tam naprej bolj orientacijski. Markacije so popolnoma zbledele, sploh od vrha Dolgega Hrbta proti Štruci je potrebna velika pazljivost da ne zaides. In tako se je zgodilo tudi meni nekajkrat, ko pot postane prezahtevna - poglej ce vidis kaksno markacijo. In da ne bom v tej zgodbi edini, je tudi CE priplezal iz ene grape in komentiral da tam pot sigurno ne gre.  velik nasmeh

Ko prideš do odcepa za Štruco te pozdravijo na novo narejene markacije. Malo naprej pa se družina Kozorogov. Tako sem jih obšel, se dotaknil vrha in nadaljeval proti Skuti. Tudi do tja je pot brez posebnosti. Na vrhu smo se malo pogovorili, poslikali, potem pa vsak na svojo stran. Sestop s Skute je kar zahteven, malo je podrto, malo je odprto, malo gladko, ampak nič ekstremnega. Naprej gre pot levo čim višje po melišču in kmalu našel markirano pot do smerokaza.

Potem sem pa odvil kar direktno gor do Male Rinke, kjer se lepo vidi tudi na Mrzlo Goro. Od tam na Štajersko, kjer v skrinjici ni vpisne knjige. Ugotovil sem da imam tekočine še 0.5l - zlata rezerva nekje na dnu nahrbtnika. Tako se je počasi začel sesuvati načrt, da bi naredil cel krog in v turo vključil tudi Ledinski vrh ter Veliko Koroško babo. No, kar dobro utrujen sem pristopil na Križ (Koroško Rinko), se vpisal in potem odpravil po zavarovani poti na Jezersko stran.

To pot sicer še vedno obnavljajo in verjamem da je na gor veliko lažja kot na dol. Pa se malo je zmajana v zgornjem delu, tako da je šlo precej počasi in ne ravno z užitkom, ko sem gledal da pod mano kakšnih 500m ni ničesar. Nižje je opaziti da je pot lepše vzdrževana in celo na novo markirana. Spustil sem se proti megli in končno dosegel melišče. Ledinski vrh in Baba sta odpadla, v Koči na Ledinah je zunaj voda - druge izbire ni bilo. Tako sem zarezal v meglo in kmalu dosegel Kranjsko kočo, le vode zunaj ni bilo. eek

Nekatera okna so bila zaprta, nekatera odprta, pa sem poskusil srečo. No, oskrbnik je ravno prišel in zato je bilo odprto, drugače je odprto samo ob sobotah in nedeljah. Tako sem dobil liter izotonika in kar dolgo debato o tem kako kradejo smuči in druge zadeve. Zadnje čase v hribih res izgine mnogo stvari, ter ostane precej nepotrebnih (smeti). Potem smo pogovor nadaljevali še pred kočo toliko časa, da sem lahko na čelado nataknil svetilko in sestopil po Slovenski do avta. Tukaj me niti ni kaj posebej navijalo, predvsem zato ker je vidljivost cca 3 metra in je dobro poznati pot že od prej.

Skupno 13ur, 2600vm, 21.3km
Ura sicer pravi da je gibanja 7ur 30 min, jaz mislim da je cca 9ur.
Lojtrca1
Češka Koca2
Pogled v dolino3
Razpotje4
Zavarovano5
Jezerska Kočna6
Krvavec7
Super reklame8
Sem jih kar v nahrbtnik pobasal ker so tako lepe.9
Rezultat10
Plazilišče11
Razcep12
Proti Grintovcu13
Na vrhu14
Dolgi Hrbet, Štruca, Skuta, ...15
Mlinarsko Sedlo16
Dolgi Hrbet z druge strani17
Malo smetane18
Skuta in domačin19
Lepotec20
Kalški greben se je cel dan skrival in razkrival21
Smerokaz22
Rinke23
Mrzla Gora24
Štajerska Rinka brez vpisne knjige25
Koroška Rinka ali Križ26
Nad oblaki, malo utrujen...27
Megla potuje preko Kamniškega sedla proti Logarski28
Mal me je stiskal ja...29
Ledine30
Pot.31
(+9)všeč
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki