Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Tolminski Kuk
peter2     
8.6.2015
Včeraj na Tolminski Kuk.
Start pri Savici preko Komne in planine Govnjač.
Pot od planine Govnjač je bolj slabo označena. Sicer pa lepi predeli Spodnje Komne in prvaka Bohinjsko Tolminskih gora.
Slike:
http://www.petersfoto.si/thumbnails.php?album=datebrowse&date=2015-06-08

http://www.petersfoto.si
Tolminski Kuk S Tolminskega Kuka1
funnyboy     
20.3.2016
Izkoristili smo lep dan v Tolminskih hribih

http://primozgraheljsblog.blogspot.si/2016/03/soncno-snezna-pravljica-na-najvisjem.html
jprim     
19.6.2016
Prav nič oblegana gora. če startaš na Tolminskih Ravneh, (kjer prodajajo dober domač sir,) in nadaljuješ čez Tolminski Migovc na Kuk, pa potem po grebenu dalje - čez nekaj vrhov,... pa počitek na planini Razor.
Prekrasna tura, z vremenom, ki je bilo naklonjeno pohodnikom, saj ni bilo velike vročine, vendar na tej poti samo mi trije pohodniki. No, ja kdo bi se vozil po dolgi in ozki cesti na Tolminske Ravne???
Na poti še tri snežišča, vendar je bil sneg južen, tako da ni težav s prehodom.
LP!
Tolminski Kuk1 Tolminski Kuk z vrha Kuka 2 Tolminski Kuk Tolminski Migovc3 Tolminski Kuk na poti4 Tolminski Kuk planina  Kal5 Tolminski Kuk proti Kuku6 Tolminski Kuk7 Tolminski Kuk proti Škrbini8 Tolminski Kuk na poti9 Tolminski Kuk razgledi - Triglav10
ločanka     
23.8.2016
Se je kdo s Tolminskega kuka vračal s sedelca med Zelenim vrhom in Malim vrhom (Podrta gora) po brezpotju na planoto Dolnike v smeri Komne?
navdušena     
29.8.2016
Na Tolminski kuk v soboto od koče Merjasec na Voglu oziroma s Škrbine. Do Škrbine skoraj 4 ure, s Škrbine do vrha Tolminsketga kuka morda 45 minut - za normalne hodce. Pot enostavna. Sestop v smeri proti Mahavščku - terja zanesljiv korak, svet je gruščnat, markacije je potrebno kar poiskati, da se ne zapletamo... Lep, razgleden, a dokaj samoten vrh. Priporočam v obratni smeri (pristop s Komne in nadaljevanje poti proti Škrbini...).
voluhar     
21.10.2016

https://tomazsarc.blogspot.si/2016/10/tolminski-kuk-podrta-gora-8102016.html
janez.novak     
16.10.2017
Danes na Tolminski Kuk s Komne preko Škrbine, sestop na sedlo Planja in po bližnjici do uravnave nad planino Govnjač. Vreme lepše ni moglo biti. V opisu na hribi.net odsvetujejo direktno pot izpod doma na Komni proti Krošnji - moram reči, da je pot lepo prehodna in na ta način skrajšaš pot za kake pol ure. Tudi sestop po brezpotju s sedla Planja ni kompliciran.
Tolminski Kuk Podrta gora1 Tolminski Kuk Pogled proti Škrbini2 Tolminski Kuk Bohinjsko jezero s Škrbine3 Tolminski Kuk Vrh nad Škrbino4 Tolminski Kuk Tolminski Kuk 5 Tolminski Kuk Pogled proti Krnu6 Tolminski Kuk Podrta gora in Mali vrh7
funnyboy     
25.12.2017
http://primozgraheljsblog.blogspot.si/2017/12/zimski-kuk-2085-m-v-precej-ne-zimskem.html
wajskar     
9.4.2018
Včeraj na Tolminski Kuk. Začetek na Tolminskih Ravnah,vzpon preko planine Kal direkt na Migovec in nadaljevanje na vrh Kuka. Razmere odlične.
Tolminski Kuk1 Tolminski Kuk2 Tolminski Kuk3 Tolminski Kuk4
darinka4     
9.4.2018
Veliko snega je še. Tako je torej podnevi.nasmeh
wajskar     
10.4.2018
Darinka4, snega je res ogromno, za primerjavo prilagam slike lanskega aprila.
Za kakšen nočni pohod pa tudi še pride čas...nasmeh
Tolminski Kuk 8.4.20181 Tolminski Kuk 10.4.20172 Tolminski Kuk 8.4.20183 Tolminski Kuk 10.4.20174
nevica     
17.5.2018
Oblakov ravno prav za namočt mežikanje z marelo pač ne gre po grebenu do Vrha nad Škrbino, na Tolminski Kuk in Migovc pa vseeno, pa tud, če si moker kot miš 12.5 velik nasmeh

Tolminski Kuk1 Tolminski Kuk2 Tolminski Kuk3 Tolminski Kuk4 Tolminski Kuk5 Tolminski Kuk6 Tolminski Kuk7 Tolminski Kuk8
and1     
18.5.2018
Lepe fotografije Nevica. Kdo je avtor?
nevica     
18.5.2018
ups, z dovoljenjem, brez najave...Mandela mežikanje
Edina     
21.7.2018
Med našim nekoliko daljšim bivanjem v teh čudovitih koncih tudi na prvaku Tolminskih gora, tokrat s Tolminskih Raven. Lepo je bilo, tudi na vseh ostalih, ki smo jim namenile delček našega dopusta. Več na povezavi in srečno vsem na potkah, tudi dopustniškihnasmeh
http://stezeinsledi.blogspot.com/2018/07/tolminske-gore.html
ločanka     
28.7.2018
Svet nad Tolminskimi Ravnami je lep, tako da kmalu zbledi tudi dolga in ovinkasta vožnja do njih. Najbolje je opraviti kar cel krog nad njimi in v sredo je bil opravljen prav ta.
Pl. Kal - Tolminski Migovec - Tolminski kuk - Podrta gora - Vrh nad Škrbino - Pl.Razor in povratek, je bila najina pot.

Na Podrti gori in na Vrhu nad Škrbino tokrat prvič.

Na Tolminskih Ravnah je pritegnil pogled na množico lastovk, ki so očitno tu našle svoj svet. Kot bi jih bilo na milijone, toliko jih še nisem videla.

Na Pl.Kal se ti dokončno potrdi, v kako lep svet si pravzaprav vstopil. In pravljica se z višino kar nadaljuje. V tem času prav čudovito vzpenjanje proti Tolminskemu kuku, ki vabi s pravimi oazami cvetja, planike se ti ponujajo prav na poti, ki je ravno toliko vidna, da veš, da po njej ne hodi mnogo ljudi in prav zares ni bilo nikjer nikogar. Samo na vrhu je nekdo prav tako opravljal svoj krog, ki pa ga je vodil naprej do Krnskega jezera.

Nisem bila povsem sigurna, če bo vzpon na Podrto goro uspel, saj se mi je že dvakrat izmaknila in v tretje gre rado, kajne.
Pa je uspel tokrat ta podvig, veselje na vrhu pa je bilo popolno. Saj je kaj videti, pogledi pa nekako drugačni kot na drugih vrhovih, več je podrtega, pritegne pogled tudi na manj pomembne vrhove, kot sta Govnjaški kuk in Mohor, v daljavi pa vzbuja pozornost Montaž na eni strani in Razor na drugi.

Vrh nad Škrbino pritegne na vrhu s poraslimi travami in klopco, človek po strmem vzponu preko jeklenic in klinov takega zaključka gore ne bi pričakoval.

Daljši postanek sva si pa privoščila na idilični Pl.Razor, kjer je bilo potrebno preveriti, če so sirovi štruklji še tako dobri kot so bili včasih. Pa res niso razočarali. Še več, porodili so željo po ponovnem obisku prav kmalu, takrat pa mogoče s Knežkih ravennasmeh.


Tolminski Kuk na Pl.kal, pogled skozi rože proti goram nad Tolminko1 Tolminski Kuk krekovt   tudi na planini2 Tolminski Kuk pogled preko sedla med Lemežem ni Debeljakom proti Črnelskim špicam3 Tolminski Kuk na Tolminskem Migovcu4 Tolminski Kuk Tolminski Kuk in Zeleni vrh v ozadju5 Tolminski Kuk planike na poti proti TK6 Tolminski Kuk7 Tolminski Kuk Vrh nad Škrbino v ozadju8 Tolminski Kuk9 Tolminski Kuk Tolminski Kuk10 Tolminski Kuk11 Tolminski Kuk pogled nazaj na TK  s sedla pod njim12 Tolminski Kuk pogled preko sedla med Zelenim vrhom in Malim vrhom13 Tolminski Kuk veselje na Podrti gori14 Tolminski Kuk Mohor, sicer manj pomemben, a je pogled nanj zanimiv15 Tolminski Kuk16 Tolminski Kuk proti Vrhu nad Škrbino17 Tolminski Kuk malo pod vrhom18 Tolminski Kuk greben proti vzhodu, Meja in Vogel19 Tolminski Kuk preko Bohinjskega Migovca pogled na Bohinjsko jezero20 Tolminski Kuk v ozadju Krn, s poti21 Tolminski Kuk Tolminski Migovec s Planine Razor22 Tolminski Kuk slovo od Pl.Razor23
darinka4     
28.7.2018
Ločanka , lepo kot zmeraj.nasmeh
ločanka     
28.7.2018
Darinka hvala, da si to lepoto opazilanasmeh
peter2     
28.7.2018
Lepo!
wajskar     
4.10.2018
Začetek na Tolminskih Ravnah, nato preko Migovca na Tolminski Kuk. Nadaljevanje preko Zelenega vrha, Vrha nad Škrbino...do prevala Globoko, od tam pa spust mimo planine Razor na izhodišče.
Vse pohvale oskrbniku za lično in zgledno urejen bivak na Globokem.
Tolminski Kuk1 Tolminski Kuk2 Tolminski Kuk3 Tolminski Kuk4 Tolminski Kuk5 Tolminski Kuk6 Tolminski Kuk7
Stran: 1 2 3 4 5       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki