Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Vogel Komna
23.8.2020 - gorvhribe
lep pozdrav
V planu imamo tri dni(dvakrat spanje) preživeti v gorah. Nekako okvirji so znani. Start na Voglu končevali bi pa čez Komno v Bohinj.Če je že kdo hodil po tej poti ali bi lahko kakšen nasvet, kakšna je časovnica , mogoče bi šli tudi do triglavskih jezer, kje se da prespat ob poti.....
Dnevno bi hodili max 6 ur.
Hvaležen bi bil tudi za kakšno drugo idejo.

Lep dan še naprej
iUnknown     
23.8.2020
Mislim, da je tri dni odločno preveč, razen, če se boste zelo zelo veliko ustavljali. Podaljšano različico te poti sem pred leti prehodil prej kot v 9 urah in takrat nisem bil v pretirano dobri kondiciji. Spomnim se, da se mi je precej mudilo, ker sem imel karto za parkiranje za 8 ur, kar je bilo takrat kolikor se spomnim najdalj kolikor si lahko kupil. Avto sem pustil blizu plezalne stene v Bohinju, potem sem šel pa nazaj po cesti proti Bohinjski Bistrici in do Suhe Planine. Po cesti sem šel zato, ker nisem našel ene direktne poti do Suhe Planine. Tam, kjer je bila vrisana, je bil enostavno gozd in nek private property. Od tam na greben nad Suho Planino, potem pa po grebenu do Šije, mimo Vogla, Planje, Migovca do Komne, od tam pa dol do slapa Savica in mimo vsega jezera nazaj do avta.

Pred planino za Migovcem je ob spuščanju treba nekoliko paziti, da se gre po pravi poti. Zdi se mi, da tam ni prav točno vrisana na zemljevidu.
gorvhribe     
23.8.2020
iUnknovn
potem bi bila mogoče varianta da bi podaljšal do koče pri triglavskih jezerih in vrnitev čez komarčo ali je kakšna boljša varianta za spust do bohinja.
Avto bi pustil pod nihalko.
iUnknown     
23.8.2020
Ja to je naredil moj brat, ko je šel z otroci (do 10 let). Prvi dan so šli na Vogel in potem do Komne, drugi dan do Sedmerih jezer, tretji dan so šli pa na Planino Blato in potem z avtobusom do jezera. Za Komarčo je pa treba preveriti, če je odprta, ker že nekaj časa nisem hodil tam čez ampak sem šel na Sedmera ali čez Komno ali čez Vogar ali pa čez Planino Blato.
gorvhribe     
23.8.2020
iUnknovn
Super, bomo kar to vzeli pod noge ker Komarča ženi ne diši preveč.
Hvala lepa za odgovor
l.p.
bbugari1     
23.8.2020
Prvi dan: (nihalka) Ski hotel - Pl. Zadnji Vogel - Konjsko sedlo - Pl. Govnjač - Koča pod Bogatinom (spanje). Skupaj 5-6 h.
Drugi dan: Koča pod Bogatinom - Dom na Komni - Črno jezero - Koča pri sedmerih jezerih (spanje). Skupaj cca 4-5 h.
Tretji dan: Koča pri sedmerih jezerih - Pl. Lopučnica - Dom na Komni - Savica - Ukanc (Hotel Zlatorog) - nihalka. Skupaj cca 6 h.
gorvhribe     
23.8.2020
bbugari1
Koliko je cca urnega dodatka za drugi dan, da bi se iz koče na sedmerih vrnili na Komno (spanje), da za tretji dan ostane samo spust in še mogoče kakšno kopanje.
Hvala
l.p
bbugari1     
23.8.2020
Prvi dan: (nihalka) Ski hotel - Pl. Zadnji Vogel - Konjsko sedlo - Pl. Govnjač - Koča pod Bogatinom (spanje). Skupaj 5-6 h.
Drugi dan: Koča pod Bogatinom - Dom na Komni - Črno jezero - Koča pri sedmerih jezerih - Pl. Lopučnica - Koča pod Bogatinom (spanje). Skupaj cca 7 h.
Tretji dan: Koča pod Bogatinom - Dom na Komni - Savica - Ukanc (Hotel Zlatorog) - nihalka. Skupaj cca 3-4 h.
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2021 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki