Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Dobrča
17.9.2009 - Bojan_A
Moj 13. gorski tek na Dobrčo letos. Po tem ko sem prišel k sebi, se se odpravil do koče, ki pa je že 2 dni zaprta. Odprta bo le še med vikendi. Oskrbnik bo pa nek Milan, ki ga obiskovalci Tržiških gora prav gotovo že poznate ...zavijanje z očmi

Zato tudi vpis v knjigo za gorske kolesarje in tekače ne bo več možen. Navadno vpisno knjigo pa še vedno najdete v nadstrešku.

Na Dobrči rad treniram, ker mi je zelo blizu in ker je sestop zelo udoben. Največkrat grem z Brezij pri Tržiču. Višinske razlike je 970 m.


Dobrča1
Dobrča Zimski gorski tek2
Dobrča Moj prvi tek na Dobrčo pred dvema letoma3
Dobrča4
Dobrča5
Dobrča Sv. Neža - izhodišče6
Dobrča7
Dobrča8
Dobrča9
šoja     
18.9.2009
http://www.dobrca.net/ - oskrbnik Milan je že od novembra 2008!
Bojan_A     
10.1.2010
Prvi tek na Dobrčo letos. Že do izhodišča l sem moral stiskati zobe saj sem vozil po grozni cesti (čez Brdo). Vzpon začnem nekaj metrov nižje, kot običajno, ker sem predvidel da bo standardni parkirplac zaseden. Tako sem danes napadel okroglih 1000 m višinske razlike.

Začnem v krasnem, jasnem sončnem vremenu. Na snegu sem se sploh mrcvaril in lahko bi tekel v poletni opravi. Gaz je zelo dobra, sneg v njej pa tudi odlično prime. Tako da mi gre preseneltjivo dobro. Nad Podletovo klopco pa se sneg pokvari. Postane zoperno in polzi. Ne gre več nikamor. Tek postane v tej hudi strmini napor. Če sem gaz zgrešil samo za centimeter med spodnese in zletim v cel sneg. O težavah s prekletsvom rosenja očal, pa sem tudi že večkrat govoril. Vseeno na vrh pritečem z dobrim časom.

Sedaj lahko začnem uživati v lepotah zasneženega gorskega sveta. Beli ledeni kristali se nežno lesketajo ob žarkih sonca. Megle se igrajo s Soncem in Sonce se igra z njimi. Jaz se pa igram s snegom. Sploh nazaj grede, ko ugotovim da proti koči še ni zgaženo. Super! Zato jo zarežem po celcu. Ni ga večjega užitka od tega! Sneg pred mano letim, kot pred premcem kake ladje.

Na Koči pa sem dobil še super topel čaj, ki mi je pogrel premraženo grlo. Sestop v kotlino, je bil mogoče celo moj najhitrejši. Zaradi snega so bile vse ovire skrite in sem lahko neuvirano pospešil navzdol.
Dobrča1
Dobrča2
Dobrča3
Dobrča4
Dobrča5
Dobrča6
Dobrča7
Dobrča8
Dobrča9
Dobrča10
Dobrča11
Bojan_A     
10.1.2010
Dodal še fotke (posnete z mobitelom) da ne bo kdo rekdel da gorski tekači ne znamo uživati v lepotah in prešernostih narave.nasmeh

LP, Bojan
Bojan_A     
27.1.2010
Tudi ta vikend sem treniral na Dobrči in za nagrado užival v čudovitem sončnem zahodu. nasmeh
Dobrča1
Dobrča2
Bojan_A     
12.2.2010
Danes bil na Dobrči. Razmere za tek sprva odlične, potem nemogoče. Sneg sej prediral do pasu.

Pišem pa zaradi naslednjega.

Po vzponu sem sestopil proti Koči na Dobrči. Po gozdu navzdol je šlo z nekaj napora brez težav. Ko pa sem prispel do planine sem z grozo zaslišal kako sneg poka okoli mene. Verjetno če bi bil s smučmi bi se lahko celo kaj splazilo. Tako da trenutno v hribih res previdno, saj je kar četrta stopnja nevarnosti proženja plazov.
Bojan_A     
4.4.2010
6. trening na Dobrčo letos. Kopno je je do višini 1300 m, potem pa se sneg prikaže kar iznenada. Na vrhu Dobrče se je vdiralo že do kolen. In ravno ta sneg prav čisto na koncu je pokopal dober rezultat na današnji progi. Jutri bo snežilo in razmere za tek se bodo verejtno spet poslabšale, bo pa spet lepo belo.

Počasi že neučakano pričakujem prve letošnje gorske tekme.

Letos bo 3. julija tudi Tek na Dobrčo.

Se vidimo!
capraibex     
4.4.2010
Lep pozdrav Bojan,spremljam tvoje prispevke v zvezi z gorskim tekom,pa me zanima kako se pripravljaš na tekme,kako je s prehrano,tekočino med takimi obremenitvami?
Bojan_A     
5.4.2010
Na kratkih treningih, kot je npr. Dobrča ne nosim s seboj pijače. Pa pozimi tudi nisi nikoli prav hudo žejen. Poleti pa nosim pijačo na težje treninge (npr. Stol), če je vroče, če je deževno vreme pa nisem žejen.

Na tekmi je pač vse odvisno od organizatorja kakšne (in koliko)okrepčevalnic postavi na progi. Je fajn da so okrepčevalnice, ampak meni je to bolj psihična pomoč, ko sem že na koncu da imam občutek da sem nekaj "spil". Dejansko v praksi gre večina vode mimo ust in jo najraje uporabim da se malce ohladim (ponavadi si jo zlijem za vrat). Pravzaprav pri hudem naporu sploh ne moreš piti, ker je telo nekako zakrčeno in vodo sploh ne moreš pogoltniti.

Je, dejansko se med tekmo niti ne posložujem nekega posebnega okrepčila. Pomembno je okrepčilo pred naporom in po naporu.

LP, Bojan
bos     
27.7.2010
Zanima me kakšna je cesta do Bistriške planine, oziroma ali je prevozna še naprej saj kolikor vidim po karti je še kakšen km naprej cesta do peš poti oziroma kje je parkirišče?

Hvala že vnaprej
Bojan_A     
27.7.2010
Do Bistriške planine je dobra cesta in naprej mogoče še par 100 m do lovske koče. Dlje odsvetujem vožnjo z osebnim vozilom.

Nekih parkirišč višje od Bistriške planine ni. Se pa vozijo gor s terenskimi vozili, predvsem zmajarji do Poldetovo klopce.
bos     
6.8.2010
Nekaj utrinkov z nedeljskega potepanja po Dobrči.
Bilo je krasno.
Bojan hvala za informacije.
Dobrča proti vrhu1
Dobrča Šentanski vrh 2
Dobrča Julijske Alpe ter Bled3
Dobrča greben Košute4
Dobrča Storžič in Kriška gora5
Dobrča  ga kdo pozna?6
Dobrča7
Dobrča Begunjščica8
Dobrča pot proti koči9
Dobrča nekdo nas opazuje10
Dobrča Lešanska planina11
Dobrča Breška planina12
primoza     
10.11.2012
Ker smo imeli danes časovno stisko, poleg tega pa nam je manjkal žig SPP, smo se podali na Dobrčo in sicer od Brezij po cesti na Bistriško planino, naprej na Lešansko planino in na vrh Dobrče. Spustili smo se do Koče na Dobrči in nazaj direktno do Brezij. Ker smo malo bolj stopili, smo za vzpon po omenjeni poti na vrh Dobrče porabili 1 uro in 21 minut, kar je za netekaške otroke verjetno kar dobro. Proti vrhu je nekaj zaplat snega, ki pa ne ovira pohoda v nizkih čevljih.
Dobrča Kar strm srednji del1
Dobrča Skupaj gre lažje2
Dobrča Na vrhu3
Bojan_A     
27.12.2012
Po treh tednih spet laufal na Dobrčo. Snega do Klopce ni. Višje pa je nekaj cm južnega snega. problem je da se pod njim skriva pomrznjen sneg. Prav snežna odeja (ca. 15 cm) prekriva samo vršni del Dobrče.

Danes je bilo zelo toplo, sončno- skorajda za kratke hlače. dolini pa turobno in megleno. Jutri pa zadnja tekma letos. nasmeh
Bojan_A     
6.4.2013
Še en trening na Dobrčo. Spodaj deževalo, zgoraj se je skorajda že pokazalo Sonce. Glede na kamero na Kredarici, je bilo v visokogorju jasno. Razmere za tek so bile težavne, saj je zaradi južnega snega, drselo. Poleg tega je ponoči padlo nekaj milimetrov svežega snega. Na vrhu Dobrče je kakšen meter snega.
Dobrča1
Dobrča2
lubadar     
7.4.2013
Danes Dobrča podobna kot včeraj.....
Dobrča1
Dobrča2
Dobrča3
Dobrča4
Dobrča5
Bojan_A     
25.5.2013
Danes sem se udeležil sprejema astronavte Sunite Williams v Lešah. Potem pa sem se odpravil še na trening na Dobrčo. Zimska pravljica, brez primere! Snega je ca. 20 cm -se pa izjemno hitro tali.

Kratko poročilo: http://bojanambrozic.wordpress.com/2013/05/25/sunita-williams-v-lesah/
Dobrča1
Dobrča2
Dobrča3
Dobrča4
Dobrča5
Dobrča6
Dobrča7
Dobrča8
primoza     
28.9.2014
Danes smo se spet mudili v Tržiču, kjer so imeli tekmo DP v športnem plezanju še cicibani. Kot vedno smo se šli po tekmi še pretegniti, to pot od Sv. Neže na Dobrčo. Najmlajši tekmovalec je seveda hodil prvi in diktiral precej oster tempo, ki nas je pripeljal na vrh (skoraj 1000 m vzpona) v 1 uri in 8 min, tako da sva s trinajstelnico morala zadaj kar dobro dihati. Vmes se je naredilo lepo jesensko popoldne, ki nas je "prisililo" k počasnem uživaškem spuščanju. Vmse smo šli še do koče po žig od SPP. Glede na to, da ima to strmo, lepo pot za trening Bojan, ni čudno, da mu vzponi gredo dobro od nog.
Dobrča Druga smerca cicibanov DP Tržič 20141
Dobrča Začetek vzpona na Dobrčo2
Dobrča Najmlajšega je že skoraj nemogoče utruditi3
Dobrča Zadnji koraki pod vrhom4
Dobrča Na vrhu5
Dobrča Tole na južni strani vrha ni mišja luknja, ampak osja luknja!6
Dobrča Proti koči7
Dobrča Lepi razgledi ob spustu8
Dobrča Drevesa je jesen že obarvala9
Dobrča Počasi bo treba iti dol10
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki