Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali je Košutica višja od 2000 m?
Glasuj
Seznam forumov / Slovenija / Splošni pogovori / Anketa - gorniška oprema in veganstvo

Anketa - gorniška oprema in veganstvo

Natisni
SunBurned2. 05. 2013 15:49:38
Sicer nisem vegeterjanec, kaj šele vegan, ampak se mi zdi, da tisti dinozavri, ki so pred par 100 mio leti dali svoja življenja za surovo nafto, niso glih bili namensko pokončani za človeške potrebe.
všeč
lynx2. 05. 2013 20:03:22
Najbrž je tudi naivno pričakovati, da je sporno samo usnje. Živalskega izvora je cel kup surovin, kemikalij in polproizvodov. http://imgur.com/gallery/uHkGY
(+3)všeč
Trobec3. 05. 2013 11:30:09
No, saj na to sem hotel opozoriti...tisti, ki so tako zelo zagreti, da mora biti vse ne 99,999% ampak 100% neživalsko bi potemtakem lahko hitro ugotovili, da ne morejo uporabljati pravzaprav ničesar.
(+1)všeč
lynx3. 05. 2013 19:14:00
To sicer ni čisto res, ampak anketa se površno posveča le veganstvu zaradi (prevladujočega?) mučenja velikih živali, ki je le eden od možnih vzrokov. Zaradi površne sestave, bo težko iz nje izvleči kak pameten sklep.
všeč
tol3. 05. 2013 22:12:12
Me veseli, da je tema še aktualna.

V vsaki stvari so tudi extremi, kar se nekako pokaže tudi v primerjavi z dinozavri velik nasmeh

Bistvo človeštva je verjetno v tem, da preživi? In dokler lahko izbiramo načine kako se to gremo se bodo pač pojavljale skupine, ki to prakticerajo v okviru svojega razmišljanja oziroma prepričanja.

Se nekako strinjam, da je v današnjem svetu težko ločiti/določiti izvor materiala, navsezadnje se to izkazuje tudi v zadnji mesni aferi, ko potrošnik ne ve kaj sploh kupuje.
Podobno je s poceni opremo in oblačili...kako dolgo si bomo zatiskali oči in odpirali denarnice za kupe artiklov, ki pridejo iz pod rok zasužnjenega 8letnika?

Sam sem mnenja, da bi bilo v svetu velik oman jveganov/vegaterijancev in podobnih skupin, če bi celotno (mesno) industrijo nekako ohranjali v nekih "normalnih" okvirih. Tako pa se je cel svet izgubil v ekonomiji, ki temelj ina konstantni rasti in povečevanju porabe...
(+1)všeč
Trobec5. 05. 2013 09:40:33
"Sam sem mnenja, da bi bilo v svetu velik oman jveganov/vegaterijancev in podobnih skupin, če bi celotno (mesno) industrijo nekako ohranjali v nekih "normalnih" okvirih. Tako pa se je cel svet izgubil v ekonomiji, ki temelj ina konstantni rasti in povečevanju porabe... "

No vidiš, s tem se pa tudi jaz strinjam. Marsikomu se obrne želodec, ko vidi ogromne farme, kjer ima vsaka krava slaba 2 kvadratna metra prostora, prašič pa že manj kot 1m2, da o kurah niti ne govorimo.
So pa današnja ekomonska načela o konstantni gospodarski rast popolnoma skregana z vsemi naravnimi zakoni...samo zgleda da vsem vrlim doktorjem ekomonije to še ni potegnilo...

Tiste ekstreme sem pa omenjal zato, ker dejansko obstajajo pri nekaterih. Tako kot pri izdelkih halal iščejo s PCR, če je slučajno tistih 0,0001% svinjine.
(+2)všeč
Stran:12
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki