Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj
Seznam forumov / Slovenija / Splošni pogovori / Satelitska SOS in SMS komunikacija

Satelitska SOS in SMS komunikacija

Natisni
j.9. 02. 2020 17:19:02
Pozdravljeni.

Zanima me, če v Sloveniji kdo že uporablja katerega od satelitskih messengerjev. To so relativno majhne napravice (100 do 300g težke), uporabne seveda v območjih, kjer ni GSM signala. Omogočajo satelitsko pošiljanje SMS, stalno sledenje (in sprotno pošiljanje podatkov v GEOS center) in klic na pomoč preko posebnega gumba.

In ravno glede SOS gumba ne dobim nobene konkretne informacije glede uporabnosti pri nas. SOS klic se preko satelita sicer samodejno posreduje v ameriški center GEOS https://support.garmin.com/en-US/?faq=dENvi0yoo51ib0Zh8L4El6, ki naj bi bil povezan z reševalnimi službami (SAR) v več kot 150 državah, tudi v Sloveniji. Po elektronski pošti sem naš www.sos112.si center zaprosil za potrditev, a nisem dobil nobenega odgovora.

Seveda se ne bi rad zanašal na napravo, ki bi se v kritičnih trenutkih izkazala za neuporabno ali komaj uporabno. GEOS je komercialna ustanova, v primeru potrebe po pomoči dejansko najbrž res obvestijo lokalni SAR (Search And Rescue) ekipo. Ko se registriraš v njihov sistem (naročnina je od cca 15 EUR naprej, vpišeš kup podatkov - tudi kontakte svojcev, ipd). Nisem pa dobil potjeno, da v primeru potrebe lokalnim reševalcem pošljejo te in tudi druge informacije: npr. zadnje točke sledi, prepis dotedanjih SOS komunikacij, informacijo, da je klicatelj dosegljiv le po SMS in ne na telefon, niti tega ne, če komunikacijo med reševalno akcijo prenesejo direktno na lokalno ekipo ali pa mora iti vse preko GEOS, kar lahko pomeni zamude in celo možnost izgube informacij in podobno). Prodajalec Garmin (storitev se imenuje InReach) sicer trdi, da vse deluje super. To pa je tudi vse. Zato bi bil resnično vesel, če kdo že ima kakšne izkušnje s tem in mi jih je pripravljen posredovati.

Odprl sem novo temo, ker se mi zdi, da ta ne paše pod "Telefoni". Če menite, da to ni v redu prosim, da temo prestavite.

Pa še to: GPS lociranje uporabljam že kar nekaj časa in so mi zgode in nezgode s sateliti precej poznani (globoke doline brez signala, krošnje dreves, ki signal motijo, napačno izračunane koordinate lokacije, težave z baterijami ipd.). Zato bom zelo vesel, če se morebitna debata osredotoči na dejanske izkušnje z messengerji.

Najlepša hvala!





všeč
JM202014. 02. 2020 17:58:44
Jaz uporabljam Garmin inReach že cca leto in pol. V tujini preko njega pošiljam SMS-je in maile domačim. Če sem v "divjini", telefona ne uporabljam več, tudi če je signal.

Dvosmerna komunikacija preverjeno poteka brez težav. In domači ti lahko enostavno odgovorijo nazaj preko svojih telefonov na tvoj inReach.

Baterija pri meni zdrži ogromno časa (dvomim, da jo povprečni uporabnik sploh uspe sprazniti v cca 1 mesecu na primer).

Je pa res, da pod gostimi krošnjami (npr. v džungli) lahko pride do motenj v signalu. Kar je itak pričakovano.

GPS lokacijo je meni, vsaj do zdaj, v Evropi in Severni Ameriki ter drugje kazalo do metra ali dva natančno.

SOS gumb še nisem pritisnil (k sreči). Glede na plačljiv servis/storitev in dodatne pakete, ki jih lahko vzameš po želji, jaz osebno zaupam v GEOS.

V Sloveniji nisem videl kakšnega uporabnika tovrstnih naprav. V tujini jih je ogromno in pravijo, da se lahko zanesejo na njih.
všeč
JM202014. 02. 2020 18:47:30
Tole najdem na Garmin Supportu:
http://download.garmin.com/InReach/inReach_Field_Experience_Webinar-SOS.pdf

Domnevno GEOS razume preko 200 jezikov in dialektov, hehe.

EXCLUDED TERRITORIES
The GEOS SAR entitlement extends to all countries of the World subject to the following
excluded territories and are subject to change:
• Afghanistan
• Chechnya
• Democratic Republic of Congo (DRC)
• Iraq
• Israel (West Bank, Gaza Strip and Occupied Territories Only)
• Libya
• North Korea
• Somalia
• Syria
(+1)všeč
j.18. 02. 2020 14:13:05
Ooo, JM2020, najlepša hvala! Vsaj eden!

Jaz se trenutno gibljem sicer bolj doma ter v sosednji Italiji in Avstriji, ampak kljub temu menim, da bom to zadevo nabavil. Najbolj mi je dragocen tracking (za moje domače), pa seveda ping lokacije in dvosmerna sms komunikacija. Rdečega gumba iz previdnosti raje ne omenjamnasmeh.

Oklevam le med vrsto naprave: inReachSE+ in inReach Mini. Prva ima večjo moč in baterijo, je pa tudi še enkrat težja (230 g proti 100g). Kakšne so pa tvoje izkušnje?

Srečno!
všeč
JM2020alt19. 02. 2020 16:59:17
Tudi jaz sem sprva razmišljal ali bi si kaj takega nabavil ali ne. Po drugi strani pa boljše preventiva oz. je treba biti v gorah/divjini primerno opremljen. Definitivno je takšna naprava strošek, ampak "safety first" zame.

So še druge firme, poleg Garmina, poglej malo po netu.

Jaz imam Explorer+. SE+ je brez topo map. Mini je "mini" verzija Explorera brez velikega zaslona/vizualnih map. Ga baje ful hvalijo.

Teža je relativen pojem. Če se posameznik uvršča med ultralight hikerje, so grami pomembni. Za dnevni ali več dnevni obisk SLO gora (kjer imaš zgolj "dnevno" opremo") je +/- 100g - po mojem - nepomembnih.
všeč
j.19. 02. 2020 17:56:51
Razmišljam skoraj identično, varnost je prva. Seveda nisem ultralight, ampak sčasoma se mi je v nahrbtniku poleg običajne opreme začelo nabirati kar precej robe, take "za vsak primer". Telefon z navigacijo, rezervna baterija, prva pomoč, razna drobna krama (svečka, vžigalnik, vrvice..), bivak vreča, včasih še tamale derezice poleg tapravih, ipd. Pa tudi cena za Mini je precej nižja.

Zemljevidov načelno ne rabim, jih imam na telefonu, ki mi porabi le 10 do 15 % baterije na dan, če je v letalskem načinu (gaiagps mi imenitno služi, včasih si pomagam tudi z mapy.cz).

Še dan ali dva si bom vzel za premislek in bom verjetno kupil kar Mini verzijo.

Še vedno pa mi ni čisto jasno, kako pošlješ SMS na slovenski 112 iz satelitskega omrežja (morda 00 386 112), če bi slučajno preko GEOSa, ki sicer ureja vso komunikacijo tekom reševanja, kaj zaškripalo (jezik, časovni zamik, dodatne informacije ekipi na terenu ipd.). Pa bom nekako že izvedel. Sem sicer poslal že dva maila na urszr@urszr.si, pa še nisem prejel nobenega odgovora.

Še enkrat najlepša hvala, tvoje informacije so mi kar v spodbudo!

všeč
JM2020alt19. 02. 2020 18:38:27
OK, z moje strani "neumno" vprašanje velik nasmeh
Slovenski 112 sprejema tudi SMS-e, praviš? Sem mislil, da velja zgolj klic. Očitno ne, haha (btw, nisem nikoli rabil klicat, k sreči).

SMS-je pošiljaš normalno, kot iz tujine. Nima veze, če je to satelit ali kaj drugega. 386 pa je.

Če nisi ziher za telefonsko 112, jim pošlješ mail? inReach pošilja tudi maile. Ima 112 email?
Sej GEOS mora biti zanesljiv, ne vem no.
všeč
j.19. 02. 2020 19:15:30
Vprašanje ni čisto nič neumnonasmeh. 112 Sprejme tudi SMS. Če pošlješ SMS na navaden GSM gre seveda 00 386... , 112 pa deluje drugače, brez predpone. Tudi tedaj, ko GSM kaže, da ni signala, poskuša najti signal od operaterja, pri katerem nimaš pogodbe (tudi avstrijskega, italijanskega ali karkoli že dobi). Domnevam, da na osnovi triangulacije pošlje sporočilo tistemu SAR (search and rescue), ki je odgovoren za to področje. Po drugi strani se mi je enkrat celo zgodilo, da sem na Hrvaškem Čakovcu hotel poklicati Cammeo taksi +385(01) 1212. Nisem opazil, da sem na slovenskem omrežju in sem dobil 112. Bilo je malo bedno, ko sem vprašal za prevoz zmeden Sistem, ki poskuša pomagati v sili, je očitno popolnoma ignoriral krajevno +385(01) predpono.

Na spletu sem našel najmanj en primer, ko je GEOS krepko zamočil pri komunikaciji (od možakarja, ki je bil v gorah z zlomljeno nogo je od SAR zahtevali, naj vendar pove naslov, ko jim je poslal kordinate, jih pa niso razumeli). Opis je tukaj. Možakar je imel sicer SPOT napravo, ampak zadaj je vseeno GEOS.

Kar se mi zdi ključno je, da bi reševalce na terenu opozoril, da lahko z navadnim GSM komunicirajo z mano na satelitsko številko, a le preko SMS ali mail sporočil. In to v celoti na moj strošek. Ne morejo pa me poklicati. Zdi se mi, da bi fantom na terenu taka informacija bila še kako dobrodošla.

Tudi mene do sedaj k sreči še nikoli niso reševali. Trenutno sem (glede načina komuniciranja) sicer v fazi spraševanja vseh prijateljev in znancev, ki imajo kakršnekoli povezave z 112, ni vrag, da ne bi zvedel, kako to gre.

všeč
JM2020alt20. 02. 2020 08:31:21
Aha, hvala.

V linku tip navede, da šerif in ostali niso vedeli, kako uporabljati koordinate. Njegovi domači in GEOS pa so imeli popolno informacijo. Bedno sicer, ampak bolj problem reševalcev in ne GEOS-a?

Kaj bi rekel, zna slovenska policija / gorski reševalci uporabljati GPS koordinate? Če izveš, sporoči prosim.
(Ne gre za dvom v sposobnosti SLO gorske službe in ostalih, verjamem/zaupam v njihovo usposobljenost in pripravljenost pomagati, zgolj za vprašanje prakse in kaj/kako ljudje komunicirajonasmeh)

inReach po defaultu ob SOS-u centru sporoči koordinate, kar se posreduje dalje. Tvoji domači so lahko "posrednik", I guess, če je zares nujno potrebno. Kolikor jaz razumem celotni princip delovanja, itak GEOS služi kot posrednik med tabo in reševalci. Direkten kontakt ni potreben. ALi pač?
všeč
JM2020alt20. 02. 2020 08:36:58
Še to...

Če se osebi sprazni telefon, razbije telefon, ali enostavno nimaš telefona, te reševalci nimajo kam poklicati. Edina opcija, ki preostane je reševanje po koordinatah (za potrebe debate predvidevajmo, da so na voljo). Ni vrag, da se zadeva ne uredi.
všeč
črow20. 02. 2020 15:41:37
Naši to znajo in to zelo dobro.
(+3)všeč
j.21. 02. 2020 10:16:46
No, počasi bomo pa le nabrali dejstva:
1. GEOS dejansko funkcionira
2. Iz GEOS sporočijo priimek in ime osebe, lokacijo in dosedanjo in sprotno SMS komunikacijo lokalnemu centru (vir: Garmin, SLO)
3. SLO reševalci znajo (in to dobro) uporabljati koordinate v formatu, ki jih pošlje GEOS
4. Ni jasno, če lokalni SAR centri dobijo satelitsko telefonsko številko klicočega ter podatek, da ga lahko kontaktirajo direktno, a le po SMS (pomembno za fante na terenu; da reševalci v akciji kličejo svoj 112 center, ta pa GEOS, GEOS pa klicočega in nazaj se mi zdi neracionalno. Vprašljiva je izguba časa, jezik, možne so napake pri prenosu informacij ipd.)
5. Prav tako ni jasno, če lokalni centri preko GEOS dobijo tudi ostale podatke o klicočem, ki jih je ta vnesel ob prijavi v sistem (naslov, telefone svojcev ali prijateljev, zstravstveno stanje, ipd.)
6. Varianta brez GEOS: iz InReach naprave klicoči pošljejo SMS domačim, ki obvestijo 112 in povejo vse, kar je treba (tudi satelitsko številko inReach naprave za SMS komuniciranje)
7. V zelo težkem primeru, ko klicoči lahko pritisne le SOS gumb, ostale komunikacije pa niso možne (uničen GSM telefon, ki v bluetooth povezavi z InReach olajša pisanje SMS, poškodba klicočega, ipd.) je pač upati, da gre vse preko GEOS in da deluje "by the book".

Najlepša hvala obema!

Pa še to: JM2020: mislim, da imaš prav: 100g (1 deci vode) v resnici ne predstavlja pomembne teže, glede na druge prednosti SE+ in Explorer, ki se mi zdita precej bolj robustni napravi.
všeč
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki