Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
Seznam forumov / Slovenija / Splošni pogovori / V hribe s psom?!

V hribe s psom?!

Natisni
Bojan_A25. 07. 2010 16:19:18
Tekači pač vemo o čem govorimo. Saj to s psi sploh ne velja samo za teh v hribih, popolnoma enako je tudi v dolini. Sicer pa bi moral biti tak zakon da če pes nekega lastnika ugizne človeka, ta lastnik ne bi nikoli več smel imeti psa, psa pa bi morali nemudoma usmrtiti.

Takih in podobnih zgodb kot jo je povedal prepolc80 sem jaz doživel že ogromno. Dejstvo je da kadar vidim psa moram upočasniti, kar me še posebej jezi, ker me stane ne času (in konec koncu kvaliteti treninga).

Psi ne sodijo v hribe
všeč
oakley25. 07. 2010 18:38:15
Bojan A. predlagam ti da si gres po recept, pa naj te poslusajo tisti, ki so placani za to....
(+1)všeč
heinz25. 07. 2010 20:36:13
Danes sem šel s psom do Luknje. Ne grize in ne laja, hodi z menoj itd, a sem si ga drznil izpustiti iz povodca edino na določenih mestih, kjer sem lahko videl da daleč pred in za menoj ni pohodnikov. A tudi to je prekršek.. V Tnp namreč psa ne smeš puščati iz povodca.
Psi torej tako kot mi -sodijo v hribe. Pod določenimi pogoji, ki smo jih postavili zaradi... Ta planet je bil ustvarjen za vsa bitja .., in mogoče so se psi po hribih klatili že tisočletja preden se je pojavil homo sapiens.
Za red pa moramo lastniki psov skrbeti že zaradi uvidevnosti do soljudi, ne samo zaradi zakonov oz zagroženih kazni.
Ob tej priliki pa naj vseeno posvarim vse (seveda iskreno) prijazne ljudi, ki se razveselijo tujih psov v hribih in jih božajo, kličejo itd. Tudi psi so namreč lahko utrujeni in slabe volje, njihov odziv na njim občuteno vsiljivost pa je lahko v takih okoliščinah povsem refleksen..
Pustimo torej tuje pse v hribih naj gredo mirno mimo! Ne ogovarjajmo jih!
Resnično se ne bojim, da bo moj pes koga popadel, ampak le tega, da ga ljudje ne bodo pustili pri miru.
Jasno pa je, da sem za njegova "dejanja" odgovoren edino jaz.
1
(+1)všeč
stefanb25. 07. 2010 20:46:58
Če je pes vzgojen, (oziroma lastnik), pes spada povsod kjer je človek. Z mano je v hribih, na morju. Kjer so omejitve se jih držmo. Če se pa zmenimo, bodo pa tudi hribi prepovedani, ampak, potem Bojan A, se bojim, da pri gorskem teku ne boš mel več konkurence, namreč mojemu Maxu si kvečjemu ovira in nima časa vohati, kaj se šele umikiti. Pa še, ko te bo prišel reševat pes ga brez skrbi kar odženivelik nasmeh
(+1)všeč
krasovc25. 07. 2010 23:00:33
Mislim kot Bojan, tud prijatelj ki je imel psa je pac sam rekel da ce pes koga malega ugrizne najbolje ga je koj usmrtiti. Ce pa napade brez razloga isto.
Sicer mislim da psi ne spadajo kjer jih mnogi ne zelijo, tud meni, kot drugim, se je ze veckrat zgodilo da mi je prisel naproti lajajoc pes, brez vrvice, pa vsakic, razen enkrat, nisem bil oborozen z nozem al kakim solzilcem. Pa mi je bilo vselej zal.
všeč
Bojan_A25. 07. 2010 23:43:01
Dokler me pes ni prvič ugriznil me psi niso motili. Sedaj se pa zavedam kakšna nevarnost so in se jih bojim. Prej se mi je tudi zdelo čudno, ko je kdo naredil velik ovinek okrog psa. Sedaj isto počnem tudi jaz. Pač nikoli ne veš kdaj te bo pes samo "povohal" in kdaj te bo ugriznil. Psi so zelo nepredvidljive zadeve.

Če psi ne bi grizli, ne bi imel nič proti njim, a se mi je nabralo preveč negativnih izkušenj v zvezi z njimi.

Pa da se razume: nikoli nise dražil psa ko me je ugriznil. Vedno je šlo za njegov zahrbten, nenaden napad, ki ga nisem mogel predvideti.

všeč
VanSims25. 07. 2010 23:52:54
Ne vem zakaj bi moral neki tekač pred njegovim veličanstvom psom upočasnjevati ali se celo ustavljati.

Mi lahko hodimo, tečemo, kolesarimo, telovadimo,...kjer hočemo, vi lastniki psov pa morate poskrbeti, da nas ne ogrožajo.

Bojanu in ostalim ogroženim resno svetujem nabavo kakega prisilnega sredstva npr. solzilca. Deluje verjemite mi(nekateri namreč dvomijo)

No, ravno danes sem imel izkušnjo z odvezanim psom in to kar pri koči in sicer v Avstriji. Je pa tam lastnica takoj zaprla vrata ograje in preprečila psu napad. Ne vem ali zato, ker je videla da sem segel po solzilcu ali pa ker so tam kazni in odškodnine mnogo-mnogokrat višje kot pri nas. Pri nas bi ga lastnik pustil ven pa še režal bi se ti v obraz.
(+1)všeč
krasovc25. 07. 2010 23:56:35
Saj prav te stvari pol peljejo v to da so psi v hribih bolj sovrazeni.

všeč
sunflower26. 07. 2010 07:59:24
Mi je pa smešno, da se napadi vedno dogajajo le ljudem s solzilci...oz. njim se dogajajo nadpovprečno....

če človek išče, to tudi najde....sploh, če je neprestano v neki bitki s časom...

in kar se tiče opozorila, o ogovarjanju psov, se moram strinjati...vedno prosim ljudi, naj pustijo psa na miru, saj se bo sicer (v kolikor ga ogovarjajo, poskušajo pobožati) želel z njim igrati.....pomaga v 5 %.....potem pa odhajajo z umazanimi hlačami....
všeč
sunflower26. 07. 2010 08:02:21
Mi je pa smešno, da se napadi vedno dogajajo le ljudem s solzilci...oz. njim se dogajajo nadpovprečno....

če človek išče, to tudi najde....sploh, če je neprestano v neki bitki s časom...

in kar se tiče opozorila, o ogovarjanju psov, se moram strinjati...vedno prosim ljudi, naj pustijo psa na miru, saj se bo sicer (v kolikor ga ogovarjajo, poskušajo pobožati) želel z njim igrati.....pomaga v 5 %.....potem pa odhajajo z umazanimi hlačami....
všeč
heinz26. 07. 2010 08:47:51
Ko pes (ne vsak) zagleda tekača, ki teče mimo njega, mu njegov prvinski instinkt pravi, da pred njim teče njegov plen, zato se zažene za njim oz vanj. Adrenalin, ki ga človekovo telo oddaja zaradi strahu, pa mu sporoča, da gre za napadalca.. Torej sami nesporazumi. Pes ni zahrbten, le njegovo razumevanje določenega obnašanja je drugačno od našega. Zgotovo se psom zdi sumljivo že to, da v mirnih okoliščinah nekdo beži. Temu se, kljub razumu, ki ga posedujemo, čudimo celo nekateri ljudje.
Iz tega razloga moramo lastniki imeti svoje pse na povodcih, predvsem tam kjer je večja frekventnost, ostali udeleženci pa naj bi jih pustili pri miru.
(+1)všeč
VanSims26. 07. 2010 09:00:28
Brez skrbi, da se dogajajo tudi drugim. Samo ljudje si ne upajo o tem govorit. Kdo se bo hvalil s tem da ga je napadel pes? Ljudje so po takem napadu psihično zlomljeni. Velikokrat se celo sramujejo, kot da so oni krivi za napad in iščejo vzroke pri sebi kao da so oni izzivali in se sramujejo tega. No, nekateri resda izzivajo.

Gre nekako za 'sindrom posiljene ženske'. Tudi ona se tega sramuje, misli, da je ona kriva, izzivala,... In da je podobnost popolna tudi tu nekatere res izzivajo mežikanje

Kar se tiče šlatanja in ogovarjanja psov, držim namenoma distanco do njih, da ja ne bi imel kak lastnik izgovora. Tudi nism človek, ki bi bil v bitki s časom(in kaj ima to sploh veze?). Še posebej v hribih ne. cool
všeč
zabica26. 07. 2010 09:16:37
Ljudje božji!!!! Kar zmrazi me ko berem vse te komentarje mrk pogled Kam je izginila strpnost? Sprejemanje sočloveka? Drugačnosti? Kompromisi? Od kod vsa ta nastrojenost?
Svet, naša ljuba Zemlja nam je bila vsem dana v uporabo in ne razumem od kod si nekateri jemljete pravico nad posameznimi koščki tega sveta??
všeč
Zebdi26. 07. 2010 12:15:51
Zanimivo, po naših gorah sem srečal že kar nekaj psov, pa nisem imel še niti ene slabe izkušnje. Česar pa ne bi mogel trditi za tekače - a če un teče gor, se mu bomo pa vsi takoj umaknili? Malo morgen.
všeč
heinz26. 07. 2010 18:54:50
Vsa čast tekačem, a glede njih moramo tako mi, kot oni sami vedeti, da takrat, ko v hribih tečejo, niso prvenstveno planinci, ampak -športniki.. In to -na za njih- vadbenem poligonu, ki je namenjen tudi planincem, psom, mačkam, slonom in seveda tudi njim. Pa seveda kačam, svizcem, divjim svinjam in medvedom. Če, ali ko imajo tekme, je za njihovo varnost seveda odgovoren organizator le-teh, na njihovih treningih pa morajo vsekakor sami presoditi kam in kdaj se bodo nekam podali, da bi preverjali svoje zmogljivosti, jih krepili..
Tako pač je. Vsi imamo svoje ideje interese in potrebe. Te so lahko povsem rekreacijske narave, ali pa(č) karieristične. Le drug drugega moramo spoštovati, oz vsaj vzeti v obzir kot dejstvo.
(+1)všeč
donat26. 07. 2010 19:52:54
tekači, mir dajte,kojk nas je, ki, hodimo v hribe zaradi ljubega miru, pa s kužetom ali brez, odvisno od zahtevnosti ture oz. vročine, pa ne nam še to jemat.
všeč
FLEKSARCA26. 07. 2010 22:43:13
Zadnjič je nekatere malo vročina zdelala, danes pa luna svoje delamežikanje.
(+3)všeč
krasovc26. 07. 2010 22:50:32
Jaz ne tecem, pa vseeno sem ze dobil pse ki so mi lajali proti. Z enim sem opravil po domace, pa mi je bilo malo zal, saj ni bil on kriv ampak, kot vedno, je kriv clovek, gospodar psov.
Saj res ni nikje pisano da so gore samo za cloveka, a tud obratno nisem nikjer bral. Meni je zal ko moram malega sina vzet v gor ker se boji ko pes laja, pa se po navadi gospodar psa smeji, pa pravi da ne nic naredi; no, saj je ze naredil, ko je otroka preplasil.
(+2)všeč
serajko27. 07. 2010 10:25:10
lp
Ta tema postaja dolgočasna. Ne samo v hribih ,te isti oroblemi so tudi v nižinah . Če bi se držali pravil bi bili vsi zadovoljni. ( še najmanj psi)
(+1)všeč
exwannabe3. 03. 2024 20:05:09
https://n1info.si/novice/slovenija/pes-pobegnil-pohodniku-in-zdrsnil-v-prepad-nasli-so-ga-sele-z-dronom/

Ko pa komu kaj dobronamerno rečeš, te pa itak večina lastnikov psov čudno gleda. Kar zmrazi me, ko vidim na primer, kako neprivezan kuža "pleza" na Kamniško sedlo po snegu. Na lastne oči sem videl kako je zdrsnil husky pod Kamniškim sedlom in se odpeljal skoraj do ravnine. Samo sreči se gre zahvaliti, da se je na koncu vse dobro končalo.
(+7)všeč
Stran:123...181920
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki