Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
seznam forumov / Slovenija / Družinski izleti / Krožne ture z otroki (enodnevne)
 Krožne ture z otroki (enodnevne)
3.11.2008 - GITA
Dve družini - štirje otroci od 7-11 let pridno osvajamo vrhove, od vsega pa najbolj "obožujemo" krožne ture, da se nam ni treba vračati po isti poti.

Načrtovanje takih poti vzame kar veliko časa, da se najde prava stvar - zato, če nas je več takih, predlagam, da na tem mestu zbiramo ideje in delimo izkušnje glede tovrstnih izletov.

Predlagam, da pišemo potek poti in okviren čas po odsekih poti, same opise poti se pa potem že da najti v vodiču ali tu na forumu.

Mi smo v zadnjem mesecu spravili pod streho dva taka čudovita krožna izleta:

Planina Šija - Kofce gora (1:15) - Veliki vrh v Košuti (0:45) - Dom na Kofcah (cca. 1:00) - Planina Šija (0:30)

Zavetišče na Gozdu - Tolsti vrh (2h) - Koča na Kriški gori (1h) - Zavetišče na Gozdu (1h).

nevi     
3.11.2008
Na Ratitovec greste lahko s Prtovča po eni poti gor, po drugi dol. Obe poti sta lahki, vzpon traja približno uro in pol po vsaki.
Lepa krožna pot je tudi od sp. postaje žičnice na Kranjsko, z nje na Češko kočo in od tu nazaj k žičnici. Na tej poti je malo bolj zahteven del skozi Žrelo.
S Pokljuke greste lahko proti Viševniku na Mrežce, Blejsko kočo in nazaj k avtu.
Krožnih variant je zelo veliko, najdejo se povsod. Obstaja tudi knjiga Z otroki v gore, kjer boste sigurno dobili več dobrih idej.
Pa lepo bi bilo, če bi naslov popravili, ker se pravilno reče z otroKi.
katjuša2     
4.11.2008
iz Soriške planine na Možica,Lajnar,Dravh,skratka po meji nazaj na izhodišče
izredno lepi razgledi na Bohinjsko jezero in dolino ob SočiPrav lepa krožna pot je tudi po Veliki planini iz male planine do Velike,pa še veliko zanimivosti je gor


Zelo dobro izhodišče je tudi Blejska koča na Lipanci in potem pohribih naokrog,Lipanski vrh,Mrežice,.....


začnete lahko tudi na Pokljuki,mimo spodnjega dela smučišča do planine Konjščica,iz konjščice na Oskovnico in po spodnjem delu Pokljuških gmajn in gozdov do izhodišča na Pokljuko


pišem iz glave in po spominu,za bolj natančne podatke bo treba pogledati v knjigo,zemljevid,je pa tudi na tem portalu kar nekaj napisanih

so pa to poti ki jih lahko utrjen sedemletnik brez težav prehodi
viharnik     
4.11.2008
1)Javorniški rovt-Pusti rovt-STRUŠKA-Belska pl.-Dom Pristava.2)Valvazorjev dom-Pl.Stamare-Hrašenska pl.-VAJNEŽ-Mimo Bivaka-Pred Valvazorja.3)Ljubelj-Preval-BEGUNJŠČICA-Zelenica.4)Žetina-Črni Kal-BLEGOŠ-Koča na blegošu-Črni Kal.5)Pl.Blato-Pl.v Lazu-OGRADI-Krstenica-Blato.6)Tamar-Grlo-SLEME-Slatnica,Tamarski slapovi-Tamar.7)Pl.Klek-Desno paradiž,Kremenovec-po grebenu na KLEČICO-Klek.8)Kriška pl.-Krvavec-VRH KORENA-Kompotela-Pl.Koren-Kriška.9)Savica-Komarča(varovanje)-Črno jezero-Komna-Savica.10)Polhov Gradec(Pograjski dom)-Sv.Uršula-GRMADA-kmetija Ravnek-dolina.11)Volovjek-Direktna na Veliko pl.-Cerkev MARIJE-Tiha dolina-cesta-Volovjek.12)Trnovec(rovtar)-desno,pred slapom na TOŠČ-Mali Tošč-Gonte-cesta doli.Kropa-VODIŠKA PL.-obronki zidane skale-levo na cesto-Kropa.13Soriška pl.-po 15 min,desno-vojaška karavla-MOŽIC-SLATNIK-LAJNAR-Litostrojska koča.
storžič     
4.11.2008
Še en predlog. Mencingerjev dom nad Bohinjem- Orožnova koča na planini za Liscem(45min)- Črna Prst(2h)-Planina za Črno goro(2h)-Mencingerjev dom(15min)
serajko     
4.11.2008
Lep izlet tudi pozimi, saj je pot uhojena že nekaj dni po sneženju. Povlje - Velika poljana( po Dolenčevi poti-Mala poljana-Tolsti vrh-Mala poljana-povlje (po poti direktno z Male poljane).Cca 1100 višinskih metrov(2,5-3h vzpona-1,5-2h spusta)
marah     
4.11.2008
Sabotin je tudi dobra izbira za krožno pot.
Ob poti kaverne iz prve svetovne vojne in ruševine cerkve. Obvezna baterijska svetilka.
Sara3     
7.11.2008
Na Golico po strmi gor in po položni dol. (skupaj hoje od 4-5ur)
ejca     
7.11.2008
tudi na donačko goro je možna krožna pot. štart pri cerkvi sv. jurija, po vzhodni poti do vrha, potem pa mimo rudijevega doma na izhodišče.
Klin     
12.11.2008
Korada nad Novo Gorico, primerno za zimske dni.
Bali     
20.11.2008
Za otroke zna biti zanimivo potepanje iz Soriške planine na g+hribe nad njimi - Lajnar, Možic, Slatnik... da se narest krožno pot, pa bunkerji, kasarne...super razgledi.
Edino koča mi ni všeč.
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2021 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki