Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Zelenica
15.8.2007 - Gost
Danes je bil krasen dan na Zelenici, le gneča je bila precejšnja - vsaj do koče, potem smo se že nekako razdelili vsak v svojo smernasmeh. Planinsko kočo pridno obnavljajo, danes so nameščali kritino, ko bo tole gotovo, bo prav lepo! Za tiste, ki imate v načrtu kakšno daljšo pot, je najbrž zelo koristno, da se med 7.00 in 10.30 uro lahko z Ljubelja na Zelenico odpeljete s sedežnico. Na praznike in ob vikendih pa je očitno treba biti kar zgodaj na Ljubelju, da dobiš parkirni prostor - zaseden je tako rekoč vsak meter, kjer je še mogoče priti z avtom in ga tam pustiti.
Gost     
16.8.2007
Ja, huda gneča je te dni tam gor, kar malo preveč. Ampak je tudi luštno izhodišče za veliko izletov, pohodov. Mi smo šli zadnjič en dan okoli Begunjščice, do Zelenice celo s sedežnico, pa po Bornovi čez tunele. Zelo lep izlet in krasen razgled na Stol, Vrtačo, Bled z okolico,..vse tja do Triglava. Pot res ni težka, ampak občutek imaš pa tak zelo planinski...
Gost     
18.12.2007
Je bil kdo na Zelenici? Kakšne so razmere? Hvalanasmeh
Gost     
1.2.2008
Sneg se začne po 20 minutah hoje od Ljubelja. Naprej pa ga je vse več.
Dva dni nazaj sem bil na Trianglu pa je pot do vrha lepo prehodna, le ponekod je pot malo ledena.
Wine     
1.4.2008
dal obratuje žičnica na Zelenico?
sebanakis     
1.4.2008
Žičnica na Zelenico ne obratuje. Snega je zelo malo,višje več. Temperature previsoke, zato se pospešeno tali. Pa z Begunjščice se že zelo zgodaj sprožajo plazovi. Najboljše je iti gor zlo zgodaj, ko je pomrznjeno - jst sm štartal 6.30, ob pol devetih je že južn sneg, temu je pripomogel še veter. Da se lepo turno smučat, saj je bila dans Zelenica oblegana in naprej gor Begunjščica, edino plazit je začelo zlo zgodaj.
Lep pozdrav in srečno
Wine     
1.4.2008
hvala!
Wine     
1.4.2008
a kdo ve kakšno je stanje snežne odeje na Suhom ruševju... se močno udire ali je dobro za hodit? namera je vzpon na Palec..
sebanakis     
1.4.2008
Na progi je steptano, se ne udira, čim stopiš izven urejenega se udira. Sneg je južen... Se pa vseeno da hodit, sicer malo več truda rabiš ampak bo.
Wine     
7.4.2008
V sobotu otpravili turo na Nemški vrh in Palec. Snežne razmere ugodne, v jutri se nič ni udiralo. Na Palcu sneg trd še pozno popoldne..V Suho ruševje shojena lepa gaz.
Klin     
8.4.2008
Samo en majhen popravek. Vrh, ki je na zemljevidu Karavanke osrednji del označen kot Nemški vrh, se pravilno imenuje Zelenjak.
viharnik     
16.4.2010
Še preden sem šel čez mejo po srenače,sem skočil še peš na Zelenico.
Snega je kljub slabši zimi,zaradi pogostih pošiljk še nekaj.V Suhem Ruševju je bil danes še pršič,nižje pa nekaj malo novega južnega snega.Po Centralni grapi in Šentancu je po malo splazilo iz več koncev,kolikor je bilo novega snega.Dom na Zelenici je bil danes odprt in ga še finiširajo v zgorem nadstropju sob.Kasneje se je iz čiste jasnine,že popolnoma pooblačilo z rahlim vetrom.
Zelenica1
Zelenica2
Zelenica3
Zelenica4
Zelenica5
klavdy6     
9.5.2010
Kljub slabi napovedi smo se popoldne odpravili z Ljubelja najprej na kočo na Vrtači, ki je bila zaprta. Malo je padal dež nato pa se je prikazalo celo soncenasmeh. Proti domu na Zelenici je na poti še malo snega in ledu. V domu je bila oskrbnica zelo prijazna. Bil je lep kratek nedeljski izlet.velik nasmeh
Zelenica proti koči na vrtači1
Zelenica razgled2
Zelenica snega je še nekaj3
Zelenica dom na zelenici4
Gore1     
9.6.2010
Danes, 9.junija, smo bili pri koči pri izviru Završnice. Okoli 30 metrov od koče smo naleteli na psa, rjave barve, z rjavo ovratnico (pašček). Domnevamo da je tam že dalj časa, saj ima že kar "urejeno" ležišče v travi.Pes naj nebi bil od imetnika koče, saj je koča zaprta.
tisa     
10.11.2010
A ti je kaj znano o usodi tega ubogega kužka. A si koga obvestil, da se tam nahaja?
Biser gora     
11.11.2010
A kdo ve, če je cesta do Zelenice zratrakirana.
lynx     
11.11.2010
Hah, vsaj po prejšnjem sneženju je bila, ne vem pa če je kaj sprememb, ker novega snega ni veliko.
capraibex     
15.1.2011
V sredo čez Zelenico do izvira Završnice.Previsoke temperature za ta letni čas so opravile svoje.Smučišče sameva,so se pa manjši plazovi prožili s severnih pobočij Begunjščice, smokuški plaz praktično brez snega.
Zelenica Zelenica1
Zelenica Zelenica2
Zelenica3
Zelenica Vrtača4
Zelenica5
Zelenica6
Zelenica Dom pri izviru Završnice7
Zelenica8
Zelenica9
Zelenica10
Zelenica dan se počasi poslavlja11
Zelenica Srednji vrh in Stol12
Zelenica dom na Zelenici13
Zelenica eden meni ljubših motivov14
Jany     
4.4.2011
Izlet iz Ljubelja na Zelenico je lahko prav prijeten. Snega na poti je le še za vzorec, planinski dom je lepo urejen in mogoče se je tam tudi okrepčati. Oskrbnica je zelo prijazna.
Zmotilo pa me je ravnanje žičničarjev (ki mimogrede ne obratujejo. Od 15.6. dalje pa do 10.30 ure poženejo naprave in vas odpeljejo do doma).
Ali je kje junak, ki se čuti odgovornega za avtomobilske gume razmetane po smučišču, jeklenice in ostanki el. napeljave na tej lepi planini. Tega gotovo niso prinesli sem planinci!
Zelenica Ali res ne gre drugače??1
Zelenica V sicer urejenem hudourniku, ki pelje čez smučišče2
Zelenica Čakajo na velikev vode, ki bodo vse odnesle3
Zelenica tega tukaj niso odložili pohodniki!!4
velkavrh     
29.5.2011
Danes prelep dan za kratek pohod na Zelenico. Na parkirišču pa toliko avtomobilov kot jih vidiš na višku gorske sezone na parkirišču v Vratih. Vsi smo zgleda želeli izkoristiti lep dopoldan in pozabiti na včerajšni dež. Pot je kopna ,le po melišču je za vzorec snega, ki se ga lahko izognemo, če gremo po cesti, kar so mnogi tudi počeli,ko sva se s sinom vračala. Pod kočo Vrtača pa presenečenje, prve letošnje krave na paši, le lučaj od snega v skalah. Pse torej na vrvico. Odkar se je koča prenovila nisem bil tu. Je krasna, prava lepotica z ogromno notranjostjo. Zelo lepo opremljena z lončenim kaminom. Pohodnikov pa trume. Le redki se odločajo, da gredo kam naprej. Vrtača kar vabi, a bo še malo počakala. Za pokušino pa še nekaj slikic.
Zelenica Začetek je pač bolj kamnit1
Zelenica Nato pa začne leva in desna stran privabljati poglede-levo melišče2
Zelenica Na desni skalni rogljiči3
Zelenica Prve letošnje krave na gorskem pašniku4
Zelenica Koča Vrtača-seveda za zimo5
Zelenica Še pogled od zgoraj6
Zelenica Končno koča na Zelenici7
Zelenica Še z druge strani8
Zelenica Le vstopimo, dobi se dober čaj, jaz sem naročil še perlo9
Zelenica Trije pogledi od vrat10
Zelenica11
Zelenica12
Zelenica Zunaj pa smerokazi kar vabijo.13
Zelenica Za kočo vabi Vrtača, kakšen dan bo še počakala14
Zelenica Nazaj grede vabi Košutica15
Zelenica Pa še Veliki vrh, na ljubeljski strani ves nasršen, na strani Kofc nežen, travnat.16
ljubitelj gora     
29.5.2011
Nisem si mislil, da bo že na zelenici sneg, torej bo treba na Vrtačo počakat še nekaj dni.
Stran: 1 2 3 ... 25 26 27      
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki