Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
robin / Zadnja sporočila

robin - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
robin1. 10. 2009 16:54:05
No lahko ti odgovorim na 1. vprašanje. Če s težavnostjo misliš na tehnično zahtevnost je tako, da je pot iz Cojzove koče do Grintovca verjetno ena izmed lažjih, če ne najlažja, poti v slovenskem visokogorju. Iz Grintovca na Skuto pa jest vem za dve varjanti. V vsakem primeru moraš iti iz Grintovca na Mlinarsko sedlo. Ta del poti ima nekaj klinov in jeklenic in je na nekaj mestih nekoliko izpostavljen ampak, kar se mene tiče nič posebnega. Na Mlinarskem sedlu pa se potem lahko odločiš ali greš čez Dolgi hrbet ali ne. Prva varjanta spada med zavarovane plezalne poti in je na enem zelo kratkem delu tudi nekoliko previsna. Sicer pa, če si navajen na hojo ob klinih in jeklenicah ni večjih težav. Kar se tiče samovarovalnega kompleta in čalade je pa tako, da moraš sam presodit ali ju rabiš ali ne. Da se priti tudi brez obojega. Ko si enkrat čez Dolgi hrbet pa ni več nič posebnega. No druga varjanta gre pa nekako pod Dolgim hrbtom (na Mlinarskem sedlu se obrneš na desno) in kolikor jo imam jest v spominu ne predstavlja nobenih posebnih težav. Ko si enkrat na Skuti imaš pa spet več varjant kako priti do Cojzove koče (poleg tega da se vračaš po pristopni poti). Ena je, da se začneš vračati po isti poti kot si prišel na Skuto in se potem na križišču, kjer imaš možnost iti na Dolgi hrbet ali Cojzovo kočo usmeriš v smeri slednje ter ne greš proti Mlinarskemu sedlu ampak čez Velike pode proti bivaku pod Grintovcem in naprej do Cojzove koče. Pot čez Velike pode zna biti po mojem v kakšni gosti megli kar nekolk sitna. Od bivaka do koče pa so potem na ene dveh mestih spet klini in jeklenice ampak nič pretirano zahtevnega. Druga, mislim da nekolk težja varjanta je pa, da se s Skute spustiš na Male pode in od tam nadaljuješ v smeri bivaka pod Grintovcem in dalje do koče (te poti ne poznam). Glede časa hoje, ki je sicer na temu forumu kr mala tabu tema včasih, je pa tko, da če si kolikor toliko dobro fizično pripravljen mislim, da ti vse skupaj nebi smelo vzeti več kot 5 do 6 ur hoje + malica/e. Lahko tudi več ali manj. Spet odvisno od poti, ki si jo boš izbral in od...Pa srečno pot.
robin22. 09. 2009 20:08:17
Ja te "markacije" so bile tam že poleti. Poleg vseh, ki si jih objavil ti sem sam našel tudi eno s črkama NŠ. Glede na to domnevam, da kažejo pot za v Najnar štant.
robin8. 09. 2009 22:26:12
Mah ma jota boljši okus, če se klobasca not skuha kokr pa, če jo naknadno not potunkaš.velik nasmeh
robin2. 09. 2009 22:42:36
Če greš samo na Kamniški vrh ni nobenih posebnih nevarnosti, je pa na določenih delih strmo.
robin25. 08. 2009 10:28:05
Sicer ne vem kako je komu uspel iz tega, kar sem napisal razumeti, da gre za osebni napad nanj ampak ok. Ljudje smo različni in si stvari različno razlagamo.
Drugače pa jest nism vidu nobenga napisa o pesku niti se nism kej preveč spušču v vsebino tistih dveh vreč. V vsakem primeru je izgledalo nekoliko neugledno in žalostno.

robin23. 08. 2009 11:26:36
V primeru, da nameravaš iti do Šraj peska čez Skok ti lahko povem, da je bila pred kakšnim mesecem pot od Orglic do Skoka zelo lahko sledljiva nisem pa opazil nobenih možicev. V Skoku je tko, da moraš biti pazljiv ker je precej gladek in v primeru, da je vlažen verjetno rahlo neugoden. No na vrhu Skoka jest potem nisem takoj našel neke dobro vhojene poti in sm si zbral neko svojo linijo. Da si na pravi poti veš, ko čez kakšnih 5-10 min vidiš na drevesu in skali pike, puščice in NŠ (domnevam, da je nekdo samoiniciativno označeval pot na Najnar štant). Od tu naprej je spet lahko sledljiva pot. Na vrhu melišča v Šraj pesku moraš iti pa po mojem kar naravnost. Jest sm nekaj odvijal na levo (nekak je zgledal lepše) in sm se mogu potem prebijat čez ruševje nazaj na pot.
Upam, da si boš lahko s temle kaj pomagal.
robin22. 08. 2009 19:53:09
Enkratne fotografije. Se ornk pozna razlika med dslr in kompaktnim fotoaparatom.
A je blo v žlebu pol kej manj zlovešče kokr je zgledal z vrha?


robin20. 08. 2009 17:19:53
Tkole pa zgleda, če se pozabi plačat položnico za odvoz smeti.

P.S. Ne morem verjet kakšni packi hodjo v hribe.
robin5. 08. 2009 16:32:03
Druga opisana pot ni markirana in ti jo v primeru, da nisi vajen hoje po neoznačenih poteh odsvetujem. Pot je sicer kopna vendar pa jo je v Repovem kotu na dveh mestih odnesel plaz (poleg tega vzpon iz Repovega kota na Srebrno sedlo zahteva tudi nekaj uporabe rok in ni opremljen z jeklenicami, klini in skobami).
Tudi pot iz Okrešlja je kopna.

Srečno pot.
robin23. 07. 2009 15:27:26
Kako je pa kej s snegom na poti iz Okrešlja do Koroške Rinke? Je na kakšnem delu poti potrebna zimska oprema?
Hvala za odgovor.
robin18. 07. 2009 18:18:20
Hej,a je bla 9. slika narjena mal pod Presedljajem? Jest sm si namreč v četrtek izbral ta isti motiv.
robin9. 07. 2009 14:41:08
Hej.

Če misliš na markirano pot iz Kamniškega sedla potem bi rekel, da glede na to kar sem danes videl iz Brane, da je še nekaj snežišč.
Pot na Brano je pa še vedno takšna kot jo je opisal bobo.
Ali mogoče kdo ve kako je z dostopom do Repovega kota in naprej na Srebrno sedlo?
lp
robin14. 06. 2009 20:12:46
Danes so bila na tej poti še ene štiri večja snežišča, ki jih je treba prečit. Največje je tik pod vrhom. Vsa se da prehoditi brez derez in cepina sam po mojem ne škodi, če maš kej od tega s sabo. Pri ene dveh se da sicer tudi nekaj ovinkart, samo mislm, da ni potrebe. Drugače so pa varovala dobro ohranjena in se mi zdi, da so kr vsa na kopnem.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki