Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Ciprnik
prizup     
19.3.2018
Minuli vikend smo odkopali Mojčin dom na Vitrancu, obnovili zaloge hrane in pijače in naredili gaz po poti od jezera Jasna in po smučišču iz Kranjske gore pod sedežnico Vitranc. Sneg je dobro predelan in od včeraj tudi zmrznjen, tako da večinoma nosi človeško težo. Na Vitrancu je cca. 10 cm novega, suhega snega na 1,5 do 2 m podlage. Smučišče Vitranc in Podkoren ne dela več, tako da ga lahko planinci in turni smučarji neovirano uporabljajo.
Mojčin dom je že odprt in bo odprt do nedelje 25.marca. Sled proti Ciprniku je bila pred zadnjim sneženjem vidna in bo obnovljena do prve tekme.
Ciprnik1 Ciprnik2 Ciprnik3 Ciprnik4
PuPL     
21.3.2018
Pozdravljeni, prosim če bi lahko kdo napisal od kje je najboljše izhodišče za Ciprnik in da bo pot ta vikend dobro shojena. Jezero Jasna, pod sedežnico Kekec ali direktno pod staro enosedežnico Vitranc 2? Zahvaljujem se za odgovor. LP B
prizup     
21.3.2018
Trenutno je dobro shojena pot pod staro sedežnico Vitranc 2. Do tu se pride po smučišču, ki ne obretuje več in je še vedno zratrakirano iz Kranjske Gore pod sedežnico Vitranc 1 ali iz Podkorena pod sedežnico Podkoren.
Pot od jezera Jasna je najlepša. Gaz je bila narejena v soboto, nato pa je padlo še cca. 10 cm suhega snega in deloma zakrilo stopinje.
Pot na Ciprnik trenutno še ni shojena in bo najkasneje v petek zjutraj, pred prvo tekmo.
Vsako leto pride na ogled poletov iz Ciprnika kakšnih 100 ljudi, zato ni bojazni, da obe poti na Vitranc in Ciprnik ne bojo dobro shojene.
Mojčin dom je odprt in nudi pijačo in topel obrok.
Fotografije v priponki so iz leta 2016.
Ciprnik1 Ciprnik2 Ciprnik3 Ciprnik4
PuPL     
21.3.2018
Super, hvala za odgovor.
prizup     
22.3.2018
Gaz od jezera Jasna na Vitranc in naprej na Ciprnik (do 100m pod vrhom) je narejena, kjer so si prvi obiskovalci lahko ogledali polete v Planici.
MitjaBelak     
22.3.2018

Upam da ni vprašanje za BZ.
"prizup" ali pa mogoče nekdo drug - Mogoče imaš/te izkušnje, kako bodo v soboto zjutraj uravnavali promet na Jesenicah ali kje drugle bližje na poti proti KR. Gori. Mi z družbo bi do Jasne, in gor na Ciprnik, samo se bojimo kakšnih čudnih pravil za promet. Hvala za odgovor.
PuPL     
23.3.2018
Pa še to koliko časa se cca hodi v teh razmerah do vrha? (povprečna hoja)
trdi     
23.3.2018
Hodi se pač malo dlje kot običajno, ker je še vedno veliko snega. Jaz sem rabil toliko, kot je po tablah.
Ciprnik1 Ciprnik2 Ciprnik3 Ciprnik4 Ciprnik5 Ciprnik6 Ciprnik7 Ciprnik8 Ciprnik9 Ciprnik10
lijaneja     
25.3.2018
Včeraj sem si z najboljše lože ponovno ogledal planiški spektakel.Tokrat sva s kolegom pristopila z Jasne, saj sem se bal, da ob klasičnem pristopu ne bom našel parkinga. Za obisk sem izbral zares pravi dan, saj je bilo vreme fantastično, stezica pa kar dobro uhojena. Snega je ogromno, obiskovalcev na vrhu pa ravno prav, da si je izbral vsak svoj sedežnasmeh. Od Mojčinega doma sva sestopila po zapuščenem smučišču,zmeden ki bi ga bil marsikateri žičničar zelo vesel. V Kranjski gori je bilo nad vse živahno, navijači so zasedli vse lokale. Tudi pri Dani je bil dren...
Ciprnik Naša velikanka...1 Ciprnik ...in mravljišče pod njo.2 Ciprnik Zastonjkarji3 Ciprnik Le kje so turni smučarji?4 Ciprnik Kristal5 Ciprnik MM 23326 Ciprnik Zimski Prisank7 Ciprnik Očak z Indijancem 23828 Ciprnik Škrlatičino kraljestvo9 Ciprnik Frdamane police, Špik in VMP 260210 Ciprnik Kraljica11 Ciprnik Darkove priprave na 1746m visoki plaži12 Ciprnik Vseslovenski praznik13 Ciprnik Rateške Ponce14 Ciprnik Rateče15 Ciprnik Najprej je zacvrčalo, potem še zadišalo.16 Ciprnik Snega za izvoz17 Ciprnik Pošlihtane škatlice18 Ciprnik Zaletišče velikanke19 Ciprnik Špik20 Ciprnik Lačni Kekec...21 Ciprnik ...je krožil nad nami...22 Ciprnik ...ko je zavohal čevapčiče. Vsa čast njegovim atrakcijam.23 Ciprnik Najvišja kranjskogorska žičnica propada24 Ciprnik Dom na Vitrancu propada25 Ciprnik Frdamane police, Špik, VMP in Lipnica26 Ciprnik Razor in Prisank27 Ciprnik Mojčin dom28 Ciprnik Smučišče Podkoren z istoimensko vasico. Pri nas se zares prav nič ne splača.29
palček plezalček     
25.3.2018
Lepo si ujel 'lačnega Kekca' s padalom kot pajčolanom nad Jalovcem nasmeh
jbs     
25.3.2018
Včeraj je bil Ciprnik res božanski, toplo in brez vetra. Na sliki 17 smo pa mi, tak je bil pa pogled nazajvelik nasmeh
Ciprnik1
lijaneja     
25.3.2018
Neverjetno korajžna otroka.
Janiel74     
26.3.2018
Lepe slike nasmeh Mene pa niste ujeli v objektiv, sem pa dobil en čevapčič nasmeh Sem tisti, ki je spremljal rezultate po internetu, da smo vedeli kako stojimo nasmeh Bilo je res zanimivo.
andr3ejj     
26.3.2018
Ciprnik, 24.3.2018velik nasmeh
https://www.photoblog.com/andr3ejj/2018/03/25/vip-tribuna-v-planici-18/
janez.novak     
26.3.2018
Sem šel danes pogledati na Ciprnik, če je ostalo še kaj čevapčičev. Na žalost nič. Lovska pot iz Planice je shojena, je pa med TV hišico in grebenom speljana kar naravnost navkreber - zaradi tega je bolj strma, enako tudi na grebenu proti vrhu. Ker je zjutraj sneg pomrznjen, so zelo priporočljive dereze - klasične, ne male.
Ciprnik Ponce1 Ciprnik Trupejevo poldne in Lepi vrh s Ciprnika2 Ciprnik Proti Visoki peči ni sledi3
MitjaBelak     
14.4.2018
Iz Jasne do Vitranca Ok. Je pa en del pred grebenom kjer se kar udira, in tudi stopinj predhodnikov ni bilo več videti. Sam Ciprnik nama pa žal ni bil dosegljiv, sva odnehala zadnjih 20 višincev. Razlog, globoko prediranje čez pas in kar nevarne razmere v tem snegu in tej strmini, sneg pa popolnoma ojužen. Sicer je potem šlo še par ljudi kasneja za nama gor, pa ne vem če so vztrajali ali izzivali do vrha. Najbrž jim je bilo pa lažje zaradi že narejene špure do pred vrha.
Ciprnik1
lakkon     
17.4.2018
pozdravljeni!

iz zadnje objave vidim, da morda ne bo glih enostavno to soboto dosegljiv Ciprnik, iz Jasne.
sem imel na koncu Virnikovega Grintovca pri popoldanskem vzponu težave z južnim snegom. iz vaših izkušenj, me bodo v soboto popoldne še pričakali podobni problemi? če grem dopoldne, ne glih zgodaj zjutraj, velja podobno? bo bolje počakati na skoraj kopne ali prav spomladanske razmere?
hvala za pomoč.
prizup     
18.4.2018
Minuli vikend je bilo na grebenu Vitranc-Ciprnik še kar precej snega. Na Vitrancu do tričetrt metra, višje pa še enrat več. Ta teden so na vitrancu temperature nad 15 stopinj, snega vsak dan pobere več deset centimetrov. Mislim, da bo ta vikend Vitranc kopen, Ciprnik pa dosegljiv. Ker gre še vedno za snežno turo je poterebno imeti za vsak slučaj s seboj cepin in dvanajst zobe dereze.
MitjaBelak     
18.4.2018
Nama z kolegom prejšnjo soboto, okoli 11 ure sva rinila gor, ne bi dereze pripomogle nič kaj več k dosegu vrha, cepina pa nisva niti uporabljala, ker sva ocenila, da če je težava bolj plaz gnilega snega kot sam zdrs, ti ta oprema bolj slabo koristi. Jaz osebno pa bom glede na predhodno stanje, z obiskom tega vrha še malo počakal, se pa strinjam z prizup-om, da bo precej snega v tem tednu polizalo. Po drugi strani pa, greš gor, če oceniš da ne gre ali pa je prenevarno, enostavno obrneš in čas, ki bi ga zasedel na vrhu, zasediš drugje, oziroma kar na Mojčinem Domu na Vitrancu.velik nasmeh Srečno.
Mazi.J     
23.4.2018
V soboto 21.4 smo šli od Jasne na Vitranc in naprej proti Ciprniku. V zadnjih dveh tednih je pobralo ogromno snega. Vendar smo se kakšnih 20 višincev pod vrhom Ciprnika obrnili zaradi južnega gnilega snega, ki se je ugrezal do pasu. velik nasmeh
Stran: 1 2 3 ... 7 8 9       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki