Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Mangart
viharnik     
20.9.2008
Smešno,da je kaj!,vendar tam bomo na žalost ali srečo,kakor za koga,pustili samo iztrošeno telo-lupino,duša pa je neuničljiva oz. večna,kot je naš Stvarnik.Lep pl.pozdrav!mežikanje
serajko     
20.9.2008
Triglavski!!
fotke so odlične ; moti pa me oprema psa in pa slušalke na glavi (vse spominja na helikoptersko posredovanje)
triglavski     
21.9.2008
Serajko prav imaš, šlo je za helikoptersko posredovanje, takrat edinkrat sem prišel gor s helikopterjem v zelo zahtevnih razmerah, pilot je bil odliče, iskali pa smo truplo mladega alpinista, žal ga takrat nismo našli, pobrali pa smo vso njuno alpinistično opremo, ki je ostala tam gor. Enega smo pobrali že prejšnji dan, drugega čez precej časa daleč spodaj v Loški Koritnici. Sicer pa je polemika stekla glede sonca na Mangrtu in želel sem pokazati, da tudi v najbolj krutih trenutnih posije sonce in gore se pokažejo v najlepši luči in upam, da bo tega kar sem pred časom napisal:"ali pa če je kakšen opravek in jaz jih imam na Mangrtu kar nekaj vsake toliko časa", nič oz. čim manj.
trinity     
22.9.2008
triglavski ti se s tragedijami srečuješ v gorah jaz pa v dolini...groza!!!

Fotke so pa fenomenalne!
triglavski     
22.9.2008
No ja tako hudo spet ni, ta vikend recimo dežurni ekipi sploh ni bilo treba poleteti z Brnika in na koncu smo odšli veseli domov.
serajko     
22.9.2008
triglavski
Se mi je že iz ostalih tvojih komentarjev sklepal , da tvoje poti niso samo za rekreacijo. Poznam kar nekaj takih , ki ne vprašajo za nasvet ali bi šli ali bi bili raje doma . Ne misli ,da ti karkoli očital ampak vsa čast takim ekipam v katerih sodeljuješ.
mukica     
23.9.2008
Lahko smo veseli,da imamo to možnost
v primiru nesreče ali težav ,da nam pomagajo taki ljudje kot ste vi.Upam da mi vaših "uslug"ne bo treba koristiti,sem pa vesela,da vas vsaj prek foruma poznam.Zelo rada berem vaše prispevke,navodila in opozorila.Želim vam čimveč uspešnih poti,čim manj nesrečnih slučajev,tragedij in posredovanj pri nesrečah.
Se beremonasmeh
berto80     
4.10.2008
Pozdravljeni!

Na mangartu sem bil letos poleti prvič in bilo je fantastično. Tako da sva se s kolegom odločila it še enkrat. Zanimajo me razmire na gori, ter težavnost vzpona v takem času.

lp
aljoša1     
4.10.2008
Gor je stoprocentno sneg, saj vidim Triglav skozi okno, ki ga ima veliko. Rabila bi zimsko opremo, cepin in dereze bi kar prišli v poštev. Če znaš hoditi s cepinom in derezi priporočam, drugače raje ne. Lepo vreme!nasmeh
triglavski     
4.10.2008
Danes sem bil na Mangrtu, sicer sem imel namen samo do sedla, ker pa je bil eden že pred mano in je bila gaz narejena, seveda tam kjer je ni takoj zapihalo in ker se je tudi veter počasi umirjal sem nadaljeval po italijanski vse do vrha. Pripeljal sem se do pod mangrtske planine, potem pa po markirani poti mimo planine in naprej do sedla, na planini 5 cm snega, pri koči okoli 15-20, višje pa zameti tudi preko pol metra, na severni strani tudi star pomrznjen sneg in led. Vrh je bil v megli. Prave zimske razmere. Sestop po isti poti.
Mangart1
Mangart2
Mangart3
Mangart4
Mangart5
Mangart6
Mangart7
Mangart8
Rok     
26.5.2009
Včeraj v ponedeljek sem šel s Predela s kolesom do zadnjega predora na Mangartski cesti, nato pa peš na vrh Mangarta.
Od sedla proti vrhu so potrebne cepin in dereze.
LP Rok
Mangart Predel1
Mangart Začetek ceste na Mangartsko sedlo2
Mangart Cesta na Mangartsko sedlo3
Mangart Pri zadnjem tunelu4
Mangart Plaz pri vhodu v predor5
Mangart Razgled z Mangartske ceste6
Mangart Vhod v predor7
Mangart V predoru8
Mangart Prečenje snežišča na Mangartski cesti9
Mangart Mangartska koča10
Mangart Mangart s sedla11
Mangart Belopeška jezera12
Mangart Od sedla proti Mangartu13
Mangart Pot na Mangart14
Mangart Prečenje15
Mangart Mangart16
Mangart Na vrhu Mangarta, zadaj Jalovec17
oskar     
28.5.2009
Ojla, Rok,
zanima me kje si pustil bajk in koliko je še od zadnjega predora do sedla, oziroma vrha Mangarta;
ali je od sedla do vrha Mangarta, po italijanski smeri ( ta lahka pot ) kaj težav ?

Ali se z bajkom do sedla res ne da in ali je koč a ob vikendih odprta, verjetno ne ...

hvala in lp Oskar
Rok     
28.5.2009
Kolo sem pustil kar pred predorom.
Mislim, da je od predora do sedla še približno 2km. Za predorom je potrebno prečiti razmeroma strmo snežišče, kar je s kolesom lahko precej težavno. Kasneje pa je tudi še nekaj kopne ceste.
Od sedla proti vrhu Mangarta pa je približno 2 uri hoje, še vedno so potrebni cepin in dereze.
Mangart Cesta na Mangartsko sedlo1
Mangart Cesta proti koči.2
Mangart Cesta na Mangartsko sedlo3
Mangart Pot na Mangart4
Mangart Pot na Mangart5
Mangart Pot na Mangart6
Mangart Mangart7
LUNA     
12.6.2009
Zanimajo me razmere na poti na Mangart, predvsem Italijanska smer?Hvala,lp.
Klin     
12.6.2009
Pot je še globoko pod snegom. Obvezne dereze in cepin.
triglavski     
3.7.2009
Danes 3.7 sem se odpravil na Mangrt, da pregledam kakšno je stanje na poteh. Spodaj na plazu Stožje, kjer delajo novo cesto, sem čakal približno pol ure, da so mi cesto po izkopu materiala poravnali in povaljali, da sem lahko peljal čez, to naredijo vsakemu posebej, kar je razveseljivo, manj je le to, da imajo avtomobili z nizkim podvozjem nekaj težav, pa seveda to, da te takoj za gradbiščem čaka pobiralec "PARKIRNINE", pobirajo namreč na daljavo, če se kdo samo zapelje čez pentljo na sedlu mu seveda ni treba plačati, samo težko bo to razložil pobiralcu jezen. In še info. niti cent od pobiranja ne gre za cesto, niti cent za kočo in niti cent za vzdrževanje planinskih potijezen.
S sedla se v oblačnem vremenu odpravim proti slovenski grapi. V steni vidim dva, ki ju pod snežiščem v osrednjem delu dohitim, Čeha, punca in fant z gamašami, ki jih ne potrebujeta, seveda pa brez derez, cepina in čelade, kar jaz uporabim in grem preko, sicer tudi jaz ne bi mogel, njima pa svetujem, da obrneta. Tudi višje sem naletel še na nekaj snežišč, ki pa se jih da obplezati, ampak previdno. Na vrhu sem sam, zamenjam vpisno knjigo in sestopim po italijanski poti. Pod vrhom prečim dvoje snežišč-nekoliko izpostavljeno, potem je en del povsem kopno, celotna SZ pobočja nad steno pa so še globoko pod snegom, sneg je sicer kar mehak, vendar vsak dan ne bo tak, brez cepina jaz ne bi šel čez. Nekoliko nižje spet naletim tokrat na mlado družino s tremi fanti, vsi v copatih, pa tudi brez vsakršne opreme, malo jim omenim razmere tam zadaj, pa se kar obrnejo, nekoliko starejši, ki jih srečam še nižje in razen palic, ki za Mangrt splog niso potrebne drugega nimajo, ponovim zgodbo o razmerah, pa nisem preveč prepričljiv in kar čakajo, da izginem nižje dol, skupina mladih Čehov med katerimi je večina v copatih in kratkih hlačah, pa se meni s cepinom in čelado, ter derezami zadaj na nahrbtniku samo čudežno smehlja in veselo rine naprej.
Seveda se ustavim še pri Vandi v koči, ki je odprta, priporačm tudi vam, postreže namreč z odličnim štrudljem, najdejo pa se tudi dobri domači napitki in druge dobrote. Vsem, ki jim sneg ne leži prav dobro, predlagam, da se do koče sprehodijo peš od Mlinča, pot je markirana, uživali bodo v lepih razgledih na Zahodne Julijce in pri Vandi bodo bogato postreženi. Varovala kar jih glede izpod snega so v dobrem stanju.
Mangart pred vsakim avtomobilom povaljajo cesto1
Mangart Mangrt2
Mangart slovenska grapa3
Mangart na vrhu strmega snežišča4
Mangart ko takole drsaš po ta zadnji dol je strah precej prisoten5
Mangart pa še tale ju je gledal pri sestopu6
Mangart v nadaljevanju je bilo še kar precej snega7
Mangart in tudi nekaj rožic se je našlo8
Mangart in kot vedno lep razgled9
Mangart10
Mangart prečenje snežišč na italijanski poti11
Mangart planinski jereb12
Mangart13
Mangart skoraj kot na planiški velikanki14
Mangart Klanška jezera15
Mangart po prečenju snežišč16
Mangart17
Mangart neprimerna obutev za visokogorje18
Mangart povsod jih je polno19
Mangart tam kjer so doma, se š sneg stopi20
silbisa     
24.7.2009
V nedeljo 26.7.2009 me vleče na Mangart.
Kakšno je zadnje stanje Po Slovenski (gor) in Italjanski ( dol ) ?
2061alessio     
25.7.2009
Zdravo, italjanska varovana smer od bivaka Nogara(via italiana)po besedah ekipe gorskih vodnikov iz Trbiža bojo popravili cim prej-a.s.a.p.- sedaj na enemu delu ni kabla in zato je še "zaprta"ker ni zaneslijva kot" varovana pot"(nekdo pravi da so zacastno namestili en del vrv, ne bi to absolutno zaupal 100%). dodatna informacija:bivak Nogara je en del poškodovan, se ne dajo zapreti težka vrata, lep pozdrav.
triglavski     
25.7.2009
Silbisa, tudi zate velja, poglej si rubriko "Komentirani izleti" desni stolpec pod naslov "Mangartsko sedlo - Mangart (Italijanska pot).
ton     
29.7.2009
Zdravo, za vzpon konec tedna me zanima kakšne so razmere na slovenski poti na Mangart. Lep pozdrav
Stran: 1 2 3 4 5 ... 65 66 67      
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki