Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj

Pohodne hlače

Natisni
jax16. 01. 2015 16:57:40
Na to pa moram odgovorit. Preprosto ne vem, kdo, ki da kaj na sebe, bo šel v hribe v vsakršnih razmerah. V določenih razmerah je preprosto najbolj varno in smotrno ostat doma, pa kolikor že nas kam vleče. Pa to nikakor ne pomeni, da se v hribe hodi samo v kopnih letnih časih. Nasprotno, v vseh letnih časih se najdejo razmere, ko je v hribih super, in tiste, ko je najbolje ostat pred televizijo.
(+2)všeč
tol16. 01. 2015 17:01:38
Zbedi je lepo povzel.

Večina nas, pa čeprav mislimo kako vrhunski so naši podvigi, smo še zmerja navadni povprečneži. In večina, ki jih bere forum, hodi v gore rekreativno.

Vrhunska oprema? Da, če jo rabiš?
Kdaj veš, da jo rabiš? Ko ti drugi rečejo ali ko sam ugotoviš kaj rabiš v določenih razmerah?

Meni se te limonade ne da več. Očitno je, da smo razdeljeni na dva tabora.
Jaz sem zgolj povedal, da imam tako oblačila in obutev od renomiranih in "kvalitetnih" proizvajalcev, kot tudi od kaj poceni robe iz Lidla, Hoferja, Intersporta, Hervisa...

Ni vsa roba iz Lidla/Hoferja OK...se pa najde veliko uporabnih stvari...je pa res, da nimajo stalne ponudbe. Skozi leta, se mi je nabralo toliko oblačil iz Hofer/Lidla, da pokrijem skoraj vse športe s katerimi se ukvarjam.

Res pa ne vem od kje ta paranoja pred poceni artikli? Ok, slabe izkušnje iz prakse še razumem. Biti pa apriori proti brez praktičnih izkušenj, je pa zgolj mlatenje prazne slame.

Drugače pa v Intersportu povprečen pohodnik zadovolji vse svoje potrebe po pohdniški robi, ki mu bo služila dolga leta.


Včasih ko svetujemo, ne vidimo celotne slike tistega, ki rabi nasvet.

Moj mnenje je, da tisti ki rabi vrhunsko opremo, mora v trenutku, ko se mu sporži takšna zahteva/potreba, že sam vedeti kaj približno rabi in za kaj bo to uporabljal.
Če sam pri sebi tega ne veš, po mojem mnenju še nisi zrel za takšno opremo/obutev/oblačila...kaj še le za težke in "vrhunske" podvige mežikanje



ajde čaw
(+15)všeč
Janez Seliškar16. 01. 2015 17:43:30
Staro reklo pravi, da obleka naredi človeka, pravega gornika sigurno ne.

Za povprečne planince, ki jim je hoja v gore rekreacija in zabava ob koncu tedna, je oprema iz omenjenih trgovin popolnoma ustrezna.
Kdo si lahko privošči več, si lahko kupi opremo znamenitih blagovnih znamk, ampak samo zaradi tega njegovi dosežki ne bodo imeli večje teže.
(+11)všeč
miri16. 01. 2015 18:07:25
Vprašajmo se,po kaj hodimo v hribe in gore.
Zaradi cunj,dosežkov ,rekordov,slik na spletnih straneh? Ali,mogoče,za svojo dušo?
(+4)všeč
Branee16. 01. 2015 18:18:55
Janez, to da obleka ne naredi gornika je absolutna resnica pa tudi dosezki ne bodo nic vecji. Ampak govor je bil o zahtevnih uporabnikih s strani tol-a..

@Miri, ljudje majo razne "agende". Nekateri so pozerji, drugi tekaci, eni strastni fotografi pa tudi romantikov ne manjka, je pa res da je slednjih v zadnjem casu manj zaradi nacina zivljenja.

Pa brezveze podaljsevat to debato, ker ji ne bo konca. Over & out.
(+1)všeč
Janez Seliškar16. 01. 2015 18:27:52
Zahtevnim uporabnikom "visi dol" za ta portal. Oni točno vedo, kaj rabijo in tega ne sprašujejo nas rekreativcev.
(+4)všeč
mukica16. 01. 2015 19:28:47
Začela sva hoditi po hribih v navadnih športnih hlačah, ki so se poleti napojile znoja da so bile že težke, v vetrovki si pa po 10 korakih ratal gnil...Postopoma, po kosih sva kupovala gorniško opremo..vsak mesec nekaj...se jo je kar nabralo, večena kvalitetne in ni nama žal kakšen € več, verjemite da se splača ....
Ne bom pozabila dogodka pri fotografu, ko sem prinesla razviti slike.. vprašanja... Toliko vrhov si prehodila, pa imaš skoz ene iste cunje....namreč vsake toliko časa si dam z vsakega obiska gora razviti sliko in v nekaj letih so oblačila v glavnem res ista, le mi2 sva malce spremenjenamežikanje
(+6)všeč
jax16. 01. 2015 20:46:32
@mukica

Začela sva hoditi po hribih v navadnih športnih hlačah, ki so se poleti napojile znoja da so bile že težke,

V takem primeru si oblečeš kratke hlače.


v vetrovki si pa po 10 korakih ratal gnil

V takem primeru pa si vetrovko slečeš. Sploh pa jaz osebno vetrovko zelo malo uporabljam med hojo, le če me dobi dež ali pa mogoče na kakem zelo vetrovnem grebenu. To je bolj oblačilo za postanke.
všeč
mukica16. 01. 2015 21:17:45
Jax....
saj so bile kratke , samo material je bil tak da se ni sušil in tudi vetrovko sem takoj ko več ni bila nuja slekla in se preoblekla v suha oblačila...v nahrbtniku je bilo več rezerve.
Hotela sem povedati da sem imela nekaj let nazaj drugačna oblačila, slabše materiale..
(+3)všeč
dkrajnc2717. 01. 2015 04:32:59
@Janeu Seliškar, se popolnoma strinjam z tabo

Če čutiš ljubezen do hribov in narave, se boš podal tako ali drugače oblečen...dan danes pa je vedno bolj in bolj na določenih domačih hribih, vse skupaj kot monda pista nasmeh
Dobro za tiste nad 2500 m, je le potrebno imeti male več dodatne opreme, drugače žal ne gre ane nasmeh
Drugače pa sam osebno sem postopoma kupoval različne kose oblačil, drugače enostavno ne gre nasmeh
(+1)všeč
nordkap17. 01. 2015 09:41:07
Mater ste se razpisali o zadevah, sam moj namen ni bil izzvati takšno debato.
Jaz sem samo spraševal po enih kvalitetnih poletnih hlačah za visokogorje ali pohodništvo, pa mi nihče ni konkretno iz izkušenj kaj priporočal, ampak samo ali Lidl/Hofer da ali ne.

Mogoče bi moral narediti vprašanje kot anketo:
S katerimi hlačami(tip,proizvajalec) ste najbolj zadovoljni?

Nekaj v taki smeri.

Ravno prišel iz Uršlje Gore moker, zdaj se pa sušim in smejim vašim debatam.
(+5)všeč
GregorC17. 01. 2015 09:59:57
Proizvajalec Ice peak, kateri model točno pa je pa ne vemvelik nasmeh
(+1)všeč
IgorZlodej17. 01. 2015 11:10:37
Krojaštvo Arcet, Mala vas, Bovec, odlični materiali, izdelano po meri, za tiste, ki hodimo v gore velik nasmeh, pa za tiste, ki punce vodimo na Triglav velik nasmeh , Pohodništvo, pa Lovski program, kakšen Lidl, kakšen Hofer, pri nas tega ni velik nasmeh
http://www.krojastvo-arcet.si/
všeč
krist217. 01. 2015 12:13:21
Toplo priporočam material schoeller dryskin. Hlače s tega materiala so nepremočljive, dobro se sušijo in dihajo, so zelo trpežne, precej dobro ustavljajo veter. Takšne hlače imam že 10 let in so skoraj kot nove. Pozimi se, da pod njih dolge gate, za poleti pa so pretople. Različni modeli imajo na različnih delih ojačitve s kevlarja. Ali ojačitev potrebuješ pa je odvisno za kaj jih boš potreboval.
všeč
ljubitelj gora17. 01. 2015 12:16:10
Iz Lidla roba, ki je ˝nametana˝ po nekakšnem nakupovalnem skladišču in zato pocen in ni slaba, malo slabše diha, ampak kot je rekel jax se slečeš. Ter zelo visoke marža nekaterih trgovcev v priznanih trgovinah s pohodniško opremo, ker morajo pokrit samo s to opremo vse te stroške poslovanja. Sigurno so marže 70%.
všeč
Pero_2417. 01. 2015 12:41:58
Imam hlače McKinley, teh. DryPlus, zelo so mi udobne in v njih se počutim zlo dobro. Mislim da niso ravno zimskega tipa, ampak zadnjič na Grintovcu -10 in močan veter, so mi ble še čist super. Tudi nekaj drugega opreme imam še McKinley: ruzak, čevlje (te zelo pohvalim). Nasplošno se mi zdi oprema tega proizvajalca dobra in zanesljiva. Lep pozdrav
(+2)všeč
mukica17. 01. 2015 14:27:10
Malce debelejše Vaude, tanjše Karibu schoeller dryskin... prve že kar nekaj let, zelo zadovoljnamežikanje
všeč
Kolar17. 01. 2015 17:06:20
Imam Inocovo zimsko softshell jakno iz Lidla, bil z njo vsepovsod mdr na Triglavu pozimi, vsakič jo mam na smučanju pa naj bo to v Visokih Turah ali pa na domačem griču. Nikoli prezebel, nikoli premočen.
Od Lidla imam tudi dolge gate, veliko planinskih in smučarskih nogavic, poletne planinske hlače (zimske od Icepeaka), punca ma od tam gojzarje..
Vsake toliko obnovim zaščitni sloj na bundi (jo impregniram) in ni nikoli nobenih problemov.
Verjetno bom označen za norca.

Ne vem kakšne izkušnje mate vi z robo HoferLidl ampak jaz sem z njo zelo zadovoljen nasmeh
(+1)všeč
viharnik17. 01. 2015 18:09:49
L.G. marže po trgovinah so 100 in več %, torej artikel se dobavi recimo za 50 eur, proda se za sto in več eur.
Pri razprodajah se prodaja roba s 50% popustom, pa misliš, da gre trgovec s tem v lastnen minus, še zasluži.
Kar se pa tiče kvalitete, sem še vedno pristaš, če že kaj kupim, da je roba kvalitetna in ti služi v dobrem in slabem vrsto let.Hoditi se da v gore tudi v kavbojkah, vendar, ko se vreme obrne ali je pred nami daljša tura, takrat se izkaže izdelek, ki so ga snovali z namenom za gorske pogoje.Razlika samo v kvaliteti Shoellerja ali različno pletenega flisa pri istem izdelku (Lidl ali alpinistične trgovine) je velika in po tem se odraža tudi cena.Ne vem, če bi mi po več kot desetih letih tur še gverale hlače iz Hoferja, kot sedanje Mammutove.
Mislim, pa, da so lokalne teksitne fabrike (primer nekdaj firme Vrh) s kvaliteto izdelkov lahko povsem primerljivo konkurenčne z glavnimi firmami, ki krojijo svetovni trend.
všeč
Stran:1234
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki