Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj
Seznam forumov / Slovenija / Gorski tek / Roblekov dom na Begunjščici

Roblekov dom na Begunjščici

Natisni
Bojan_A1. 02. 2010 21:12:09
Takega prelepega dneva, kot je bil danes nisem hotel izpustiti in sem napadel Roblek. nasmeh

Štartam v dragi. Najprej po sankaški progi, potem po bljižnici do Planine planinice. Pravilno sem se odločil za tek prez palic, saj je sneg odličen in prav nič ne drsi. Super se da teči. Na snegu se dejansko crem, kar je vseeno bolje kot da bi trpelo grlo z vdihovanjem mraza. Temepratura zraka je bila samo -6 (v Dragi nekaj manj). Na Poljški planini še bolj napadem, saj sta tako gaz kot sneg odlična za tek.

Na Roblek pritečem v 50 minutah, kar je dober rezultat za zimske razmere. Naprej na Begunjščico še ni šel nihče. Sneg se mi predira do riti. Brez palic ne morem nikamor.

Razgled je fantastičen, sploh na sosednja Stol in Vrtačo.

Spust navzdol po taki obilici pršiča je pravo doživetja. Ne vem če obstaja kakšan bolj adrenalinska reč, kot pa tak tek po pršiču. Super je bilo!

Že včeraj sem na Dobrči doživel podobno in se za 850 m višincev spustil v 20 minutah.

Roblekov dom na Begunjščici 1
Roblekov dom na Begunjščici 2
Roblekov dom na Begunjščici 3
Roblekov dom na Begunjščici 4
Roblekov dom na Begunjščici 5
všeč
rjudnic2. 02. 2010 07:24:44
Če ti se sneg predira do riti, ti tud palice nič ne nucajo ampak so ti kvečjemu na poti.
Za cel sneg ti bi bolj krplji nucali.
(+1)všeč
sonka2. 02. 2010 08:26:29
Od Robleka pa do tam ko pride potnasmeh z Zeleniške strani ,je če je le kaj snega vedno treba kar dobro gaziti in plužiti da pridemo na prečno stezo.Je pa en sam užitek "pikati" z Zelenice po melišču na vrh ,seveda takrat ko razmere to dovoljujejo. Letos se nisem šla,prejšna leta pa vsaj enkrat na zimo.Za tekače pa seveda ni,tudi na čas je na taki turi škoda gledati.Bolje prelepe razglede.
všeč
JusAvgustin2. 02. 2010 09:51:58
baje da se pozimi ne hodi gor po južnem pobočju, ker je podlaga oz. ekspozicija pobočja pravšnja za to da te odnese(naklon+matična podlaga) idealno za plaz. pa še ogroženost je zmerna(meji med 3 in 4. stopnjo) tako da... Pa kaj bi vam pamet solil, jas veste kaj delate mar ne?
Begunjščica jih je že ogromno vzela, ni tako nedolžna kot zgleda. Zato ti pa piše "letni" in "zimski" pristop. Se ni za hecat v takih razmerah. Pametno, da nisi šel naprej.nasmeh
všeč
heinz2. 02. 2010 10:16:05
Lani sem na pol poti med Roblekom in vrhom obrnil. Ko sem bil nazaj pri koči mi je bilo malo žal, no, v spodnjem delu pa vsekakor nič več, saj je vsaj dvakrat tako zarohnelo, da sem najprej pomislil na strmoglavljenje potniškega letala...
všeč
Bojan_A2. 02. 2010 11:50:58
Nisem imel niti najmanjšega namena da bi nadaljeval. Šel pa sem preverit kakšne so razmere. Tudi če bi bile razmere odlične ne bi nadeljeval, saj nisem imel s seboj zimske opreme, ampak samo tisto nujno kar sem potreboval za tek. Torej ničesar razen mobitela in rezervne švic majice.

Pa tudi s te strani mi ni všeč zimski vzpon na Begunjščico, saj je zoperno ves čas po grebenu prečit. Veliko bolje je s severne strani.
všeč
Bojan_A1. 05. 2011 19:26:57
Bil na Teku na Roblek, a le v vlogi gledalca in nosača opreme. Ljudi je bilo presenetljivo malo, čeprav se je na Robleku vrtel odojek. Zmaga pa šla zanesljivo v roke Klemena Trilerja.

1
2
3
všeč
tomko26. 03. 2013 18:17:37
v upanju na polno gazenje se s kolegom odpraviva proti Roblekuzmeden.
Že v Dragi je precej manj snega kot v Kranju in tako se odpraviva po stopinjah najinega današnjega predhodnika.
Sneg je ves ko moka in v gozdu ga je la malo kaj pa tudi na jasninah ga ni na pretek ( vsaj novozapadlega). pot je dobro prehodna, na nekaterih mestih pa je kar gladka zaradi dričanja obiskovalcev dolgrede.
Pri koči pa se še sonce trudi posijati skozi oblake.
Nazaj grede pa kar po hosti naravnost dol, kjer se le da.jezik
vreme ni najboljše1
snega čez  glavo2
zdaj pa v dolino3
(+3)všeč
Bojan_A1. 05. 2013 17:07:30
Danes je že šestič zapored potekal Tek na Roblek. S svojim tekom sem zadovoljen, saj sem od ultramaratona na Krku za regeneracijo imel časa le štiri dni. Če ne bi imel ultramaratona v nogah, pa bi zagotovo lahko tekel še precej hitreje. nasmeh

POROČILO: http://bojanambrozic.wordpress.com/2013/05/01/tek-na-roblek-2013/

Na progi nas je pričakal tudi sneg, zanimivo pa da ga je bilo pred štirimi leti še več: http://bojanambrozic.wordpress.com/2009/05/01/2-gorski-tek-na-roblek/

Sicer pa se je danes na Roblek podalo tudi veliko planincev na prvomajski pohod.
1
2
3
4
5
6
7
8
(+3)všeč
heinz1. 05. 2013 21:44:17
Čestitam za odlično uvrstitev, Bojan!nasmeh
(+1)všeč
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki