Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Krasji vrh
bbugari1     
26.9.2018
Točno to kaj se vidi na sliki 14 (Javoršček in dolina potoka Slatenika pred njim) je bilo prizorišče enih najhujših bojev med prvo svetovno vojno na soški fronti. Talijani so brez uspeha dva in pol leta napadali iz doline potoka na vrh, čeprav so v enem momentu zasedli vrh.
ales50     
26.9.2018
Ni najhujsi boj bil za Krasji vrh, je pa bil med krvavimi kot vsi vrhovi, najhujsi je bil Škabrijel pa tisti konci, Rombon tudi, pa seveda okolica krna, so Italijani meli odločno premoč v vsem, ampak žal niso znali izkoristiti premoči, je pa zame najbolj zoprna pot do vrha.
bbugari1     
26.9.2018
Nisem rekel Krasji vrh, rekel sem Javoršček in nisem rekel da je bil najhujši boj; rekel sem eden najhujših bojev. Ni pa res da je bil krvav "kot vsi vrhovi". mežikanje
ales50     
26.9.2018
Je zraven vse,nasmeh
darinka4     
10.12.2018
Včeraj v nedeljo 9. 12 je bi vsakoletni Miklavžev pohod na Krasji vrh. Bilo nas je kar lepo število pohodnikov.Dan je bil lep na vrhu sonce in brezvetrje. Le snega premalo za december. So rekli da ga je bilo lani več a tudi mrzlo je bilo dosti bolj kot letos.
Krasji vrh pogled z avta , ko se peljemo proti Drežniškim Ravnam1 Krasji vrh letos   res malo snega.2 Krasji vrh vseeno lepo okrašeno3 Krasji vrh vidi se ga4 Krasji vrh sneg na drevesih5 Krasji vrh okrašene trave6 Krasji vrh pogled proti Kaninskim goram7 Krasji vrh skoro pod vrhom8 Krasji vrh na vrhu9 Krasji vrh je bilo živahtno10 Krasji vrh in toplo11 Krasji vrh veliko pohodnikov12 Krasji vrh prvikrat v snegu13 Krasji vrh oblaki modro nebo, kar si hotel.14 Krasji vrh Jenki na moji desni. Nič ga ni zeblo15 Krasji vrh vseskozi je tako hodil16 Krasji vrh ostanemo nekaj časa17 Krasji vrh v brezvetrju18 Krasji vrh sestopimo po drugi poti mimo kolujev19 Krasji vrh na izhodišče.20 Krasji vrh Krn pa brez oblaka21 Krasji vrh žur s harmoniko na izhodišču.22 Krasji vrh in meglice ki so se izgubljale   tam v višinah.23
mirank     
10.12.2018
To je njegova standardna oprema; srečali smo ga 15 min pod vrhom. Kaj pa čevapčiče je tudi pekel na vrhu?velik nasmeh
darinka4     
10.12.2018
Na vrhu ni nič pekel. Spodaj je kuhal klobase in jih pol razdelil otrokom.
Krasji vrh mladež okrog njega .1 Krasji vrh zanimiv je ta Jenki kot mu pravijo2 Krasji vrh3
ločanka     
2.4.2019
Da tura na Krasji vrh ne bi bila lepa, enostavno ni mogoče. Že samo ime vrha ti zagotavlja krasen dan. Če pa se na turo odpraviš še, ko je napovedano lepo vreme in veš, da bodo gorski vršaci v okolici še v zasneženi podobi, si si prav zares izbral pravi vrhnasmeh.

Ko sva se v soboto tako zapeljala proti Drežniškim Ravnam, sva se ustavila pri informativni tabli in z očmi objela svet, v katerega sva se pripeljala. Na levi Krasji vrh in greben Polovnika, na desni greben nad Drežnico s Krnom na čelu.

Parkirala sva Pri koritu in se po bližnjicah napotila najinemu cilju naproti. Že pred razpotjem poti mimo Kolujev ali mimo Snežne jame, sva stopila na prvi sneg, zato sva se raje odločila za prvo varianto. Drevje se je vse bolj redčilo, z višino so se razgledi širili. Kar naenkrat sva pred seboj uzrla veličasten prizor kroženja beloglavih jastrebov, ki so se povzdignili proti Krnu in s svojim jadranjem ustvarjali prekrasno predstavo za oči in srcenasmehZastane ti dih, da ne bi motil tega dogajanja.

Ko pa stopiš na greben, se ti odpre gorski svet od Kaninskih gora, preko Viša in Jerebice, za trenutek proti oddaljenim avstrijskim goram, pa se spet nadaljuje v drugo verigo preko Mangarta, Jalovca, Prisojnika, Triglava, same poslastice. Pa bližnji Javoršček, Lipnik in celotno pogorje Krnčice so tudi vzbujali najino zanimanje, saj je to svet, kamor bo še potrebno stopiti. Kakšen krasen svet! Kako ne, saj stojiš vendar na Krasjem vrhunasmeh!
ja, pa če srečaš na vrhu svojo sodelovko, je veselje še večje in brez skupne fotografije pač ne grenasmeh.

Vračala sva se po zasneženi poti mimo Snežne jame, kjer je bilo kar potrebno popaziti na korak. K sreči je bil sneg mehak in dereze niso bile potrebne.
Obiskala sva tudi Pl.Zaprikraj, moraš storiti tudi to, da občuduješ greben nad sabo tudi s te straninasmeh.
Pri koritu pa še enkrat občudovanje sveta v katerega si stopil, le pripeljati se je bilo potrebno do sem.

Krasji vrh jutranji pogled preko Soče na Krasji vrh1 Krasji vrh Krn danes velikokrat slikan2 Krasji vrh prijetna pot3 Krasji vrh ne sedaj do Pl.Zaprikraj, raje nazaj grede4 Krasji vrh po poti mimo Kolujev je pogled na greben Krnčice stalnica5 Krasji vrh približana pot proti Vratom, z Lopatnikom v sredini6 Krasji vrh občudovanje beloglavih jastrebov7 Krasji vrh to je njihov svet8 Krasji vrh9 Krasji vrh na grebenu  pogled od Bavškega Grintavca preko Triglava in skoraj do Krnćice na tej sliki10 Krasji vrh pa malo bolj levo, da se ve11 Krasji vrh v soboto največkrat fotografirani motiv12 Krasji vrh pa preko grebena Polovnika do Dolomitov13 Krasji vrh tokrat Triglav v taki druščini, nihče se je ne bi branil14 Krasji vrh pa še bližje Dolomitom, oba tritisočaka15 Krasji vrh in če na Krasjem vrhu srečaš sodelavko, brez skupne fotografije res ne gre16 Krasji vrh in takole sta se prva poslovila z vrha, po poti mimo Snežne jame17 Krasji vrh vrh z Višem, Rombonom in Jerebico v ozadju18 Krasji vrh od Lope do Jerebice19 Krasji vrh zadnji list vpisne knjige v soboto20 Krasji vrh21 Krasji vrh brez tega lepotca ni pravega pogleda22 Krasji vrh tudi Lipnik si zasluži vso pozornost23 Krasji vrh kdo si bil mislil, da gledamo Stenar, Bovški Gamsovec in Pihavec24 Krasji vrh nad Bovcem, od Viša do Mangarta25 Krasji vrh ko sestopaš in se oziraš nazaj, je spet drugačna podoba26 Krasji vrh27 Krasji vrh ni videti strma pot, pa je kar bila28 Krasji vrh hitrih  nog29 Krasji vrh30 Krasji vrh31 Krasji vrh32 Krasji vrh33 Krasji vrh ob poti34 Krasji vrh nad grebenom Krnčice35 Krasji vrh preko Pl.Zaprikraj36 Krasji vrh brez tega pogleda ne smeš domov37 Krasji vrh še nekaj načrtuje38
djimuzl     
2.4.2019
Uh, kako lepo nasmeh
hanč     
3.4.2019
Tudi jaz sem že bila na Krasjem vrhu,zelo lepe tura,lepi razgledi.Priporočam.Lp
Stran: 1 2 3 4 5 6       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki