Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
seznam forumov / Slovenija / Gorski tek / Šmarna gora
 Šmarna gora
3.10.2015 - primoza
Danes se je odvilo legendarno tekmovanje v gorskem teku, kjer so seveda tudi proge za mlajše kategorije. Tako sta se tekmovanja udeležila naša dva planinca. Ker je gorski tek precej naporna dejavnost in povezana tudi s premagovanjem bolečine, je osip v pubertetnih letih velik, posebno pri dekletih. Tako je naša štirinajstletnica tekla v svoji kategoriji kot edina in po pričakovanju opravila s precej težko in blatno progo kot prvazavijanje z očmi. Naš enajstletnik se je boril s hitrimi gorskimi tekači in atleti in si priboril odlično drugo mesto na kratki, a zelo strmi progi od sedla do vrha. Organizatorji so lepo poskrbeli za otroke, zmagovalci so dobili ogromne sedemkilske čokolade, prav tako pa so kilske oz. dvakrat po kilske čokolade dobivali ostali na stopničkah. Poleg tega so vsi dobili spominske majice in okusno malico. Na vrhu so jih pričakale legendarne šmarnogorske miške in čaj. Tako bo jim po njunih besedah ostala tale naporna športna preizkušnja v lepem spominu.
Šmarna gora Iz dežja in megle se kažejo prvi cicibani1
Šmarna gora Prvi trije2
Šmarna gora Drugi U123
Šmarna gora Borka sama s seboj4
Šmarna gora Finiš5
Šmarna gora Organizatorji so carji6
Šmarna gora Okusna malica7
Šmarna gora Veseli cicibani8
Šmarna gora Vesela starejša deklica9
Šmarna gora Člani10
Šmarna gora Sestop s Šmarne gore ni vedno enostaven11
Šmarna gora Čokoladna skala12
Šmarna gora Lep dan na Šmarni gori13
SunBurned     
3.10.2015
Hehe, hčerka na skromnem prvem mestu, sin na odličnem drugemvelik nasmeh

Seveda čestitke!
primoza     
3.10.2015
Kot sem dejal je očitno pri gorskem teku prisoten v tej kategoriji, to je 13/14 let velik osip. Vzrok je verjetno podoben kot pri ukvarjanju z družinskim gorništvom puberteta. Po nekje 16 letu se punce v tem najdejo ali pač ne in tudi v Sloveniji nekaj odličnih tekačic te starosti. Pubertetno obdobje je tudi različno pri fantih, ki to doživijo kasneje, kot pri dekletih. Vsekakor je pri vsakem športu pomembno, da se otrok za to sam odloči in da starši to le vzpodbujajo in podpirajo. Zadnja oblika motivacije je naprimer povsem banalna, ampak prispeva k mozaiku. Namreč. Najmlajši je bil na šolskem izletu, ker ga je vodja izleta poznala, mu je pri spustu dovolila, da je sam "oddivjal" do avtobusa in tam počakal na skupino. S tem se je izognil počasnemu tempu, ki ga ne mara preveč in tudi dobil priznanje samostojnosti. Samostojnost pri otrocih je zelo velik motivator.
SunBurned     
3.10.2015
Saj sem razumel tvoj post in nisem hotel omaloževati njunih dosežkov, le spomnil sem se na tisti stari vic, ko je v konkurenci dveh športnikov naš dosegel odlično drugo, nasprotni pa predzadnje mestonasmeh
lijaneja     
3.10.2015
Dobri rezultati otrok so sigurno tudi plod načrtne hoje v hribe s pospešenim tempom hoje.
GregorC     
3.10.2015
Se javim za pomoč pri "uničevanju" tavelke čokolade z tavelkimi lešnkivelik nasmeh
Dobri ste ni kej. Sploh se mi dopade tale vaša raznolikost pri dejavnostih (plezanje, tek, kolesarstvo...). Kar tako naprej.
primoza     
3.10.2015
Otroke prehitro usmeriti v en šport je kriminal. Sicer se na vsake 1000 tako "rodi" en vrhunski športnik, ampak vprašajmo se, kaj se pa pri tem izgubi pri ostalih 999. Odrasli, tudi organizatorji takšnih tekmovanj pa so pred "odgovorno" nalogo, kako pri tej sodobni generaciji otrok privzgojiti veselje do športa, predvsem pa veselje do gibanja. Še odgovorim na komentar lijaneja, res je, hiter tempo po hribih rodi vsakega pravega gorskega tekača. Pri nas je res hiter tempo rodil lokalni hribček Stari grad, kjer je za dobrih 200 m višinske razlike, ki jo otroci premagajo v tako kratkem času - cca 9 min nekaj sekund, da sam "trening" ni prenaporen, hkrati pa si izredno okrepijo različne segmente mišic, ki drugače pri plezanju ne delajo. Pri tem mislim predvsem mišice hrbta, delno pa tudi stegenske. Teka navzdol, ki je tudi prvina gorskih tekačev pa ne treniramo, ker se mi zdi precej riskanten glede na ne zaprte kosti pri otrocih. Omenjeno gorsko kolesarjenje je pa tudi fajn za hrbtne mišice.
Šmarna gora Lep pozdrav s popoldanskega sprehoda na Stari grad!1
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki