Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali se s Krima (1107 m), vidi morje?
Glasuj
Seznam forumov / Slovenija / Splošni pogovori / Z vlakom v hribe

Z vlakom v hribe

Natisni
GregorC26. 09. 2012 18:15:36
Približno 7km. Recimo max 1 ura.
všeč
rjudnic26. 09. 2012 19:59:44
Iz Semiča greš lahko tudi na Smuk, iz Črnomlja na Mirno goro.
Kaj pa na Lisco iz Sevnice.
(+1)všeč
bruny26. 09. 2012 20:37:39
Iz Poljčan je super dostopen Boč kot je bilo že napisano. Seveda pa je tudi odlično dostopna iz Poljčan tudi Donačka gora in potem sestop do vlaka v Rogatec v nekoliko bolj konkretni turi. Še nekoliko daljša je varianta preko Boča in Donačke gore... v nadaljevanju preko cerkvice Sv. Donata, prelaza Vrhe na izvir Sotle in sestop do železniške postaje Sv. Rok ob Sotli - nedaleč od mejnega prehoda Dobovec. Kar prava ultra aktivnost pa bi bilo še vključiti najvišji vrh Haloz Jelovice...in še in še je takšnih ,,pravih EKO,, kombinacij. Do Poljčan so vlaki praktično na vsako uro in še manj medtem ko je iz Sv. Roka ob Sotli...Rogatca žal veliko manj povezav.

Pred leti sem srečal na Donački Gori možakarja, ki je bil naložil že preko 7 križev in v pogovoru mi je dejal, da kar velikokrat v letu ob sredah iz Poljčan poveže preko Boča - Donačko goro in sestopi v Rogatec, medtem ko gre njegova žena ob sredah na sestanek lokalnega društva upokojencev. Ni kaj, res lepo in pohvalno...

V jesenskih & zimskih mesecih planiram ob nedeljah kar nekaj kombinacij iz Poljčan po Štajerski bratski poti in po tudi manj znanih poteh s kombinacijo vlaka......Izvir reke SotleLp
1
2
všeč
čeveljc26. 09. 2012 21:22:42
Če je tema še za koga aktualna: pskusno od 27.8.2012- 31.12.2012 vozi KAMBUS na relaciji Kamnik - Kamniška Bistrica. Več info na : www.kamnik-tourism.si ali na tel. 01 8309 414. Pred leti so vozili avtobusi na Pokljuko in baje na Vršič. Ali ima kdo sveže (2012) informacije na to temo?

Po še izhodišče iz Medvode: Slavkov dom, Petelinc, Katarina, Sv.Jakob, Jetrbenk, SV, Marjeta. Izhodišče ŽP Medvode, nato proti vasi Preska (že od ŽP vidiš cerkev in šolo na hribčku). Pri pokopališču, ki je nekaj minut od ŽP so usmerjevalne table. Hoje za nekaj ur, prijetno, po gozdu. Zlasti iz Sv. Jakoba je lep razgled na Karavnke, Kamniško Savinjske alpe, vidi se tudi Triglav. Iz manj opaznega vrha Rog pa poleg naštetega razgled še proti Krimu, Snežniku, Nanosu, Kureščku in dalje ... Lepa krožna tura: SV.Marjeta v Žlebeh, Rog, Sv. Jakob, mimo domačije Mamovec nazaj v Žlebe in proti Preski ter ŽP Medvode. Je pa kar za nekaj ur hoje. Ob koncih tedna je na Katarini odprtih kar nekaj gostiln, je pa takrat tudi nekaj več "gužve".
všeč
turbo27. 09. 2012 05:38:53
Obstojajo tudi železniške povezave s severnimi sosedi nasmeh in zahodnimi takisto zavijanje z očmi tako da se da, recimo, od petka popoldan do nedelje zvečer gorolazenje raztegniti cool Več kot googlaš več izveš (in (pre)več časa gre v nič zmeden )

Slovenija, z vlakom v gore:

http://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/slovenija/na-izlet/izlet-v-gore
všeč
Stran:123
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki