Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Planinske koče
GregorC     
29.5.2016
Z pravo ponudbo in predvsem ODNOSOM se da marsikaj. Če ni tega, hja, pol pa je res težko.
VanSims     
29.5.2016
Z avtorjem članka na Gore in ljudje se seveda v celoti strinjam. Ker se tudi sam dosti gorniško udejstvujem v tujini, lahko izkušnje iz tujih koč samo potrdim. Cene pa pri nas ne samo da so enake ampak za nekatere dobrine in storitve celo višje kot v npr. Avstriji.

Tisto z obilnim polpenzionom lahko tudi potrdim: francoski pireneji, cena v chaletu (seveda v privatnih rokah): 30 EUR. Vključeno: spanje, zajtrk (ne sicer samopostrežni a količinsko neomejen) in pa večerja s predjedjo, glavno jedjo, ter dvema posladkoma, najprej po francoski navadi sir potem pa še pravi posladek. In to v Franciji, ki se po draginji skoraj že lahko primerja s Švico.

Pred časom sem tudi sam na tem portalu podobno kritiziral naše koče pa ste vsi planili po meni. V podobnem stilu kot posmehovanje tiste oskrbnice pod Triglavom iz članka. Ah seveda, sedaj pa je isto napisala neka avtoriteta in je to objavljeno na preverljivem mediju - to je pa čisto nekaj drugega!

Tisti pa ki bi radi da bi v naših gorah še naprej stal čas nekje v časih Politikinega zabavnika in Sreče na vrvici pa le poslušajte kaj govori avtoriteta PZS: tako mora biti! Da se ja porabi čim manj denarja za koristne stvari in čimveč za nekoristne ter za privilegije nekaterih njenih visokih članov!

Pravi, pristni Slovenec, čez katerega ga ni se (za razliko od zagovedenih jodlarjev, ki si drznejo tu pa tam malo pomisliti s svojo glavo) ravna po takih avtoritetah, kajti kar rečejo bo že držalo! Saj ja vsi v tej državi delajo za narodov blagor! velik nasmeh
Zebdi     
30.5.2016
Kaj vem, meni so naše koče še vedno precej bolj prijetne kot pa tisti hoteli v tujini...
jprim     
30.5.2016
@ Zebdi ...
Sama ne bi rekla hoteli, koče kot so koče, urejene v vsem sijaju - začenši s cvetjem na oknah, nadaljuješ v notranjosti, kjer je vse v slogu starin in raznih predmetov ... in raznih domačih izdelkov, ki jih lahko kupiš ... ostaneš brez besed, ker enostavno ne moreš verjeti, da nekaj takšnega lahko sploh obstaja.nasmeh
Gre pa za ljudi, ki znajo, kako z denarjem in vedo kaj morajo ponuditi pohodniku za to ceno.
Lansko spanje na Vodniku z večerjo (ker sva člana, je bilo spanje ceneje) - 54 evrov. Večina pa jih zagotovo pozna to kočo in vemo, kaj lahko nudi. Bore malo.
Pa zato ni kriva prijetna in prijazna oskrbnica.
LP!
navdušena     
30.5.2016
Vodnikova koča na Velem polju - katastrofa! Raztrgani modroci in dno pokrito z ričetom bolj ali manj brez okusa. In seveda kršijo pravila, ki jih sprejma upranvi odbor PZS (lani poleti). Sramota in pogoltnost bi rekla.
Zebdi     
31.5.2016
@jprim, odvisno. Mene recimo Vittorio Emanuele pod Gran Paradisom še zdaleč ni prepričala, sta mi pa zelo prijetna Pogačnikov dom na Kriških podih in Zasavska koča na Prehodavcih.
mirank     
31.5.2016
Se popolnoma strinjam z gornjim zapisom. Jih je kar nekaj tudi v It ki so (bile) pod kritiko, pa jih nisem videl prav malo. Prednjačila je vsaj zame v neg smislu, koča Brazza. Koča pod G paradisom pa kljub obleganosti vseeno boljša kot Kredarica, vsaj kar se počutja in reda tiče.
VanSims     
31.5.2016
Koče v italijanskih Julijcih: treba je vedeti, da so Julijci za italijane popolna provinca, tako kot za nas recimo Prekmurje. Da ne bo kak Prekmurčan užaljen, dejansko se Italijani obnašajo do Julijcev tako kot mi do npr. Prekmurja. Pa še v italijanski provinci so v povprečju koče boljše kot pri nas.

Po drugi strani so naši Julijci naš glavni profitni center v gorniškem smislu. Saj ne rečem da bi morale biti spedenane tako kot v Dolomitih, italijanskem glavnem gorniško profitnem centru. Ampak če bi bile vsaj tako kot v italijanski 'provinci' pa bi bilo že nekaj!

Gledati urejenost koč tik za mejo je varljivo: kdo hodi v italijanske julijce največ? Tisti 'slavi'. Ja, kdo se bo pa za njih trudil?

Koča Neue Seehütte, kake 15 minut od izstopa iz Hans von Hied Steig v pogorju Rax-a, blizu Dunaja. Koča, ki bi jo z vso pravico lahko postavil kdo za primer, češ glejte tudi v Avstriji so nikakve koče. Če pa vidiš katere narodnosti iz bližnjih bivših socialističnih držav prevladujejo na ferati in sploh po tamkajšnjih hribih in da je nemško govorečih le za vzorec, ti je pa takoj jasno!

Poglejte lepe ceste čez avstrijske prelaze, pa poglejte cesto iz avstrijske strani na Ljubelj ali še huje na Korensko sedlo. Na naši strani sta boljši. Ti cesti pač vodita na balkan. Kdo bi se trudil?

Ko sem se še peljal z interrailom, so na nočnem vlaku za Munchen, avstrijci redno izklapljali gretje. Kdo pa se je vozil v tem vlaku? Balkanski zdomci in morda par procentov Avstrijcev. Za njih pa ne bomo trošili elektrike! Enkrat sem s tega vlaka, v Schwarzachu prestopil na vlak za Insbruck, o na njem pa je bilo gretje pa še kako lepo toplo!

Moj fotr je bil na romanju v Mariazellu. Tako slabe organizacije, da še ni videl. Slabo ozvočenje, nobene skrbi za starejše oz. ostarele,... Sramota za Avstrijce? Kdo hodi tja na romanje? Poleg Slovencev seveda še ves zgoraj omenjeni socialistični vzhod. Se bodo za njih trudili?

Taki pač so, egoisti!
lino     
31.5.2016
VanSims, pred leti je bila javno zelo priljubljena napoved, da bomo kmalu druga Švica. Ti pa očitno topiš naše sanje in pričakovanje tega lepega trenutka.
mirank     
31.5.2016
Nekoč je moj kolega rekel zakrknjenemu samcu iz naše okolice: Si sam ker si čuden, ali si čuden ker si sam. Ravno tako je lahko tista koča v Avstriji taka in zaradi tega cenejša in privablja specifično klientelo, ki si to lahko privošči ali obratno. Samo naprimer prej omenjena koča Brazza je oblegana zaradi dostopnosti, pa boš Slovenca redko srečal tam.
Še vedno sem prepričan da je vse odvisno od osebja; tudi v čisto špartansko urejenih kočah se da urediti spodobno bivanje, to nam večkrat dokazujejo drugi!
IgorZlodej     
31.5.2016
Jaz sem vedno ustavim v Brazzi, še takrat, ko je zaprta malo pogledam naokoli, tudi danes velik nasmeh
ajo62     
26.9.2016
Lepa jesenska,soncna sobota 24.9.16. Naj mi kdo pove zakaj je bila koca K. Juga v Lepeni zaprta, medtem ko je bila koca pri krnskem jezeru odprta, v veselje stevilnih planincev
Planinski pozdrav
seflja     
26.9.2016
PD Nova Gorica ima Lepeno kot Krnska jezera in tam dobiš odgovornasmeh
Majdag     
5.4.2017

..Blejska koča na Lipanci ima nov videz...nasmeh
Planinske koče - fotka je od sestre..1
Majdag     
28.4.2017


...Koča pod Golico je že odprta, vabljeni!
Planinske koče  - PD Jesenice obvešča..1 Planinske koče - Pot je lepo označena iz več smeri..2
Majdag     
29.4.2017
Pozdravljeni,
posredujem obvestilo PD Jesenice

Planinsko društvo Jesenice sporoča, da sta Koča na Golici in Koča pri izviru Soče v Trenti ODPRTI. Dobrodošli!
Povejte naprej...

Lepe praznike
Vodniški odsek
Aleksandra Božnar
/Prispelo po el. pošti.../
Planinske koče - Koča pod Golico / fotografija je od lani/1 Planinske koče - Koča pri Izviru Soče / fotografija je od lani/2
Majdag     
5.5.2017

...PZS ...
V visokogorju čaj in malica še iz nahrbtnika, drugod tudi že iz kuhinj planinskih koč, ki so že odprte.../ Iz Planinskega vestnika/
Objavil(a): Matej OgorevcV gorski svet se počasi in vztrajno vrača življenje ter planinski živžav! Morda v prvih dneh letošnjih prvomajskih praznikor res da še ne, ob napovedanem skorajšnjem trganju oblakov pa bodo poleg obiskovalcev gora oživele tudi planinske koče.
Ob tem velja poudariti, da trenutno ne beležimo sprememb odprtosti visokogorskih koč, marsikje nižje pa je že zaznati številne gostinjske aktivnosti.

Julijske Alpe
V Julijskih Alpah vas vsak dan strežejo že v petnajstih kočah. Domu na Komni, Planinskemu domu Tamar, Planinski koči Merjasec na Voglu, Koči v Krnici, Koči na planini Stador, Erjavčevi koči na Vršiču, Blejski koči na Lipanci ter Planinski koči na Uskovnici, kjer ste bili dobrodošli tudi med vsemi zimskimi dnevi, so se z vsakodnevnim delovnim časom pridružili še Mihov dom na Vršiču, Koča na Gozdu, Koča pri Savici, Planinska koča na Vojah, Aljažev dom v Vratih, Kovinarska koča v Krmi, ter v Koči pri izviru Soče. Sicer pa ob koncih tednov ter ob praznikih zadiši tudi iz kuhinj in jedilnic na planini Razor, na Orožnovi koči pod Črno prstjo, na Vogarju, Ratitovcu ter na Petrovem Brdu.

Poseben status ima le Kredarica, kjer vas zasilno lahko oskrbita meteorologa. Kar pomeni, da vam lahko priskrbita posteljo in odeje v neogrevanih sobah taiste koče.

Preostale koče ostajajo do nadaljnega zaprte, prenekatere pa utrujenim mimoidočim ponujajo zavetje v zimskih sobah, ki se nahajajo v samem objektu ali pa ločeno v bližnjem objektu. Prav tako so odprti vsi bivaki. Za oboje, zimske sobe in bivake, pa velja, da so opremljeni vsaj z nekaj dekami. Ob tem obiskovalce teh zasilnih pribežališč prosimo, da jih ob odhodu za seboj počistijo smeti, zložijo odeje ter za seboj trdno zaprejo vsa vrata, okna in napolknice.

Kamniško-Savinjske Alpe
Tudi v Kamniško-Savinjskih Alpah smo na Planinski zvezi Slovenije že zaznali nekaj več življenja v notranjosti planinskih koč, a so razlike v primerjavi z zimskim delom sezone manjše. Vsak dan vas bodo veseli oskrbniki in oskrbnice Domžalskega doma na Mali planini, Mozirske koče na Golteh, Planinskega doma na Gospincu, ki je po lanskem požaru deloval že celo zimo, Andrejevega doma na Slemenu, Frischaufovega doma na Okrešlju ter v Kamniški Bistrici. Od prvomajskih praznikov naprej vas med vikendi postrežejo tudi na severni strani Grintovca na Češki koči ter na Menini planini, vulkanskem Smrekovcu ter vetrovnem Kamniškem sedlu, na Klemenči jami, Kriški gori, pod Storžičem ter na Kališču. Koče na Ledinah, na Kokrskem sedlu ter na Korošici ostajajo zaprte, zavetje pa si lahko najdete v zimskih sobah, ki se nahajajo v objektu omenjenih koč. Pred vremenskimi vplivi ali pa le pred nočjo se lahko skrijete tudi v štiri bivake, ki se nahajajo na območju Kamniško-Savinjskih Alp.

Karavanke
V Karavankah z izjemo Doma na Uršlji gori ter Koče na Golici ne beležimo odstopanj od dosedanjega delovnega časa. Po naših podatkih so zaprte le koče na Stolu, na Pikovem ter pri izviru Završnice. Bivakov ali zimskih sob na območju Karavank NI!

Pohorje, predalpski svet in ostali predeli Slovenije Na Pohorju, v predalpskem svetu in ostalih predelih Slovenije v obratovanju koč ni večjih sprememb. Večina jih obratuje ob koncih tedna ter praznikih, nekaj pa je tudi takih, ki so odprte vsak dan.

Napisanemu navkljub priporočamo, da se pred načrtovanim prenočevanjem oz. obisku z večjo skupino predhodno najavite. Oskrbniki bodo tako lahko pravočasno poskrbeli za ogrevane sobe ter za zadostne količine dobrot. Opozorilo še toliko bolj velja v primeru slabšega vremena.

Več informacij o stanju odprtosti planinskih koč najdete na spletni strani pzs.si/koce.

OPOZORILO PRED OBISKOM VISOKOGORJA: Ob zadnjem sneženju (v dolinah deževju) je v visokogorju Julijskih Alp zapadlo tudi več kot meter novega snega, drugod sicer nekoliko manj. Veter je gradil zamete, na grebenih opasti, na izpostavljenih mestih se je naredila kloža. Razmere so tako zimske, zato se podajajte v območje snega le s popolno zimsko opremo ter zadostnim znanjem uporabe le-te. Ne gre pozabiti niti na nevarnost plazov, nižje temperature ter oteženo napredovanje.

Pripravil Matej Ogorevc
..
Majdag     
28.5.2017Planinci, pohodniki, ljubitelji vedno lepe Golice in Koče pod Golico... Pod pobočjem Male Golice, v smeri za Pusti rovt, so ob potki naložena drva za kočo. Če ste pri močeh in hodite od sedla Suha proti koči, poleno na rame, ja lahko tudi več. Petra in Katarina bosta veseli in vzdušje bo še bolj prijetno...Pa varen korak v hribih! /Fotografija je od Hasana/
Planinske koče - Drva  ob poti iz sedla Suha proti koči pod Golico.../ Slika je od Hasana/1
Majdag     
2.6.2017

.. Govori se, da bo 11. junija 2017 veselo na Pristavi, Koči pod Golico in tudi na vrhu Golice...nasmeh

https://govori.se/dogodki/s-tv-golico-na-isindikalni-zlet-na-golico/
Planinske koče - Koča pod Golico..1
Majdag     
19.6.2017


...Petra in Katarina v Koči pod Golico vas prijazno vabita. Razgledi na najvišjega zagotovljeni, tudi iz balkona. Vse potke so suhe, dobro vzdrževane in pristop mogoč iz vseh koncev...nasmeh
Planinske koče - Počitek prav pride1 Planinske koče - Petra in Katarina2 Planinske koče - Koča pod Golico3
Stran: 1 2 3 4 5       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki