Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje

Novice

Trenutne razmere

Seznam gora

Iskanje izletov

Panorama

Video

Mali oglasi

Skupaj v hribe

Vpisna knjiga

Prireditve

Alpske živali

Cvetje

Kviz

Zemljevid

Vreme

GPS sledi

Spletne kamere

Slike

Anketa

Kje se nahaja Končnikov vrh (2109 m)?

Na Peci

Na Raduhi

Na Begunjščici

Na Dleskovški planoti

Ne vem

 Raduha
beton     
1.8.2009
V soboto grem na Raduho nasmeh juhuuu
Fazo     
1.8.2009
No midva s punco sva bila včeraj. Šla sva iz robanovega kota, preko koče v Grohotu pa potem na raduho pro "ferati" (ki to niti ni), dol pa do koče na Loki in naprej mimo snežne jame do robanovega kota.
Na poti sva naredila 1700 višinskih metrov, hodila pa sva neto nekje 8h.
Pot do grohota se kar potegne pa še razgledov ni nevem kakšnih. Iz Grohota na Raduho je luštna pot, malo izpostavljena, bolj je problematičen grušč. Iz Raduhe do loke je lahka pot, luštna. Od koče na Loki do dol je pa pot kar utrujajoča. prečimo praktično celotno pobočje Raduhe, pri čemer je izpostavlejnost kar huda. Hodimo po rušju in je nevarnost zdrsa res velika. Pot se vleče in je res psihično naporna, ker mora biti koncentracija vseskozi 110%, kljub temu, da imaš za seboj že 6h hoje.
No izlet je bil vsekakor lep, luštno vreme, edinole za sestop si je treba kaj drugega omislit velik nasmeh

Lp, Matevž
Fazo     
1.8.2009
Aja...treba je včasih tut kakšno pripombo dat, tako da gre tokrat graja PD Solčava, ki slabo skrbi za markacije na poti iz R. kota do Grohota ter obupno drag čaj v Grohotu. Pardon, ampak v Ljubljani, v centru mesta, kjer kava stane 2,5 € je čaj 1,4 €...tu je pa 1,8 €.eek glede na to, da sem od povsod navajen cene okoli 1 € za čej je bil tu kar mali šok.
bistri     
1.8.2009
No, Raduhe imam pa tudi jaz kar dosti, prav nič prijazen oskrbnik v koči na Loki. Čaj pa je postal vir zaslužka tudi na Cojzovi koči,ko bi bil vsaj čaj iz rožc, postan čaj za 1.70eur.No, ja...cool
hermit     
7.8.2009
Fazo, čaj v Ljubljani je iz filter vrečke, na Grohotu pa lastnoročno nabran in doma posušen, pa še ogromno skodelo medu dobiš zraven. Kar se mene tiče vredno vsakega centa, saj boljšega čaja še nisem pil nikjer drugje! V ceno štejem še ambient in prijazno postrežbo, vložen trud v pripravo, pa tudi dejstvo, da ga pijem na 1400 m.

Če te to ne prepriča, pa ti vendarle svetujem, da si kupiš termovko in si čaj nosiš s seboj, saj ne zavzame veliko prostora v nahrbtniku.

Ne razumem, zakaj je v mestu samoumevno, da je čaj 1,4 €, v hribih je pa totalna katastrofa, če je malce dražji?! Sprevržena logika...
botr     
7.8.2009
mislimda ima Fazo kr prav, na Grohatu je vse predrago, neprijazni oskrbnik, polovica pohodnikov pa itaq že gre kar mimo koče do Bukovnikove kmetije na žgance z mlekomnasmeh
ogo     
13.8.2009
Včeraj smo opravili turo, ki jo je kolega že dalj časa načrtoval - namreč s kolesi čez Raduho. Trasa: Velenje, Mozirje, Ljubno, Struge, Snežna jama, čez planino Arta na vrh, Durce, koča na Grohatu, Bistra, Črna, Sleme, Velenje. Delno oblačno vreme nam je kar koristilo sploh pri nošenju kolesa čez Raduho. Tura je potekala brez težav, nekaj več previdnosti je bilo potrebne le pri spustu čez Durce. Še nekaj podatkov: 2600vm, 115km.

Lp
Raduha parkirišče pod Loko1
Raduha vzpon2
Raduha3
Raduha vrh4
Raduha pred spustom5
Raduha Durce6
Raduha Durce7
Raduha koča na Grohatu8
Raduha zaslužena malica9
robi14     
13.8.2009
Frajerji! Bravo fantje!!!
TGO     
13.8.2009
uhmm, glede na teren in pa slike ste na sami raduhi sploh bili kaj na kolesu al ste jih samo kot rekvizit prenašal okoli? (tako kot na priloženih slikah??)
ogo     
13.8.2009
Kolesa čez Raduho so bila bolj kot ne na ramah oz. ob bokuzadrega.

Lp
dore     
13.8.2009
Kaj si mislim o tem "podvigu", nič. Bedarija.
Med drugim pa, to niso razmere v gorah, ampak samohvala.
TGO     
13.8.2009
več ali manj se strinjam z doretom. Malo manj ostro sicer, ker nimam nič proti, razumem vas pa ravno ne, sem bral že tudi o veseljakih, ki so šli "na kolesu" na triglav pa moram rečt da mi poanta ni najbolj očitna, pa prav, vsakemu svoje I guess.
ogo     
13.8.2009
Morda imata prav. Vendar če si človek postavi nek cilj, ki je dokaj težko izvedljiv je na koncu lahko zelo zadovoljen sam s seboj, da mu je uspelo. Poanta pa morda "bližnjica" iz Ljubnega do Črne na Koroškemvelik nasmeh.

Lp
jprim     
13.8.2009
'OGO' daj malo več fotk česa drugega-narave, saj to ni stran za prodajo koles in kolesarske opreme.
Pa brez slabe volje!
LP!
jozo     
24.8.2009
Včeraj na Raduhi. Malo težav z iskanjem pravega izhodišča naletim še na dva pohodnika z istimi težavami. Odpravimo se proti Grohotu, manjši postanek nato nadaljujemo po plezalni na vrh in spust preko Durc. Zaradi dežja prejšnji dan, skala ne nudi najboljšega oprijema, zato uporabimo varovalni komplet, kar se izkaže za pravo potezo. Spolzkost je precejšnja. Na vrhu malo sonca več megle, ki nam onemogoča lepe razglede naokoli. Povratek preko Durc ugoden, nižje doli naletimo na skupino alpinistov po moje, ki so v steni in napredujejo skoraj navpično navzgor. Še malo spusta in bili smo na izhodišču današnje poti. Lepa pot, ki pa v mokrem zahteva previdnost.
Pozdrav tudi pohodnikoma iz N.Gorice.
Raduha Koča na Grohatu1
Raduha V steni2
Raduha Pogled navzdol3
Raduha Solčava4
Raduha Pogled proti Grohatu in kmetiji Bukovnik na levi5
Raduha Na vrhu tudi radioamaterji v akciji...6
Raduha Skoraj navpično navzgor7
Raduha Raduha8
mirccar     
24.8.2009
Jozo, res lepe fotke in upam, da se vidimo še na kakšni podobni in lepi turi.
Pa srečno!
nasmehPohodnika iz N. Gorice - Miran, Alenka
JTrogar     
7.9.2009
Danes sem si privoščil krog od Rogovilca mimo Snežne jame in Arte na vrh. Sestopil pa sem po plezalni mimo Grohota in Tostovršnika nazaj do Rogovilca. Obe poti sta zelo lepi in človeka na vsakem koraku presenečata z lepotami narave.
Lep pozdrav izpod lepe Mozirske planine, Janez.
Raduha Dleskovec, Veliki vrh, Velika Zelenica, Molička peč, Križevnik, Ojstrica, Škrbina, Krofička, Travik, Ute, Movznik, Strelovec, Turnica, Robanov kot1
Raduha Planina Arta2
Raduha Mali rt3
Raduha Robanov kot in KS Alpe4
Raduha Solčava, Huda peč, Strevčeva peč, Macesnikov plaz, Sv. Duh 5
Raduha KS Alpe in Julijske Alpe6
Raduha Peca7
Raduha8
Raduha Na plezalni poti proti Grohatu.9
Raduha10
Raduha11
Raduha Planina Javorje, zadaj Strevčeva peč, Huda peč, Sv. Duh, kmetija Rogar, Olševa12
Raduha Raduha s planine Javorje.13
Raduha Pri Tolstovršniku.14
Raduha Raduha od Tolstovršnika.15
Raduha Olševa od Tolstovršnika.16
jprim     
17.10.2009
Današnje uživanje na Raduhi, še prej pa na Lanežu in nato čez Malo Raduho, je bilo dokaj pestro, od sončnega vremena zjutraj in še kar razgledov pa vse do sneženja in med drugim srečanje ruševci. Pa upam da bo še sijalo toplo jesensko sonce.
Pa varen korak!
Raduha pod Lanežem1
Raduha vrh Laneža2
Raduha pogled z vrha3
Raduha pogled z vrha Laneža4
Raduha5
Raduha6
Raduha Durce7
Raduha z vrha Raduhe v sneženju8
rozka     
1.11.2009
Danes pa sem bila na Raduhi in sicer sem se pod kočo na Loki pripeljalazadrega, potem pa naredila krožno turco:planina Arta-vrh Raduhe-mimo Durc na Lanež-mimo Jelovca po nemarkirani stezici nazaj do koče. Super tura in dan je bil fantastičen, sonček in toplo!
geppo     
1.11.2009
Rozka, čestitam ti si pa res hiperaktivna!!
vsa čast!!
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 62 63 64      
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki