Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
seznam forumov / Slovenija / Karavanke / Cesta proti Kofcam, Šiji. Tegoščam in tudi Dolgi njivi
 Cesta proti Kofcam, Šiji. Tegoščam in tudi Dolgi njivi
16.8.2012 - slap
Res je bilo veliko že narejenega pa narava spet uredi po svoje tam kjer more. A včerajšnji potep na Pungrat mi ne da miru. Po povpraševanju kdo in kaj skrbi za ceste ,sem dobil odgovor da občina Tržič. Prej sem bil pa še na Dolge njive ,tam ob prvem neurju po moje sledi prekinitev ceste za en lep čas.
Nazaj k Kofcam in Pungratu,Tegoščam ,Šijije zanimivo to ,da nas sploh ni bilo malo z avtomobili saj magnet so zelo urejen koče,ponudba in velika prijaznost osebja. In zdaj ,saj je vse v redu bi rekli. Res ni ,cesta je v nekaterih delih obup in nevarna. Po moje bi s skupnim sodelovanjem občine in kmetijskih lastnikov lahko nekaj teh kritičnih točk uredili. Po drugi strani pa le zakaj z avto.Takole je ,cesta je in ni moja nekdo jo ima v skrbi. Če se ne da se jo zapre.Najpomembnejše pa je to ,da pač vsi nismo zdravi in sposobni a se vsaj nekaterim omogoči želja ,da gredo v zares lepe planine ,Ne bom trdil najlepše,so pa med najlepšimi.Mislim,da vsakršna debata dobra in bo stanje kmalu zadovoljivo. Srečno vsem tja in nazaj. Hvala vsem za gostoljubje. nasmeh
Rak     
18.8.2012
Tole obvestilo mi je pa prav prišlo. Nameraval sem na Košutnika iz Dolgih njiv, sem že malo v letih, zato mi vsak meter/kilometer prav pride, sploh ker mi tako ostane več časa za razgled, fotografijo in uživanje v naravi.
P.S. pa čisto nov avto .....zmeden
Gvava     
19.8.2012
Kaj bi radi avtocesto v planine??? 15.8.2012 je bilo pod dolgo njivo parkiranih min. 200 avtov!!! In potem na planini tak direndaj da je bilo joj! Tisti ki vam ni kaj všeč ostanite doma, bo vsaj mir za prave planince, tako te pa vse mine ko vidiš podivjane množice v planinah.
mako44     
19.8.2012
se strinjam, saj je bilo pri Matizovcu isto...potem pa na Kofcah gledaš ta direndaj, vpitje, cviljenje otrok, afnguncanje, potem paša velikih psov na Veliki vrh...je to še mir v gorah?, ne...to je neki modni trend.Zanimivo bi bilo prebrati kakšno starejšo knigo o bontonu vedenja v gorah.
nacka.     
9.9.2012
Če so avtomobili parkirani na za to namenjenih mestih in ne koderkoli po gozdovih, se mi zdi še čisto sprejemljivo.

Gospod 'Rak', ki morda ni več v vrhunski kondiciji, ravno tako ostali rad uide neznosni vročini v dolini, kot tudi družine z majhnimi otroci, ki dolge poti ne zmorejo.

Če bodo starši svoje otroke navadili na hodo v hribe, bodo v odraščajočih letih morda vendarle raje izbrali izlet v naravo namesto v bife na pivo in še kaj drugega.

Bolje, da družine z otroci preživijo dan v naravi kot v nakupovalnih središčih ali pred TV in računalniki.

Se pa povsem strinjam, da bi bilo zanimivo prebrati (in upoštevati!) pravila obnašanja in obzirnosti do drugih. V hribih in v dolini.

VanSims     
30.9.2012
No, včeraj vozil po dveh cestah.

Ona, proti dolgi njivi še ni tako grozna(se pa res vleče), smo peljali že po hujšem: dolina Kot, Bärental za na Stol, izhodišče za Hochgolling pri Tamswegu,... Da, da tudi na zahodu so ceste do izhodišč lahko grde. mežikanje mrk pogled

No, ona do izhodišča za Kofce(mimo kapelice) je pa res obup.

Najlažje pa je seveda postaviti znak da voziš na lastno odgovornost pa čao!

Strinjam se seveda s tistimi, ki se zavzemajo za obnovo. Razloge je že navedel @nacka. O bontonu v gorah smo govorili v drugih temah, seveda je na psu, ampak to nima blage veze z obnovo cest do izhodišč.

viharnik     
30.9.2012
Med Jelendolom in vršnjim razpotjem Kofce-Pl.Pungrat 1200m je res vmes hud graben, kjer osebni avto že malo nasede s podvozjem.Dodatno škodo na cesti so naredile tudi nedavne zajetne padavine.
Stane7     
17.10.2012
Mogoče kdo ve, kakšno je trenutno stanje ceste do planine Pungrat ali Dolge njive ?
VanSims     
18.10.2012
Verjetno ne kaj dosti boljše kot sem opisal zgoraj.
cebelca     
18.10.2012
Cesta do planine Dolge njive je ok, pač se gre previdno in počasi, da se ne naleti ravno na kakšno luknjo, drugače pa brez posebnosti. Se pa vleče, ja. nasmeh Vsaj tako je bilo 14 dni nazaj.
Stane7     
18.10.2012
V soboto nameravamo prehoditi Košuto os Škrbine do Košutnikovega turna. najboljše izhodišče bi bila planina Pungrat, če bi bila cesta do tja preslaba, pa potem čez Dolgo njivo.
Kofce     
18.10.2012
...Cesto iz Jelendola so se prejšni teden trudili neki urejat, tako da je sedaj mnogo boljša kot prej, vsaj tistih ''hudih'' lukenj ni več cool pa srečno!!
Pesec     
20.10.2012
Morda kdo ve, če planšarija na planini Dolga njiva še obratuje? Recimo v nedeljo?
Stane7     
20.10.2012
Cesta je v zelo solidnem stanju, seveda za te konce. Tura pa enkratna. Planšarije so vse zaprte, tudi tista na Dolgi njivi. Zato pa obratuje dom tabornikov na planini Šija z zelo prijaznimi oskrbniki.
Planinc74     
20.10.2012
Zdravo! Planšarija na Dolgi njivi je odprta ponavadi vse lepe vikende tudi čez zimo in to že več let, druge na sosednjih planinah pa so zaprte...razen Taborniški dom na šiji je odprt ob lepem vremenu...oskrbovan je pa tudi vse vikende Dom na Kofcah mežikanje evo toliko vem za tisti konec velik nasmeh srečno!!velik nasmeh cool eek
Stane7     
21.10.2012
Jaz sem informacijo dobil na Šiji, očitno je za planšarijo na Dolgi njivi napačna. No, taborniški dom na Šiji bo odprt do prvega snega, to je iz prve roke.
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki