Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj
Seznam forumov / Slovenija / Gorski tek / Državno prvenstvo v gorskem teku - Ratitovec

Državno prvenstvo v gorskem teku - Ratitovec

Natisni
Bojan_A15. 08. 2010 17:17:25
POROČILO:

Ob odsotnosti Teka na Grintovec je Tek na Ratitovec letos štel kot državno prvenstvo v gorskem teku navkreber. Ne, sploh ne trdim da si take časti ta tek ne zasluži. Prej nasprotno, saj zaradi svoje izjemne zahtevnosti od športnika zahteva resen pristop in pa obilo trme. Trasa je tako zoprna, da se je nastopu odpovedal marsikateri odličen slovenski atlet. Vendar velika večina pa se je vseeno pojavila na štartu – v boju za naslov državnega prvaka / državne prvakinje.

Prvi štirje kilometri so bile zame še najtežji, saj trasa teka poteka po položnem asfaltu do Podlonka. To je bila igra za mojo psiho oz. potrpežljivost. Počutil sem se dovolj močnega, da bi lahko tekel precej hitreje, a sem raje varčeval svoje moči za “gorski” del, ki šele prihaja. Potrpežljivo tečem v močni zasledovalni skupini za vodilnimi tremi ( Aličem, Zarnikom in Lamovcem). Asfalta je končno konec in sedaj vidim svojo priložnost. Počasi pridobivam tako na času, kot tudi na mestih. Sploh ne hitim z napadi, ampak le počasi čakam da se tekmeci izčrpajo.

Poleg vsega pa mi zelo vlažno in (za avgust) hladno vreme godi. Če je bilo vreme idealno, pa to ne velja za (že tako težko) progo. Ta je bila od močnih padavin povsem razdejana, po njej so tekli potoki, ob njej slapovi,… da lepljivega blata sploh ne omenjam. Vendar so copati vseeno prijeli in se je dalo teči.

V ciljna dva kilometra pritečem še relativno svež in motiviran. Z lahkoto mi uspe preteči tudi najbolj zahteven odsek proge čez spolzko skalovje. V ciljnih metrih pa se je spustila tako gosta megla z močnim vetrom da sem mislil da sem se izgubil. Ne, v cilj sem prišel, z lažjimi mišičnimi krči. Neverjetno, ampak krči so se mi pojavili povsem na istem mestu kot na tej progi lani. Z drugih tekem pa jih sploh ne poznam! S svojim nastopom sem bil zadovoljen saj sem bil peti. Peti v državi ni niti tako slabo, mar ne? Še bolj pa sem bil zadovoljen, ker mi je končno uspelo sestaviti eno taktično uspelo tekmo. Polom na Veliki planini me je izučil.

Naslov državnega prvaka je pripadel Simonu Aliču, naslov državne prvakinje pa Mojci Šušteršič. Čestitke!

Lep gorsko tekaški pozdrav,

Bojan Ambrožič
všeč
grinhorn15. 08. 2010 17:54:46
Bojan čestitke, taktika pa morda pride tudi z leti nasmeh
všeč
andrejjerina15. 08. 2010 20:38:19
Čestitke! LP Andrej
všeč
ahaba15. 08. 2010 20:43:26
Tudi moje čestitke Bojan, jaz še peš pridem včasih komaj ne da bi še tekla.
LP
všeč
Bojan_A15. 08. 2010 20:56:08
Hvala. mežikanje

1 h 10 min z Železnikov (preko Podlonka in Prtovča) do Krekove koče na Ratitovcu.
všeč
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki