Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Komna
LidijaJesih     
9.3.2014
Nekaj utrinkov s Komne, danes turno-krpljarskega-peš raja. Pot lepo shojena, tudi nazaj grede se ni preveč prediralo, gaz utrjena do koče pod Bogatinom, plaža pred domom polna. Številne sledi so vodile na bližnje vrhove in bilo je toplo za kratke rokave.
Komna narava dela frizure1 Komna Bohunjski vrhovi2 Komna menda so to strho zamenjali za hrib?3 Komna ne rče se zastonj Lepa Komna4 Komna proti koči pod Bogatinom5 Komna cop cop cop, malo po malo pa se daleč pride6 Komna Koča pod Bogatinom, naš cilj7 Komna od tu naprej je za pešake bolj utrudljivo8 Komna Bogatin se važi v belem9 Komna tudi proti Lanževici so vodile sledi10 Komna Podrta gora pozimi ne zgleda tako zelo podrta11 Komna kremšnita na Komni12 Komna pozdrav danes polnemu Domu na Komni13 Komna pa še pogled na Bohinjsko jezero v bleščečem dnevu14
kabe     
14.4.2014
Živjo!
Ali je kdo te dni pohajal tam gor? Kako je s prehodnostjo (sneg) do triglavskih jezer in Krna? nasmeh
Hvala za informacije. Lep pozdrav
ploha     
16.4.2014
Včeraj na Komni,sneg se prične nad 1100metri in se ne predira če se držiš poti...drugače pa kar veliko podrtega drevja in je potreben kakšen manjši "obvoz"..nasmehnasmeh
Komna1 Komna2 Komna3 Komna4 Komna5 Komna6 Komna7 Komna8 Komna9 Komna10 Komna11 Komna12 Komna13 Komna14
magroman     
28.1.2015
Nisva vedla kam bi šla,pa sva izbrala Komno.Lepše v hribih že ne more biti,kot je blo danes.Štartala iz Savice,sama pot je ok, malo ledu, ampak se ga da obhoditi.Oskrbnik zelo prijazen,tud njegova psička zelo vesela obiska najinega belega Tigra.Štartava nazaj proti dolini in na križišču za Črno jezero se kar nahitro odločiva in zavijeva proti njemu.Opremo sva imela s seboj,ampak je nisva potrebovala.Sneg je zelo dobro držal, se ni nič prediralo.Mimo zaledenelega jezera,pa smuk čez Komarčo v dolino.Pot je bila brez snega, pa sonce je kar dobro grelo.nasmeh
Komna Bohinjska voda1 Komna2 Komna3 Komna4 Komna Lepu5 Komna Prelepu6 Komna Navigator Tigi7 Komna Svečke8 Komna9 Komna10
SuzanaM     
14.2.2015
11.2.2015 sem se v iskanju krpljarskih užitkov podala na dvodnevno turo na Komno. S hojo sem pričela pri hotelu Zlatorog v Ukancu, kjer me je odložil avtobus. Dvigajoče jutranje meglice so me premamile do Bohinjskega jezera, kjer sem skoraj eno uro občudovala prebujajoče jutro. Tako sem na Komno prilezla prepozno za kakšno daljšo turo in sem se odpravila le do planine Govnjač. Pot do Komne je bila dobro utrjena in zaradi številnih smučarjev lepo zglajena. Sneg s strmin nad potjo je večinoma že zdrsel, se je pa že zjutraj slišalo pokanje plazov v grebenu Sp. Bohinjskih gora. V nadaljevanju do planine Govnjač še nedotaknjena belina (ali pa je sonce zabrisalo sledi predhodnikov). Izredno toplo vreme in jasnina brez oblačka so sneg dobro razmočili, a se s krpljami večinoma ni udiralo več kot 10 cm.

Snega je bilo za kakšen meter, tako da so se večinoma še videli vrhovi ruševja in ni bilo tako širnih belih prostranstev, kot sem ji doživela lani. http://www.hribi.net/trenutnerazmere.asp?slo=1&gorovjeid=1&id=5829&stran=1

Po prijetni in udobni namestitvi v Domu na Komni, kjer so zame lepo poskrbeli prijazni oskrbniki, sem naslednji dan nadaljevala na Bogatinsko sedlo.

Nadaljevnaje zgodbe na povezavi:
http://www.hribi.net/trenutnerazmere.asp?slo=1&gorovjeid=1&id=1714

Komna v pričakovanju avtobusa pri ŽP v Bohinjski Bistrici1 Komna na izhodišču pri hotelu Zlatorog v Ukancu2 Komna prebujajoče se jutro ob Bohinjskem jezeru3 Komna Pršivec iz jutranjih meglic4 Komna5 Komna skozi meglo se je že zlatilo sonce6 Komna naprej skozi Ukanc proti slapu Savica7 Komna skozi meglice do Komne8 Komna trenutek razjasnitve9 Komna proti slapu Savica po dobro utrjeni gazi10 Komna dobro utrjena pot proti Komni11 Komna pogled navzdol čez bele strmine12 Komna13 Komna kjer se Savica izlije v jezero14 Komna zimski vzpon na Komno je v primerjavi z letnim prav radosten15 Komna16 Komna17 Komna18 Komna s Komne proti Mahavščku in Bogatinu19 Komna Bohinjsko jezero in Kamniško Savinjske Alpe20 Komna tudi tokrat ni šlo brez kepanja z igrivo Perlo21 Komna proti Planini Govnjač po nedotaknjeni belini22 Komna pogled nazaj proti Domu na Komni23 Komna24 Komna naprej proti planini Govnjač25 Komna nad planino Govnjač26 Komna planino Govnjač je že zagrinjala senca27 Komna28 Komna29 Komna30 Komna nazaj po lastnih stopinjah31 Komna Govnjaški Kuk in Podrta gora32 Komna33 Komna rjava fasada Doma na Komni se kar zlije z ruševjem in macesni34 Komna vrh Triglava35 Komna36 Komna37 Komna od sončnega vzhoda do sončnega zahoda s soncem obsijani Dom na Komni 38 Komna39 Komna40 Komna od rdečih vrhov41 Komna42 Komna do rdeče gladine jezera43 Komna tako sem uživala v sijajnih razgledih kar iz moje sobe44
lukapet     
14.2.2015
Kakšne pa so kaj razmere proti Bogatinskemu sedlu in naprej proti Lanževici in krožna nazaj skozi Lepo komno. Je kaj shojeno.
SuzanaM     
14.2.2015
Nameravala sem na Lanževico, pa sem prišla le do Bogatinskega sedla. Podrobno poročilo sledi. Pred mano je šla večja skupina smučarjev na Lanževico. Od Koče pod Bogatinom pa je šla sveža sled krpelj čez Lepo Komno. V smeri Bogatinskega sedla je bilo zluknjano še kakšne 0,5 ure naprej od Koče pod Bogatinom. Brez krpelj se je udiralo 0,5 m in več.
Tudi v smeri Sedmerih jezer in Kojnskega sedla še ni bilo sledi. Verjaman, da so smučarji v teh dneh že potegnili špuro, ki bo v pomoč tudi krpljarjem. Snežne razmere pa so sedaj verjetno že povsem drugačne, saj že par dni ni sonca, ki bi talilo sneg, napovedano pa je bilo tudi novo sneženje.
hribov.ec     
13.3.2015
Lp vsem, ali kdo ve ali je smer od Črnega jezera do Komne kaj shojena? Da se ne zgubim...zavijanje z očmi Hvala.
janez.novak     
29.5.2015
Danes delno krožna tura Savica - Komna - Bogatinsko sedlo - Mahavšček - planina Govnjač - Komna - Savica. Razmere odlične, pot lepa, snega ni nikjer. Obiska ni bilo veliko, zaradi lepih razgledov, lahke orientacije in nezahtevnosti to pot zelo priporočam.
Komna Jutranji pogled na Podrto goro od Doma na Komni1 Komna Mahavšček izpod Bogatina2 Komna Spredaj Vrh Škrli in Vrh Planja, zadaj Podrta gora, Zeleni vrh in Tolminski Kuk3 Komna Pogled proti Jezerski dolini, levo Lepo špičje, desno Tičarici, Kopica in Zelnarici4
Peter222     
12.6.2015
Pozdravljeni g. Novak. Mi lahko samo poveste, koliko časa ste potrebovali za celotno turo?. Je pot v celoti markirana tudi proti Govnjaču?

Hvala za informacijo.

Planinski pozdrav, Peter
janez.novak     
12.6.2015
Mislim, da sem hodil kakih 9 ur, ampak ne hitro. Od Savice do Mahavščka 4,5 ure, sestop na Komno 2,5 ure in s Komne 1,5 ure. Pot je markirana (sicer markacije niso tako pogosto kot npr. na Triglav), ampak je v redu, ker je precej shojeno. Do Govnjača pa imaš dve možnosti - bližnjico ali naokoli.
Peter222     
15.6.2015
G. Novak, hvala vam za informacijo.

lp Peter
SunBurned     
19.12.2015
Stanje včeraj:Serpentine v zgornjem delu kar nemarno ledene/zglajene, prav tako zadnji del poti pod Domom na Komni. Tako da kakšne derezice res olajšajo pot.
Od Doma do Bogatinskega sedla čisto kopno, na Mali Bogatin le zaplate. Naprej proti Krnskemu jezeru malo več snega, ki se tudi rad predira, vendar potem nižje zelo hitro skoraj povsem izgine.
Po pripovedovanju oskrbnika v redu shojeni tudi poti do Rjave skale in Koče pri Sedmerih, na zadnji priporočljive dereze zaradi zlizanosti.
Zelo topel dan, sredi dneva okoli Sedla komot za kratke rokave.
Komna Mimo Koče pod Bogatinom proti sedlu1 Komna Preko Gracije, Komne, vse do Storžiča2 Komna Sprehod v smeri Krna.3 Komna Sobotno jutro4
Alex71     
22.1.2016
Živjo!

Zanimajo me razmere na Komni.

Lep pozdrav in hvala za vse informacije nasmeh
wsbase     
29.1.2016
Živijo, tudi mene. Je bil kdo v zadnjih dneh? Je koča odprta?
regor     
29.1.2016
Ni težko poizvedeti jezik:
http://www.planinske-koce.si/dom_na_komni


Lep dan še naprej!
mukl     
29.1.2016
Dom na Komni je vseskozi odprt, glede razmer pa ne vem kaj koga zanima, tako, na splošno pa vemo, da je snega bore malo.
Stran: 1 2 3 ... 13 14 15       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2016 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki