Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
seznam forumov / Avstrija / Ostala gorovja - Avstrija / Labot / Lavamünd - via ferrata / Austria
 Labot / Lavamünd - via ferrata / Austria
Kita     
26.4.2012
Ja pol se bom pa lotu Lavamunda med prazniki... Moje izkušnje do sedaj:triglav plemenice,turski žleb,raduha,brana,stol in ferata na skalo v slo.konjicah...
kitina     
12.5.2012
Danes sem bil prvič.Super zadeva! 3x gor in 1x dol.Lp.
Kita     
12.5.2012
Vrhunsko... A je res tak baubau ta ferata? Bodo moje izkušnje zadostovale?
kitina     
12.5.2012
Seveda bodo!Pa samovarovanli komplet ne pozabi.Srecno!
Marx     
7.7.2012
07.07.2012.

Prvič na nekateroj ferati. Zato ker ne vem kakove so druge ferate mi se tista vidi precej zajtevna... dobro je tisto ker se v ferati nahaja par točki kjer je mogoče tudi malo premora. In s premorom ne motiš ostale plezalce , umakneš se mimo.

Ko sam prišel do cerkve , sem skoraj kolabiral in sam na klopci nepremično legal katerih deset minut. Bil sem zelo iščrpan... moj je problem tisti kar mi se leva noga še nije popolno fit po nesreči , in se po nekaj napora hitro umara...

Zelo teška zadeva , ampak sem zdaj navdušen z seboj ko mi je uspelo splezati jo v celotni dužini.

In ja , tista je ferata zelo nevarno , ker si ob koncu katerih sto metrov nad provalijom , je zdrs in padec lahko usoden. Zato , ni u kom primeru navzgor brez samovarovalneg kompleta!
s57mbboris     
2.5.2013
Najprej bi rad vsakomur izrekel spoštovanjene glede na to katero ferato je replezal..Razlog...Kot jamarski reševalec sem si za prvi podvig dal cilj preplezati "Gonžarjevo peč"ki se nahaja v bližini.No pa mi je dala kar precej misliti.No bom rekel takole da sem imel v tem primeru neke prednosti v skal-----ni strahu pred višino,potem poznavanje vozlov in vrvne tehnike,tako da je bilo več časa posvečeno razmišljanju kako preplezati steno..Videl sem ,da so inštruktorji opravili izvstno delo.No in nakoncu naj povem ,da je tudi mene zagrabilo feratarstvo....Zato sem se odloćil ...seveda v družbi z soplezalcem izkusiti še druge zadeve ali drugače povedano bolj takšne stene kot je ta v Labotu.Pogrešam pa ..da se ne objavljajo bolj točne lokacije plezališć oziroma ferat...ali pa je kje pa ne najdem..Veliko uspeha v skalah....
jedriličar     
2.5.2013
Ako te zanimaju dolomiti, imaš na ciceronu dva odlična vodiča po dolomitskim feratama:
http://www.cicerone.co.uk/product/detail.cfm/book/380/title/via-ferratas-of-the-italian-dolomites--vol-2
http://www.cicerone.co.uk/product/detail.cfm/book/592/title/via-ferratas-of-the-italian-dolomites--vol-1
Ferrata po dolomitih je velko, raznih težav in raznih dolžina. Prava uživancija. Pa uživaj in lp
jany1980     
2.5.2013
http://www.youtube.com/watch?v=tmZogPmVNQI
velik nasmeh
joža x     
27.3.2015
A je ta ferata težja od gonžarjeve peči?sam sem gonžarco že preplezal in me zanima primerjava,ker bi probal tudi tole če ni bistveno težja.
geppo     
27.3.2015
Ta ferata je bistveno lažja. Je namenjena začetnim korakom spoznavanja plezanja v feratah.
lp
DarjaZaplotnik     
27.3.2015
Ferata v Labotu je luštna, kratka in fajn izpostavljena, super urejena. Ima dve težji mesti.

Lani sva jo uspela preplezati s sinom. Zelo je užival nasmeh je pa res, da je tudi sicer vajen plezanja v plezališčih (in vpenjanja SVK). Sem ga pa dodatno varovala z vrvjo!

lp Darja nasmeh
primoza     
8.4.2018
Po Turški glavi sva z Ajdo nadaljevala plezalni izlet na tej ferati, sicer je kratka, a dovolj zanimiva za obisk mimogrede. Varovala in vse ostalo je brezhibno.
Labot / Lavamünd - via ferrata / Austria Detajl v ferati C/D1 Labot / Lavamünd - via ferrata / Austria Na vrhu, na razgledišču pred cerkvijo2
VanSims     
15.4.2018
Kaj berem gor! C/D, celo D. A dajte no, več kot C, ajd C+ pa tole res ne dosega. Pa še to le na dveh navpičnicah, ostalo ni več kot B. No, za podcenjevati seveda ni, še posebej tistim, ki jim je to ena prvih resnih ferat.

Kar se tiče tistega plezanja na trenje brez skob in klinov: za nekoga, ki ima za sabo vsaj Mojstrano in še nekaj podobnih ferat,(ajd, razen morda tistega previsa s klinom) ne bi smel biti problem. Težina je potem največ D, prvi del prve navpičnice in tisti previs pa sta recimo kratka D/E. Tehnika pri tem načinu ni tako problematična, bolj moč v rokah. Zaradi tega in zaradi relativne kratkosti zahtevnejših mest jaz tistim ki ta preizkus naredijo le ne bi še takoj svetoval premik k težjim feratam, morda premik k nekoliko težjemu: npr. Mojstrana, Boč, od katerih je obeh ta nekoliko lažja.
primoza     
16.4.2018
Detajl je po moji oceni C/D. C je nekaj mest v Glinščici. D je pa tisti previs na Lisci. Ali pa vstopni skok na Spodnji Plot. D/E pa sta dve mesti na Gonžarjevi peči in eno, zaradi dolžine na Turški glavi. Res pa je Labot kratek, a to ne pomeni, da ni detajl C/D. Za oceno C+ pa še nisem slišal. Sva pa z Ajdo ti štiri ferate splezala istega dne.
VanSims     
16.4.2018
Z oceno C+ sem mislil dober C, z D oz. D/E pa bi jo označil če jo plezaš brez skob in klinov torej le s pomočjo zajle.

Ocene so res subjektivne. Bruno Biondi praviš da je C ker jaz sem na enem opisu videl C/D (en del D). No, me res zanima ker je to ena mojih naslednjih feratnih postaj.

don kihott     
17.4.2018
Ma kakšen D/E ob tako razčlenjeni skali???..
VanSims     
17.4.2018
@don: No, vsaj tisti previs pri klinu pa morda še kak detajl, ostalo pa res več kot D ni. Skala je res kar dobro razčlenjena in ravno zato bi rekel, da to še ni čisto prava simulacija težjih ferat.
don kihott     
17.4.2018
Kar nekomu ni težko je lahko nekomu ful težko...Sam sem mnenja,da je v Lavamundu ocena C plafon....Kar se pa tiče Glinščice pa tudi nobena od vseh treh ferat(Bruno B,Nos in Zimska roža) ne preseže ocene C...
andr3ejj     
30.6.2018
https://dreixc.wordpress.com/2018/06/30/v-labot-na-piskot/
mpp     
17.9.2018
Stanje na ferati je brez posebnosti.
Stran: 1 2       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki