Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
Seznam forumov / Slovenija / Splošni pogovori / Planinski muzej v Mojstrani

Planinski muzej v Mojstrani

Natisni
felix10. 08. 2010 13:43:53
Na to temo na tem forumu še ni nič napisanega. Kakšno je vaše mnenje ob odprtju tega muzeja, predvsem o stroških izgradnje (baje okrog 3,2 mio Eur)?
všeč
mukica10. 08. 2010 14:14:51
Stroški izgradnje muzeja so res vrtoglavi,glede na velikost-kvadraturo hiše.Sam muzej je pa vsekakor vreden ogleda,saj slikovito prikazuje KDAJ,KAKO,KJE se je hodilo,plezalo, reševalo....zmedenZ možem sva ga obiskala v nedeljo,ko sva se vračala z gora,všeč nama jenasmeh .Mislim da si ga lahko ogleda vsak,tudi tisti ki sicer nimajo interesa za gorništvo,planinstvo,kjer je lepo predstavljena naša navezanost na gorenasmeh
všeč
Kriška10. 08. 2010 14:22:32
Zbirko si nameravam kmalu it ogledat, gotovo je zanimiva. O stroških gradnje nimam mnenja, ker nisem strokovnjak in nisem sledila dogajanju med gradnjo. Stavba je baje po mnenju raznih ljudi lepa, primerna za okolje in vsebino, meni pa se zdi grda.
všeč
Žan10. 08. 2010 14:53:17
Muzej je vsekakor potreben in je nedvomno pozitivna pridobitev. Obiskal ga bom ob prvi priliki.
Glede stroškov je tako, da so povsem zanemarljivi. Bajta je stala komaj toliko kot en sam vojaški avto, ki na naše stroške vozi po Bosni ali Kosovu, tisti v Afganistanu pa so verjetno že precej dražji.
všeč
viharnik10. 08. 2010 20:38:59
Danes sem se peljaj mimo novega muzeja in zgleda kar fajn.Šel sem do bivaka IV Na rušju,plezal sem pa na Dovški Gamsovec.Objava pa jutri,ker sem predolgo vasoval med tremi slovenci in dvema iz hrvaške Slavonije-pri Savi,v bivaku,zaradi plohe.Starejši Slovenec GRS Koper pa je vmes postregel z domačim sadjavcem iz primorske.
všeč
herman10. 08. 2010 21:41:06
Vsa čast zanesenjakom, ki so muzej spravili skupaj. Vidi pa se, da so bili prepuščeni sami sebi in da jim tudi muzeološka stroka ni veliko pomagala. Kot ljubitelj Kamniško-Savinjskih Alp sem razočaran, ker ni v zbirki poredstavljeno nič o bogati zgodovini planinstva v tem delu Slovenije: npr. o Johannesu Frischaufu, Franu Kocbeku in drugih možeh, ki so veliko naredili za to, da so v naših gorah postavili slovenske koče kot protiutež nemškim in so poti označili s slovenskimi markacijami. V pregledu najhujših nesreč v slovenskih gorah tudi ni niti z besedico omenjena najhujša nesreča v zgodovini GRS, ko je junija leta 1997 na Turski gori umrlo pet vrhunskih slovenskih gorskih reševalcev. Upam, da bodo v prihodnjih letih zapolnili tudi takšne vrzeli v sicer zelo zanimivi muzejski zbirki.
všeč
zippo11. 08. 2010 06:42:55
Povedano je bilo, da je naenkrat razstavljenih le 25 % od vseh eksponatov, ostali pa bodo prikazani ob postavitvah raznih tematskih sklopov. Stalna zbirka je le manjši del, ker bi sicer razstavni prostor postal podoben odlagališču stare krame.
všeč
DarjaZaplotnik17. 12. 2011 23:39:14
Vsekakor muzej vreden obiska. Vem, da me boste spljuvali, vendar si niti pod razno ne zasluži ime Slovenski planinski muzej, mogoče bolj Gornjesavski. No, saj je že predhodnik @herman lepo napisal, da z izjemo dogajanja v Dolini ostala področja niso kaj prida omenjena. Da ne govorim o bogati alpinistični zgodovini Slovencev, kateri muzej odmerja par kvadratov.
Bi pa seveda lokalci znali še kaj več sočnih zanimivosti povedati o njem...tudi recimo o primernosti same stavbe.

lp d
všeč
PatrikR18. 12. 2011 18:44:42
Iz današnjega ogleda planinskega muzeja. ČUDOVITO.Planinski muzej Slovenije
všeč
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki