Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Ajdna
mukica     
19.10.2012
Res prekrasen dan...žal ne za vaju z Iro:naj čimprej okreva,nasmehnasmehnasmehčeprav ji srečanje z pasjimi prijatelji lahko povzroča v prihodnosti težave,,vsaj naša izkušnja je na žalost takšnazavijanje z očmi
Majdag     
19.10.2012
... Tudi jaz upam, da bo vse dobro. Velikih psov se že boji, letos jo je že enkrat napadel nemški ovčar, tudi neprivezan.
ajda     
19.10.2012
Zelo neprijetna zadeva. Upam, da bo vse v redu z Iro.
turbo     
20.10.2012
@Majdag
tudi midva s princesko želiva Iri skorajšnje okrevanje nasmeh
sjevnika     
20.10.2012
Hitro okrevanje in čim manj dušnih ran tudi z moje strani. Drži se Ira, čas celi rane, tudi meni manjka malo ušesa, ker mi ga je del odgriznil pasji "prijatelj".

Pia
Ajdna1
Ajdna2
VanSims     
21.10.2012
Tudi jaz želim Iri čimprejšnje okrevanje in čim manj posledic.

Se pa tukaj spet pokaže smiselnost imeti s sabo kako obrambno sredstvo npr. poprov sprej ali podobno. Taki dogodki za katere slišim ali o njih berem(in pa seveda lastne izkušnje) so zame močnejši argument kot tisti, da če se braniš si ne vem kako neusmiljen do živali, skoraj mučitelj, da moraš biti strpen in podoben bla bla. Tudi če spreja slučajno kaj pade na psa katerega braniš, ni nič hudega. Ga obrišeš z robčkom in čez deset minut je OK.

Kar se tiče policije so moje izkušnje negativne. Ponavadi ne najdejo nič. Če pa bo že našla domnevnega krivca bo pa ta lahko rekel, da mu pač dokaži, da je bil to ravno njegov pes in razen če nisi takoj šla na odvzem DNK iz rane, ne bo nič. Probaj pa le!
Majdag     
21.10.2012


...Hvala VanSims, kje pa dobiš ta sprej, glede lastnika psa, se pa popolnoma strinjam. Sigurno bo trdil, da je bil pes ves čas doma..
Majdag     
21.10.2012

Hvala vsem, ki Iri želite čim hitrejšo okrevanje, imate radi pasje prijatelje. Žal so tudi taki, ki se ob taki nesreči nasmihajo in si mislijo eden manj. Pia, pes, ki ti je odgriznil uhelj, pa ni bil kaj dober prijatelj. Lep dan vsem.. Majda
VanSims     
21.10.2012
Majdag: obrambne spreje dobiš v Army Shopih in trgovinah z lovskim in ribolovnim materialom(v Ljubljani npr. Lovec v BTCju in LoRiBu nasproti Gospodarskega razstavišča). Dobijo se tudi kemični ampak za obrambo proti živalim so bolj efektivni poprovi(mora imeti oznako OC). Psa je treba pa ciljati direkt v gobec!
Majdag     
21.10.2012

...VanSims hvala, bom nabavila..
Majdag     
8.1.2013


...Smolnik, Ajdna pretekli vikend...
Se še spomnite ko je mojo psičko pod Smolnikom napadel nemški ovčar...Na PP Jesenice so mi povedali, da so izdali odločbo za 450€ domačinu iz Žirovnice. Jo je plačal ali ne, ne vem. Je pa lastnik enega izmed dveh parkiranih avtov, ki sta bila takrat pred Smolnikom. Za vse muke moje in Irine ter plačilo stroškov pri veterinarju pa moram vložiti zasebno tožbo. V tem primeru lahko dobim samo na vpogled tudi policijske zapiske. Po neuradnih informacijah pa naj bi taisti pes že pokončal malega Yorkija. Z največjim veseljem bi s ta poprovim posprejala tega brezvestnega lastnika, pa nisem hudobne sorte. V veselje pa mi je, da je Ira spet takšna kot prej, vesela in živahna.
Drugače pa je bila pot čez Smolnik in na Ajdno lepa, prav nič ledena.
Pazite nase in na svoje prijateljčke, pozdrav Majdamežikanje
Ajdna  - Zjutraj na Potokih1
Ajdna  - Proti vrhu Ajdne2
Ajdna  - Zgornjesavska dolina z Jesenicami, Lipcami in Bl. Dobravo3
Ajdna  - Vasi v dolini, tudi Bled z otočkom se vidi4
Ajdna  - Od Triglava do Kukove5
Ajdna - Nazaj v Završnici6
turbo     
8.1.2013
@Majdag

So čudni časi, veš
je zlo, hudoba, kamorkoli greš.

Vse manj in manj se dobro z dobrim vrača,
biti baraba, se žal vse bolj in bolj izplača.

Le gore ljube so še take,
da so iz dneva v dan enake.

Naj jih bo veliko,
prehojenih lepih poti.
Da jih bosta veseli in Ira in ti !
Majdag     
8.1.2013

... Vse si lepo povedal, hvala
Majdag     
3.3.2013


...Smolnik....Samo do tja mi je uspelo priti. Nič do Ajdne ali Potoške planine. Pregloboko se je udiralo. Drugače pa je pot skozi gmajno lepo uhojena. Po cesti in v Završnici se pa sankajo. Zelo veliko ljudi je bilo danes tam. Parkirali vsepovsod, vse je bilo polno. Pa saj ni čudno. Bil je prekrasen dan..nasmeh
Ajdna  - Jutranji pozdrav 1
Ajdna  - Na Smolniku2
Ajdna - Sigurno je bilo danes polno  pridnih mravljic na Stolu3
Ajdna  - Greben Belščice4
Ajdna - Po sledeh velikana, pa je prehitro zavil navzdol5
Ajdna - Po gozdnih sledeh do Valvasorja6
Majdag     
11.4.2013


...Završnica, Smolnik, Valvasor, Turška jama...Končno malo ta pravega vremena. Pot skozi gozd je do višine pr.950 m kopna, naprej uhojen sneg. Po bližnjici na greben in nato na vrh Smolnika. Vrh je kopen, okoli še veliko snega. Proti Ajdni še ni nič shojeno. Sem probala, pa se je sneg preveč prediral. Nadaljevala sem čez cesto nasproti Smolnika. Najprej osamljene luknje v snegu so se kmalu izgubile v uhojeni stezici, ki je vodila k Valvasorju. Namenoma sem se vračala po cesti. Ta je neprevozna. Visoke snežne grbine vse do vikenda spodaj(slika). Tam je bil parkiran terenski avto. Snega je še zelo veliko. Ko sva šli že po cesti, pa sva si spotoma ogledali še Turško jamo, zanimivo. Po dolgem času spet tisti dober občutek, privoščim ga tudi vam, čavnasmeh
Ajdna - Iz Smolnika  - Stol1
Ajdna - Dobro viden ovinek za Turško jamo2
Ajdna  - Osamljene luknje v snegu3
Ajdna  - Prispele do Valvasorja4
Ajdna  - Se znajdejo5
Ajdna  - Danes osamljen 6
Ajdna  - Gozdna cesta7
Ajdna  - Pri tem vikendu parkiran terenec8
Ajdna  - Turška jama, sneg samo na začetku, potem suha steza9
Ajdna - Vhoda v jamo10
Ajdna  - Razgled  s pomola nad T. jamo11
Ajdna  - Zimsko, pomladni pozdrav12
VanSims     
11.4.2013
@Majdag:

Mi lahko prosim poveš, koliko snega je še proti Ajdni in ali bi do naslednjega vikenda(20.-21. 4.) po tvoji oceni že lahko toliko skopnel, da bi lahko šel na Ajdno po plezalni.

Hvala za odgovor.

P.S.: Vidim, da se je tudi s psičko vse dobro končalo. nasmeh
Majdag     
12.4.2013


...VanSims snega je kakšnih 30cm. Mislim, da ga bo do tega datuma že pobralo. Po plezalni se da priti na Ajdno tudi sedaj, lažje kot po običajni poti. Mi je povedal en pohodnik. Ampak on gre vedno iz smeri Koroška Bela. Tam je pot uhojena, vendar gre ves čas skozi gmajno. Iz smeri Završnice se je bolj prijetno vzpenjati, vsaj meni. Ja, psička je v redu, pa srečno nasmeh
VanSims     
9.5.2013
Majdi hvala za odgovor čeprav tisti vikend potem zaradi slabe napovedi vremena nisem šel na Ajdno. Potem sem šel v soboto(27.4.) spotoma na poti na dopust v Evropo mežikanje

O snegu seveda ni bilo ne duha ne sluha več. Štartal sem iz Koroške Bele in do križišča kjer se odcepi pot za Ajdno(heinzu hvala za opis) je bila pot lepo sledljiva. Od tam je orientacija malo težja, k sreči vodijo rdeče pike. Tik pod vznožjem(smerokaz) se le te porazgubijo. Ko sem prišel do naslednjega smerokaza nisem videl poti naprej. No v bistvu je treba iti samo v breg in po par minutah se pride na pot potem pa se usmerim levo za plezalno pot(desno lažja).

Plezalna pot meni ni bila ne vem kako težka. Po njej sem šel tudi dol. Zgoraj so bili razgledi malo megleni(na poti je občasno malo padalo a ni bilo hujšega), ogledal sem si tudi arheološko najdišče. Nazaj grede sem šel kar iz sedelca pod plezalno direkt na Valvazorja in tam pojedel dobro čemaževo juho nato pa šel zopet do tistega križišča nazaj in nazaj do avta v Koroški Beli.
Ajdna Pot na Ajdno1
Ajdna Pogled od bliže2
Ajdna Plezalna na Ajdno3
Ajdna Megleni razgledi4
Ajdna Arheološko najdišče5
Ajdna Cerkev v Koroški Beli6
Majdag     
9.5.2013

...VanSims hvala za odgovor. Ta mala feratka ni težka, saj midve s psičko brez problema prideva gor. Seveda, če se ne bojiš skal. Potem je to druga pesemnasmeh
VanSims     
9.5.2013
O tem ali je ta pot primerna za psa je bilo par strani nazaj kar debate.

Moja ocena: Bi bila, če ne bi bilo tistega strmega dela na začetku takoj po prvih zajlah, ko se neha pot in začne skala. Pot gre tu strmo navzgor. Kasneje je več ali manj zajla zgolj za varovanje pred globino in ne toliko za napredovanje.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki