Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
seznam forumov / Slovenija / Julijske Alpe / Prisojnik-Kopiščarjeva pot
 Prisojnik-Kopiščarjeva pot
legenda     
5.9.2019
Tinky, na vrhu si bil kakšno uro pred nama. Navzgor sva šla po Grebenski, sestopila pa po Slovenski. Kar se tiče vremena,je bil to zame eden lepših dni v preteklem poletju.
Prisojnik-Kopiščarjeva pot1
Prisojnik-Kopiščarjeva pot2
Prisojnik-Kopiščarjeva pot3
Prisojnik-Kopiščarjeva pot4
Prisojnik-Kopiščarjeva pot5
Prisojnik-Kopiščarjeva pot6
Prisojnik-Kopiščarjeva pot7
Prisojnik-Kopiščarjeva pot8
Prisojnik-Kopiščarjeva pot9
Prisojnik-Kopiščarjeva pot10
Prisojnik-Kopiščarjeva pot11
Prisojnik-Kopiščarjeva pot12
Prisojnik-Kopiščarjeva pot13
Prisojnik-Kopiščarjeva pot14
Prisojnik-Kopiščarjeva pot15
tinky     
5.9.2019
Boštjan, pa nista bila z motorjemnasmeh
legenda     
5.9.2019
Ne, Vinko. Saj bi šla z motorjem, a jih je bilo toliko na cesti, da sva bila z avtom hitrejša.
blue330     
16.2.2020
16/2/2020 Cilj je bil zimsko po Kopiščarjevi skozi Prisojnikovo Okno. Nekje na polovici, točneje na prečenju v levo tik pod znanim kaminom pa nam je nestabilen napihan sneg onemogočil napredovanje in kar hitro sva se odločila da obrneva.
Za Info: takoj na začetku smeri so varovala ven iz snega, po nekaj metrih pa izginejo pod sneg in spet jih vidimo v kaminu, kjer sneg se skoraj ni nabral.
V zimskem času je med tistimi stenami Prisojnika res enkratno!
Prisojnik-Kopiščarjeva pot1
Prisojnik-Kopiščarjeva pot2
Prisojnik-Kopiščarjeva pot3
Prisojnik-Kopiščarjeva pot4
redbull     
16.2.2020
O kakšnem snegu je govora, je bolj ali manj mehak?
Hvala
Srečno
blue330     
16.2.2020
Sneg v spodnjem delu je bil ok, trd leden sneg, na policah pod kaminom pa se je ugrezalo do pasu, mehek sneg. Bomo spet poskusili ko bodo na severnih pobčjih boljše razmere.
redbull     
16.2.2020
Zanimivo
Hvala
Srečno
matic4     
17.2.2020
blue računaj na to ,da bo izhod skozi okno povsem leden. Tam bo težka..
Nejc787     
17.2.2020
Takole je bilo včeraj videti z vrha okna. Ne deluje preveč nemogoče. Je pa od sveče v oknu okrog 11h že lepo kapljalo in se lomilo od malih sveč okoli. Enkrat bo giljotina zgrmela v dolino...
Drugače pa Bravo in Srečno!
Prisojnik-Kopiščarjeva pot1
Prisojnik-Kopiščarjeva pot2
Prisojnik-Kopiščarjeva pot3
matic4     
17.2.2020
Vidim,da sem usekal mimo. V spominu imam par cm. ledu po plošči pred izhodom.
Nejc787     
17.2.2020
Nič hudega, razmere se glede na tole "poletje" hitro spreminjajo. Važno, da si menjamo info, ki so koristne. Srečno.
janezs73     
23.6.2020
Danes skozi Prednje okno po Kopiščarjevi poti. Je prehodna, s tehnično opremo (za sneg!) seveda - detajli kot sledi:

Težji deli v spodnjem delu so seveda kopni (nekaj je svežih manjših podorov in potrganih jeklenic - nič kritičnega). Kmalu nad izstopom iz preduha je večje snežišče, ki ga je potrebno prečit (po diagonali) - ni kritično, jaz vseeno brez enega snežnega orodja v rokah ne bi prečil. Nad njim je potem najprej eno manjše snežišče (ki se mu da izognit, če si vajen plezanja po zašodrani skali), nad njim pa spet eno večje, kjer je treba najprej naravnost navzgor in nato ob krajni zevi v desno do roba. Krajna zev je trenutno slab meter široka in več metrov globoka, čez en teden zna bit kritično široka in morda manj trdna. Dve orodji prideta še kako prav in seveda tehnični čevlji z dovolj trdim podplatom - pristopni čevlji in njim podobna obitev so tu lahko izjemno nevarni. Trenutno dereze nimajo kakega učinka, sneg je zmehčan do globine nekaj cm.
Pod oknom je večje snežišče ravno pod potjo, njegov rob je vseeno povsem leden. Tam je tudi natrgana jeklenica. Višje v oknu (tam, kjer je precej rdeče zemlje) je z desne še en manjši podor. Teren je tam precej nestabilen s številnimi razpokami.
Prisojnik-Kopiščarjeva pot spodnje snežišče - prečiti po diagonali od spodaj desno do zgoraj levo; ni velikega naklona; cepin priporočljiv (beri obvezen)1
Prisojnik-Kopiščarjeva pot srednje snežišče - možni obvozi po šodrasti skali desno ali  zgoraj levo2
Prisojnik-Kopiščarjeva pot zgornje snežišče - prečiti navzgor in pred zevjo v desno; nujno potrebna snežna orodja (lažje in mnogo bolj varno je, če sta dve)3
Prisojnik-Kopiščarjeva pot krajna zev zgornjega snežišča4
j.     
23.6.2020
Realen in koristen opis, Janez! Pripomore k splošnemu poznavanju razmer v gorah!
Nejc787     
28.6.2020
Včeraj v Kopiščarjevi kar nekaj prometa. Snežišča so že občutno manjša, drugega praktično ni več. Tretjega greš naravnost kratko navzgor ob levi strani in potem kar v špaltni prečiš v desno. Z enim cepinom brez problema. Derez, če se ne bo kaj ohladilo ponoči, ne rabiš. Je bila pa pot včeraj na precej mestih zelo mokra. Zato pa toliko lepše potem po grebenu. Igra megle in sonca...
Prisojnik-Kopiščarjeva pot prvo snežišče1
Prisojnik-Kopiščarjeva pot tretje (po novem bo kar drugo) snežišče2
Prisojnik-Kopiščarjeva pot špaltna3
Prisojnik-Kopiščarjeva pot4
Prisojnik-Kopiščarjeva pot5
Prisojnik-Kopiščarjeva pot6
Prisojnik-Kopiščarjeva pot7
Prisojnik-Kopiščarjeva pot8
sdeis     
30.6.2020
En lep pozdrav vsem pohodnikom!
Prosila bi vas za nasvet. Letos si zelo želim osvojiti vrh preko Kopiščarjeve, vendar pa ne vem, če sem poti kos.
Ta vikend sem bila po Hanzovi na MM - pot se mi ni zdela zahtevna. Bila sem tudi na nekaj feratah (Bruno Biondi, Hvadnik, Mojstrana), ki mi niso povzročale večjih težav. Ukvarjam se pa tudi s športnim plezanjem. Vseeno pa imam kar precejšnje strahospoštovanje do omenjene poti.
Bi mi morda lahko priporočili še kakšno turo, kot dobro pripravo na Kopiščarjevo?
Hvala vsem za odgovore.
bbugari1     
30.6.2020
Cepin in dereze (SVK?) in to je to. Naprej in srečno!
funnyboy     
30.6.2020
Pozdravljena,
če na omenjenih plezalnih poteh nisi imela kakšnih večjih težav, potem si mislim, da jih tudi na Kopiščarjevi ne bi smela imeti, vsaj če gledam na tehnično zahtevnost do sedaj preplezanih poti. Tako, da bi rekel, da tehnično ne bi smel biti problem, če ti tudi višina ne dela težav potem mislim, da bi morala to opraviti brez večjih težav. Le s psiho se moraš dogovoriti, da si to turo glede na vse preplezano sposobna narediti, pa bo nasmeh.
Sicer pa ne vem, kaj bi ti priporočil kot pripravo, saj se mi zdi, da je niti ne potrebuješ - mislim, da je tu "težava" (tako veliko strahospoštovanje) v glavi, ne pa v tvojih tehničnih sposobnostih, pa prosim ne razumi tega narobe.
Razen če je v ozadju še kak "zavorni" element (slabe zgodbe o tej turi itd..), ki te skrbi, pa za njega ne vemo....

Vseeno navajam nekaj tur, ki bi lahko služile kot priprava: pot Lojzeta Rekarja (Vrbanove Špice), Via Italiana (Mangart), ali pa kaj tehnično lažjega, npr. Na Rjavino, Triglav, Krn ipd...
zora     
30.6.2020
Živjo, Ali kdo pozna trenutne razmere na Slovenski poti? Se lahko pričakuje še kaj snežišč?
Hvala!
Nejc787     
30.6.2020
V Slovenski nisem bil v tem času, a sile snega ne more biti več, če ga še na S strani pobira, kot za šalo. Mogoče kaka flikica v grapi. Bo povedal kdo, ki je čez vikend hodil tam, videti jih je bilo kar nekaj.
Za Sdeis-i pa k že napisanemu (z vsem se strinjam) dodam še tole: Kopiščarjeva je zelo lepo opremljena z varovali. Prej veliko, kot premalo. Ker je krajša od npr. Hanzove, je v Prisojniku za nekoga, ki ni prav pogosto v "feratah", bolj prikladna. Je pa super, če si prvič, imeti poleg nekoga, ki pot pozna in vliva samozavest. So pa to resni hribi, to ni plezališče nekje ob poti. Treba je upoštevati vreme, faktor psihe, znati slediti poti (je lepo markirana) in še marsikaj. Pa pojdi jo, ko bo nekaj časa suho. Takrat je kamin suh in tudi v oknu ni občutka, kot v avtopralnici. Vtisi bodo tako mnogo lepši. Po grebenu naprej ni več posebnosti, na parih mestih lepo zračno. Je pa hudo razgledno.
Kot priprava? Mogoče tudi obe Kočni in Grintovec - vse s strani Češke koče, čez Žrelo na Storžič (zaradi gibanja v skrotovju), Slovenska na Mangart, Lahko tudi Italijanska od bivaka, ki pa je od vsega naštetega najbolj zračna. Precej bolj od Kopiščarjeve. Kopiščarjeva je stara, resna in dobra gorniška tura, ki v zmerni obliki ponudi prav vse, kar iščeš in najdeš v naših hribih.
Preudarno, pogumno in srečno!
sdeis     
30.6.2020
Najlepša hvala vsem za tako skrbne odgovore in nasvete! Počakala bom še kakšen mesec, da se sneg še malo stali, potem pa akcija nasmeh
Stran: 1 2 3       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki