Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Okrešelj
silvo1952     
8.11.2019
Velika izguba za planinstvo je pogorišče koče. V članarini PD za leto 2019 smo planinci prispevali 1 euro za obnovo koče na Korošici. Bomo tako tudi za kočo na Okrešlju? PZS naj bi bedela nad porabo prispevkov, a nič ni slišati o tem. Koliko je bilo zbrano in kaj so naredili itd., so odprta vprašanja. Glede na dejstvo, da STO vlaga sredstva v promocijo neokrnjene narave in s tem je vedno več tujih obiskovalcev naših gora, bi lahko primaknila tudi nekaj sredstev za obnove te in drugih koč v gorah in seveda ne gre prezreti, da bi bilo potrebno poseći tudi v evropska sredstva z dobrimi programi, ki bi vključevali tudi obnovo planinskih koč. Sedaj pa bodo zopet le govorili, govorili in govorili, naredili pa bore malo.
Sicer pa je vprašanje tudi: Ali je bila koča zavarovana za primer požara in za koliko?
jprim     
8.11.2019
No, veliko vprašanj na katera ne bo odgovorov. Tako ja pač pri nas, v lepi Sloveniji.zmedenzavijanje z očmi
MitjaBelak     
8.11.2019
djimuzl, podpišem tole tvoje okoli piromanov, žal pa redko katerega dobijo. Naročniki so ponavadi ne izsledljivi, ... pa tudi za nič ne odgovarjajo.
Tadej, prosim skensli, če bo šlo predaleč.
garmont     
8.11.2019
Tudi v članarini PZS za leto 2020 je predviden 1€ za obnovo Doma na Korošici.
Pa podražitev splošne članarine tudi...jezen
bbugari1     
8.11.2019
V zadnjih treh letih so v PD Celje v kočo vložili sto tisoč evrov in so uredili novo učilnico za predavanja...
Upam da je v tih sto tisoč evrov tudi nekaj za zavarovanje. Ko ne, to bo vrhunska neumnost...
djimuzl     
9.11.2019

Okrešelj1
VanSims     
9.11.2019
Če bi bili v Avstriji, bi na Korošici že stala nova sodobna koča.

@bbugari: upam sicer da bo prej kot si napisal, ampak tudi če zgradijo de luxe in ne vem kaj, samo da bodo nekaj naredili!
Becar     
9.11.2019
V časih Jugoslavije, ko ˝je bilo vse tako slabo˝ so se zgradile šole, bolnišnice, ceste, stanovanja, ja in tudi marsikatera planinska koča.

Zdaj, ko ˝je vse tako lepo˝, pa država ni sposobna ene koče postavit, ali zagotovit zdravljenja na smrt bolnega otroka. Z vsemi prostovoljnimi prispevki se obremenjuje že tako obubožane ljudi, potem pa ta denar v marsikaterem primeru celo izgine neznano kam. Srčni ljudje zbirajo prispevke in s tem omogočajo le to, da se lahko na državnem nivoju dovolj pokrade!
matic4     
9.11.2019
Naj kdo od odgovornih pojasni kako je bila koča zavarovana, in če ne zakaj ne.
seinfeld     
9.11.2019
Ne vem, meni se zdi, da ima od planinskih koč korist več davkoplačevalcev kot od npr. drugega tira. Bi lahko pristojen minister se tudi kaj oglasil in vzpodbudil gradnjo. To je lepa priložnost za izgradnjo dveh modernih, samozadostnih, ekoloških planinskih koč.
Kot vsi Savinjčani, sem tudi jaz škrt, a za Okrešelj in Korošico sem takoj pripravljen prispevati tako v denarju kot v delu. Vendar šele takrat, ko se bo vedelo kaj in kdaj.
drdivx     
9.11.2019
@seinfeld
Če bi v kočah pri plačilu storitev dobil račun bi mogoče verjel. Do sedaj sem v planinskih kočah v Sloveniji dobil račun samo 2x.
bo_zl     
9.11.2019
No tole z računi pa ne bo držalo. Jaz sem ga dobil še vedno in povsod. In to davčno potrjenega, pa naj bo Staničev dom, Kredarica, Planika, dom na peci....skratka povsod. Še v Zavetišču pod Špičko mi ga je napisala iz vezane knjige računov. Skratka vedno in povsod tako kot mora biti, skladno z zakonodajo. V dolini je pa žal še vedno tako da te marsikje pokasirajo brez računa. Izgubljamo pa vsi. To pa je druga stran te naše slovenske miselnosti. Malokdo se zaveda kaj vse se iz davkov napaja, ampak ne vsi znamo samo pljuvat kako nam država nič ne da, pa da vendar želje so pač vedno višje kot je realnost.
VanSims     
9.11.2019
Jaz imam pa ravno obratne izkušnje: v dolini ga skoraj vedno dobim medtem ko v kočah se je resda situacija že dosti izboljšala a kaka recimo petina oskrbnikov se še vedno malo dela butaste.
Andy1978     
9.11.2019
Na pogorišču Okrešljevega doma za pol milijona evrov škode
Fikret     
9.11.2019
Nad Planinskim društvom Celje in celo planinsko srenjo Slovenije so se trenutno zgrnili črni oblaki. Predsednik Planinskega društva Celje Franc Povše je vidno šokiran podal izjavo za televizijo. Toda čez leto ali dve bo nesreča pozabljena in se bomo veselili dveh novih sodobnih planinskih domov - na Korošici in na Okrešlju. Vsaj po predstavitvi osnutkov planinskega doma na Korošici bo to sodoben objekt za obiskovalce in uporabnike. nasmeh
redbull     
9.11.2019
Tistega objekta mi ne bomo dočakali, morda kateri mlajši
@rekar     
9.11.2019
Fikret in koliko denarja so zbrali za dom na Konjščici, koliko bo pa primaknila skorupirana država? Koliko pa misli pobrat požrtni farji?
jprim     
9.11.2019
Dom na Konjščici?????? A morda Korošica?
Planina Konjščica je pod Košutico.
Lp!
bbugari1     
9.11.2019
"Črni oblaki" nad Slovenijo, zaradi dveh stavb, no daj... mrk pogled
Pred petdesetih letih se je vse gradilo veliko lažje in hitreje.
Toda "čez leto ali dve" se bomo veselili le novih utopičnih projektov, namesto preprostih (zavarovanih) planinskih postojank.
Ni problem v požarju, jih je bilo tudi v preteklosti, toda v popolni neučinkovitostji javnih sistemov (od občine do države), PD-ih, zakonodaje in odnosa ljudi do javne solidarnosti. Drugače bi te dve koči bile res končane čez leto ali dve.
jprim     
9.11.2019
Črni oblaki že dolgo nad Slovenijo v planinskih kočah, ne zaradi dveh pogorelih koč, temveč zaradi slabih razmer v samih kočah. Kar nekaj bi jih bilo potrebno že zdavnaj zapreti.
Lp!
Stran: 1 2 3 ... 9 10 11 12 13 ... 17 18 19      
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki