Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Stol
jprim     
4.2.2020
Krasna izjava, spoštovanja vredna.
Se pravi leta naredijo svoje, da postane človek premišljen in spoštljiv.mežikanje
Lp!
čebejla     
4.2.2020
g. Juš Avguštin, en velik hvala vam in vaši ekipi,vsakodnevni heroji, ampak nažalost premalokrat omenjeni.!!! Upam, da vas ne bom nikoli potreboval, me pa veseli, da obstajete ljudje, vredni besede Človek!... za razliko od večine
primoza     
5.2.2020
Samo čestital bi Žigi Maražu za fenomenalen čas od Valvazorja v zimskih razmerah. Njegov opis napredovanja po snegu je povsem uporaben za navajene gorske tekače. Seveda pa en povprečen planinec brez cepina in derez ter predhodnega tečaja zimske tehnike ne bo takole dolgo časa tekel po snegu.
skajci     
12.2.2020
Strinjam se z vsemi temi opozorili, ki jih ni nikoli dovolj in se po mojem mnenju ne bo nič spremenilo, dokler bo reševanje brezplačno.
skajci     
12.2.2020
Jaz sem bil 6.2. na Stolu in je bil krasen dan. Srečal sem sigurno 20 ljudi...nekaj tudi z derezicami...Šel se od Završnice, mimo Valvasorjevega doma in naprej po Žirovniški poti. Nad planino se je začel sneg, zjutraj še pršič...ob povratku pa že vse mokro in blatno. Od ruševja dalje pa je star, trd in na delih poti do Prešernove koče tudi poledenel sneg, ki pa se je kasneje na soncu lepo zmehčal.
skajci     
12.2.2020
Ogromno je letos pozimi ljudi v hribih in vsi objavljajo na FB, kje so bili, itd...A je tako težko tudi tukaj napisati nekaj besed o trenutnih razmerah, ki za nekoga, ki nima pogleda na hribe skozi okno, pridejo zelo prav, ko se odloča, kam bi šel...če bi jaz imel pravo informacijo, kako malo snega je na Stolu...bi veliko raje izbral nekaj v Julicih.
Stol1
Stol2
Stol3
Stol4
mirank     
13.2.2020
Tisto da vsi objavljajo na FB si misliš ti (nekateri ga niti nimamo). Če bi prebral par prispevkov nazaj, ob zavedanju da se razmere ne spreminjajo prav hitro, ker je vreme stabilno, bi ti bilo jasno kako je stanje
jprim     
13.2.2020
Pred leti mi je nekdo dejal, da če nimaš FB, ne ostajaš. Jaz še ga vedno nimam in obstajam.
Žalostno, kaj vse si današnja mlada generacija zamišlja pri vseh teh družbenih
omrežjih.zavijanje z očmieek
Lp!
mizakaši     
22.2.2020
V četrtek z mojo partnerko , po nedeljskem Storžiču , na Stolu uživala v krasnih razgledih.Do sedla je prilezlo kar nekaj planincev naprej na vrh pa samo enih par.S sedla do vrha bi bil vzpon brez uporabe velikih derez zelo neodgovorno dejanje.Mestoma na poledenelo podlago napihan novi sneg ki je zahteval dodatno previdnost.
Nazaj grede še malo treninga v zaustavljanju z cepinom.Lahko pride prav.
Vrnila sva se po Žirovski poti.Poledeneli deli na obeh poteh pod snežno mejo.Dobra ideja so male derezice.nasmeh
mmemic     
6.3.2020
Kakšna so vaša priporočila za vzpon na Stol za vikend?
ljubitelj gora     
6.3.2020
Prenevarne. Predlagam Blegoš, Kališče, Kofce.
Roman29     
6.3.2020
https://www.pzs.si/novice.php?pid=14142
magroman     
18.3.2020
Zgodaj zjutraj na vrh.Do Prižnice mešanica snega in že kopnih odsekov.Zimska oprema ni potrebna.Od tu naprej pa seveda naštelamo dereze pa cepin u roke.Šel po sledeh predhodnikov, ki so jo urezali kar čez borovce.Kar se da hitro jo smuknem med oba Stola, sneg vrhunski tako za vzpon kot kasnejši spust.Nekaj malega popiha na sedlu, na vrhu pa poezija.Spust do Prižnice z zimsko opremo seveda, brez posebnosti,sneg vrhunski, od tu dalje pa nekaj južnega snega, malo blata, nekaj pa že suho kot poleti.Glede na vremensko napoved imate še 2 vrhunska dneva za obisk Stola.Srečal nisem nobenega.Tudi virusa ne. Tisti, ki hočete komentirati Covid19 mi pišite na ZS.
bagi     
27.4.2020
Konjska pot do Prešernove koče je preizkušeno kopna. Tik pod vrhom Stola je kratko, a trdo in strmo snežišče brez gazi. Tudi pod Vajnežom je še kar nekaj snežišč.

Stol Konjska pot ( Zabreška ) do Prešernove koče je kopna1
Stol Pogled proti Vajnežu. Pod njim so večja snežišča2
Stol Pogled proti Vrtači3
Lukito     
1.5.2020
Stol 1.5.2020

Pot do Valvasorja brez posebnosti. Do vrha sem nekako zadel okno brez dezja, kot kaze edini ki se je spravil do vrha. Sel sem po Zabreški ker je nekako se najbolje zaradi snega. Zadnjih 200m pod koco so snezisca. Sneg je gnil tako da zimske opreme nisem natikal. Od koce do vrha je sneg, spet gnil tako da sem pristopil brez problema. Megla in veter na vrhu, vidljivost vecinoma 10m.

Z veseljem koncno spet malo visje.

Srecno!
Stol Prešernova1
Stol Smerokaz2
Stol Na vrhu3
Stol Podpora kralju selfijev4
Stol Takle je5
Stol Proti Bledu6
Stol Ob poti7
Hribolaznik     
25.5.2020
Stol, 25.5.2020. Super izlet. Na vrhu tudi severni sosedi, priplezali po ferati.
Stol1
Stol2
Stol3
natal     
27.5.2020
Ali so še kakšna snežišča pod Stolom? Nameravamo od Valvasorja po Žirovniški poti gor in dol po Zabreški. Hvala!
Loerst     
27.5.2020
Posamezne zaplate snega so še, predvsem pod vrhom, vendar nič posebne omembe vrednega. Pa tudi sicer je pot shojena "avtocesta". No, sam presodi iz slike.
Stol1
Enka     
27.5.2020
Zabreška je popolnoma kopna, snežišča pod vrhom niso problematična, če je pa kje nižje na Žirovniški še sneg, pa ne vem.
Stran: 1 2 3 ... 66 67 68       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki