Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
seznam forumov / Slovenija / Družinski izleti / Zimski izlet s triletnikom?
 Zimski izlet s triletnikom?
3.12.2010 - Pesec
Dokler sem otroka nosil, je bilo izbire za izlete več, sedaj pa mi včasih kar zmanjka dobrih idej, ko iščem dovolj kratke, pa vseeno lepe (razgledne) izlete za družino - še posebej sedaj, ko je povsod na debelo snega. (Če niti ne omenjam megle v dolini...) En otrok je star dobra tri leta in že lepo hodi, če je razpoložen, drugi pa dobro leto (v nahrbtniku). Se priporočam za kakšne ideje za izlet oz. sprehod - v okolici Ljubljane ali pa širše.
Macesna     
3.12.2010
Primeren izlet bi bil do koče na starem Ljubelju. Do tja vodi še kar strma cesta (sicer makadam). Pozimi se po njej ponavadi sanka in je nekaj dni po sneženju zvoženo oz. shojeno. Hoje je za slabo uro (za odraslega) Tudi triletna nečakinja je šla peš gor (no, malo jo je bilo treba vleči na sankah) in se dol sankala z očetom. Malo je treba paziti ob hoji navzgor in se držati roba, sankači znajo kar prileteti izza ovinka. Sicer je pa lušten izlet. Parkirate na nekdanjem mejnem prehodu Ljubelj in pogledate za cestico, ki se začenja na desni strani malo pred predorom. Mislim, da je tudi tabla. Lp.
Macesna     
4.12.2010
Še to: če bi se triletnik sankal, bi bilo nujno s starši, ker je po cesti in ni prav pametno z nje zleteti. lp
otiv     
4.12.2010
Moji starši so nas peljali kot otroke (bili smo štirje) poti Zaplani, Rakitni,Janče,Katarini,Govejku,Rašici itd.Sigurno ste tod že bili,za otroka je pač važno,da se igra na snegu oziroma naravi.Za njega ni tako pomemben kraj.Pa srečno
Žan     
4.12.2010
Danes ali jutri zna biti najboljša izbira Mengeška koča. Triletnik zna porabiti za pot slabo uro, malček v nahrbtniku pa tudi ne sme biti dlje na tem mrazu. moji otroci so bili z Mengeško kočo vedno zadovoljni, še danes, ko so že malo zrasli. Na vrhu imajo živali, ki so sploh atrakcija za otroke. Vzemite seboj star kruh ali piškote, da boste lahko krmili koze.
Macesna     
4.12.2010
Tudi Pokljuka je po mojem zanimiva.
katjuša2     
4.12.2010
Pa Kokoš mogoče..Slavnik,Vremščica,Sabotin,Krim,Kurešček,Slivnica...

Nas je večkrat zaneslo tudi na izliv Soče.Sedaj je tam zelo veliko ptic,saj so priletele s severa in jih bo tam večino prezimila.
Iz Lj imaš malce več kot urco do tja.
Hodiš pa tako daleč kot zmorejo.Hoja je po rezervatu,po ravnem.Če greš čisto do konca je cca 6km.Obrneš se lahko pa kadarkoli.
Pa mogoče tudi Škocjanski zatok.
Lj     
4.12.2010
Blizu Ljubljane je Kurešček. Parkiraš nekaj ovinkov pod cerkvijo in peš čez travnike, kjer je vedno precej staršev in otrok, ki uživajo v zimskih radostih. nasmeh
Lj     
4.12.2010
Joj, katjuša2, se ponavljam...Kurešček že omenjenzadrega
katjuša2     
4.12.2010
Bolje dvakrat,kot pa da se pozabimežikanje
joža x     
5.12.2010
Imam 3 otroke(3,6,9 let),sabo smo jih začeli jemati pripribližno 1letu starosti,tako so bili sabo npr. na:Peci,Uršlji,Olševi itd. Nosač,štupa ramo,kenguru in malo nogice.Pozimi pa je bil vedno zakon z sankami po kakšni dolini gor(vprežena ati in mama)potem pa spust v dolino,priporočam pot po Logarski.
Zimski izlet s triletnikom?1
čemšeničan     
5.12.2010
Lepa pot v snegu je tudi iz Prvin, kjer avto pustite pred hotelom UTRIP,hotel je zaprt peš pa se podate proti Čemšeniški planini dom na planini je v zimskem času odprt med vikendom in ob praznikih odlična postrežba v domu.
Lep pozdrav in srečno pot!
gorce     
6.12.2010
Mi imamo sina in hči podobnih let in se radi odpravimo na sv. Petra ter naprej na Sankaško kočo nad Begunjami. Pristopov je več. Vsi pa so kratki in predvsem dobro shojeni. Najbolj siguren je tisti od smučišča Krpin. Druga varianta je iz Rodin (bolj južna stran). Otroške hoje je za uro in pol po obeh variantah, je pa slednja nekoliko bolj "izpostavljena". Koča je mislim, da odprta vse leto.Veliko zimskih užitkov, predvsem "mladičem".
Roxon     
3.1.2011
Svetujem vam dve knjigi po katerih smo mi z majhnimi otroci precej hodili (in še vedno hodimo). Vsebujeta vse potrebne podatke za načrtovanje izleta z otroci:
- Izleti po ljubljanski okolici - Andrej Stritar http://www.sidarta.si/izletnistvo/izleti-po-ljubljanski-okolici.html
- Z otroki v gore - Družinski izleti, Urška in Andrej Stritar http://www.sidarta.si/izletnistvo/z-otroki-v-gore.html
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2021 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki