Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
JR_112 / Zadnja sporočila

JR_112 - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
JR_1128. 07. 2011 07:07:19
Če si napisala, da imate "tri ferate" (domnevam da si mislila tri samovarovalne komplete), predlagam da si nabavite ali izposodite še enega. Tako bo vsak izvajal samovarovanje, otroke pa imata z možem navezane nase bolj zaradi občutka varnosti, kot zaradi varnosti same. (Otroci se bodo zagotovo počutili bolj varne, vidva pa tudi... čeprav bo mogoče "samo v glavi")

Če bi hotela dejansko varovati, bi morala vsak odsek ti splezati naprej (seveda ob pogoju, da "vodnik nikoli ne pade"), napraviti sidrišče in potem s ploščico varovati vzpon otroka - in mož enako za drugega. In to je res smiselno le na najbolj izpostavljenih delih, kjer se bodo otroci bali in ne bo zajle. Mogoče pa takšnega dela sploh ne boste našli... ker veliko je tudi v psihični pripravljenosti.

Poskusite "navezo" najprej nekajkrat povaditi na Pogačnikovi poti na Grmado (Šmarna gora) in nato še na malo težji Gradiški turi nad Vipavo. Mogoče je še kje kaj podobnega, ampak to mi prvo pride na pamet. Otroci bodo dobili občutek za plezanje po skali, vidva za varovanje, dolžino vrvi, časovno zahtevnost in podobno...
JR_1127. 07. 2011 08:30:51
Mogoče ne bi bili odveč podatki o starosti otrok, kam se odpravljate, kako sta izkušena vidva z možem, ali je kdo od vaju že bil na cilju vaše ture ali greste vsi prvič tja ...?
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki