Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Špik
23.9.2009 - Bojan_A
Danes sem bil poltekaško na Špiku. Sezone gorskega teka je konec in ni mi več treba trenirati na polno. Zato je to šlo za uživanje v lepem vremenu in fotkanju.

Štartal sem pri Eriki, potem pa proti Koči v Krnici. Cesto je do tja ponekod tudi po deset metrov odneslo, drugje pa je zasuta z gruščem. Obvozi so narejeni. Jaz pa jih nisem upošteval, zato me je čakalo skakanje po kamnih iz enega brega na drug breg Pišnice. Tekel sem res slabo in bil pri koči po šele 3/4 ure.

Tudi naprej ni šlo nič hitreje. Pri izviru vode je pot odneslo in sem jo kar nekaj časa iskal, potem sem jo pa užgal po grapi Gruntovnici navzgor. Pot gre kasneje spet v grapo. Na nekem mestu so jo zaprli balvani in je nastal kar lep skok s plezanjem I-II. Skale pa so blazno gladke in obrušena na marmornato barvo. Obvoz za skok verjetno obstaja po levi strani.

Pot potem proti levi preči melišče. Po šodru se res ni dalo prav dobro teči. Naprej do Gamsove špice proti Lipnici pa je dobra pot za gorski tek. Od Lipnice do Špika pa je pot rahlo izpostavljena in tek spet ni mogoč.

Sestopil sem skozi Kačji graben. Po meliščih gre res hitro. Samo gorsko tekaške copate se zelo uničuje. Jaz prav gotovo ne bi šel, če ne bi vedel, da z njimi zadnjič tečem.

Pod meliščem je nekaj časa še super pot za tek. Potem pa gre pot na spolzko skale, kje je spet zoperno.

Proti avtu sem sestopil kar po gozdu čez Rušev graben in iskal jurčke (nič našel) da sem se deloma izognil uničeni cesti spodaj.

Lep dan in zanimiv izlet v obratni smeri, kot sem šel zadnjič: http://bojanambrozic.spaces.live.com/blog/cns!ACD975034630F7FE!1676.entry

ZAKLJUČEK
Žal Špika zaradi gruščnatih poti ne priporočam, kot cilj gorskim tekačem.

Lep pozdrav,
Bojan

Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki