Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali je Košutica višja od 2000 m?
Glasuj
šmarčan / Zadnja sporočila

šmarčan - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
šmarčan21. 12. 2015 20:54:59
pot na Prisojnik po grebenu je kopna, na mogoče petih mestih se stopi par korakov na sneg (ki ga je komaj za vzorec). na nekaterih mestih lahko malo drsi, dereze smo imeli s seboj samo za to da se navadijo mraza (na srečo jih nismo uporabili). spust po slovenski zahteva več previdnosti ker je v senci in ima nekaj več snega, na dveh mestih po par metrov je ledeno. če je vreme jasno pomoje ni problema v primeru megle ali oblačnosti pa zna bit zoprno.
šmarčan3. 03. 2013 19:41:01
ogromno turnih smučarjev pa tudi nekaj pešakov je bilo danes proti vrhu po šentanskem plazu. za smučarje vzpon brez problema za pešake pa večinoma tudi, saj se zelo poredko rahlo udira pod nogami. na vrhu kot na plaži, sonce in šajba daleč naokoli. spust na smučkah je zahteval nekaj pazljivosti v zgornjem delu zaradi par kamnov, po plazu pa se je sem in tja rahlo prediralo. uživala simon in katja in ostalih 80...ali 100 in še nekaj
šmarčan24. 09. 2011 15:27:44
pozdravljeni

midva z ženo greva na jalovec iz tamarja (planirava štart iz planice ob 5-ih potem pa gor čez kotovo sedlo dol pa do ozebnika in v tamar

ali je mogoče obratna varianta boljša glede zahtevnosti

se vidimo na vrhu
šmarčan31. 07. 2011 16:52:13
kljub oblačnemu vremenu smo se štirje prjatli odpravili na malo tičarico (1907).
ob pol 8 uri smo štartali s planine Blato veselo proti Planini pri jezeru in naprej. Oblaki so počasi zaprli nebo in nas trikrat poškropili na kratko.
Kljub vsemu smo po dobrih treh urah prispeli na vrh, imeli čudovit razgled, sicer brez sonca, potem pa ob dežnih kapljah odšli nazaj dol.Na planini Blato je že sijalo sonce, tako da vsaj nismo bili mokri. Ampak imeli smo pa en lep trening za kondicijo.
šmarčan5. 03. 2011 14:42:26
pozdravljeni
sem nov na forumu ampak že dolgo hribolazim, zanima me pa pot na Kotovo sedlo, koliko je snega ali se kaj predira, a je dobro vzet krpljes sabo (prejšnji teden sva bila z ženo pod križko steno in je skoraj pregorela ker se je v zgornjem delu udiralo do kolen)

lep pozdrav
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki