Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
seznam forumov / Slovenija / Posavsko hribovje in Dolenjska / Mrzlica in Šmohor - oh, te koče
 Mrzlica in Šmohor - oh, te koče
9.8.2009 - gabi
S kolegom, obadva delava vezistično transverzalo, sva danes odšla na krajši izlet na dve točki te poti - Mrzlico in Šmohor nad Laškim.

Štartala sva v Podmeji in v svežem jutru malo pred 9h dospela na Mrzlico. V tamkajšnji koči se je nahajalo večje število precej hrupnih planincev (sicer se mi je zdelo, da so nekateri že malo fajhtni - ob 9h zjutraj, halooo?). Gospodična, ki tam dela, se jim je povsem posvečala s strežbo piva in naju ni šmirglala. S kolegom nama je nato glasno govorjenje vsevprek in krohotanje, začelo presedati in tako sva se odpravila naprej proti Šmohorju.

Pot se je razmeroma vlekla, hodila sva malo več kot dve uri, pa soparno je postajalo. No, pohodniki, ki so posedali okoli koče na Šmohorju, so bili bolj umirjeni. Postrežba v koči pa spet malo čudna. S kolegom se usedeva vzunaj in čakava in čakava. Kolega se zato odpravi v kočo naročit pijačo. Vstopi skozi napačna vrata in možakar, ki tam notri dela, ga nahruli, da tam je kuhinja in da bojo že prišli ven. Res je nato prišla ven neka gospa, odpravi pa se po naročilo najprej k sosednji mizi, kjer so sedeli očitno neki njeni znanci, a so prišli na kočo dosti kasneje kot midva. Res lepo, si misliva, popijeva in nato odideva nazaj na izhodišče.

Človek hodi v hribe, da se naužije tišine in uživa v naravi, in se nato malo odpočije v kakšni koči, kjer se okrepča; pa doživiš pravi mali šok, ko naletiš na galamo ali neprijazno postrežbo v planinskem domu. Še dobro, da ni povsod tako...

majdicst     
11.8.2009
Hja, glede na to, da sta si za izlet izbrala nedeljo, predvidevam, da sta naletela na večjo skupino obiskovalcev Mrzlice iz Savinjske doline, ki jih lahko skoraj vsako nedeljo srečaš v koči. Resnično so precej hrupni in prav lahko razumem, da vaju je to motilo (tudi mene včasih). Ne verjamem pa, da bi bili že "fajhtni" - vsaj ponavadi niso. Je pa res, da po njihovem odhodu znaš ceniti mir v koči...jezik

Postrežba v koči pa je zelo odvisna od tega, na koga naletiš. Včasih je dobra, drugič pa ne najbolj. zavijanje z očmi
SlavkoJ     
14.8.2009
Mrzlico pogosto obiskujem (res vedno v popoldanskem času) in razen nekaj redkih dni res nimam pripomb niti glede postrežbe, niti glede gostov. Je pa bilo drugače preden je dom prevzela sedanja najemnica (seveda je to samo moje mnenje). Mislim, da je Mrzlica prav v zadnjem času spet postala priljubljena točka planincev in ljubiteljev narave pa naj si bodo to "hrupni in glasni Savinjčani" ali pa ostali obiskovalci te lepe planinske točke. Me pa nekaj bolj moti, kot glasni planinci, in sicer vozniki kros motorjev in štirikolesnikov, ki se vozijo po planinskih stezah ali pa celo kar čez travnike (mimogrede, te travnike morajo lastniki najprej poravnati po škodi, ki jim jo napravijo divji prašiči, potem pa ko se bliža košnja pa jim jih "razrijejo" neodgovorni vozniki). Upam, da glede tega mojega mišljenja nisem osamljen.
Glede Šmohorja pa mislim, da bi si tako lepa planinska točka končno zaslužila boljšega ponudnika gostinskih uslug (po že nekaj neuspelih poskusih) in pa umik neodgovornih motoristov, ki se pripeljejo tako rekoč skoraj na prag koče.
Lj     
14.8.2009
Glede kritike na kočo na Šmohorju nad Laškim mi nič ni jasno?!zmedenKočo sem obiskala letos konec junija in sem bila navdušena nad izredno dobro hrano po zmerni ceni ter prijazno postrežbo. Ne vem, ali se je od takrat osebje zamenjalo ali kaj ali pa obstaja še neka druga koča z istim imenomzmeden
eeee     
17.8.2009
Glede Mrzlice lahko povem, da je postrežba s prihodom nove oskrbnice odlična. Včasih je pač potrebno malo počakati saj je planincev ob nedeljah dopoldne precej. Svetujem vama, da se v hribe odpravita z dobro voljo, pozitivno naravnana, pa vaju ne bodo motili niti postrežba, niti hrupni planinci. V nasprotnem primeru je pač bolje, da ostaneta doma ali pa se odpravita na kakšen vrh, kjer ni koče, pa bosta lahko uživala v miru in ne vsevprek kritizirala.
gabi     
17.8.2009
Ostaneva doma??? Vsevprek kritizirala????
Oprostite, kolega ali kolegica "eeee", toliko časa že hodim po slovenskih kucljih, in se tudi vedno ustavim v kočah, da mislim, da se mi že nekaj sanja o tem, kaj so hrupni planinci in kaj je solidna postrežba.
Skupina okoli 8 do 10 planincev, ki se krohota, rogovili in moti druge planince, na mizah pa sami kriglci piva (ob 9h zjutraj), je bila resnično bolj glasna kot nabito poln Aljažev dom v vratih v soboto pozno popoldne. Mogoče so pa to bili le kakšni nedeljski planinci, takšnih je v naših hribih veliko, pa so si dali duška na svojem izletu?
Kar se tiče postrežbe, mi ni noben problem čakati. Spodobi pa se, da oskrbniki delajo po fair playu, in ne, da se posvečajo predvsem gostom, od katerih se nadejajo več zaslužka (ker jih je pač več in radi pijejo), ali gostom, ki so pač njihovi znanci!
Kritike? Nekateri jih ne prenesejo, nekateri pa po njih skušajo spremeniti stvari na bolje.

geppo     
17.8.2009
Kadar sem naletel na takšno situacijo, sem stopil do točilnega pulta in naročil željeno.
Običajno to naredim tudi v kočah, kjer je večje število ljudi.
V soboto ( 15.8.09 ) bi na Pesku sigurno sedeli dolgo časa in čakali na postrežbo.
Za točilnemu pultu sem opravil v petih minutah in zadovljni so bili strežno osebje in žejni kolegi!!
Lp
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče Pesek 15.8.20091
gabi     
17.8.2009
Ja, saj midva SVA šla do pulta, pa nama je bilo rečeno, da se vsedeva in počakava, in iz tega ni bilo nič (na Mrzlici); na Šmohorju pa je gospod, ki delal v koči, zavpil na kolega, da bo postrežba že prišla ven - ravno po tem, ko je kolega šel do pulta.
Saj človek potem ne ve, kaj je prav.
majdicst     
27.8.2009
Malo zamujam - nisem več spremljal te teme. Ampak, da na Mrzlici nekdo ne bi bil postrežen za pultom, se mi zdi pa malo bosa. Na Mrzlici sem kar pogosto (40 in več obiskov letno), pa kaj takega nisem niti doživel niti za kaj takega slišal. Sta morala imeti pa res izjemno smolo. zmeden
gabi     
27.8.2009
Mogoče je bila res samo smola, kdo ve??
nikolaj59     
23.2.2010
Tudi jaz pravim da je na Mrzlici postrežba na nivoju. Letos sem bil na njej že več kot 30 krat in nikoli ni bilo nikakršnih problemov. Ko me lastnica vidi že sama od sebe ve kaj mi mora prinesti. Z moje strani gre lastnici vsa pohvala. Vikica kar tako naprej pa bodo gostje zadovoljni. Se pa najdejo tudi redke izjeme, ki jim pač ničesar ne paše.
VanSims     
17.4.2010
gabi strinjam se s tabo,morda si lahko tu pogledaš(pa še kdo) kaj se je meni zgodilo na Gospodični:
http://www.hribi.net/izlet/vahta_planinski_dom_pri_gospodicni_po_cesti/25/733/1324.

Verjame mi sicer nobeden, vidim pa da nisem edini, ki povzdignem glas, medtem ko je večina prepričana da ima natakarjeva oz. oskrbnikova avtoriteta vedno prav in se podredijo.

Na Šmohorju sem tudi jaz bil. Dobra hrana, bili so tudi lokalni pijančki, no jaz sem kar direktno do šanka stopil in nisem čakal in tudi ko sem šel plačevati sem tako naredil. Lahko pa rečem, da tam očitno še ne vejo kaj je to RAČUN, čeprav se mi ne zdi da je bilo ne vem kako drago(za gorske razmere) oz. da bi me ogoljufali.
Manja     
9.2.2012
Ne relaciji Šmohor - Malič najdena črna torbica za telefon. Če jo kdo pogreša, naj me kontaktira preko zasebnega sporočila...
nasmeh
savinjcan65     
2.6.2012
Po kosilu kaže da danes ne bo dežja. Zapeljeva se do kamnoloma v Libojah, kjer pustiva avto in se po strmi poti podava na Šmohor. Vračava se po brezpotju proti Maliču in nato zavijava po strmih posekah nazaj proti izhodišču. Pot je strma in tudi zadnje deževje je naredilo pravo drsalnico.
Žiga Šubic     
12.11.2012
Včeraj obiskal Kal in Šmohor nasmeh Avto je ostal malo pod Kalom, nato pa najprej na Kal in naprej na Šmohor. Pot je precej položna, a se najde tudi kakšen klanček. Dolžina poti pa okoli 2 urici. Zanimivo pa, da ni dosti opisov za tekšne, manj klasične poti v naših koncih kljub temu, da so dobro markirane in označene.
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče pot1
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče Dom na Šmohorju2
primoza     
20.7.2014
Včeraj sva se z našo plezalko (najmlajši se je še čuval po virozi) mudila v Kotečniku, nato pa sva se šla še sprehoditi do Šmohorja. Mimogrede sva našla nekaj lisičk. Vsekakor prijeten popoldanski sprehod, tudi za bolj vroče dni.
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče Spodnjih tri metre osemke je ostalo za drugič1
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče Zanimivo drevo pri cerkvi na Šmohorju2
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče Kotečnik3
garmont     
10.12.2017
Za občutek prave zime mi danes ni bilo treba daleč...nasmeh
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče Pogled proti Brnici v ozadju1
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče Tik pred domom na Šmohorju.2
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče Za odbojko ni bilo kandidatov....3
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče ...za nogomet pa tudi ne.4
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče Nazaj mimo cerkvice...5
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče6
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče Pogled na plezališče v Kotečniku zadaj, tako kot ga imajo lokalci.7
306     
3.4.2018
Včeraj 2.4. na Šmohor in Malič. Začetek iz Liboj sicer malo blaten. Drugače super razmere, tudi za koleskanje. nasmeh
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče Dom na Šmohorju1
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče Vzletišče Malič2
bogi     
30.4.2018
Včeraj iz Šmohorja na Kal in čez vrh Kala na Mrzlico. Po počitku nazaj proti Šmohorju in na koncu še na Malič. Poti brez posebnosti, le pod Gozdnikom so ponekod blatne. Opozorila za morebitno prisotnost medveda ti pa dajo misliticooleekzmeden.
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče prehojena pot - 19 km1
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče Dom na Šmohorju2
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče stara lipa pri cerkvi3
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče ob poti4
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče Oooo, medo, le kje je ??!!5
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče Gozdnik v ozadju6
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče Žalec7
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče nove markacije za kolesarje8
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče proti Kalu9
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče Dom na Kalu10
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče proti vrhu Kala11
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče Kal - 985m12
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče13
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče med čemažem proti Mrzlici14
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče v tale hrib bo treba...15
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče prvi svišči16
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče pod vrhom Mrzlice17
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče Mrzlica -  1122m18
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče Dom na Mrzlici19
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče odlično nedeljsko kosilo 20
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče nazaj proti Šmohorju21
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče Šmohor22
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče še na Malič23
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče Laško24
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče proti vrhu Maliča25
Mrzlica in Šmohor - oh, te koče Malič - 936m26
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2021 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki