Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Ciprnik
pantani1     
30.4.2018
Včeraj na Ciprniku. Pot do Mojčinega doma je kopna.Kar se tiče razmer do Ciprnika je pa takole. Nekaj snežnih zaplat še je,ki pa se jim da v prvem delu poti lepo izogniti.Do vrha so še trije snežni deli, ki so malo zoprni še posebej ker je sneg odjužen, ampak se da po stopah varno prečiti.Je pa na parih delih vidno razpokana zemlja,tako da se zna ob obilnem deževju splaziti!!!
Ciprnik1 Ciprnik2 Ciprnik3 Ciprnik4 Ciprnik5 Ciprnik6 Ciprnik7 Ciprnik8 Ciprnik9 Ciprnik10 Ciprnik11 Ciprnik12 Ciprnik13 Ciprnik14 Ciprnik15 Ciprnik16
jbs     
14.8.2018
V nedeljo družinsko na Vitranc in Ciprnik. Gor od Jasne, dol po smučišču in na letne sanke. Pot od Jasne postaja s povečanim prometom v zadnjih letih vsebolj zdelana (v strmem in grebenskem delu), predvidevam, da jo bodo, sedaj ko se promovira Tematski park Vitranc, postopoma utrdili. Tako kot so letos pohvalno uredili pot od smučišča v zgornjem delu na najbolj problematičnih delih. Sankanje po turi je za otroke super popestritev, vendar kar draga (8 eur na osebo, do 6 let zastonj).
velkavrh     
16.8.2018
Danes smo četrkova skupina PD Škofja Loka osvojili Vitranc in Cipernik-1745m.Šli smo seveda po označeni poti od jezera Jasna.Naše društvo je šlo letos že po lovski gor.Pot je dobro označena.Poteka skoraj cela po strmem grebenu.Nam se ni zdela preveč zdelana kot omenja jbs.Naredili pa so pohodnniki kar nekaj kratkih bližnjic, kar se ne bi počenenjalo.Pot pa zaradi nedavnega dežja res ni bila suha in je terjala večjo previdnost.Potka je tudi prepredena s koreninami.Poteka pa skoraj v celoti po gozdu-v prijetni senci.Do Doma Mojca na Voitrancu imamo približno dve ure hoda. Tu nas pričaka prijazen oskrbnik, ki že kuha dober bograč.Nato pa nas čaka se ura hoda na vrh Cipernika.Najbolj izpostavljeni odseki so varovani z jeklenico. Vrh pa nam pričara enkratne razglede po okoliških vrhovih.Visimo vse od Ponc, Jalovca in naprej.Vračali smo se po poti za Planico. res je malo izpostavljena ,se plaziš pod podrtimi drevesi,za dol je zmerom potrebna še večja previdnost. Imeli smo res lepo turo, ki jo toplo priporočam. Označil bi jo za srednje zahtevno, nikakor ne za lahko.
Ciprnik Pri jezeru Jasna.1 Ciprnik Proti Vitrancu in seveda naprej na Cipernik.2 Ciprnik Začne se gozd in strma pot.3 Ciprnik4 Ciprnik5 Ciprnik Razgledišče.6 Ciprnik Pot je dobro označena.7 Ciprnik8 Ciprnik Po dveh urah smo na Vitrancu pri Mojčinem domu.9 Ciprnik10 Ciprnik11 Ciprnik12 Ciprnik Bograč diši!13 Ciprnik Enoseda nad domom.14 Ciprnik Dejansko vrh Vitranca.15 Ciprnik Pri jeklenicah.16 Ciprnik17 Ciprnik18 Ciprnik Vrh Cipernika.19 Ciprnik Gasilska.20 Ciprnik Dol po poti za Planico.21 Ciprnik Strma pot za dol.22 Ciprnik Razgledišče .23 Ciprnik Nordiski center Planica.24 Ciprnik Celo nogometno igrišče imajo.25 Ciprnik Letalnica.26 Ciprnik Spodaj.27
Stran: 1 2 3 ... 8 9 10       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki