Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj

Varovanje

Natisni
iztok.maltar1. 12. 2007 09:49:45
Mene pa zanima s čim vse danes varujete svojega soplezalca v naših stenah. Ali še vedno uporabljate osmice ali katerega od sodobnejših pripomočkov?

Zanima me kako se novejše stvari obnesejo?
všeč
Gost1. 12. 2007 10:37:19
Vpiši se v alpinistično šolo, pa boš vse izvedel!
všeč
Gost1. 12. 2007 15:39:44
Ceneje je, če pobrskaš po kakšni novejši literaturi ali pa po spletu orng pobrskaš !
To se neda kar tako na kratko opisat !
Pa veselo brskanjenasmeh
všeč
Gost1. 12. 2007 15:50:59
Reverso. Če boš pogledal na proizvajalčevo internet stran boš dobil še nekaj navodil o uporabi. Več pa v plezalni šoli.mežikanje
všeč
Gost1. 12. 2007 20:32:43
V gorah?? Jao, ce ne ves niti tega, kako bos varoval soplezalca, potem res ne vem, kdo bi sel s tabo v steno!! Vpisi se v alpinistično solo in zagotovi varnost sebi in soplezalcu ter prihrani cas fantom iz grs-ja.
ps. sicer bi te pa v soli naucili, da se v kopni skali varuje s polbicevim vozlom, sam pa si varovan na bicevega. Vsa umetnost je torej se vedno - ne v tehniki, ampak v tvojem znanju.
Pa srecno.
všeč
Gost2. 12. 2007 18:43:10
Osmice trenutno ne uporabljamo za varovanje v steni, ampak jih obiskujemo na Krasu! Glede uporabe varovanja so ti že lepo svetovali in drži se teh nasvetov!!
Srečo na sprehodih v gorah ti želim!
všeč
iztok.maltar2. 12. 2007 19:38:23
Uf. Pametnih ljudi. tko k na večini forumov.
Drgač so me zanimale samo vaše izkušnje z varovali, ker se njihove cene giblejo od 7€ pa gor do 60€ in me sam zanima če jih je že kdo več sprobov.

Uporablat bi znov prov vse.Sam sm do zdej sam IBEX-a sprobov. Ni ni bil kej prida všeč.

Zato prosm sam za mnenja o produktih, ne pa da ugibate in nakladate o mojem znanju.
Če se da.
(+1)všeč
Gost2. 12. 2007 19:57:14
Potem bi pa vprašanje tako zastavil, ne pa kr neki....
všeč
Gost3. 12. 2007 14:12:57
Svašta, človek vas vljudno prosi za vaše mnenje kako se varujete, kaj uporabljate! Namesto da bi pomagali, pametujete. Naj bo ta stran v pomoč, seveda je dobro obiskati alpinistično šolo in tako dalje. Literatura je tudi dobrodošla, še največ pa lahko prispevate vi, ker znate in zmorete. Je pa žalostno, ker se nekateri želijo zanesti na vaše izkušnje, vi jih pa dobesedno potolčete. Dajte raje svoje znanje razširiti med ostale, če ne drugače, se vam bomo zahvalili, ker ste bili prijazni z nami in delili to. MI neuki vas pa bomo občudovali, ker ste bili pripravljeni deliti to z nami, lahko pa naredite še več, pa mogoče nekdo izmed vas, ki resnično obvlada vse to sprejme koga izmed nas na turo, kjer nas boste učili. Obstaja kup ljudi, ki si želijo znanja, pa jim ga nočejo posredovati in je težko najti ljudi, ki bi delili svoje izkušnje z neizkušenimi! Verjemite mi, splačalo se vam bo, ko boste videli navdušenje v očeh nekoga, ki ga zanima vse to, pa nima nikogar ki bi mu svetoval!
Pa lep pozdrav
Sebastjan
všeč
geppo3. 12. 2007 17:04:00
Z vsakim se nekaj strinjam - povedal bi rad tole: za zavarovanje soplezalca v steni se uporabljajo različna varovala - klin,vponka,vrv,zatič,prusik sidrišče.. odvisno od situacije, stene in marsičesa drugega.Za ta način varovanja ni drugega kot pa alpinistični tečaj, ali tečaj poznanega alpinista, ki vas bo poučil na terenu. Je potrebno kar nekaj izkušenj in vaje - saj gre za človeško življenje.Tako na kratko - v vprašanju mi ni jasno ali se zanimate kako delajo to drugi - ali kako bi vi to počeli in rabite nasvet preko foruma? Svetujem, če boste to počeli sami - potem je samo odgovor >šolanje v naravi ( vozli, klini.. )in inštruktor, ki to pač obvlada. Za informacijo, kako pač se to sedaj počne v praksi in to počnejo drugi - nabava planinske literature ( slikovni material ) - forum je premalo! Tudi moj odgovor je že med zgornjimi - spadam že med starejše planince in nisem plezal že kar nekaj let - se še pa z veseljem spustim s sinom na zahtevnejšo turo ( jeklenice, klini )in se še dobro zavedam, kako je, ko si sam odvisen od sebe na ključnih mestih in ko si v prepadnih stenah. Zato, še pa enkrat svetujem za zavarovanje soplezalca je samo učenje v naravi ( steni ), forum pa za manj zahtevna vprašanja.
Lp Geppo
všeč
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki