Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj

Pohodne hlače

Natisni
Kleemen9. 04. 2019 15:25:19
Glede na to, da se končuje zimska sezona ima večina trgovin že dobre akcije na zimsko oz. spomladansko/jesensko opremo. Kupujem dolge pohodne hlače, ki jih bi rabil predvsem za v hribe od jeseni do spomladi. Poleti imam kratke. Budžet tam okrog 40-50eur. Pomembno mi je, da so "slim" model, ki spodaj nima širokih hlačnic, kot 3/4 pohodniških hlač, saj imam nizke pohodne čevlje.

V Intersportu imam ogledana ta dva modela. Beira mn sem pomeril v živo in so super, nevem pa kakšna je bistvena razlika med lt modelom, glede na to, da so lt lepše in cenejše. velik nasmeh

https://www.intersport.si/mckinley-beira-mn-moske-pohodne-hlace-248994
https://www.intersport.si/mckinley-beira-lt-moske-pohodne-hlace-376211

Prosim še za kakšen predlog v tem cenovnem rangu in glede na to, da se mi z nakupom ne mudi se mi splača počakat še kakšen mesec, ko bodo verjetno še bolj ugodne cene?
(+1)všeč
Daaam9. 04. 2019 16:25:51
Ne rabiš komplicirat. Kupi kar ti "paše na rit" in je to to. Pri 50€ ne boš odkril nobene tople vode kar se tiče materialov in kvalitete ...
(+6)všeč
Sitback10. 04. 2019 18:24:38
Jaz sem lani v Annapurni dobil marmot arch rock za 40€ (50% znižane). Mal prečakiraj specalizirane trgovine (Iglu, Kibuba, Annapurna) dobiš lahko kakšn zodnji kos precej ceneje, seveda ce imajo številko.

Če se prav spomnim, sem kakšen teden nazaj videl v intersport outletu pohodne hlače Columbia triple canyon, glede na opisano bi ti ustrezale ker so ožji kroj, pa zelo raztegljive. Jaz imam ta model kratke hlače in so super.
(+1)všeč
čara25. 09. 2019 13:05:06
Jaz bom pa vsak čas znorela (če že nisem nasmeh ).
Obupujem v trgovinah oz. me jezi. Proizvajalci še niso ugotovili, da bi pa kakšna ženska imela bolj ohlapne hlače, ne oprijetih, z enakim številom uporabnih žepov, kot so moški modeli.

Pri moških se mi eni modeli res dopadejo, še celo barvo (šaniš rumena/zelena/oranžna/modra/rdeča. Neki kar iz zelenja, rjavih gozdov in sivih gora izstopa in se vidi.

A je kaka sotrpinka našla kako firmo, trgovino al si vse stlačite v ženske modele, kupujete moške in potem kje popravljata v pasu?
(+2)všeč
turbo25. 09. 2019 13:15:25
Tule je nekaj živih barv:
https://www.iglusport.si/esprea
všeč
Macesna20. 10. 2019 23:11:34
čara, te čisto razumem. Za moške je dosti več izbire krojev in barv, a veš, kako je bilo šele pred 15, 20 leti, ko za ženske ni bilo ene stvari!zavijanje z očmi
Pred kratkim sem v Igluju videla kar nekaj ženskih hribovskih hlač živahnih barv - kombinacije z modro, rdečo, rumenorjavo barvo. V glavnem so znamke Karibu.
Jaz seveda pomerim tudi moške hlače, včasih so mi bolj prav. In to velja tudi za kavbojke. Če bolje stojijo, pač bolje stojijo.jezik
všeč
čara21. 10. 2019 07:39:50
Pri motorističnih je podobno :p ampak tam sem našla fajne modele in kak manjko žepa nadomestim pri jakni. Jaz se stežka sprijaznim z oprijetim krojem vse do klen in da sta tista dva žepa bolj za okras, niti pakl robcev ne morem noter stlačit in potem še udobno hodit. Pol pa res vzamem kaj na moškem modelu in če je treba kaj v pasu prilagodit, hlačnice skrajšat, prosim sosedo šiviljo velik nasmeh Zdaj sem ugotovila, da so plezalne hlače tudi fajn za pohodništvo.
(+1)všeč
Macesna21. 10. 2019 22:22:20
velik nasmehvelik nasmeh res, ja, znajti se je treba, pa po svoje narediti. Meni grejo pa na živce ženske majice - enako oprijete, kot praviš o hlačah, obup! Kot bi bila napol naga. In takoj se premočiš. Po izrezanem dekolteju te pa še sonce opeče, uf, gorsko sonce, da nisi bronasto rjav kot na morju, ampak rdeč.mrk pogled
(+1)všeč
dprapr21. 10. 2019 22:41:44
Se popolnoma strinjam.Velja tudi za moške majice. Kot da kroji te majice nekdo, ki hribovskega sonca še ni videl od blizu.Da ne govorim o obilici črnih hlač za poletje.
Pa še nekaj me zanima, kdaj bodo nehali delati te "zaflikane" hlače. Zelo težko je namreč dobiti enobarvne in s primerno barvo za poletje. Če jih pa že najdeš, pa kroj ni ta pravi. Zgleda, da bo treba preklopiti nazaj na trenirke.nasmeh
(+4)všeč
Macesna21. 10. 2019 23:18:00
Ja, res, teror in izživljanje oblikovalcev. Dejansko sploh ni dosti izbire, le zdi se tako. Če pa te "zaflikane" hlače oblečeš še kam drugam kot nad 1500 m, te gledajo, kot bi pravkar priletel z vesoljsko ladjo. Se pravi, pristaneš pri črnih hlačah ...jezik
všeč
yyyeb16. 01. 2022 19:39:07
Da malo obudim temo. Kupujem pohodniške hlače za zimo in za malo manj mrzle dni. Na kaj ste pozorni pri nakupu takih hlač? Ne mislim točen model ali firma. Mislim v stilu debelina, žepi, rezteznost, funkcijske za švic... Sam sem mnoga leta nosil navadne športne trenirke, pozimi pa sem si pod trenirko oblekel dolge gate. Sicer se da čist v redu s tem hodit ampak sem prepričan, da so pohodniške boljše zaradi vetra, švica, globokega snega in hitrega sušenja. Sedaj je napočil čas ,da si nekaj kupim. A naj za zimo tudi kupim tanke in spodaj dolge gate ali kar debele? Hvala
(+2)všeč
JusAvgustin16. 01. 2022 20:34:12
Kupi tole. Ne bo ti žal. Pa še slovenski izdelek. Prav je da podpiramo slovensko robo.

https://www.on-line.si/sl/izdelek/hlace-softshell-tour/
(+1)všeč
zokipoki16. 01. 2022 23:17:14
Čeprav slovensko, definitivno predrago, vsaj zame.
Sam nosim za zimo tanke, nepremočljive forclaz iz dechatlona za okoli 55€ in so bomba! Pri čevlju se dobro zategnejo in tudi trpežne so. Pod -7 dam spodaj dolge gate in gasa.

Seveda je pa odvisno tudi kakšno imaš postavo in kakšne zahteve.
Upam, da najdeš nekaj kar ti bo ustrezalo.
Srečno!
(+2)všeč
yyyeb17. 01. 2022 09:36:38
Hvala za odgovore, verjamem, da so te slovenske vrhunske ampak so mi predrage. Bom pogledal v Dechatlon. Tam vedno kaj najdem zase. Tam sem kupil nizke pohodniške čevlje znamke Qechua za 60 EUR in so top. Udobje, robustnost, podplat... Imam tudi Meidl za 200 EUR in Alpina za 160EUR, velik del življenja sem uporabljal Planika tako, da lahko primerjam. Meidl je klasa zase in jih uporabljam na vseh težjih turah. Alpina mi nikakor ne leži, uporabljam jo samo še za travo kosit. Ta Qechua čevelj je bil kupljen bolj za foro ampak jih od takrat naprej nosim na vse pohode kjer ne rabim gležnjarjev ampak nizke.
všeč
iUnknown17. 01. 2022 10:03:38

Te, ki jih je predlagal @JusAvgustin, se mi zdijo OK in so nekoliko podobne Montura Vertigo, ki jih uporabljam jaz.

Monturo Vertigo uporabljam že enih 5-6 let. Zdaj imam že druge po vrsti. So mi res zelo dobre pa še cenejše so (pri Kibubi s stoži). Tako da res zahvala trgovcu v PCL, ki mi jih je takrat predlagal. Zdržale so mi tudi, ko sem si enkrat zapel dereze vanje in se niso strgale.

Trenutno pa za ne preveč nizke temperature uporabljam tekaške zimske pajkice, ker z njimi lažje tečem po terenih, kjer se zadnje čase največ gibljem. Če je nekoliko bolj mrzlo, dam pa spodaj še ene, tako kot to počneje ženske nasmeh

Meni žepi niso toliko pomembni, ker imam na rukzaku bočne žepe in tudi žepi po straneh rukzaka so dosegljivi med hojo. Sploh me pa nekoliko moti, če imam med hojo spravljene stvari po žepih hlač.

Meni je pomembno, da so:
- iz dovolj fleksibilnega materiala
- za določene terene je dobro, da so bolj trpežne, za druge kjer ni možnosti da pogrneš, pa to ni plus, ker so trpežne hlače pogosto bolj toge.
- če so bolj toge, mi je dobro, da imajo tudi dovolj primerno izolacijo. Ni pa dobro, da so prevroče, ker se to kar pozna na hitrosti. Bolje če te malo zebe. Vsaj na startu.
- spodaj niso široke kot pri kakšnem Elvis Presleyu, ampak da so spodaj res ozke, da ti ne gre mraz navzgor.

V glavnem nimam jaz samo enih hlač ali obleke, ampak imam precej različnih vrst in potem se oblečemm glede na progo ali glede na pričakovane vremenske razmere. Recimo, če je napovedan zelo močan veter, potem s sabo vzamem tudi opremo za dež, da me ne prepiha.

Trenirke absolutno ni za nosit. Jaz sem tudi v svojih začetkih to nosil, ampak to res ni to.

Lahko ti dam tudi kakšne linke, če te zanima.

Je pa tako, da če bos spraševal v kakšni trgovini, se zna zgoditi, da te bo trgovec nategnil s kakšno zadevo, ki jo prodaja in jo ravno ima na zalogi. Ravno par tednov nazaj sem nabavljal nekaj za okoli -10C v mirovanju (za bivakiranje) in so mi ponujali neke tanke flise, za katere sem preprican, da so pretanki za -10C v mirovanju.
(+1)všeč
iUnknown17. 01. 2022 10:12:15
Zdajle sem opazil še glede Decathlona.

Jaz sem šel tja enkrat pogledat za čevlje in sem pregledal vse kar so imeli na policah in vsi čevlji so že v trgovini precej drseli. Našel sem le ene, ki so bili nekoliko primerljivi kakšnim boljšim čevljem od bolj priznanih znamk. Skratka, jaz raje malo več investiram v svojo opremo, ne da mi potem kje zdrsne po skalah.

Je pa res, da so bili ti čevlji iz Decathlona zelo vzdržljivi. Z njimi sem naredil že preko 1400 Km in se podplat še kar ni zdrsal, kar se zlepa ne zgodi pri kakšni La Sportivi.
všeč
simon7917. 01. 2022 12:49:04
Še moja skromna opazka ... ja, najdražji iz Decathlona, so kar ok, vsaj te ki sem jih jaz nabavil. Sm vzel ene, leto in pol nazaj (90 eur se mi zdi) - zelo vzdržljivi, tako podplat kot ostalo. Bili 2x na Triglavu, pa tudi sicer hodim kar veliko...
(+1)všeč
Stran:1234
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki