Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
seznam forumov / Slovenija / Splošni pogovori / Trasiranje slovenske pisateljske poti
 Trasiranje slovenske pisateljske poti
27.5.2020 - jcerni
Srednja ekonomska, storitvena in gradbena šola, ŠC Kranj smo se prostovoljno lotili trasiranja slovenske pisateljske poti. V prvi fazi bomo na zemljevid s pomočjo Lidar tehnologije oziroma laserskih posnetkov tal vrisali okoli 100 rojstnih hiš slovenskih pisateljev. Verjetno ne bomo vrisali rojstnih hiš pisateljev, ki so živeli oziroma živijo v zamejstvu (Avstrija, Italija). Med posameznimi rojstnimi hišami bomo s pomočjo laserskih posnetkov tal potegnili pot oziroma GPS sled.

Obračamo se za vse zainteresirane tekače, pohodnike ..., ki živijo na območjih rojstnih hiš pisateljev, da bi preizkusili našo načrtovano gps sled v naravi, kako funkcionira (Ali je prehodna ali neprehodna? Ali bi se morda lahko potegnila boljša trasa, ki jo poznate kot domačini? ...) V obliki video-vodičev vam bomo posredovali navodila, kako se uporablja gps program na pametnem telefonu "Viewranger", kako se vrisuje v Google zemljevid ipd.

Druga možnost pa je, da posnamete pot s pametno uro in jo delite na Stravi (Strava: Janez Černilec).

Naša spletna stran:
Trasiranje slovenske pisateljske poti

Na ta način bomo lahko vsi zainteresirani prostovoljno prispevali k kulturnem turizmu v Sloveniji. Vljudno vabljeni!
Loerst     
29.5.2020
Živjo, najprej pohvala, da ste se spravili k projektu.

Če prav razumem, ste si vi traso že zamislili in iščete prostovoljce, ki bi jo preverili? Vprašam, ker na linkih so samo točke, ne trase.

Ker drugače vam lahko za kakšen odsek na mojem koncu tudi jaz narišem gpx sled. Sicer nimam pametne ure in ne uporabljam Strave, ampak gpx format je načeloma univerzalen in ga lahko uvozite kamorkoli.
lynx     
29.5.2020
Kaj ima tu zraven LIDAR? zmeden
jcerni     
31.5.2020
Slovenska pisateljska pot sem naredil za pisalno mizo. Uporabljal sem daljinske pešpoti kot je E6, E7, Pot kurirjev in vezistov, Jakobovo pot v Sloveniji, Alpe Adria Trail, Slovensko planinsko pot ... Velik del poti je zarisan po novih trasah glede na domovanja slovenskih pesnikov. Uporaba je na lastno odgovornost. Pot ni testirana na terenu razen prej navedenih poti. Dolžina poti 1.622,56 km. Vzpon in spust 53.511 m.

Zemljevid Slovenske pisateljske poti

Vir: Forstnerič Hajnšek, Melita in ostali. 2013. Slovenska pisateljska pot. Radovljica: Didakta
jcerni     
31.5.2020
@Loerst nekaj dni sem potreboval, da sem vrisal pot. Risal sem jo bolj na hitro tako, da večino točk ni čisto točno na poti. Upam, da to ne bo motilo pri orientaciji. Vsakomur bom hvaležen, če bo stestiral kakšen del in posnel GPS sled. Sled mi lahko pošljete na gmail naslov: cernilec@gmail.com Že prehojene in posnete gps sledi sem uporabil iz moje spletne strani: http://lebinca.com/pohodi
jcerni     
31.5.2020
Slovenska pisateljska pot: GOGLE DRIVE GPX datoteka

Slovenska pisateljska pot: GPX datoteka ZIP


jcerni     
31.5.2020
Načrt za 1. etapo: Lukovica - Grad pri Cerkljah (Slovenska pisateljska pot)
jcerni     
2.6.2020
Kaj ima tu zraven Lidar? LIDAR je geodetska metoda za merjenje razdalje do tarče s pomočjo laserskih žarkov. Lidar je široko uporabljen za izdelavo visokokakovostnih zemljevidov tako v geodeziji, geomatiki, arheologiji, geografiji, geologiji, geomorfologiji, seizmologiji, gozdarstvu in drugod. Več ... Praktično to pomeni, da včasih vrišem točke sledi po trasi v večjem oziroma manjšem merilu, kar pomeni, da sled odstopa od poti na zemljevidu. Ko želim hoditi po trasi, gledam Lidar, ugotavljam,če tam sploh obstaja pot in jo zelo natančno vrišem GPX sled, da ne bi imel probleme s potjo na terenu. Sedaj vrisujem sled, ki se ujema s potjo na terenu. Več ...
jcerni     
2.6.2020
Če morda kdo ve, na katerem naslovu so te hiše pisateljev: Bratko Kreft, Sveti Jurij ob Ščavnici; Mile Klopčič, Zagorje ob Savi; Adam Bohorič in Jurij Dalmatin, Krško, Ludvik Mrzel, Trbovlje, ga prosim, da naslov ulice in hišno številko vpiše v tabelo, ki jo dobi po kliku na povezavo.
jcerni     
21.6.2020
1. etapa Slovenske pisateljske poti: Lukovica pri Domžalah-Grad pri Cerkljah
jcerni     
25.6.2020
2. etapa Slovenske pisateljske poti: Dvorje (Grad)-Kranj
jcerni     
27.6.2020
3. etapa Slovenske pisateljske poti: Kranj-Škofja Loka
jcerni     
29.6.2020
4. etapa Slovenske pisateljske poti: Škofja Loka-sv. Tomaž
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki